- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
Asus STRIX B360-I osztrákoknál felbukkant!
nemócsó
simán Z370 árszint
(tudom, az intel, de na!!)
-
Mercutio_
félisten
válasz
hegegabi80 #42586 üzenetére
CA-M az már mATX ház
-
Mercutio_
félisten
válasz
hegegabi80 #42504 üzenetére
Decemberben vettem a PCX-ben, aztán, hogy náluk vagy a beszállítónál meddig állt előtte...?
-
Mercutio_
félisten
Szakik, ti nagyon vágjátok az ilyet (nekem viszont sosem volt erősségem
) egy giga GA-AB350N-Gaming WIFI lapra rakott ID Cooling IS-50 hűtés esetén elférnének a G.Skill Ripjaws V (F4-3200C16D-16GVKB) ramok? (42 mm magas)
Tartok tőle, hogy főlélógna a ramslotoknak, és a mostani (inteles) lapomban használt Aegis ramok is éppcsak beférnek alá( 31.2 mm magas)
-
Mercutio_
félisten
válasz
mrbig25 #42448 üzenetére
Olvasgatom a Raven Ridge topicját és lehet, hogy az akinek pöcc-röff megy nem ír oda , de aki igen az elég sok gonddal szembesül úgy tűnik, vagy csak kívülállóként látszik így?
+ a korábbi hírekkel ellentétben mégse csendes az a gyári coolerEllenben a linken lévő ASRock B360M-ITX/ac ígéretes, ha nem úsznak el az árával.
-
Mercutio_
félisten
válasz
hegegabi80 #42415 üzenetére
Mire jó ez a 3 slotos megoldás?
mITX méretű házban mATX lap teljes kihasználhatósággal?Asrockban aki otthon van leírná mit jelent náluk a HDV a lapok nevében?
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #42369 üzenetére
Az AxBattler lehetett, nekem gtx1050 Ti volt a legerősebb, de annyi melóm volt akkor is, hogy desktopnál izzasztóbb dologgal az se találkozott
és a mostani elborult VGA árak mellett a sima 1050 2GB a max
A 2200G-hez képest a 2400G felárát sokallom és ahogy olvastam gpu szempontból a ramok visszafogják nincs akkora ugrás abban sem hiába jóval erősebb fizikailag
-
Mercutio_
félisten
válasz
#16939776 #42337 üzenetére
Viszont ha marad a GTX 1050 (az alá nem mennék, tápcsati nélküli régebbi már sokkal gyengébb majdnem ryzen szint) nincs értelme 2200G-re (vagy egyáltalán AMD-re) váltani
Ez esetben marad minden, nem ugrálok, majd ha úgy érzem kevés a G4600 keresek egy i5-öt.
Seep: Mindenhol drágábban látom az MSI-t.
-
Mercutio_
félisten
válasz
#16939776 #42326 üzenetére
Szóval azt mondod, tuning+csicsa a gamer-eknek, de érdemi pluszt egy nonK procival nem nyújt és mivel nincs i3 alatti olcsó proci még annak a felárát is ki kellene csengetni
(+i5 8400 lenne az első ami szóba jöhet, ha több évre tervezünk)
Ez esetben könnyes búcsú leszMivel alig és akkor is régi játékokkal játszom töröm a fejemet egy Ryzen 2200G-n, 350-es chipsettel még mindig csak az MSI, Biostar, Asrock trió elérhető? Ha igen a linkben lévő hw-k alá melyiket?
Mire kell majd beüzemelésnél figyelni? (ram csere 3000-re gondolom)
-
Mercutio_
félisten
Szakik, ti talán jobban képben vagytok, ez lenne a kérdés
-
Mercutio_
félisten
válasz
cinemazealot #42278 üzenetére
Ha nem lenne a garancia mániám én is így gondolkoznék, de normális felszereltebb lapot és procit újonnan boltból....
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
ecaddsell #42239 üzenetére
Az lehet, de nekem már van itthon házam (Streacom ST-F7C) és mivel van fölös ssd, 2,5"-os hdd lassan érdemesebb összerakni egy komplett gépet
Ha nem lesz notitápos kisfogyasztású alaplap, akkor valami ThinITX-et kell keresnem, jelenleg amit találtam nem sufni boltban legolcsóbban az az Asus H110T bár így se lesz olcsó ahogy nézem.
Akkor a ddr3 notiramot elvetem
-
Mercutio_
félisten
válasz
ecaddsell #42212 üzenetére
Sok éve vagyok a topic tagja, engem nem kell meggyőzni
A piac azért kisebb, mert a "Gamer" dolgot mindig a nagyobb, nehezebb, erősebb hívószavakkal adják el és kapcsolják össze, márpedig az az egyik fő felvevőpiac. A másik a vállalatok, ott az SFF gépek már rég jelen vannak
szvsz jó marketinggel szépen fel lehetne futtatni ezt a kategóriát, de leginkább egy bolt tudna ráülni erre a hullámra komplett gépösszerakással, mivel a batárnagy házak "szerelmesei" tuti anyáznának 1-1 kisebb konfig összerakása közben és elmenne a kedvük az egésztől.
csemiubi: Kérdezd meg a könyvelődet az alza tud-e olyan számlát adni, ami neki megfelel.
-
Mercutio_
félisten
Ilyen kisfogyis prociknál midig érdemes notebookcheck-en rákeresni, általában részletes ismertető és sokszor tesztek is vannak.
-
Mercutio_
félisten
válasz
vegyszer #41996 üzenetére
Első körben kapjon 1 SSD-t arról gyors lesz a rendszer és nem akad, ha azon lesz a lejátszandó film is fluid lesz az is.
Teljes cserén csak ha ezek után is gondok vannak akkor. Ja és sata kábeleket cserélném hátha valamelyik elöregedett.
Esetleg +4GB ram is mehet bele.
Mi indokolja a w10-et?
Htpc-re nem jobb 1 Kodi? -
Mercutio_
félisten
Valaki keresett korábban 450W-os Kolink tápot, most több helyen újra kapható.
-
Mercutio_
félisten
válasz
cinemazealot #41297 üzenetére
SSD nélkül a netbook amúgy se izmos prociját a notivinyó mégjobban visszafogja
-
Mercutio_
félisten
Ha már panel/Pico táp és külső (noti?)táp kombó: Van most aprón olyan nem elszállt árú táp ami egy GA-B85N Phoenix lap + 2x4GB ram + 250GB m-sata SSD + 1,5TB notivinyó összeállítást gond nélkül elvisz, és ahhoz milyen külső kockát javasoltok ha nincs idő kivárni mire megjön ebay-ről?
-
Mercutio_
félisten
válasz
pillevas #40873 üzenetére
Félreérthető voltam
Megvan a lap már vagy 3 hónapja, de nincs időm összerakni a konfigot, gondoltam hátha jött ki valami amire érdemes leváltani.
H110-et azért vetettem el, mert vagy m.2 sata ssd kezelés nincs, vagy kevés a s-ata port (és talán volt még más, is de ezek ugranak be) -
Mercutio_
félisten
Skacok, ha nincs tuning, és nem is tervezem, akkor 35k-s árig/körül van jobb alternatva, mint az Asus STRIX B250I Gaming?
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mukucs #40790 üzenetére
+ iltirisz:
Esetleg ha bevállaltok rendelést most 40€ (+posta?) a Streacom F7CS ha valaki rendel +1 db-ra beszállnék ha úgy olcsóbb a posta.
-
Mercutio_
félisten
félOFF: Nézem ezt a TT Core G3 slim ATX házat és nem értem miért nem csinálták meg mITX laphoz igazított (magasság, mélység) méretben?
-
Mercutio_
félisten
Hm, fincsi lenne, de tartok tőle, hogy cpu+VGA esetén kevés lenne a hűtés és szépen befűtene egymásnak a 2 komponens
No meg annak a rettenet belső usb2-nek a helyére tehettek volna vagy még 1 hdd-t, vagy ssd-csatit, a d-sub csatit már nem is mondom. (Persze tudom, mindkettő a PSO/POI, industrial célterület miatt van ott)
-
Mercutio_
félisten
válasz
hegegabi80 #40342 üzenetére
Ez elég egyénfüggő szerintem.
Nekem swift2 ventivel leszabályozva is hangos volt, DE nálam az asztalon van közvetlenül a billentyűzet mögött = előttem, ha távolabb vagy oldalt/alul lenne biztos kevésbé hallanám. -
Mercutio_
félisten
válasz
hegegabi80 #40289 üzenetére
Azoknál a házaknál arra érdemes felkészülni, hogy a telőlemez vágatain elég tisztességes szélzaj lesz.
-
Mercutio_
félisten
válasz
hegegabi80 #40179 üzenetére
Colinkhez adnak sfx-atx beépítő keretet?
-
Mercutio_
félisten
válasz
hegegabi80 #40172 üzenetére
Pont ez ugrott be bekem is
-
Mercutio_
félisten
Szakik a G4560 gyári coolere van olyan halk mint egy big shuriken, vagy a billetyű előtt fekvő sg05-ből hallani fogom a különbséget? (SSD+2x8GB ram, félpasszív gtx1050 Ti , notivinyó háttértárnak, de torrent és futó app-ok ssd-n)
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mercutio_ #39859 üzenetére
Hm, most olvasom ezt a leírást, ahol a BT-04B elleni érvként szerepel, hogy a tetején lévő rácsozat miatt nagy a szélzaj
(Már a Sharkoon CA-I/Realan esetén is zavart) nem túl hatékony a szellőzés + még a VGA is blokkolni fogja a kéményhatást
Az már csak hab a tortán, hogy itthon alig kapni és 24ka végén maradok az SG05-ben
-
Mercutio_
félisten
Találtam 40k alatt (édes istenem nincs 1 éve, hogy 27-ért adtam el 2x8GB DDR3 1866/cl9 5 év garos Savage-t
) ezt a G.Skill ramot, szól ellene bármi - vagy van-e jobb vétel 40ig - a G4560+B250I strix esetén?
Normál gyári cooler alá gondolom befér, de a big shuriken alatt is elfog?
-
Mercutio_
félisten
Chieftec BT-04B ellen szól-e valami, illetve ha ez OK, akkor valami hasonló, csak kicsit dizájnosabb verziót tudtok-e javasolni?
-
Mercutio_
félisten
Szakik, ház kérdés:
Létezik olyan álló ház nem aranyárban, ami max 37 mély, 36 magas, 17 széles (gondolom ez a kritikus, pedig 1-3 centivel keskenyebben még jobb lenne) és kéményhatásra alapoz? (szerk.: a lényeg, hogy a 2 oldalára nem tud fújni, mert a monitornak nem tenne jót a meleg, a fal pedig blokkol, ahogy a hátulját is)Ami bele menne:
Giga B250 strix lap
G4560 proci (1151)
2x4/8GB ram
ha halk, akkor gyári cooler, ha nem az, akkor Scythe Big Shuriken (az első verzió, nem tudom felmegy-e 1151-re)
275GB Crucial m.2 ssd
1,5TB ST1500LM006 notivinó
2TB WD RED 3,5"
Giga GTX1050 Ti 4GB (félpasszív ITX verzió)Slim ODD hely is jó lenne, de nem feltétel
Asztalon lenne, a bal oldalán a monitor, a jobbon a fal. Nem baj, ha a befogadó méretek kisebbek, ha az nem megy a melegedés rovására érdemben
-
Mercutio_
félisten
válasz
kisza25 #39591 üzenetére
Aprón régebben egész jó árban ki lehetett fogni X-Fi HD-t ami kb. a Xonar U7-tel van pariban.
Az ennél olcsóbbak - főleg egy jobb fülessel - tényleg csak a gyenge alaplapiakhoz képest adnak pluszt, de egy spdif kimenetet rátolva egy digi erősítőre max az erősített fejhallgató kimenet szól a külső hangkari mellette. -
Mercutio_
félisten
válasz
#16939776 #39070 üzenetére
Mekkora ogre az a ramkit
Ha már ram-ok: Occó kategóriában mi a bestbuy Asus Strix B250I Gaming lapba, ha GTX1050 Ti is lesz benne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gamepad
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- Gurulunk, WAZE?!
- AliExpress tapasztalatok
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest