Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
5leteseN
üzenetére
Sima böngésző és médiajátszás és hasonlóknál valóban nem különösebben észrevehető a különbség a sata ssd és egy gyorsabb nvme közt. Legalábbis a sebességet tekintve, random és párhuzamos műveleteknél nem tudom van-e hátrány azonos sebességnél.
Volt egy ideig, hogy windows külső nvme ssd keretből, sima usb3.0 módban használtam (500MB/s). Mert a 3.2-es 1GB/s módban mindig beakadt a leállítás. Nagyobb fájlok mozgatásánál vagy tárhelyigényesebb programoknál valsz jobban látszik. Egészen jól ment. Persze azért inkább belső.
Arra tippelnék, hogy valsz olcsóbb pér fillérrel a sata ssd gyártása. És nem is a sebesség miatti terhelés, hanem inkább a melegedés, ami valsz sokkal kisebb a lassabb satáknál (ahogy írtad). Talán ezért tesznek ilyeneket inkább a nagyon kompakt minipécékbe. De azt meséltem t8 plusnál, hogy a gyári satában a hőmérő meg volt hamisítva... amikor nvme-re cseréltem, akkor inkább jobb hűtést is okosítottam hozzá (először hővezető gap padokkal, aztán 3d nyomtatott házzal, amibe befért hűtőborda). Amúgy nvme és nvme közt is elég nagy különbségeket tapasztaltam. A samsungok érintésre sokkal forrónak tűnnek üresjáratban is, míg a kioxia és mikron ssd-k eleve hűvösek voltak terhelés nélkül, de terhelve sem sültek azok közül, mik a kezemben voltak.
Egyébként egész kevés hűtéssel beéri bármelyik, ha picit mozog a levegő.
#1639 szaszlaci
a polírozás valószínűleg overkill volt
Ezeknél a kis fogyasztású prociknál sokszor nagyon hevenyészet a hűtés. Voltak olyanok, ahol youtubberek mutatták, nem ért a proci a bordához egyáltalán, hanem csak egy kis ragacs volt közéjük nyomva. Utána volt ahol külön kiemelték, van köztük kis helykitöltő réz lapka 
Valsz maga a pasztázás elegendő volt. De amelyik gépen nem problémás, nem érdemes piszkálni. A tiednél láthatóan problémás volt.
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- További aktív témák...
- IZOMKOCKA - HP Z2 Mini G9 - i7 14700 - 32GB - 512GB nvme - Nvidia T1000 8GB
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Plex szerverhez keresek gépet több HDD tárolóval , Áfás számlával
- IBM TS3200 48-Slot Tape Library (45E1330), 2x LTO-4 FC Tape Drive (35P2510)
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 1 és 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ezeknél a kis fogyasztású prociknál sokszor nagyon hevenyészet a hűtés. Voltak olyanok, ahol youtubberek mutatták, nem ért a proci a bordához egyáltalán, hanem csak egy kis ragacs volt közéjük nyomva. Utána volt ahol külön kiemelték, van köztük kis helykitöltő réz lapka