-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
patomi
őstag
-
patomi
őstag
válasz
Mercutio_ #25586 üzenetére
Már előrendelhető, nem biztos, hogy spórolsz egy ház árát.
-
patomi
őstag
válasz
Mercutio_ #25487 üzenetére
Játék alatt a stock hűtővel 52 fokig (1400/perc alatt maradt a fordulat és bizony csendes is) tudtam melegíteni a procit (ugyan az a game) zelosnál 60 fok környékén volt a max. tehát csendes volt mind a kettő.
A gyári hűtőnek nálam 65 fok felett kezd hangja lenni, itt már 2300-2400 körül forog a venti.Valamint van-e 7k körül a piacon hasonlóan kis/alacsony de hatékonyabb cooler 1150-re?
Valszeg nincs, de nem tud annyit mint a gyári tapasztalatom szerint, ez gond.(#25488) viperabácsi Volt kompakt vizem én szerettem. Csendes és hatékony volt, egy hangszigetelt házban. Nyáron a legnagyobb melegben sem ment 55 fok fölé a proci. A CM gyári ventije amit a radihoz adtak, egy kalap kaki volt ezért azt lecseréltem.[link]
Mercutio_ nem ismerős a corsair táp?No, de közben egy AXP-200 lett végül apróról a befutó "új" hűtő.
-
patomi
őstag
válasz
viperabácsi #25473 üzenetére
A sima nem réz magos hűtőm van gyári, tehát annak jobbnak is kell lennie ennél. Hangja gyakorlatilag a zelosnak nincs, még terhelve sem. Viszont a kis apró ventije sem pörög 1500 felett. Talán egy jobb venti még javíthatna rajta, de akkor már nem éri meg abszolúte foglalkozni vele. Nézegettem Noctua ventit, de többe kerül mint a zelos, ahogy van... NH-L9i-vel sajna nem tudom összehasonlítani.
(#25474) Mercutio_ Ahogy írtam a zelos hangtalan terhelve is, viszont alapjáraton a gyárinak sincs hangja. Ennek 2000 fordulat felett kezd el megjönni a hangja, akkor sem vészes ebben a házban nem zavaró, pedig itt van mellettem. Nem rézmagos, sima lapos alu hűtő kb. egyezik a magassága a zelossal.(ez járt a proci mellé)
(#25475) zed1983 Nem, nem vészes, de azt kell mondanom, hogy nem éri meg. Használtan jobb vétel biztos a Noctua. Tesztek alapján elég szépen teljesít, viszont újonnan majdnem 3x annyi mint a zelos.
-
patomi
őstag
Ha valakit érdekel megnéztem mit tud(nálam) a Zelos a gyári hűtőhöz képest(i3 4330). Mivel nem tudtam az új hűtőt felrakni, gyorsan visszapattintottam a gyárit. A Zelossal tegnap, gyárival ma készültek a képek: idle Zelos, Gyári. Terhelve (IGP is): Zelos, Gyári. A Zelos terhelés alatt 8. percre throttlingba futott. A gyári viszont 10 fokkal hűvösebben tartotta a procit, és a környezetét is érezhetően jobban felmelegítette. Nyilván nem egy szellőzési bajnok a kis házam.
A két teszt között semmit nem állítottam a gépen. Sőt, még új pasztát sem kentem a gyári alá, csak amit a Zelos ott hagyott(MX4) volt alatta.Ezzel nem azt akarom mondani,hogy a kis zelos rossz lenne, de nem biztos, hogy megéri 5+K.-t elkölteni rá, főképp ha jobban kihasználjuk a proci teljesítményét. Egyébként játék alatt helyt állt, nem melegedett 60 fok fölé(IGP-vel).
-
patomi
őstag
válasz
viperabácsi #25468 üzenetére
Igen pontosan,, sajnos. Pedig már atomjaira szedtem a gépet, hogy jól hozzá férjek.
-
patomi
őstag
Köszi ez megnyugtató, rákerestem közben a procihűtős topikban is. Nyilván a 100-as gyengébb mint a te 200-ad, de a jelenleginél biztos jobb lesz.
Igen a slim ventitől, főleg a gyári adatok miatt kicsit tartok, de remélem nem lesz vele gond. Már meg is rendeltem a 100-ast.(AXP-100 Muscle)
-
patomi
őstag
Jól néz ki. Mennyivel jobb a thermalright hűtő, mint a kis noctua? Hang és teljesítmény szempontjából.
Nekem i3 4330-on egy kis Zelos van most és szellős is a környezete, de nem valami hatékony(ellenben csendes). Most terhelés nélkül 34 fok a CPU (40 fok a mag), terhelve felmegy 81-83 fokra (mag 91-92 fok), IGP nincs is terhelve. (Aidával mindezt)Szóval azért kérdezem mert az AXP-100 Muscle,AXP-100R a kinézett a cserére. Viszont ez: Noise Level: 22~30 dBA nem ígérkezik túl csendesnek.
-
patomi
őstag
válasz
flashpointer #25367 üzenetére
Fura, de így állítva nekem jobban tetszik az in-win, viszont oldalára fektetve a chieftec a jobb.
-
patomi
őstag
válasz
Xantor #25150 üzenetére
nem is néztem b@kker, de közben Mercutio_ megmondta frankot, lapnak jó ez is:GA-B85N PHOENIX
(#25151) giorgio ,, de csak x1
-
patomi
őstag
válasz
Cickánykoma #24976 üzenetére
-
patomi
őstag
-
patomi
őstag
válasz
Pisztillus #24240 üzenetére
Ezt megjegyzem én is, jól jöhet ha össze áll majd a kisgép. Főképp,hogy a gyárit én sem szeretném használni.
(#24237) Pista0001 Nézegettem én is ezeket a pici egybe gépeket, de mindig lespórolnak valamit amire szükségem lenne, pedig tetszene.
-
patomi
őstag
Sziasztok. Azért fordulok hozzátok,mert a házas topikban tuti nem kapnék választ rá. Tehát a kérdésem, ebben a házban: Lian Li PC-Q07 nem főzném meg a rendszerem? Olvastam SK. tesztjét is, viszont mások véleményére is kíváncsi lennék. Ami benne lesz: i3 4330 (IGP-vel használom), egy 3,5" vinyó és egy 2,5" SSD, no meg ODD. Ha esetleg van más tipp szívesen meghallgatom. A cél,hogy kb. 20x20cm alap terülten elférjen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest