- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Telekom mobilszolgáltatások
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
beis-compo
tag
Milyen termisztor van a fejben? Hány mm-es szálat eszik a géped? És PLA vagy ABS? Nem lehet hogy túl erôs a fûtôpatron teljesítménye, és egyszerûen túllövi mire a hôhullám odaér a termisztorhoz? Magyarán mire észleli hogy megindult, már túl is fûtötte. (csak találgatok)
Ez az ingadozás fura, nekem jó ha max. 1-2 fokot ingadozik, és azt is mire felfûti az asztalt, már régen beállt.
Még azt csinálnám, hogy magasabbra venném 5-10 fokkal a hôfokot, emiatt akkor is "folyékony" marad az olvadék, amikor az alsó ponton van épp az ingás. -
layerke
aktív tag
Köszönöm
Nem kevés munka volt vele, mire sikerült ezt a megoldást megtalálni és ez tényleg megoldás. Nagyon jól működik a fej.
A PID jónak tűnik, az enyém kicsit gyorsabban beáll, de talán csak néhány 10 másodperccel, szóval szerintem jó értékeid lehetnek.
Szerintem a fal hullámosodását a rossz PID is okozhatja minden további nélkül. Kellene melegítenie, de nem teszi eléggé gyorsan, akkor ott lemarad, kevesebb anyag megy és darálja is a szálat a motor, aztán meg mikor felmelegszik, akkor odatolja, ami az egész továbbítórendszer feszültségéből adódóan is több lesz, mint kellene, ami többlet anyag pedig megint elhűti a fejet.
-
balika21
tag
mindenképp megvárom mire jutsz,Nekem is megjött a fej,Én ott tartok,hogy felfúrtam,6-os menet bele,és végig toltam a teflon csövet,még meg kell marni,aztán megy a helyére,de a tápot is csak kipróbáltam,mert még arra is csak kicsi ventit találtam,de szépen felfűtötte az alu tálcát 110 fokra....
minden tapasztalat érdekel
kevés időm van délután,meg szerencsére viszonylag sok a nyomtatni valóm -
layerke
aktív tag
Tudsz egy képet felrakni erről a hullámosodási problémáról? Nem vagyok benne biztos, hogy értem miről beszélsz, de segítenék, ha tudok.
Ha végképp nem boldogulsz vele, akkor írni kell nekik, ha minden igaz magyar cég a craftunique - feltéve, hogy még craftbot-od van, ahogy a blogodban is írod.
-
layerke
aktív tag
1. Ezt elnézték, rendelj másikat másik eladótól.
2. Szerintem nem jelent gondot, bele kell tolni tökig a tefloncsövet azt annyi.
3. Én nem vennék, bár nálam nem ilyen megoldás van, de szerintem felesleges a teljes fém heatbreaker, mert csak növeli a szál beleragadásának esélyét. Lerajzolom az én hotendemet és feltöltöm ide, hogy egyértelmű legyen hogy oldottam meg, ami megoldás tökéletesen működik nálam. Soha nem ragad be a filament, soha nem dugul el a fúvóka.
-
Nekem alapvetően az lenne az ötletem rá, hogy lenyomtatnék egy hátlapot, ami elég vastag lenne ahhoz, hogy egy ventilátort be lehessen építeni, és a ventillátor + a hátap között lenne egy elvezetőjárat, ami mondjuk alul végződne, és onnan menne be a levegő.
Most így jobban nem tudom elmagyarázni, de talán érthető.
-
adatfalo
senior tag
Én Devil's Design PLA-t használok hónapok óta, nekem bejött, 1-2x volt eddig száltörésem, de ahhoz képest, hogy milyen időjárási viszontagságoknak vannak kitéve a bontott filamentjeim, szerintem nagyon is jól bírják. (mondjuk én közvetlenül a webshopjukból rendeltem). Néha rendeltem már a mercateo-ról, de mintha úgy rémlene, hogy csak cégként lehet, vagy ezt rosszul tudom?
-
Ptech
addikt
Elvileg lehet olyat hogy sütőbe berakod alacsony hőfokra, de már nem emlékszem a konkrét időre és hőfokra. reprap.org fórumon ha rákeresel tuti kidob pár találatot. Csak vigyázz vele negyogy elégesd, valszeg minden anyagnak egy kicsit más idő a legjobb.
A HIPS amúgy nem a vízoldható cucc amit csak supportnak szoktak használni?
-
ZolaMan
tag
Kutakodtam az elado cuccai kozott es ha jol latom van full metal belso huvely es van teflonos. Alapbol melyik van benne? Ha jol tudom, PLA nak jobb a teflon. Mindenesetre hozzadobtam teflonosat is, ugyhogy kb mindenbol lesz tartalek. Lehet majd el is adok parat ha kell vkinek alkatresz.
-
-
Zsolt74
senior tag
A legjobb hotend most az E3D v6 Volcano.
Ez most a legfejlettebb ,mert folyamatosan tesztelik javítják.
Én utángyártottat vettem belőle az ebay-en 8000Ft-ért kompletten, fűtőelemmel, thermisztorral, ventilátorral,teflon csővel.
Ehhez van a legnagyobb választék fúvóka méretből.
0,2-0,3-0,4-0,6-0,8-1-1,2mm
A nagyobb fúvókákat akkor lehet jól használni ha nem számít annyira a minőség, pl egy vázát töredéke idő alatt ki tud nyomtatni, mert az 1,2mm-es falvastagsággal egy menetben megcsinálja.
Viszont neked lehet hogy egy kicsit nagy , és több cm-el csökkentené a nyomtatási magasságodat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Milyen autót vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Léghűtés topik
- Asztalos klub
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Saab, Volvo topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GARANCIÁLIS! Apple Watch Series 10 GPS 42mm Rose Gold!
- Asus ROG STRIX Z370-F GAMING Alaplap
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest