Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rick4

félisten

válasz Qkackca #58497 üzenetére

El is küldtem a privátot, de itt a közösben is érdekel, mi az előnye nem otthoni körülmények között, és persze mi az otthoni körülmények között.

A középső kiindulási pontból vegyük mondjuk 7 fontos irányt, ami legyen néhány egyszerű igény, gondolom nem csak nekem, másoknak is fontosak otthoni körülmények között. Mint szűklátókörű, nulla tapasztalattal rendelkező, csak feltételezem, hogy a követkető dolgokról lehet szó:

a lehető legnagyobb írási- olvasási sebesség elérése Gbit hálózaton
    bekerülési költség alacsonyan tartása
    hibalehetőség alacsonyan tartása
    hiba esetén minél gyorsabb újra rendelkezésre állás lehetősége
    zaj alacsonyan tartása
    fogyasztás alacsonyan tartása
    teljeskörű biztonsági mentés megléte

És persze mindezek tetejébe ott van az az alap kérdés, hogy mekkora plusz befektetés kell elsőre, és mekkora túlfogyasztással lehet számolni 5 éves időtartamban, amennyiben a másik oldalon többlemezes helyett egy sima egylemezes nast használunk egy nagyon rövid időre bekapcsoló másik egylemezes mentős eszközzel együtt, és ehhez képest mekkora várható előny lesz 5 év alatt, és azt mennyire viheti negatívba a fent felsorolt paraméterek bármelyik probléma esetén?
    Nem tudom, mások hogy gondolkodnak, nálam vannak tények, érvek és ellenérvek. Egy döntés meghozatalakor fontos, hogy ezek közül a felsorolt fontos tulajdonságok közül melyik fog majd a másik kárára erősödni, és melyik tulajdonság gyengül a legkevésbé több más paraméter együttes javítása esetén? Egy helyes döntést egy ilyen beruházás esetében minimum ennek a kérdésnek az érdemi megválaszolásakor lehet meghozni.

Új hozzászólás Aktív témák