-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz nubreed #79191 üzenetére
Szinte minden manapság kapható NVME SSD melegedős a szó klasszikus értelmében.
A "nem akarok melegedős ssd-t" általában belefér az hogy kap egy bordázott bordát, így a gép meglévő légáramlata elég lesz hogy ne okozzon gondot a felhasználásban, igazából észre se veszed.Persze a felső kategóriásokhoz már kell aktívabb hűtés is, ami közvetlen a bordára fújja levegőt, de a középkategóriához még elég.
A mini-itx házikókban, meg ahol az alaplap hátoldalán a hátsó fal alá kerül az SSD, na ott már lehetnek gondok, de rendes méretű házikóban nem ez a helyzet.
Meg persze notebookoknál is át kell gondolni hogyan tudja leadni a hőt.Vagy a kollégához hasonlóan kerítesz ebay-en egy fehér holló Kingston A2000 1 TB...
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz nubreed #68693 üzenetére
Hol a gond? Miért mit rontottál el?
Gond egy szál se, megkérdezted hogy a másik kolléga miért kap a Tiednél specifikáltabb kérdésre az igényeihez pontosabb választ, erre kaptál választ.
Attól még mert a Te autód x összegbe került fogyaszt y benzint 100 km-en és ezzel Te elégedett vagy, attól még vannak jobb kocsik.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz nubreed #68689 üzenetére
De fentebb nem írtad hogy nap munka területen keresel ilyen célra optimális SSD-t, ezért nem írtak Neked arra a területre ajánlást.
Minden használható mindenre, csak amikor nem csak "szoktam" modellezni, hanem nap 8 órában csinálod, akkor mint írtam a projekt teljes időtartamát tekintve kijön a különbség.Nekem az Adata SX6000pro-t váltotta, ami a Te BLUE-d hasonló eredményeket produkál és mint írtam nem csak bemagyarázom, hanem tényleg van különbség, mert napi 8 órában használom. Itt már kijön.
A "szoktam" meg a "félév során az egyetemen kell 3 db kisebb projekthez" szintű felhasználások során még nem jön ki a különbség.[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz nubreed #68687 üzenetére
Jó az az SSD-, de eltőr felhasználási területre kértetek tanácsot nem de?
Ő 3D modellezési munkákhoz használná.Hasonló felhasználásra én nem tudtam dönteni a 980 és a 970 EVO között, mert annyira hasonlóak a paramétereik, szal inkább EVO PLUS szerűt vettem.
Jelenleg az EVO plus olcsóbb a boltokban mint a sima EVO, mert utóbbiból elfogytak a készletek.
Persze a PLUS az extra sebességért cserébe melegedősebb, ezt figyelembe kell venni, de ha asztali házba lesz, lesz rajta olyan hőleadó lemez amire ventilátor levegőt juttat akkor a 3 közül ezt érdemes választanod.Ha hosszú távra veszed napi munkához, , ha megengedheted magadnak, akkor lehet megéri beruházni egy 980 PRO-ra, hisz biztos hogy mérnökként kitermeled az árat. Hogy megéri-e a felárat, azt nehéz megmondani.
Az hogy jelenleg csak gen 3.0-ás slotod van az a max másolási sebességet visszafogja fogni, de a kis fájlokkal kapcsolatosat nem biztos, hosszú távon meg majd tovább tudod vinni a következő gépbe.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz nubreed #68612 üzenetére
Nem:
"M.2 slot (Key M)*Supports PCIe 3.0 x4 (1st, 2nd and 3rd Gen AMD Ryzen™/ Ryzen™ with Radeon™ Vega Graphics and 2nd Gen AMD Ryzen™ with Radeon™ Graphics) or PCIe 3.0 x2 (Athlon™ with Radeon™ Vega Graphics) and SATA 6Gb/sSupports 2242/ 2260 /2280/ 22110 storage devices "
[link]Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
nagyúr
válasz nubreed #64406 üzenetére
Linux disztrók néha vissza is termelik a gigákat, nekem az első SSD-m 4 év alatt 7TB-ot amortizálódott, pedig párszáz disztrót telepítettem rá és éjjel nappal ment is a gép. De igazad van, még torrentezéssel se nagyon lehet kiesni a 400TB-ból*. No de ez legyen a legnagyobb baj!
*főleg, ha max 2,5 gigás isokat szed le az ember.
(#64407) MaxxDamage
Erre nem is gondoltam, hogy a gyártó nem látja, mennyi fogyott az xTBW-ból, bár ezért ehhez tényleg nagyon meg kéne halnia az eszköznek. WD amúgy elég korrekt RMA-zásban valóban.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz nubreed #64404 üzenetére
Desktopba/notebookba én se veszek már jó ideje, NAS-ba még nem gond, a Synology-ba rakott WD Red 2TB hangját még sosem hallottam.
Egyébként a WD Blue 3D-nek is 5 év a gyári garanciája, gondolom itt az az limitálja, hogy hamarabb elfogy-e a TBW, mert akkor értelemszerűen nem 5 év.
-
nagyúr
válasz nubreed #64402 üzenetére
Bocs, ahogy írtam, eléggé félreérthető, ezt a listát néztem, természetesen az itteniek közül sok megbízható üzlet van. (először ezt a listát akartam linkelni)
Nekem is majd egy éve van 500GB-os WD Blue 3D, abszolút hibátlan, általános notebook-ban való használatra ilyet vennék 1terásban, ha kinőném az 500-ast.
-
nagyúr
válasz nubreed #64397 üzenetére
Arra figyelj oda, hogy ne úgy nézzen ki az SSD cimkéje, mint a képen, mert az a WDS100T1B0A, az előző WD Blue. Bár kicsi az esély rá, hogy valahonnan elősepernek pár ilyet..... Amúgy első megbízható/ismert üzletben 34850.- az ára és a bolti garancia is több egy évvel. Amúgy januárban is megkérdezted, hogy jó-e a WD Blue 3D.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest