- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Yettel topik
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
én meg vettem még egy id-cooling is-30-at, de nem nyert, nem fér el rendesen a gigabyte z490i-n, belelóg a ramslotba (más irányba elforgatva, felszerelni sem lehet)
[kép] -
tlac
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56 #65785 üzenetére
nekem is pont az jött ilyen puritán módon
-
tlac
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #65783 üzenetére
-
tlac
nagyúr
asrock alaplapok hogyan vannak csomagolva?
vettem elvileg egy újat, de se lefóliázva, se leragasztva, se semmi (simán bárki bármit kivehetett volna belőle szállítás közben)a tartozékok nincsenek kibontva, meg az alaplapon is rajta vannak a lehúzható fóliák még
így beépítve valószínűleg nem volt -
tlac
nagyúr
szerintem erről beszélnek
[link]
Pre-emptive Wear Leveling (PWL)
This Western Digital feature provides a solution for protecting the recording media
against mechanical wear. In cases where the drive is so busy with incoming
commands that it is forced to stay in a same cylinder position for a long time, the PWL
control engine initiates forced seeks so that disk lubricant maintains an even
distribution and does not become depleted. This feature ensures reliability for
applications that perform a high incidence of read/write operations at the same
physical location on the disk. -
tlac
nagyúr
válasz
flashpointer #65099 üzenetére
szerintem meg pont hogy inkább a mediatek-es wifi a jobb az intelnél
szoftveresen mindenképpen
tudod akár linux alól is access pointként használni 5ghz-en, na intel ilyet nem tud -
tlac
nagyúr
válasz
vtommy #65059 üzenetére
köszi a választ, nem ismertem, hogy hogyan van ez am5-nél
lga1200-ról ugranék majd és migrálnám a thermalright macho 120-amat majd valahogyén is majd szeretnék majd blackplate-et használni ha létezik hozzá
(régen, még 10 évvel ezelőtt ingyen is kaptam egy inteleset a thermalright-tól) -
tlac
nagyúr
válasz
AxBattler #65056 üzenetére
értelek, igen jó áron van, amit linkeltél, de nem véletlenül emeltem ki a pci-e 5.0-t
amit te mutattál, abban nem lehet videokártyát tenniviszont a testvérébe már lehet, ott van egy 4.0-s foglalat 100-ért
ASROCK DeskMeet X600 -
tlac
nagyúr
válasz
vtommy #65047 üzenetére
XP90-x47: Nem olyan vészes a rögzítése, mint írták, de nem voltam elájulva. Redditen kb mindenki kidobja a gyári backplate-et, utána pedig panaszkodnak, hogy a kilógó csavar felsérti a risert. Egyébként backplate nélkül hajlít is a lapon a hűtő, hiába az AM5 plate elég combos.
Backplate-tel viszont, konkrétan 0 hézag marad a videokártyának a riseren felül.
hogy van is ez a blackplate dolog am5-nél?
ami az alaplapon van gyárilag azt le kell szedni és annak a helyére megy a thermalright-os?
vagy elfér felette?
lehet úgy is rögzíteni a hűtőt, hogy nem kötelező használni a thermalright blackplate-et? -
tlac
nagyúr
válasz
Patice #64797 üzenetére
RAM és a VGA párosa nem kompatibilis….
Minden jól ment, amíg nem indítottam el bármilyen játékot, aztán random kidobált a játékokból. Volt, hogy csak kidobott, volt fagyás, néha BSOD.És egy reddites hsz.-ben lett meg a tipp, hogy próbáljam ki másik RAM-mal.
ram és vga kompatibilitás, huh?
a leírásból annyi jön le, hogy a ramod nem ment stabilan -
tlac
nagyúr
RTX 5090 ITX házban: [link] (youtube)
-
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #61455 üzenetére
inkább seasonic tfx-et vegyél
azok tényleg halkak, amíg nincsenek agyon használva
(több 300W-os is megfordult nálam, amik közel újak voltak, tényleg némák voltak
amik már régebbiek, ott ciripel a táp ha ki volt kapcsolva a gép, de nem áramtalanítva, viszont a ventik még ezekben is egészen halkak voltak) -
tlac
nagyúr
válasz
viperabácsi #61364 üzenetére
konkrétan a linkedről el lehet jutni ide és ott is van a válasz, hogy kompatibilis vele
[link] -
tlac
nagyúr
válasz
flashpointer #61318 üzenetére
hat nem tudom vennek-e megint gigabyteot, egyik markas SSD-mmel pl nem bootol
meglepődnék azon, hogy ha ennek bármi köze lenne az alaplaphoz
inkább user error-nak tűnik -
tlac
nagyúr
válasz
flashpointer #61307 üzenetére
mediatek MT7922 wifi jobb egyébként, mint az inteles
megy linux alatt is tök jól, tud 5 és 6ghz-en is access pointként funkcionálni -
tlac
nagyúr
válasz
Pista0001 #60688 üzenetére
ezt párszor el kellett olvasnom, mire felfogtam, hogy mire gondolsz
szerintem azt a lemezt, amit hiányolsz nem lenne nagy cucc helyettesíteni valamivel
sőt akkor már használhatnád a teljes helyet is és elférne 3 db 2,5"-es is
de lehet még a lemez sem kellene, hanem csak felcsavarozod vagy rögzíted a fedlapra valamilyen módonezzel a módszerrel a bővítőkkel együtt alul, felül, plusz belül, összesen beférne 8 db is
-
tlac
nagyúr
válasz
Pista0001 #60686 üzenetére
Az előlapot most csak tippelni tudom, szerintem menni fog. Rég szedtem szét annyira.
itt ez a 4 csavar fogja
[kép]Október végén le akartam csapni egyre aprón, de elvitték előlem. Mondjuk azzal abból a szempontból nem lettem volna előrébb, hogy 5350-es Kabinival és AM1 Asrock lappal adták, amivel szintén eljátszadoznék
ne is mond, én is rá szoktam keresgélni itx-es cuccokra, akkor is, mikor egyébként már nem lenne rá szükségem
Annó régen próbálkoztam én is ilyesmivel, de nem értek annyira hozzá, hogy jobbra tudjam beállítani, mint ahogy egy gyári router működik.
én a gyári routereken sem használtam nagyjából soha a gyári firmware-t
de egyébként még egyszer már nem annyira kezdenék neki, hogy x86 alapon építsek routert, nagyon sok szívás és munka van veleAmi még sajnálatos szerintem ezzel a házzal, hogy magas tetőt nem árulnak úgy, hogy odd tartó helyett hdd tray a melléklet.
ezt nem értem, mit értesz a hdd tray alatt? kivehetőre szeretnéd?
-
tlac
nagyúr
válasz
Pista0001 #60681 üzenetére
Elképesztő, hogy ilyen szarul van kiszámolva ez a táp ehhez a házhoz.
igen, kellett volna még egy fél centi az elejéhez
Az IX-03B-ben a másik oldalon van a bekapcs gomb a ledekkel, az jó eséllyel elérne a front panel tüskesorig.
valóban (van egy olyan házam is, eredetileg ahhoz akartam volna a tápot venni
)
ezzel adtál egy ötletet, hogy megfordítva is fel lehetne szerelni az előlapot és ha függőlegesen van használva a ház, akkor a felirat sem lenne fejjel lefele
(vagy ha vízszintesen, akkor még át lehetne fordítani a házat is, de akkor az alaplap lenne felül fejjel lefele)Grat a kompakt építéshez, de mégis mi célt fog szolgálni így 1 darab 3,5-es lemezzel?
köszi, router + torrent
-
tlac
nagyúr
válasz
Pista0001 #60429 üzenetére
Látszott a képen, hogy nincs neki lyukon. Lehet, hogy neked szerencséd volt a gyártási szórással, a ram slotok talán beljebb vannak, mint neki a 24 pines tápcsati, vagy ilyesmi.
összeszereltem egy másik Chieftec ix-01b-120w-ot is (durva, olcsóbban vettem, mint 1 éve önmagában a tápot, valami utolsó darab lehetett - kb. 20k)
itt is elfért a paneltáp, meg az alaplap egymás mellett, de amúgy nagyon hátra kellett nyomnom a lapot, mert éppen, hogy csakGigabyte z87n-wifi
i5-4590T
ID-Cooling IS-30a front panel kábelei továbbra is nagyon rövidek, így hosszabbítani kell...
nekem sem teljesen esik a lyukra
ezt csak utólag láttam meg, mert ki kellett csavarnom, hogy a földelést is bekössem
de ettől még erőltetés nélkül visszacsavarható voltnagyon közel van cpu hőtőnek a bordái a vrm kockáihoz, de nem ül fel rá, egy vékony papír kényelmesen közé megy
-
tlac
nagyúr
válasz
viperabácsi #60623 üzenetére
tudom, rettenet drága egy normálisabb itx-es am5, akartam én is váltani rá, de letettem aztán róla
most már szerintem megvárom a következő szériát belőle
olcsóbb nem lesz az se, de ha már annyi pénzt kiadok érte, akkor legalább legyen modernebb -
tlac
nagyúr
válasz
viperabácsi #60611 üzenetére
am5-ből nézted a Gigabyte A620I AX-t?
"legolcsóbb" itx és tudja, amit keresel -
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #60593 üzenetére
Én is javaslom a noti vinyót, nekem is az van m ár régen.
de azokon nem lehet elférni
nagyobb méretűből nincs választék, meg smr-esek -
tlac
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60577 üzenetére
van az nr200p-nek matx-es koppintása is, ami sokkal jobban alakítható (pl. támogatja átforgasd az egészet és felül legyen a gpu, az alaplap pedig a másik oldalon)
pl. Inter-Tech IM-1, ami itthon is megvehető, de van egy csomó alteregója
az eredeti talán a SAMA IM-01 volt, itt topikban is ezen a néven található megebbe beleférnek a teljes méretű matx-es lapok is, de itt is kompromisszumos, mert a legaljához már nincsenek távtartók
a kis méretű matx-ek, viszont szépen beférnek -
tlac
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60491 üzenetére
nem sokkal előtte pedig a gigabyte z490i volt szintén 50-ért
-
tlac
nagyúr
válasz
viperabácsi #60453 üzenetére
táp alatt van szellőzés kialakítva, így az kívülről kapja a friss levegőt
sajnos a blower kártyákról meg leszoktak a gyártók, pedig itx-ben hasznos volt, hogy nem okádták bele a forróságot a házba
-
tlac
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60450 üzenetére
ház függő dolog, van olyan itx-es házam, ahol pont kellettek a hosszú kábelek, mert hátul elrejthetőek [link]
de valószínűleg ez a ritkább eset -
tlac
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60443 üzenetére
akkor te jól jársz vele, mert amúgy tényleg nem rossz az ár
-
tlac
nagyúr
válasz
HUN_Sector #60441 üzenetére
de az is sfx-l, nem az a kis méretű
-
tlac
nagyúr
válasz
Fred23 #57306 üzenetére
van egy hasonló felépítésű itx-ben is, aminek felül van szellőzése is a kártya felett
Chieftec BT-06B-250VS -
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #57248 üzenetére
ugyan, az openwrt-nek alapból kicsi a gépigénye
még az 1gb-os pendrive is sok
procinál jó ha tud aes-t is ha futtatnál rajta valami olyan cuccot, amihez kell a titkosítás, pl. vpn -
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #57246 üzenetére
igen, de a vinyóról megy az openwrt (annak nem kell se sok hely, se sávszélesség)
pendrive-ról viszont egyszerűbb futtatni, meg frissíteni, csak az ronda -
tlac
nagyúr
nekem korábban az openwrt-s routereimre volt kötve mindig egy vinyó és transmission futott rajta, ami a proci meg az usb sebessége miatt mindig lassú volt
erős procival, sata-val nincs ilyen gondom, nekem ez volt a cél
nas-om nincs külön, így 2 eszköz helyett van 1azt nyered vele, hogy a proci teljesítménye és a memória nem korlátozna le, szóval több lehetőséged van, ha ezt ki is tudod használni
amúgy valószínűleg nem kezdenék bele még egyszer ennek a megépítésebe, ha tudom, hogy mennyi nyűggel jár (vagy ha mégis, akkor inkább matx alapon, olcsóbb, meg könnyen bővíthető)
-
tlac
nagyúr
hát olyat használni, ami tudja
(de nagyon alaposan meg kell nézni, hogy melyiken milyen chip van és milyen linux-os támogatás van hozzá)
én magamnak ezt a MPE-AX1800H-t rendeltem (mini pci-e kell nekem)
egyelőre egy kis usb-s AC51 vackot használok (később majd ezt állítanám át 2,4ghz-re, mert alapvetően majdnem minden eszköz tudja az 5ghz-et, de kell azért a régi is még) -
tlac
nagyúr
egy inteles sem tud 5ghz-en AP-ként működni
x86-ra jóval bonyolultabb openwrt-t telepíteni, mint egy gyári routerrenekem nagyjából elkészült az openwrt-s gépem, wifi kártya van még úton Kínából
-
tlac
nagyúr
routert macera építeni x86 alapon, elég sok buktató van
kell a dual lan, és kell 2 wifi csatoló is (2,4ghz és 5ghz külön-külön)
plusz access point-ként is kell működnie annak a wifi-nek mondjuk linux alatt (ezzel rettentően leszűkítetted a lehetőségeidet ha valami modernet akarsz [link], a beépített wifi-t sem biztos, hogy tudod cserélni ha cnvi-s) -
tlac
nagyúr
válasz
PROTRON #57189 üzenetére
nem trollkodtam
az egy 6900xt volt ott
oké, hogy annak 300w a tdp-je, de az egész gép fogyasztott kb. 150w-ot bányászat alatt (amiből a kártya nagyjából 130w-ot ehetett)elég hasonló a mérete az nr200p-hez
300mm a mélysége a cubitek mini cube-nak
(egy régi nem saját logout-os írás róla)sfx táppal is használtam egy darabig a házat, úgy kényelmesebben elfért egy másik vastagabb kártya is (gigabyte 5700xt)
-
tlac
nagyúr
válasz
Pista0001 #57178 üzenetére
ha hdmi-vel kötöd össze a monitort, akkor támogathatja a 24, 25, 30hz-es frekvenciát is
(vagy ha mégsem, akkor rá kell erőltetni a monitorra)a kodit tudom (egy opció bekapcsolása), de biztos más lejátszóknál is megoldható az, hogy a monitor frekvenciáját szinkronizálja a filmhez és akkor nem fog "szaggatni"
-
tlac
nagyúr
válasz
hoffman_ #57176 üzenetére
ezekkel a kérdésekkel inkább valami videokártyás topikba kellene menned, bár oda meg én nem járok
manapság több lehetőség is van arra, hogy ha kevés a kártya teljesítménye a natív felbontáshoz, akkor is megtrükközhető legyen (a nyilvánvalón kívül, hogy leveszed a minőséget)
ott az nvidia féle dlss vagy amd fsr
de ha semmi sem érhető el ezek közül, még akkor is működhet az, hogy csak egy 1080p-t pixel duplázással skálázol fel 4k-ra, kicsit pixeles hatása lesz, de nem lesz homályos (integer scaling) -
tlac
nagyúr
válasz
PROTRON #57173 üzenetére
jah, a topikhoz hűen itx-es gépekkel nyomtam a bányát
az is csoda, hogy épp belefért a kártya, hivatalosan csak 2 slotot támogat a ház (cubitek mini cube), ez pedig 2,5 volt
a 3 ventiből 1,5 ki volt takarva, de meglepő módon, ez alig járt hátránnyal
meg amúgy a kártya alatt volt egy kis légrés -
tlac
nagyúr
válasz
hoffman_ #57167 üzenetére
igen, sok éve, de csak 60hz 4k
bizonyos esetben szükség lehet olyan hardverre, ami az 5k-ban is boldogul
pl. macos meg a legtöbb linux deskop környezet 150%-os nagyításnál egy 5k-s képet renderel és skáláz vissza, ami egy 10. genes intel igp-n már tud kis akadást okoznide amúgy jól szétoffoltuk az egész napi adagot
-
tlac
nagyúr
válasz
PROTRON #57161 üzenetére
A garis külöbségeknek egyébként nehéz hinni, mert pl a pcland áruház is évtizednyi működés után lehúzta a rolót és most vadászhatod az elérhetőségeket ha garanciális gondod van.
na ne már, ez új infó volt nekem
van pár cuccom tőlük, amire még lenne elvileg több, mint 1 év garancia -
tlac
nagyúr
nekem TFX volt a chieftec házban, és nem tudom, miért jó a passzív, pörögni láttam, mikor levettem a ház oldalát, de hangja sose volt
én eddig tfx-eknél még csak a seasonic-kal találkoztam, ami valóban halk is volt (viszont azok meg szeretnek ciripelni kikapcsolt gépnél)
sem az fsp, sem a chieftec tfx nem volt halk -
tlac
nagyúr
válasz
PROTRON #56794 üzenetére
tudom, hogy onnan írta, csak kérdés, hogy valóban max.-ra volt-e az terhelve
a mai procik a turbo-val, power limitekkel (PL), meg tau-val jól meg vannak bonyolítvapl. az én i5-10500-asom 65W-os TDP-vel rendelkezik, de 134W a PL2-es értéke, amit elvileg max. 28 másodpercig tart ki (tau) az Intel ajánlása szerint
de az alaplapom ezt az időt végtelenre állítja gyári beállításokkal (Gigabyte Z490I)
(így terhelés alatt kétszer annyit is fogyaszt) -
tlac
nagyúr
szerintem rettentően ki volt centizve az a táp
az egy dolog, hogy az átlagos fogyasztás alacsony, de nem arra kell méretezni a tápot, hanem a maximumranem csak a cpu fogyasztása számít, hanem ott van még a többi komponens is, alaplap, ram, stb.
önmagában a procihűtőd meg tud enni 2,5W-ot -
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #56748 üzenetére
én openwrt használok ilyen célokra (open source router firmware)
több, mint tizenéven keresztül futtattam routereken ilyeneket, plusz rákötve egy adattárolót, amin ment a torrent, meg megosztás
teljesítménye nem lesz túl nagy, de cserébe szinte nulla fogyasztása vande most legutóbb kezdtem építeni inkább pc-s itx alapon egy ilyen gépet, ugyanerre a célra
fogyasztás valamivel nagyobb, de főleg üresjáratban megy, kb. 20W, de ha kell ott van a nagyobb teljesítmény isMSI-Z87I
4590T
2x4GB low profile ddr3
ID-Cooling IS-30
Chieftec IX-01B-OP + Chieftec CDP-120ITX
WD30EFRX
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80 #56742 üzenetére
ez Kínából jött, nyomkövetés alapján is
aztán itthon az Express One hozta ki, nem jött rá extra vámkezelési díj sem -
tlac
nagyúr
válasz
Qkackca #56439 üzenetére
Hm, akkor talán a IS30/HP400/AXP90-X36 kombóból venném meg a legolcsóbbat
biztonságosan ezekből csak az is30 fér be
valószínűleg az lesz, csak ez már idén nem fog megérkezniA hdd pedig ha 'csak' 3TB, akkor esetleg 2,5" irányba nem gondolkodtál?
de gondolkoztam, de nem találtam alternatívát
egyszer volt nálam egy 2,5"-os 5tb-os segeate, botrány hangos volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest