- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Magisk
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabula
őstag
Akkor inkább semmilyet, ha már ennyit őrlődsz rajta régóta
.
Várd meg, míg olcsóbb lesz használtan a Bambu és akkor vegyél olyat, persze akkor meg már lesz valami más jobb a piacon és megint dilemmázhatsz, hogy mit vegyél.
Volt egy ilyen kollégám, aki minden karácsony előtt megkérdezete tőlem, hogy milyen PC-t ajánlok neki, ami olcsó, megbízható és mindent is futtat. Mondam neki, hogy ebből kettőt választhat, egyszerre mindhárom nem teljesíthető. Az olcsó és megbízható nem kellett neki, mert "már elavult", a jó és drágára meg sajnálta a pénzt, azt mondta, inkább vár egy évet, amire a jó olcsóbb lesz. Na ez így ment évekig és soha nem vett semmit
.
Ne sértődj meg, de kicsit ezt érzem nálad is, csak azért írtam le.
-
Scallion
senior tag
Viszont öntőformát lehet nyomtatni , szoktam is agyaghoz és szilikonhoz, igaz a végén némi utómunka kell ,dehát hol nem? Söt formában már csináltam is vasbol, igaz pár százalék zsugorodást bele kell számolni. Van metalclay (nem tudom mi a magyar neve) ami kiégethető kemencében.
-
Reggie0
félisten
Szerintem a fogaskerek nyomtatos temadhoz ez eleg sok infot ad: https://blog.honzamrazek.cz/2022/02/overview-of-practical-resin-properties/
Vannak benne anyag osszehasonlitasok es technologia osszehasonlitasok is meresekkel.
Ha megnezed a legjobb olcso es fejfajasmentes eredmeny az, ha a JLCPCB-hez beadod bergyartasra multi-jet function-nal. Gombokert megkapod, meg ha csak kiserletezel is.
-
fabula
őstag
Ha mindenképp FDM nyomtatót akarsz venni, akkor az A1 mini AMS lite nélkül a legjobb választás kezdőként, meg vegyél hozzá pluszban 0,2-es fúvókát, nagyon könnyű rajta cserélni. Így PETG-ből nyomtathatsz kisméretű dolgokat is vele.
Ha meg komolyabb anyagokkal akarsz dolgozni, akkor a P1S, mert az zárt és Nylonnal is lehet nyomtatni vele a szintén pluszban megvett 0,2-es fúvókával kis fogaskereket, na meg közvetlenül filament szárítóból nyomtatva, tehát azt is kell venned.
A legjobb meg egy gyantás nyomtató lenne, de azt nem akarsz a macera miatt (bár az FDM-el is van macera, csak más jellegű).
De ha jól emlékszem, ezt már korábban is leírtuk neked, szóval semmi újat nem tudunk mondani ebben a témában.
Ha meg olcsón akarod megúszni, akkor legjobb, ha nem veszel semmit.
-
fabula
őstag
Álmodozni lehet, de mint tudjuk az álmodozás az élet megrontója
.
Ender 3-at ma már semmikép nem érdemes venni szerintem, főleg kezdőknek nem. És hidd el, hiába nyomtattál már a munkahelyeden párszor, azért még jócskán lesz mit tanulnod a 3D nyomtatásról (technikai, anyagismereti, szeletelő beállítások és azok hatásai, stb.). Csak azért tudom, mert én is - mint itt sokan mások - végig mentem ezen az úton.
Esetleg vegyél egy Bambu A1 minit meg hozzá 0,2 mm-es fúvókát, azzal van esélyed ezt a kis fogaskereket kinyomtatni PETG-ből, de ezt leginkább Nylonból lenne jó, ahhoz meg már magasabb hőmérsékletű asztal és zárt ház kell, na meg filamentszárító, mert célszerű abból nyomtatni, mivel nagyon higroszkópos.
Gyantás gép is jó lenne és vannak tartós anyagok is gyantában, de az meg macerásabb.
Amúgy az FDM nyomtatók is légszennyezőek nem csak a gyantásak, csak mondom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest