- Rekordérdeklődés a Xiaomi hátsó kijelzője iránt
- Íme, a Moto X70 Air, vagyis Motorola Edge 70 minden oldalról
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.tom
őstag
válasz
didyman #5238 üzenetére
Na akkor elmondom megint. Biztos ti értetek az elektronikához állati jó módon, de én nem, és hiába írtok mindenféle szakszöveget, nem értem meg, és egy ilyen szintű kapcsolási rajz nekem magas, főleg annak függvényében, hogy én nem tudom kiszámolni, hogy milyen alkatrészek kellenek nekem. Azért kértem segítésget itt.
-
And
veterán
válasz
didyman #5238 üzenetére
Nekem ezzel szemben csak két érvem van.
1.) Szimuláció: bár nem volt teljesen korrekt, mert a ventilátort fix ellenállás helyettesítette, elég jól egybevágott a 2. pontban tapasztaltakkal.
2.) Gyakorlat: mivel az áramkör már össze volt dugdosva próbapanelen, nem volt nehéz kipróbálni a ventivel párhuzamos kondenzátor hatását. Az eredmény: már 1µF-os kapaccal is alig lassult le a ventilátor a minimális 55..58%-os vezérlő pwm-mel a leggyorsabb, gyakorlatilag 100%-os kitöltési tényezőjű állapothoz képest. Nagyobb, 4.7µF-os kondival már szinte nem volt észrevehető a különbség, 22µF-dal pedig oszcilloszkóppal nézve is végig szinte csak DC-szint (tápfeszültség) volt mérhető a ventilátor pólusai között, a potméter állásától függetlenül. A gate-re kerülő vezérlőjel természetesen ettől nem módosult.
Mod: kapac nélkül mindez így nézett ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- GTA V
- Rekordérdeklődés a Xiaomi hátsó kijelzője iránt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vicces képek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone Xs Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3537, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest