Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- A Redmi is hozott kompakt táblagépet
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
ProHDZ
újonc
Sziasztok,
Nem értek hozzá, ezért kérdezek:
Alaphelyzet:
Az itthoni hálózat jelenlegi routeréhez (amely nem optikai kábeles) LAN-kábellel csatlakozik a TV, egy NAS-szerver, a NAS-szerverhez USB-n egy plusz HDD. Ez a router a földszinten (két szintes házról van szó) van elhelyezve, a ház utcától távolabb eső részén. Emiatt a jelenlegi kábelezés (földkábel) felmegy a falon a padlásra, ott átmegy a ház hátsó/belső oldalára, ott lejön, és onnan jön be a lakótérbe, majd megy a routerhez.
Mivel végre elérhető az utcánkban is, tervezem egy full optikai kábeles net-hozzáférésre fejleszteni a rendszert. A szolgáltató az optikai kábelt valamiért nem vezeti át az előbb megjelölt útvonalon, ezért egyelőre meghiúsult a kivitelezés. Azt meg én nem akarom, hogy a földszinten ajtók küszöbje alatt, falsarokban, itt-ott tekeregve menjen az optikai kábel a routerhez. A szolgáltató egyébként egy WiFi 7 rendszerű routert hozna.
Tehát azt gondoltam, hogy a megoldás az lenne, ha a szolgáltató behozná a házba az optikai kábeles WiFi- routert, de csak az utca felőli ajtó közelébe, onnan nem menne keresztül a házon semmilyen további kábel. A ház egyébként nem nagy, de akkor sem szeretnék tekergő kábeleket.
Viszont továbbra is szükségem lenne a fentebb felsorolt eszközök LAN-kábeles csatlakoztatási lehetőségére, és azokat nyilvánvalóan nem tudom az ajtó közelébe hozni.
Valamennyire utánanéztem, úgy tűnik (lehet, hogy tévedek), a megoldás egy WiFi-bridge, és egy Switch lenne. Jól gondolom? De amikor rákeresek a bridge-re, egyaránt találkozok az Acces Point, Range Extender, Mesh megnevezésű eszközökkel. Melyik kell nekem?
És nem utolsó sorban mit/miket kellene pontosan beszereznem, hogy ne rontsam le a majdani sávszélességet (1000Mbit/1000Mbit fel/le)?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ASUS routerek
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- World of Warships
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Linux kezdőknek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- AMD GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6700XT / X470 / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 650w!
- VivoBook S513EA 15.6" FHD OLED i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- GAMER PC! Ryzen 5600 / RTX 3060 12GB / A520M / 16GB DDR4 / 512GB NVMe!
- Epson EB-FH06 projektor, CSAK 770 óra a lámpában! ÚJ ÁRA 250.000Ft-tól indul !
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- 27% - ÚJ Corsair VENGEANCE RGB 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Új M5 MacBook Pro, 14", 10/10 mag, 32GB RAM, 1TB SSD, Silver - 27% ÁFA
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest