- Yettel topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Ilyen lesz a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
válasz
_Petya_ #2091 üzenetére
Hi
Esteleg nézzd meg ezt: [link]
Hírtelen csak ezt találtam.
Namost készíeteni házilag a már korábban leírt LM2678-as ICvel is lehet, de igaz, hogy nem sok külső alkatrész kell hozzá, mégis bonyolult a dolog (tapasztalatból is mondom), mert a megfelelő induktivitást elkészíteni, vagy megvenni hozzá nehéz és drága.
Ezek a készen kapható egységek meg egész olcsóak és nem kell velük bajlódni !
A persze, hogy milyen tartósak, nem tudom.
Én egy áramkörömet akartam táplálni a fent említett ICs tápegységgel, de nagyon sokat kínlódtam az induktivitással és így is csak 2A körülig stabil a kimenet, holott 5A-t ! kéne bírnia. Nem is vagyok ezek után biztos benn, hogy képes az IC az 5A-re.
Más cégeknek is vannak hasonló 'simple switcher' áramkörei, de azok max. 3A-ig mennek és ezek után nem tudom, hogy azokból is mit lehetne kihozni.
Van természetesen az alaplapokban is használt 90-100A-t is elbíró tápegység, de ott már az IC csak vezérel, meghajt és a kapcsolást a külső CMOS tranyók végzik, amiknek a beszerzése igen kérdéses, pedig azokon múlik szinte minden.
Ennyit tudtam segíteni így hírtelen.
Sok sikert!
Üdv.:
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Suzuki topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sweet.tv - internetes TV
- Hálózati / IP kamera
- Nintendo Switch 2
- Építő/felújító topik
- Revolut
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest