Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iOS alkalmazások
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Nagyot ugorhat a Poco M8 Pro
- Csak egy ország kap Exynos 2600-as Galaxy S26 telefonokat?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crabface
senior tag
-
Crabface
senior tag
válasz
Kowi84
üzenetére
Kis helyen jó a topflow megoldás, az biztos. Mennyire kicsi házról van szó?
#50820 Chaser : Nekekm az l9i egy 9literes szendvics házban volt, mellettem az asztalon. Félpasszív táppal és vgaval. Éjjel, az egér talpának a surrogása az egérpadon elnyomta a gépet. Játék alatt persze volt azért hangja...
-
Crabface
senior tag
válasz
üzenetére
Nálam amíg volt 10400, soha nem ment 65w fölé, inkább 40w volt a fogyasztása. B460 lapban használtam, ott nem volt semmilyen extra vrm meg oc meg ilyen opciók.
Most a 2600x az x470 lapban simán kileng 135-177w-ra egy-egy pillanatra...
A táp amiről szó van itt jelenleg az egy gold vagy platinum? Mert nekem egy Seasonic 550 gold elvitte simán a 2600x + 1080ti kombot, a kártyán és a CPU-n is max powerlimittel.
-
Crabface
senior tag
válasz
kotibor
üzenetére
Nekem jelenleg egy 120mm AIO van a gépben push-pull Noctua Industrial ventivel, ez dönti be a házba a 2600x unlimited TDP hőjét. ATX tápom van jelenleg, lefelé fordított ventivel ami tereli ki a meleget. Eddig semmilyen gond nem volt vele.
Jövő héten megnézem egy SFX táppal is...
Ha bizonytalan vagy a proci hűtővel kapcsolatban, egy 120-as aio teljesen jó a házban.
-
Crabface
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az egyik legkisebb "olcsó" mATX házikó a Cooler Master Q300L.
A kis prémium matx házak drágábbak, mint amennyit költenél az itx cuccokra...
-
Crabface
senior tag
válasz
.Ishi.
üzenetére
Nekem is ilyen házam van, de a rácsos előlapos. Nálam jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy elöl van egy aio, pushpull kifelé (igen, a ház elején jön ki a meleg) és a táp is az alaplapról veszi fel a meleget és hátrafelé fújja ki, emellett blower vga van, hogy lehetőleg semmi köze ne legyen a meleghez. Így az SSD sem melegszik és az alaplapi vrm is megoldott.
2600x
X470
hátlapi nvme
1080ti FEHa a cpu felett a táp mozgatja ki a levegőt, akkor a cpu ventit fordítsd meg, hogy az alaplapról a tápba fújja a levegőt, az meg kifelé, hátra.
-
Crabface
senior tag
válasz
kotibor
üzenetére
Ventit meg kellett fordítanom, mert főzte az SSD-t és a VRM-et a konfig. Így most ezeknek a hője jelentősen csökkent, viszont a procié nyilvánvalóan megugrott. Holnap már be is illesztem a konfigba az industrial ventit, ami reményeim szerint némi zajterhelés ellenében jobban áthúzza a levegőt a konfigon.
-
Crabface
senior tag
Venti egyelőre befelé fúj. Meglátom még, hogyan alakulnak hosszabb távon a hőmérsékletek, aztán lehet megfordítom. Jelenleg venti a radiátoron át be, táp ki.
Tervezem a venti lecserélését is egy Industrial változatra, amennyiben szükség lesz rá, hogy nagyobb legyen a légmozgás.
-
Crabface
senior tag
Ha ekkora az érdeklődés, akkor csinálok képeket.
-
Crabface
senior tag
válasz
hegegabi80
üzenetére
Ott nagyon zavaró volt, hogy akár hogyan fogtam meg, mindenhol műanyag volt ami horpadt azért. Cipelem a gépet néha magammal, az acél ház kicsit nagyobb biztonságot jelent. 60% billentyűzettel és egérrel együtt ez is kényelmesen elfér a hátizsákban.
-
Crabface
senior tag
Single slot, lp 1650
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Gtx 1650 a plafon low profile esetén. Talán valamelyik gyártó egy szuper variánst is megcsinált félmagasnak.
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector
üzenetére
Már volt linkelve itt.
-
Crabface
senior tag
Valakit esetleg érdekelhet egy Geeek A50, matt feketében? Plexi oldallappal.
-
-
Crabface
senior tag
válasz
VinoRosso
üzenetére
Ez egy létező háznak a belső váza. Ezt a házat gyártja alapból és minden elfér benne az általa épített gépek esetén. (i9, 1080ti stb.) Ez most egy szponzor build volt kapott hardvert kellett beépíteni.
Nézd meg a hatésfél literes tizenvalahany magos xeont a Titan kártyával pl.
-
Crabface
senior tag
Előlapi bemenetek, ritka ótvarra sikerültek. Egyébként egy dagadt Mjölnir ami szellőzik is.
-
Crabface
senior tag
válasz
üzenetére
Nyilván az is egy hétköznapi élet helyzet, hogy egész nap megy a torture és sír a tulaj, hogy 85 fok a rájzen...
Most már biztosan nem fogom megérteni, hogy miért van pánik ha egy 5 literes itx házban a 16 magos ryzen blender loopban nem tudja tartani a max orajelet egy 3cm vastag Hűtővel...
-
Crabface
senior tag
Én maradok a műanyag házamnál

-
Crabface
senior tag
válasz
viperabácsi
üzenetére
30 cm, de ugye ez egyenes mindkét végén amit vissza kell hajtani. Így hosszabb, mint kellene. Már a favágót szidtam az építésnél aki a tervező papírjához vágta az alapanyagot...
A50-ben eleve irányba van ráforrasztva mindkét vége így rövidebb és nem kell hajtani: [link]
-
Crabface
senior tag
válasz
Speed®
üzenetére
Ha magasabb, mint 9.5mm akkor nem igazán van hol elvezetni a kábeleket. Az első vinyó felett mindkét vinyó kábelének el kell férnie.
Én Eatx Workstation-ről váltottam 12L itx-re. Vettem egy usb 3.0 külső dokkolót, amibe elfér mind a két 3.5 vinyóm, így gépbe elég csak egy nvme. USB 3.0 alat csak akkor érezni nálam különbséget, ha mindkét vinyót egyszerre használom. Van olyan játék is ami onnan fut.
Új hozzászólás Aktív témák
- Visszaengedi Kínába az NVIDIA H200-at a Trump-adminisztráció
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB DDR5 6000Mhz 2x16GB (32GB) DDR5 Memória
- 9 Év Alza Garancia! G.Skill Ripjaws M5 Neo RGB White DDR5 6000Mhz 2X16GB (32GB) DDR5 Memória
- Viper Elite 5 RGB TUF Gaming 2x24GB DDR5 6000MHz CL36 - Új, Bontatlan, Gari 2034.09.23. -ig -
- Corsair VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Flare X5 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - EXPO - 120 hó garancia
- Apple iPhone 14 128GB,Használt,Adatkabelel,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- Lenovo Ideapad 3 : I3 10110U / 4GB / 256 GB SSD / Win 11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1ÉV GARANCIA-Kártyafüggetlen, MS4091
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest