Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wulfi
tag
Sziasztok.
43' vagy 49'-os méretben keresek 4k Tv-t, lehetőleg VA panel legyen benne, de ips is szóba jöhet, mivel 2. tvnek lenne ezért sokat nem szánnék rá max. 130k.
Eddig ezeket találtam: Lg - [link]
Samsung - [link]Ezekről mi a véleményetek?
Tesztek alapján Samunak jobb a képminősége, viszont nen támogatja a DTS-s (azt még túlélem )
Lg ips panel, Samsungról nem találtam infót.
Viszont egyiken sincs usb 3, csak usb 2, ez jelenthet problémát ha külső meghajtóról uhd filmet akarok lejátszani?Többnyire egyébként tv nézésre lenne használva, de előfordulhat néha egy egy uhd tartalom.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
wulfi
tag
Sziasztok!,
Véleményetekre lennék kíváncsi.
Jelenlegi tv-m szeretném lecserélni a közeljövőben.
Elvárásaim: 4k, 120 Hz, 75-ös méret, VA panel ( sötétben, vagy besötétítve használom), a jövőre gondolva HDMI 2.1, ha lehet audió szabvány támogatás széles legyen. Filmnézéshez ( Netflix, HBO Go, és egyéb forrásból származó anyagok ) és ps4 mellé kellene leginkább.
Oled sajnos nem játszik, mert gyakran megy a tv órákig csak háttérzajként.2 kiszemeltem van:
Samsung Q80T - Sonyhoz képest talán jobb képminőség?, Tizen, nem pedig Android rendszerSony XH9005,- mellette és ellene szól, hogy most is Sony-t használok, sok audió szabvány támogatás, olcsóbb mint a Samu, szép fekete.
Nektek mi a véleményetek a 2 tv-ről, esetleg van valami más ajánlás, ami nem Oled?
-
wulfi
tag
válasz KardosAttila #49216 üzenetére
Hali.
Ha next gen konzol alatt azt érted, hogy legyen a tv-n hdmi2.1, 4k-120hz stb. támogatás..akkor ebben a 65-ös méretben ennyiért nem igazán fogsz ilyet találni. Ha mindenképp Sony akkor 55xh9005, ez most volt 250ért, de szerintem már el is kapkodták.
-
wulfi
tag
válasz KardosAttila #49225 üzenetére
Hát a kérdés itt az szerintem mennyire vagy hardcore játékos? Kell e feltétlen a VRR támogatás, 4k 120hz stb... ha ezek kellennek, akkor el kell gondolkozni inkább 55-ös tv-n és azt is majd akcióban fogod kifogni ilyen tudásban ennyiért.
Ha inkább film-sorozat nézés a fő szempont akkor picit könnyebb dolgod lesz. Érdemes visszaolvasni, és az összefoglalót is elolvasni.
Samsung UE65TU8502, TCL C715 kaphatóak 250 körül, ezekről jókat szoktak mondani, viszont ezekből hiányoznak a fent felsoroltak.[ Szerkesztve ]
-
wulfi
tag
Sziasztok!
Tv vásárláson töröm a fejem, eddig úgy tűnt, hogy egy Oled lesz a befutó, de úgy néz ki, hogy gép is lesz a tv-re kötve, így az Oled kiesett a beégést nem szeretném kockáztatni.
Milyen alternatíváim maradnak, így amik minőségben, megjelenítésben megközelítik az oledet?
Sötétben/besötétítve filmezek, játszok.
Nézegettem a Sony XH9500-öt: ez tud mindent ami nekem kéne, csak az android rendszer nem szimpi. A másik meg a Samu Q95T amit kiszemeltem, ez viszont nem tudja a Dolby Visiont, márpedig Netflixen sok cucc ilyen és egyre több ilyen tartalom kerül fel egyéb helyekre is.
Szerintetek mennyire fontos a DV, hogy működik? Ilyen tartalmat meg sem jelenítene a tv külső forrásból pl külső hdd, vagy csak magát a hatást nem jelenítené meg?Köszi a válaszokat.
-
wulfi
tag
Hali!
Kicsit off, de hátha tudtok segíteni.
MM-ben vennék tv-t hitelre, de a hitel online rendelésre nem vehető igénybe, ilyenkor gondolom a 14 v. 30 napos elállást bukom, ebben az esetben azért lesz pár napom az elállásra vagy teljesen felejtős?
A másik meg, hogy a helyi MM-ben nincs készleten a tv, ettől függetlenül is meg tudom venni személyesen hitelre és kiszállítást kérve?[ Szerkesztve ]
-
wulfi
tag
Hali.
Nem is a játéktól tartok, az amúgy is menne konzolról minimálisan, inkább böngészésnél a címsor és ilyenek... de ahogy minél több tv-ről olvasok teszteket, véleményeket, inkább tényleg az olednél maradok, abban fut össze minden képesség, ami nekem számít..ok az usb3-at hiányolom, de azon túlteszem magam, szerintem usb2-ről sem kell gondot okoznia 4k filmek lejátszásának. -
wulfi
tag
válasz rodman73 #50034 üzenetére
Hali.
Amennyiben hardcore játékos vagy akkor megérheti egy 120hzes tv-be fektetni. Másrészről elég kevés játék lesz ami menni fog 4k 120hz-n, így érdemes elgondolkozni az értelmén.
Csak kifejezetten játékra nem feltétlen vennék oledet, ott van pl a Sony xh90 v. -xh95 amik ígérik a 120hzet és nincs veszély a beégésre, viszont a filmezés is lesz akkor már lehet számolni az oleddel is. -
wulfi
tag
Sziasztok.
Szüleimnek szeretnék tv-t venni, az előző sajnos megadta magát véglegesen, ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Lentebb megadtam a fő kritériumokat.
Samsung 43Q60B megérheti?
1. Tévére szánt összeg, forintban?
Max. 200k nem baj ha kevesebb.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Tv-nézés (filmek, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
43 vagy 50 col, kb. 3 méterről.
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Vegyes használat, nappal is este is.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Többnyire szemből vagy enyhén oldalról 10-15 fokban.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
HDMI
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Mindegy, ha szélen lesz akkor max majd centizgetni kell, hogy tuti elfér e.
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
LG, Samsung, de bármit meghallgatok, az android rendszertől kicsit tartok, 3-4 éve volt androidos Sonym csak a baj volt vele.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
ennyiért semmi extra.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak új. -
wulfi
tag
Sziasztok!
Nekünk is ma jött meg a Samsung webshopból vásárolt tv, a futár azt mondta h szólni kell a samsungnak, hogy ők üzemeljék be mert csak így lesz érvényes a jótállás.
Ez tényleg így lehet? mert nagyon csodálkoznék... bocsi az offért.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest