-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
válasz
cellpeti #7319 üzenetére
Az biztos hogy be kell kapcsolni.
User Name: ez az a név amivel a dyndns-en regisztráltál, ellenőrizd hogy pontosan adtad e meg ezt a web oldalukon is megteheted.
Password: ez az a jelszó amivel a dyndns-en regisztráltál, ellenőrizd hogy pontosan adtad e meg ezt a web oldalukon is megteheted.
Host name:ez az a web cím vagy ftp cím amit létrehoztál a dyndns-en.
pl.zsolt510.dlinkddns.com de ne feledd nem szabad beírni elé a www,vagy ftp satöbbi jelöléseket.
Miután ez megvan el kell menteni és kész.Mellesleg ha szervert üzemeltetnél akkor a portforwald-ot is be kell állítani.
-
zsolt501
nagyúr
Szerintem neki nem port forwald kell hanem valami proxy szerver vagy valami ip átirányítás, mert magában a routerben lévő port forwald az ilyet nem tud, csak és kizárólag belső hálózati címre tud irányítani.
De mintha a dyndns az mintha tudna ilyet csinálni de ebben nem vagyok biztos mert még nem próbáltam. -
zsolt501
nagyúr
Igaz reset nem volt (lehet hogy kellett volna), de mint láttad a belinkelt képen kicsit brutálisan felment a proci használat, és a vicc hogy még a felével sem ment a net mint ami a tényleges sávszélességem, és mivel hirtelen kellett a sebesség ezért inkább visszatettem az eredeti tomatot.
Ha lesz időm mindenesetre fogok még próbálkozni vele, mert nem hagy nyugodni a dolog, mivel ez a sávszélesség korlátozás igencsak jól jönne majd, mert 2 gép lenne majd rajta de a másodikat be kell majd korlátozni és erre pont jó lenne ez. -
-
zsolt501
nagyúr
Én is elgondolkodtam rajta hogy az a 6-7MB hová tud csak úgy eltűnni, vagyis mivel tölti fel??? És az érdekes hogy hasonlóan jártam még annak idején a DD-WRT-vel is vagyis néha ott is igencsak képes volt lecsökkenni a memória, de még így is a legjobb volt számomra a tomató.
-
zsolt501
nagyúr
Lehet ezt nem tudom, de hogy előtte néha valami oknál fogva szinte totál eltűnt a memória, vagyis 0.5%-ig azt nem tudom mi okozta mert az sehogy nem derült ki, de mióta ez be van kapcsolva azóta mindig 60% körül marad mindig a szabad memória és nincs még belassulás sem ami előtte néha előfordult. Szóval valami oknál fogva nálam valami oknál fogva segített ez az opció.
-
zsolt501
nagyúr
Kezdeném azzal hogy nem vagyok egy műszaki zseni de egy elég fura tapasztalatom van a Linksys által a routerhez adott tápegységgel mivel csak úgy kíváncsiság képen megmértem a táp hány volt feszültséget ad le, mivel furcsálltam hogy nem kicsit melegszik a táp, és arra jutottam hogy bizony a táppal gondok vannak mivel az eredeti 12V helyett 16V-ot ad le ami kicsit több mint kellene és ez hosszú távon nem használ a routernek. Ebből kiindulva volt nekem egy 12V-os stabilizált 80+ hatásfokkal üzemelő kapcsoló üzemű tápegységem ami tényleg 12V-os, ezt rá is dugtam és meglepve vettem észre hogy a router lényegesen gyorsabban indult illetve kevésbé melegszik, ami még érdekesebb a dologban hogy a wifi része is javult gyorsaságban és stabilitásban.
Szóval elég érdekes hogy egy egyszerű tápegység csere ennyi mindent tud jó irányba befolyásolni. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Mickey0023 #7194 üzenetére
Ja hogy Vista sajnos annál bizony a saját tűzfala kavarhat de nagyon én már szívtam vele nem egyszer, volt hogy ki volt kapcsolva totál a tűzfal és még úgy is megfogott bizonyos portokat, szóval én azóta nem vistázok.
(pedig hivatalosan van meg, és inkább mégsem erőlködök vele, mert túl sokszor szívatott meg). -
zsolt501
nagyúr
válasz
Mickey0023 #7191 üzenetére
Mindenképpen a Windows kavar szerintem, lehet egy újratelepítés nem ártana.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Mickey0023 #7185 üzenetére
Milyen tűzfal van a gépen mert az is tud szépen kavarni.
-
zsolt501
nagyúr
Egy kérdés, milyen interneted van illetve ha modemes ADSL vagy CABELNET ahhoz milyen modem van, csak azért mert nekem gyanús hogy a modem és a router nem szeretik egymást de ez lehet hogy hülyeség más számára de sikeresen régebben már belefutottam egy ilyenbe, igaz akkor nem Linksys router volt hanem SMC.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Roccoka #7092 üzenetére
Teamviewer-t nem próbáltad már csak azért mert az létezik MAC-re is és nekem még nem volt vele gondom olyan helyen sem ahol más már rég feladta, arról nem is beszélve hogy tökéletes ezzel a routerrel is és titkosított adatátvitelt is tud. Ajánlom figyelmedbe az oldalt [link]
-
zsolt501
nagyúr
Egyéb okok miatt van kikapcsolva a DHCP hogy csak úgy ne osztogasson még véletlen se IP-ket.
Egyébként a WLAN miatt is érdemes kikapcsolni a DHCP szervert hogy csak úgy oda se osztogassa az IP-ket mert ha véletlen még is feltörnék a és valaki használná a netet akkor elég gyorsan kiderülhet mivel akár ip-cím ütközés lesz a vége, mivel 2 ugyanolyan ip nincs (nem lehet) egy hálózatban. -
zsolt501
nagyúr
Megjegyzem régen mi is csináltunk olyat (igaz nem Linksys routerrel) hogy parabola antennának a tükrét felhasználva és saját gyártású antennával, jó terep viszonyok között és elhagyatott területen 5KM lőttünk át, két falu templom tornyán voltunk.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
h_143570 #6994 üzenetére
Nekem 10 méteren ment 15Mbittel de csak titkosítás nélkül viszont amikor bekapcsoltam a titkosítást akkor nem ment 12Mbit fölé, sőt inkább 10Mbit volt, de az stabilan.
Szóval nekem nem sikerült a 20 Mbitet kicsikarni 10 méteren totális rálátással, lehet hogy közelebb kellett volna mennem. -
zsolt501
nagyúr
Ennél a típusnál nem tudom hogy ugrik e a garancia ha más progit raksz rá, de azt tudom hogy léteznek olyan routerek amiknél nem ugrik a garancia mivel ott a készülékre van a gar és nem a rajta lévő szoftverre.
Egyébként az eredeti szoft vissza rakható ha valami gond lenne, ha meg totál elszáll hardveresen, akkor meg úgy sem fogják azt nézegetni hogy mi van rajta hanem általában cserélik automatikusan, mivel olyankor nem működik (általában). Ha meg működik csak valami más a baja akkor meg vissza tehető az eredeti szoftver is. -
-
zsolt501
nagyúr
válasz
FABRICIUSZ #6974 üzenetére
A DD-WRT túlzás hogy jobb max többet tud de egy átlagos felhasználó az életben nem fogja kihasználni azt a többletet amit a DD-WRT tud.
Egyébként én is használtam a DD-WRT-t de instabilitási problémák miatt inkább a tomatot használom (megjegyzem lényegesen stabilabb és a tudása sokkal kifinomultabb).
A DD-WRT mini az más mivel sok routerre csak az tehető fel (de lényegesen kevesebbet is tud).UI. a mindennapos használat mellett egy átlagos felhasználónak (aki nem akar hotspottot működtetni) és nincs egyéb extra őrülete annak tökéletes választás a Tomato WRT54GL-el.
Ez saját tapasztalat. -
zsolt501
nagyúr
Nem tudom megoldható e az hogy a Syslog is lementhető legyen CIFS Client segítségével ugyan úgy mint a Bandwidth Monitoring.
Ha nem akkor nem lehetne a fejlesztőt rávenni arra hogy ez is belekerüljön a Tomato valamelyik jövőbeni verziójába, sajnos én nem igazán tudok neki írni mert az angol tudásom elég alacsony ezért nem szívesen fárasztanám vele, ha valaki megtenné esetleg megköszönném ha írna neki. -
zsolt501
nagyúr
válasz
asadasad22 #6765 üzenetére
Az a baj ezekkel az új típusokkal hogy eléggé kompakt kialakításuk van és ez miatt nem az igazi a szellőzésük, viszont a régebbi WRT54GL típusnak egész jó a szellőzése illetve elég kiforrott technika, viszont az újakról ez nem igazán mondható el még.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
asadasad22 #6763 üzenetére
Igen 15e körül mozog az ára 1-2e Ft. különbséggel boltonként.
A 160N-röl nem tudok nyilatkozni, viszont a legnagyobb WRT610N járt nálam és igen jó benyomást tett rám viszont az ára kissé túl magas, de a tudása az igen jó. -
zsolt501
nagyúr
válasz
asadasad22 #6761 üzenetére
WRT54GL és ha tényleg a stabilitás a lényeg akkor Tomato szoftver hozzá.
-
zsolt501
nagyúr
Nem tudom miért de sok emberkének eszébe sem jut hogy a béták még csak igazán teszt verziók és nem kész verzió, sok esetben tartalmazhat még hibákat és vannak esetek hogy még a program részek is hiányoznak belőlük.
Egyébként a DD-WRT-vel nekem is voltak problémáim illetve sok olyan funkciója volt amit sosem fogok használni pl.HOTSPOT.
Most a tomatot használom és közel 4 hónap alatt ez volt a legjobb lehetőség illetve legstabilabb magán használatra. -
zsolt501
nagyúr
Sajnos úgy már jártam hogy a router ben be volt kapcsolva a DHCP szerver és a hálózatban lévő egyik gép fixre volt állítva és ez miatt meghülyült mert valamiért 2 egyforma ip akart lenni a hálózatban ami ugye nem megy illetve nem lehet mert ip cím ütközés lesz. Ezért is jó manuálisan beállítani az IP címeket. (Ezt még itt ajánlotta is valaki de az illetőt ne kérdezd ki volt).
-
zsolt501
nagyúr
[OFF] Nekem ezt az üzenetet dobja mikor meg akarom nyitni.
ERROR
The requested URL could not be retrievedWhile trying to retrieve the URL: http://kepfeltoltes.hu/090101/wan_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
The following error was encountered:
* Unable to forward this request at this time.
This request could not be forwarded to the origin server or to any parent caches. The most likely cause for this error is that:
* The cache administrator does not allow this cache to make direct connections to origin servers, and
* All configured parent caches are currently unreachable.Your cache administrator is webmaster. [/OFF]
-
zsolt501
nagyúr
Minden forgalmi adatot tartalmaz vagyis az adatátvitel mennyiségi adatait. Ha most a router tartalmazza a forgalmi adatokat (az összest) ezt fogja a wincseszterre menteni amikor a create new file ki van jelölve és utánna mindig csak felöl írja az aktuális adatokkal a létező fájlt (nálam óránként) és így mindig 1 fájl tartalmazza az aktuális adatokat és nem gyárt többet vagyis óránként.
-
zsolt501
nagyúr
A lényeg és nagyon fontos hogy sem a felhasználó név sem a jelszó és a könyvtár név sem tartalmazhat különleges karaktereket illetve ékezeteket, mert nem fog működni.
Illetve a create new files elmaradása esetén is elmarad a mentés. -
zsolt501
nagyúr
Az első lépés.
A számítógépen létrehozni a megosztási mappát illetve hozzátartozó felhasználót és a jelszót, és a jogokat.Második lépés.
Harmadik lépés.
Ne feledd el bejelölni a Create New Files-t
Ékezetes karaktert nem tartalmazhat a felhasználó név és a jelszó sem illetve a könyvtár név sem, mert nem fog működni.
-
zsolt501
nagyúr
Lehet hogy hülyeség de egyszer úgy jártam hogy ki kapcsolt állapotban is működött a tűzfal valamiért beragadt totál mindent blokkolt elég érdekes volt, mérgemben újraraktam a wint.
-
zsolt501
nagyúr
Admin/ Script és ott a WAN-UP ba próbáltad mert nekem úgy is ment.
-
zsolt501
nagyúr
Került fel a www.wrt54.info oldalra néhány nagyon jó cikk ajánlott olvasgatni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest