- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enton
addikt
válasz
Andrewhouse #20940 üzenetére
Nekem assziszem pont egy shuttle ház hozta meg a kedvem az ITX-hez, rögtön tudtam hogy ez az én méretem még kompromisszummentes játékgépépítésre.
Mire meglett így ezek után a mostani kiskonfig addigra már jóval elterjedtebb lett hétköznapi használatra is a Mini-ITX méret, így meg tudtam töredék árból építeni a gépet, mintsem vettem egy shuttle-t, mint ahogy a legelején kigondoltam.
Ha tud MSata SSD-t kezeni akkor végülis már csak a 250-es táp az ami kevésnak mondható egy izmosabb VGA-hoz, sajnos a 500-as táppal elkérnek még egy plusz 20-ast kb, a régi szériáknál ennyi volt a különbség árban, csak 500-as idehaza szinte sehol nem is árultak.
80000-es ár meg 500w-os SFX "halk" táppal meg már annyira nem éppen kecsegtető, hiába a kompakt méret, ha ezt már külön házakban meg lehet oldani, picivel nagyobb méretben jelentősen olcsóbban.
Amúgy ha megengedhetném magamnak már rég lenne egy ilyenem, de havi 100e-ből meg kell nagyon fontolni mire mennyit költ az ember, sajnos. -
Rick4
félisten
válasz
Andrewhouse #20922 üzenetére
Én inkább egy ilyet javasolnék: [link]
-
Mercutio_
félisten
válasz
Andrewhouse #20940 üzenetére
Ez már nagyon régi forma a Shuttle-nél, de ennyit nem adnék egy ház+táp+alaplap+hűtő összeállításért
-
Mercutio_
félisten
válasz
Andrewhouse #20922 üzenetére
Itt jobbra fent a keresőt próbáltad már?
-
lehella
senior tag
válasz
Andrewhouse #20920 üzenetére
Sziasztok! Milyen ITX-es konfigot lenne érdemes összerakni otthoni felhasználásra? Net+videózás a fő cél vele, de lehetőleg semmilyen akadás, reccenés nélkül.
Amit gondoltam:Ház-táp: CHIEFTEC FI-01B-U3 200W
Alaplap-processzor:
1. ASROCK AM1B-ITX - AMD AM1 5350 2.GHz (ez újabb, USB3, SATA3 támogatás, viszont egy MC kezelés)
2. ASROCK H61MV-ITX - INTEL Pentium G2030 3.00GHz 1155 (régebbi, talán gyorsabb)
Memória: KINGSTON 4GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3/4GHDD van már hozzá, DVD nem lenne, külön VGA sem. Jobb lenne az első alaplap-proci összeállítást, vagy érdemes inkább a nagyobb órajelú, dual memóriacsatorna támogatásos LGA1155-t választanom, esetleg van jobb alternatíva? (sajnos közel két éve nem követem az újdonságokat)
-
viperabácsi
addikt
-
Mercutio_
félisten
válasz
Andrewhouse #20913 üzenetére
Ahogy előttem is írták, a VGA - t érdemes lenne gtx 750 - re vagy HD7750 DDR5 - re cserélni.
Ház + táp ügyben tudnunk kellene mennyid van az egészre, később esetleg 1-2 2,5"-os vagy 3,5"-os hdd kerul-e bele, ssd-böl mekkorát akarsz. -
Osibaa
senior tag
válasz
Szia!
Nekem volt ilyen tápom, Chieftec BT02-es házzal kaptam. Ez egy elég régi táp, a hatékonysága 70% körül van, melegszik és terhelés alatt nagyon hangos. Ha belefér a keretbe, én egy újabb tápot javasolnék. Persze, ha fejhallgatóval játszol, akkor mindegy.
-
kovsol
titán
válasz
VGA esetleg lehetne egy GTX750 is, annak 55W TDP -je van és sokkal gyorsabb, és kb csak +5-7k val több.
-
Goose-T
veterán
válasz
Az a táp pont jó hozzá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Goddess of Victory:Nikke
- Asztalos klub
- Diablo IV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple Watch
- További aktív témák...
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest