- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klemens
őstag
válasz
lukaszokni #15260 üzenetére
Ez azért nekem kicsit messze van azért.
Én inkább a pesti oldalon mozgolódom. -
Rivaul
addikt
válasz
lukaszokni #15260 üzenetére
-
emiki6
veterán
válasz
lukaszokni #15245 üzenetére
Be linkelnéd nekem a készítési metódushoz a leírást?
-
emiki6
veterán
válasz
lukaszokni #15243 üzenetére
Magam is hasonlóra gondoltam.
Még valami: próbáltam a PCI-os és egyéb molexeket hajlított tűzőkapoccsal kiszedni, de lehetetlen.
Van esetleg valami működő módszer is vagy csak nekem nem sikerül?
Ha mást nem tudtok egy helyet, ahol lehet kapni a célszerszámot nem túl drágán? -
emiki6
veterán
válasz
lukaszokni #15239 üzenetére
Ha sorba vannak kötve a csatik, azaz 2 ér, de egy vég, akkor rá lehet tenni a harisnyát?
-
emiki6
veterán
válasz
lukaszokni #15236 üzenetére
Arra gondoltam, hogy bár nem látok bele a házamba, ennek ellenére beharisnyáznám a kábeleket feketével és a csatikat is befesteném. Ha elakadok szólok.
-
emiki6
veterán
válasz
lukaszokni #15233 üzenetére
Ez de jó ötlet
Apámnak van is.Ha vannak hasznos tippeitek, ami nincs benne Atke logout bejegyzésében leírnátok nekem?
Köszönöm!
-
Algol
senior tag
válasz
lukaszokni #15160 üzenetére
A lényeg az, hogy ahogy az általa beillesztett 6 pin-es PCI-E segéd tápcsatlakozó képén is látható: a rögzítőpöcköt tartalmazó oldalon vannak a fekete vezetékek, ezek mindegyike földre (GND) van kötve. A túloldalon az összes sárga, pedig 12V-ra. Az összes sárga vezeték egymás között felcserélhető, hisz mindegyik 12V-ot vezet a kártyába. Ugyanígy az összes fekete egymásközt felcserélhető, mindegyik a földet (0V-ot) hozza.
-
Algol
senior tag
válasz
lukaszokni #15157 üzenetére
Kérdésed nem teljesen világos számomra.
A 6 pin-es PCI-E segéd tápcsatlakozó egyik oldalán 3 sárga vezeték (12V) van egy sorban, a másik oldalon 3 fekete vezeték (föld). Pontosabb leírást ábrával például itt találsz.Ha a sárga vezetékeket egymás között felcseréljük, az nem okoz semmiféle problémát feltéve, hogy a vezetékek túlsó vége helyesen van bekötve (ami a tápegységbe megy).
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
lukaszokni #15157 üzenetére
ja, amugy nem neked szolt sg22, csak felre nyomtam.
-
tornas
őstag
válasz
lukaszokni #15115 üzenetére
"Akkor biztos sok tapot szedtel mar szet.
"
Elég sokat, és még itthon is van vagy 50 db.
Meg még amiket a neten és a PH fórumon is tanulmányoztam.
"Megmondod nekem, hogy akkor a ket 8pines alaplapi kabel kozul melyiket dugjam be? A sima egybe nyolcasat, vagy a 2x4-eset? Vagy mindegy abszolut?
Mindegy...
"Remover reszeleshez meg sok turelmet kivanok.
"
Meg lesz...
-
tornas
őstag
válasz
lukaszokni #15113 üzenetére
"Honnan tudtad, hogy Seasonic?!
"
Felismerem az elektronikáját...
"Mellesleg fogalmam sincs, hogy milyen csati van rajta, soha nem láttam még ilyet. Majdnem ugyan az, mint az alaplapi 8pines, csak máshol vannak rajta a lesarkítások.
"
Pedig az egy 4+4 pin EPS csatlakozó a CPU plusz energiaellátására, ami az alaplapokon szokott lenni. De van 6+2 pin PCI-E csatlakozó is, az meg a VGA kártya kiegészítő tápcsatlakozója. A kettőnek viszont valóban nem egyforma a sarkazása és a sárga-fekete drótok kiosztása sem.
A pin remover-edet, mint megoldásodat, mindenképpen kipróbálom majd!
Eddig két gombostűvel oldottam meg ezt, némi mély karcolásokkal együtt az ujjamon, amit a kihúzott drótvég okozott. -
tornas
őstag
válasz
lukaszokni #15111 üzenetére
Hi!
A szigetelést elolvasztani nem fogja, de a tápegység belsejének a hűtését ronthatja. Én nem javaslom, hogy így belegyömöszöld a tápcsatit a tápegység belsejébe! Inkább sodord össze a fölösleges csatlakozót rendesen és a tápegység kimeneti kábelkötegének a tövében rögzítsd kábelkötegelővel!
Hab a tortán, hogy a primer oldalra (--> 230 V illetve egyenfesz 320 V) is átlóg a képeden látható tápcsati. Valamint hozzáér(het) a PFC/PWM IC kis paneljához is, ami szintén a primer oldalon van.
Szóval, ezt a megoldást inkább felejtsd el! Veszélyes is...
Kár lenne ezt jófajta kis Seasonic tápot így megbuherálni.
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
lukaszokni #14777 üzenetére
Közben megtaláltam...
Csak a méterenkénti ára...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Hobby rádiós topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- EAFC 25
- Witcher topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest