-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
2 csatorna között minimum 3 csati legyen a távolság, akkor nincs átfedés a csatornák között.
Ha a 2 gép között nagyobb a másolási sebesség akkor nem a wifi-vel lesz a gond.Tocso #4215: szerintem a Connect on demand-ot állítsd be. Így ha jól tudom akkor fog tárcsázni, ha valami program imternet elérést keres.
-
Help me. Tomatot használok
Az a gondom hogy weben betudok jelentkezni a routerre, de Telnet-en és SSH-n nem. Fut mindkettő, és Puttyval ha megpróbálok jelentkezni, akkor kéri a felhasználónév-jelszó párost. Admin és a webes felület jelszavára nem enged be. Mit nem állítottam be? -
Melyik csatornákon vannak a környékbeli WLAN-ok? Úgy próbáld a sajátodat kiválsztani, hogy legalább 3 csatorna legyen közöttük. Így kevésbbé vagy egyáltalán nem zavarják egymást.
Az lehet a gond, hogy túl sokminden zavarja a jelet. A bill + egér + 2 router okozhat ekkora zavart. -
Üdv
Egy kis help kellene. A tervem a következő, van 2 gép a hálózatra kötve, de nem megy mindig mindkettő. Szeretnék egy scriptet írni, hogyha csak 1 gép megy akkor a teljes netes sávszélességet megkapja, ha meg mindkettő, akkor meg felezze el a két gép között. Ez a script a tűzfal script helyére lenne beírva, tomato 1.07-es firmware-hez.
while true
do
sleep 60 // percenként fusson le
ping IP-cím >>eredmény1 // valami kiértékelhető eredmény
ping IP-cím >>eredmény 2 // valami kiértékelhető eredmény
if eredmény1 == igaz és eredmény2 == igaz
{
//forgalmi szabályok
}
done -
válasz
Louis551114 #2131 üzenetére
Már írták itt a topicban, hogy azt sajna nem lehet frissíteni 3rd party fw-vel.
-
Az SSID Broadcast elől kiszedem a pipát ez a szerencsétlen XP nem találja meg a hálózatot, a W-Lan kártya saját util-ja sem.
Az SSID-nek az a lényege, hogy x időközönként hirdeti a hálózatot és segíti a hálózat autómatikus konfigurálását. Mivel kiszedted, így nem hírdeti, Neked kell manuálisan beállítani a hálókártyánál, a csatorna számot, a titkosítás típusát, jelszót, a hálózat típusát (B/G), IP címet - alhálózati maszkot ha statikusat adtál, átjárót, stb.
-
Azt megleeht csinálni, hogy távolról be ssh-zok a routerbe, tunnel-en átírányítok egy portot dinamikusan és netezésre használom ezt a portot, úgy hogy egy gép sincs bekapcsolva?
Ettől sokkal egyszerűbb, ha egy tomato-t vagy OpenWRT-t teszel fel és miután bejelentkeztél, a routeren netezel. Ebben az esetben a router lenne a linuxos kiszolgáló szerver te pedig egy terminálként használod a gépet ami előtt ülsz.
Kívülre nem hiszem, hogy tudsz port forwardolni, hacsak nem hozol létre egy VPN végpontot a routeren és arra forwardolsz valahogy. Ennek kivitelezését nem tudom hogy lehetne megoldani, de elvileg működhet.
UPC van és csak a saját gépem MAC címének klónozásával indult el a net.
Lehet, hogy ez miatt egy másik gépen lassabb legyen a hozzáférés?
Mert nálam tök jól megy minden, de a lakótársamén lassú, csak még nem tudom, hogy gép vagy router para.Azért lassul be a lakótérsag gépe, mert nincs beállítva a QoS illetve a sávszél nics fixen szétosztva a két gépre, így amelyik gép "gyorsabb", "akaratosabb" az kapja meg a net nagyobb részét.
A MAC cím klónozás pedig ezért kell, mert az a MAC cím van beregisztrálva a UPC-nél.
(Ha jól sejtem saját gép MAC címe alatt a kábelmdem MAC címét érted.) -
-
válasz
Rommel6600 #2076 üzenetére
Egyellőre a WEP titkosításról volt szó. WPA PSK változatokat tényleg nehéz feltörni a gépigény miatt, de akinek akkora gépparkja van, hogy feltudja törni, az nem hiszem, hogy egy magánszemély hálózatával fog bíbelődni, max akkor ha ez az illető valami főtisztviselő, vagy egy fontos cégigazgató.
A katonai felhasználással egyet is értek, meg nem is. Mivel nem voltam katona és nem dolgozom katonai helyeken így konkrétumot nem tudok, de nehezen hiszem el, hogy nem használnak vezeték nélküli hálózatot egy katonai létesítményben sem. Persze a zavarokat ki lehet küszöbölni valamilyen megoldással.
(A távoli bázisokon állomásozó csapatokat akkor ezek szerint nem rádiós hálózaton kapott üzenetekkel hanem füstjelekkel irányítják.)
Legvégül pedig annyit, hogy sokszor nem is a kulcs a gyenge, hanem nagyobb problémát jelentenek az eszközök driver hibái
Mindegyik hálózatnak vannak hibái, nincs tökélletes hálózat. A wifi mondjuk kb 7-8 éves technológia, a vezetékes meg kb 20 de inkább több. Majd ha a WLAN is 20-30 éves múltra tekint vissza akkor kevesebb lesz a hibája.
(Az éveket elősőrban civil felhasználás idejeként írtam.) -
válasz
Rommel6600 #2074 üzenetére
Először is olvasd végig amit írtam. A zárójeles részt is.
A WEP illetve a töbi védelem önmagában szinte semmit nem ér, de kombinálva azzal amit írtam, elfogadható.
Mellesleg, azt már csak feltételezem, hogy kizárólag hacker szomszédaid lehetnek, ha semmiféle védelem nem elég jó neked mert "könnyen fel lehet törni",
Tudod sokan neteznek úgy, hogy a szomszéd netét használják, mivel vagy nincs védve, vagy annyira gyenge hogy márcsak játékból is feltörik. Mivel kompnlett programcsomagkat lehet letölteni, amivel 3 klik és feltörte a hálózatot, megakapja a használható MAC címet és jelszót.(Az elkapott csomagok elemzését pedgi tényelg csak megemlítem, mint jelszó összeszedési módszert)
Használok vezetékes és vezeték nélküli hálózatot is. Nem hiszem, hogy túl sok hacker lenne a környezetemben, de mindenkinek vannak adatai így nekem is, amiket nem szeretne ha bárki elolvashatna, megszerezhetne.
Használj inkább vezetékes hálózatot, a hadsereg is azt használja - nem véletlenül.
Te melyik században élsz? Az 1900-as évek közepén még lehet azt használták. De manapság a vezeték nélküli hálózaté a főszerep. -
válasz
ngabor2 #2072 üzenetére
"van olyan, hogy mac szűrés. és akkor csak azok tudnak a routerhez csatlakozni, akiknek a mac addressük szerepel a listán. "
Vagy ügyesen hamisítják a MAC címüket."ha emellé még beteszed, hogy ne szórja az essid-t, még nehezebb feltörni. "
Ötletnek nem rossz, de még így is lehet scannelni a hálózatot, ergo láthatják."ekkor a titkosítás már csak hab a tortán."
Ennek nem habnak kellene lennie, hanem magának a tésztának.Minden esetre egy elfogadható védelmet lehet összehozni egy WEP+MAC szűrés+SSID letiltás kombóval. (A nyugdíjas szomszédokat távol tartja, de azért ez messze nem tekinthető biztonságosnak..)
-
Bocsi kétszer ment el.
-
Üdv
Lenne 1 kérdésem. Hogy lehetne ebbe a routerbe profilokat létrehozni? Egész konkrétan arról lenne szó, hogy jelenleg frankón be van állítva 2 gépre a router (QoS, sávszél szétosztás, stb), de amikor a barátnőm gépe nem megy, akkor jó lenne ha az egész sávszélt megkaphatnám, egy gyors megoldással, és nem kellene mindig újrakonfigolni a routert.
Van erre valami megoldás? Esetleg valami script vagy egyéb?
Olyan script kellene, ami x időnként ellenőrzi hány gépnek van adatforgalma és ha csak 1-nek akkor nem futtatja a sávszélmegosztást. Tudtok ilyenről?
Ja azt nem írtam le, de Tomato 1.07 van fent.
OpenWRT-ről mit tudtok? Jobb mint a Tomato?
-
válasz
Hammon Serra #1879 üzenetére
Ki lehet íratni a kapcsolódot kliensek mac címeit. Most konkrétan nem tudom melyik menüpont alatt.
-
Van valahol valami összefoglaló, hogy milyen feature-kel lehet felruházni ezt a szuper kis routert?
Valaki esetleg linekket is tudan adni?
Amit tudok, hogy:
-Mem bővítés
-SD/MMC beépítés
-LCD mod
-Firmware patch
-JTAG kábel
Mi maradt ki?
Ezeket nem lehetne az első hsz-be összefoglalni? -
-
Szia
Mire szeretnéd használni? Van a tomato firmware-ben egy lehetőség (AccesList létrehozása) amiben megtudod határozni, melyik gépeken milyen szolgáltatások elérhetők, illetve netehez melyik gépek juthatnak természetesen ehhez időpontokat is rendelhetsz. Ezt a beállítást az Administration menüpontban találod, az almenüt meg elfelejtettem.
VLAN-hoz pedig ha jól emléxem csak a routeren kell beállíani, melyik portokat fogja össze egy VLAN-ba.
[Szerkesztve] -
Sima mappák között nem másolgattam, csak FTP-s megosztásaim vannak.
Egy gép van kötve a vezeték nélküli részre, 2 gép pedig a vezetékesre. Sajons nem tudom kipróbálni a vezeték nélküli gépek között másolást.
A netelérés le van korlátozva a korábban már linkelt scripttel, mert egy 768/192-es vonalat kell 3 gépre szétdobni egyelőe, de a korlátozás ellenére elfogadható szokottlenni a net. Bár vannak időközök, mikor az sem jön be. A vezetékes gépeken megy a torrent, gondolom ez azért kicsit leterheli a routert is.
[Szerkesztve] -
Üdv
Lenne egy kérdésem. Jelenleg a GL-es routeremen dd-wrt-t használok, (sp2-est). A gondom az hogy ha helyi hálón, vezetékes gépről másolok FTP-n vezeték nélküli gépre, akkor épphogy eléri a másolás sebessége az 1kbyte/sec-et. Mi lehet a gond? Valamit nem jól állíthattam be?
A kliens gépen a linksys progija által írt adatok a következők:
Noise level: -90 - -96dB
Signal strenght: -57 - -61dB
Ezek az értékek nekem nem tűnnek valami jónak, vagy csak tévedek? -
Üdv
Nemrég lettem boldog tulaja egy WRT54GL v 1.1 routernek. Részben azért mert sok jót hallottam róla és mert van hozzá többféle 3rd party fw. Olvasgattam és találtam WRT54G típusú routerhez hw mmodokat is (SD mod, stb). Az érdekelne, hogy a hw modok alkalmazhatók-e ezen a routeren is?
Egyellőre max fw cserén gondolkoztam, elvégre amíg garis nem akarok vele túlságosan babrálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged