- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok! Olyan ITX ház érdekelne, amibe befér full size 3 ventis 2,7 slot széles vga, lehetőleg a légáramlás down->up és full size táp belemegy, a helye pedig az alaplap előtt van.
Néztem a CM NR200p-t, de asszem 3d nyomtatni kell táphoz és a tápom picit hosszabb. És jobb lenne, ha táp úgy állna, hogy a gép jobb oldala felől szívna, nem a gépből. Talán egy AIO jobb lenne egy pici házba. Ami megvan az a Corsair. RM550X és a Gainward Phantom 3070.
De nem zárkózom el a rizeres megoldásoktól sem ha befér a vga meg a táp. Tudtok pár ilyet mondani? -
Köszönöm a válaszokat, szóval akkor a lehetőségek:
- NR200 apróról 35ért+nyomtatni ATX kengyelt és így is csak 15 centis táp mehet bele
- UMX1 nem kapható? gpu max 270 milliméter (nekem nagyobb 3 ventis) táp max 160
- Cerberus 245$ATX táp csak a proci fölé mehet így csak vízhűtés, fölöslegesen 5 slotos, lehetne centikkel alacsonyabb.
Ezek szerint marad az NR200 vagy akkor lemondok erről és lesz egy Meshify C Mini vagy csinálok magam. -
válasz
hegegabi80 #50661 üzenetére
Köszi! De akkor belefér rendes mATX lap + harminc centis vga (rtx3070) + atx táp?
-
válasz
Crabface #50656 üzenetére
Köszönöm, ezt ismerem, nagyon nem ilyesmire gondoltam. Ez majdnem 40x40es.
Én valami 25 magas, 35-40 hosszura gondoltam amiben van egy mATX lap, egy teljes vga és az alaplap előtt a vga felett egy psu. Pong mint az nr200. Vagy valami trükkös rizeres megoldásra.
Ha a lap mATX, a táp ATX akkor jut rá több. Ha itx lap és sfx táp akkor kevesebb. -
Sziasztok!
Öszeraknék valamikor február-március magasságábna egy pici gépet, de SFX és ITX felárat nem szeretnék fizetni a kompakt méret miatt, szóval valami olyan picike házat keresnék amibe befér egy mATX lap és egy ATX táp, de kicsi.
Mintha az NR200 alkalmasnak tűnne. Node202 szerű is tetszik, a ryzerrel nem is drága de az itx is sfx, a design viszont jó. Van még valami más best buy ilyen célra? -
-
válasz
T0mBd1gg3R #43493 üzenetére
Egy jó hónapja feldobtam ezt. Utánanéztem, tényleg biosból van letiltva a Q-s procik kezelése, pedig az újabbakból lenne Q9400S, Q9550S amik 65W-osak, érdekes módon azonos órajelűek mint a nem S-es 95W-os társaik.
Arra a megoldásra gondoltam a gép megszerzésére, hogy veszek egy szintén 760-as de nem ultrapicit, becsempészem, átrakom a vinyót, összes azonosító matricát és kicsempészem a pici gépet. Kecske is, káposzta is. Bent egyáltalán nincs szükség kis méretre. A Q procik támogatásának hiányát nagyon sajnálom. -
válasz
#16939776 #43684 üzenetére
Tudom, csak gondoltam hátha tudtok valami jó megoldást. Feltételezem van itt olyan is, aki nem itx alaplapból csinált kicsi gépet (épp metis-t akartam venni mikor elszállt az épp beleférő microATX lapom ami helyett ATX-ből találtam jót jó áron).
fú ez nagyon nem az az irány, inkább valami ilyenre gondoltam. Ezen még lehetne faragni, eleve nincs lyuk a plexin a táp és vga ventiknél, másrészt a vga-t tenném a proci fölé és beférne rendes olcsóbb ATX táp a vga helyére.
Nem a literekre hajtok, és súlyos tízezreket sem szeretnék elkölteni, hiszen akkor kezdhetném azzal, hogy veszek egy itx alaplapot ehelyett. Legjobb lenne lapokból öszerakni házilag olcsón. A kínai pci-e szalagkábelek 3 ezer forint körül ugyanolyan jók mint a márkás tizenezres?
Egyszer láttam egy node202-t és azóta nagyon tetszik ez a konzol formátumú, bár valamelyest nagyobb gép ötlete. A node sem rossz, pár dolgot ha átterveznének minimális méretnövekedés árán beférne az atx pl a vga alá. -
-
-
-
-
-
Nem tudnátok olyan házat ajánlani, amibe belemegy a full ATX alaplap, a végén mégis elég picike? Olyan trükkökre gondolok, hogy a táp a bővítőkártyák (4-8) helyén van és csak 1 vga fér be 1-2 vagy 2-3 slotba, a vinyók a ram fölött, stb, tehát némi vastagság árán kicsi marad, az alaplap becsúszik minden alá ahogy csak tud, esetleg a vga is merőlegesítve a laposság érdekében.
-
Hát, srácok megsem lesz Metis papa a házikóm.
Villámcsapás következtében megpusztult a nagyon pici H61 mATX lapom ami épp befért volna.
Vettem helyette egy Asrock Fatal1ty Z77-es full ATX-est. Basszus Abit NF7/MSI K7N2 Delta 2 Platinum óta nem volt ilyen bazi nagy alaplapom. -
válasz
#16939776 #43504 üzenetére
Ilyen a munkahelyi gépem egy tök felesleges i5-tel.
Gyűűűűlölöm, ki tudnám b*szni a csukott ablakon, 4giga ram, hdd, win10, 2 monitor, onedrive, 3-4 pdf, 4-5xls, 4-5 word, 20-30 chrome lap és olyan lassúmint a tetű.
2 hónapja könyörgök még 4 giga ramért de ssd is kéne. -
-
válasz
jokeph #43496 üzenetére
Hát, az a baj ez nemigen hazavivős még, kell sok-sok laborgép nekünk és arra elég, hogy mérési eredményeket írjak excelbe. Amúgy ja, egy quad még jó lenne bele, sajnos az a tapsztalatom, hogy core2 + 3 giga ram +intel gma965 VGA-val szaggat a fullHD, youtube-on is meg simán is.
-
-
válasz
T0mBd1gg3R #43283 üzenetére
Oké, látom. A táp a kábele miatt nem az alaplemeznél kezdődik.
Insert facepalm Patrick Stewart -
Miért simát vettél, ha plexisíteni akarod meg kivágni a tetejét? Egyébként azért vesztek kis tápot, hogy beférjen a hosszú VGA? Modulárissal se fér be? kb 16 centire kezdődik a vga a ház aljától de csak 15 centi egy normál méretű táp. Egy centin nem lehet félrehajtogatni?
-
-
Lehet lesz valami királyabb a Metisnél, bár kicsinek nem nevezném
-
Az a bajom, hogy tuti nem tudom szép sorjamentesre vágni. A mostani házamon is ki akarom vágni az alaplaptartó lemezt mert a leszorító keret hozzáér és így a vízpumpa rezonálja a házat, de inkább egy kis dremellel állnék neki nem flex-szel.
De konkrétan milyen vágásra gondolsz? A tetején végig egy csíkot ahol kilóg a túlnyúló alaplap?
Egyébként ha megcsinálom, már most levédem a nevet. Úgy fogom hívni, hogy Metis Papa -
válasz
hegegabi80 #43228 üzenetére
"Egyébként még az Asrock lapok férnek bele, ami 17*19 cm körül mozognak, de ott vga csak akkor megy bele, ha hátul még egy slot kivágásra kerül."
Szerintem nem, vagyis nem tudom mire gondolsz. Mivel a videokártyák 2 slotot foglalnak általában, és a házon is 2 slot van, csak akkor lehet gond, ha az x16 slot nem az első kártyahelyen van. Az első hely mindig a mini-ITX alaplaptartó csavarjaival van majdnem egy vonalban, vagy inkább pár milliméterrel beljebb, mint ahogy az enyémnél is, ha megnézed. Viszont ez az Asrock lap hiába kisebb, a vga slot a második kártyahelyen van, így már vágni kellene. -
válasz
hegegabi80 #43222 üzenetére
Köszi! Kíváncsi leszek neked milyen lesz.
Találtam egy ilyet, beleszuszakolták ezt, ami szintén 226 mm. Szóval be kell férnie. Még arra vagyok kíváncsi, ez belefér-e, mert hogy ilyenem van.
Igazából most meg vagyok kicsit rekedve platform ügyileg. Asrock H61M-HVS, i5-3470, 2x8GB DDR3 van most. A ram árak miatt nem szívesen váltanék DDR4-re, biztos el tudnám adni a mostani ram-ot, de biztos sokat hozzá kéne tennem hogy vegyek 16 giga DDR4-et még használtan is. Így marad a 1155 és a 1150 platform. Egy k-s proci ami előrelépés lenne, de a H61-gyel nem lehet húzni, ha meg lapot kell vennem akkor már platformot váltok. Nem egyszerű és nem is olcsó. Ja, a lapom combo cooler option-ös, 775-ös retention frame-et használok, ez is ugrana ha váltok, kergethetnék 1150-1151-1155-1156 retention kitet a hűtőmhöz, amit ha jól láttam már nem árulnak.
Nézegettem még ezt a Metis házat, ha a táp nem nyúlik túl a mini itx-es 170 mm-en akkor miért nem lehet hosszabb vga-t betenni? Nyilván nem 30 centisre gondolok, de egy 2 ventilátorost. Mostani tápom 150x86x140 tehát bőven el kéne férjen. -
Érdeklődnék, mennyi hely van a Metis házakban? Olyan micro atx lapot tennék bele ami kb csak a vga vastagságával nagyobb az itx-nél, 226x173mm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk dokkolókat
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged