- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
Celithrandi #75199 üzenetére
Elég új, úgyhogy hosszútávú megbízhatóság szerintem nem nagyon lesz.
Reviewk szerint Phison PS5018-E18 controller van rajta és Micron TLC NAND-ok.
Nem tudom a mostani Samsungok milyenek, a 970 evo-m teszi a dolgát, amióta megvan, az egyik Kingston meg egy 6 éves 960 EVO-t váltott, ami rendszer SSD volt, ezt beraktam flash drivenak egy külső házba, még mindig 90 százalék feletti a kondíciója.
A speckók csak a maximális szekvenciális írást szokták írni, nem hiszem, hogy az annyira mérvadó
-
fatal`
titán
válasz
Celithrandi #75197 üzenetére
Megbízhatóságról egyelőre nem tudok nyilatkozni (két napja vannak beszerelve), de gyorsnak gyors.
Ha valaki belinkeli a cuccot, amivel kiírja az adatait, akkor berakom ide, hogy mi van benne.
-
Celithrandi
addikt
Sziasztok,
milyen M2 PCIE 4 ssd jöhet szóba a gyorsabbak közül? Mármint ami nem Samsung és fixen nem Samsung chip van rajta. Kingston FURY Renegade megbízható? Kingston gyártja cakk und pakk? köszi
-
válasz
Bogyó bá' #75163 üzenetére
Pedig nem nehéz ,specifikációk között minden le van írva
3rd/2nd/1st Gen AMD Ryzen™/ 2nd and 1st Gen AMD Ryzen™ with Radeon™ Vega Graphics :
1 x M.2 Socket 3, with M key, type 2242/2260/2280/22110 storage devices support (SATA & PCIE 3.0 x 4 mode)
AMD Athlon™ with Radeon™ Vega Graphics/ 7th Generation A-Series/ Athlon™ X4 Processors :
1 x M.2 Socket 3, with M key, type 2242/2260/2280/22110 storage devices support (SATA mode)
AMD X470 chipset :
1 x M.2 Socket 3, with M Key, type 2242/2260/2280 storage devices support (SATA & PCIE 3.0 x 2 mode)*2
6 x SATA 6Gb/s port(s)
Support Raid 0, 1, 10 -
csuvicsuva
addikt
Na, tegnap elgurult a gyógyszer, vettem egy Radeon RX 6650 XT-t, meg mellé csaptam a Samu 980 SSD-t is (azt hittem, hogy nagyobb, majdnem el is ejtettem). Egyszer élünk.
-
apszi
őstag
válasz
PROTRON #75188 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, így fogok tenni. Elvileg kell benne legyen gyárilag thermal pad, de biztos ami biztos. Amúgy [így néz ki]. Bal oldalra megy az új, jobb oldalon van a gyári.
-
sqaddy
tag
Sziasztok,
1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá?
30.000ft +- egy kicsi beleférhet, de nem igazán vagyok tisztában az árakkal.
2. Mekkora SSD-re van szükség?
Minimum 1TB , de minél nagyobb annál jobb.
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó?
Asztali gép, M.2-est szeretnék, ha tudnátok ajánlani. Gigabyte Z390 Gaming-X az alaplap.
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z390-GAMING-X-rev-10#kf
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
min. 3 év
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD?
Leginkább átlagos felhasználásra.
7. Csak új vagy használt is szóba jöhet?
Csak új
Ami leginkább fontos:
- megbízhatóság.
- ne legyenek melegedési problémákKöszi előre is!
-
MolGabi
aktív tag
válasz
PROTRON #75183 üzenetére
"Viszont még most előre szólok, az alaplap gyártód weblapjáról töltsd le a manuálét és nézd meg hogy az alaplapon lévő 2 db M.2 slotból melyiket hogyan jelöli, melyiket javasolja az NVME közvetlen cpu kapcsolatra.
Van amikor az egyik slot osztozik egyes SATA csatlakozókkal és oda-vissza tiltogatják egymást, nehogy épp abban legyen egy HDD amit aztán hiányolsz a rendszerből."
Azt hiszem ez az információ kellett, amit írtál is:
* M2_2, SATA3_3 and SATA3_4 share lanes. If either one of
them is in use, the others will be disabled.
• 1 x Ultra M.2 Socket (M2_1), supports M Key type
2242/2260/2280 M.2 PCI Express module up to Gen3 x4
(32 Gb/s) (with Summit Ridge, Raven Ridge and Pinnacle
Ridge)**
• 1 x M.2 Socket (M2_2), supports M Key type
2230/2242/2260/2280/22110 M.2 SATA3 6.0 Gb/s module and
M.2 PCI Express module up to Gen3 x2 (16 Gb/s) **
** If M2_1 is occupied, PCIE4 will be disabled.
** Supports NVMe SSD as boot disks
Köszönöm szépen a segítséget Mushu™ és PROTRON! -
PROTRON
addikt
Látom laptopba szánod, nem ismerem annak a belső felépítését
Azért beüzemeléskor majd első teszt alkalmávalnagyobb, 100GB fájl másolás közben szerintem jó ha nézed a HW info-val a hőfokot, csak 1-et ír ennél a típusnál nálam.
Gyárilag adnak hozzá bordát, de az ugye laposba nem fér, ellenben nincs nagyon adat arról hogy laposban mennyire melegszik.
Ha 68 fok alatt marad a másolás során, akkor még simán szódával elmegy kategória, mert úgy se fogsz napi 8 órában ekkora másolásokat csinálni és a rövidebb periódusokat az alapján bírnia kell majd.Elméletileg egy egyszerű termal pad elég lehet rá hogy átadja a hőt a lapos házának ami legtöbbször átlagnál kicsivel melegebb SSD esetén elég szokott lenni, de Gen4-eseknél sose tudni.
Saját tapasztalatom alapján biztos hogy nem olyan forrófejű mint a 970 EVO plus de én asztalival használom. -
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Legion 5-ös játékos laposba milyen M.2-es SSD javallott 1TB méretben, ami önmagában kevésbé melegszik?
A lapos egyébként gen3-as PciE csatolóval rendelkezik, így azért pályáznék egy 3000 írás - olvasásra képes kütyüre.
Előre is köszönöm! -
PROTRON
addikt
válasz
MolGabi #75180 üzenetére
Szerencsére ma már nincs jelentősége ezeknek a QVL listáknak, anno a technológia korai szakaszában csak azokra az összeállításokra vállalta a gyártó az együttműködést amiket Ők leteszteltek, a többi esetében nem volt garantált, kimutatható volt a mennyisége a nem együtt működésnek, de mostanra már a szabványos kialakítások simán elműködnek.
Ez vonatkozik ram-ra is, csak ott a régebbi alaplapok esetén tényleg van 1-1 széria aminél még fennakadás lehet.Teljesen jó SSD lesz az neked.
Viszont még most előre szólok, az alaplap gyártód weblapjáról töltsd le a manuálét és nézd meg hogy az alaplapon lévő 2 db M.2 slotból melyiket hogyan jelöli, melyiket javasolja az NVME közvetlen cpu kapcsolatra.
Van amikor az egyik slot osztozik egyes SATA csatlakozókkal és oda-vissza tiltogatják egymást, nehogy épp abban legyen egy HDD amit aztán hiányolsz a rendszerből.Más esetekben a PCIe slotokat van hogy letiltja, na nem a VGA számára szánt slotot, hanem a gyárilag leggyengébb slotot, pl legalsó.
Csak mert sokan audio kártyákat is használnak.Jobb ha magad kikeresed, nehogy távolról rossz segítséget kapj.
-
-
MolGabi
aktív tag
Sziasztok!
SSD vételén gondolkodom, keveset játszom, de egyre inkább észrevehető, hogy a HDD, amit elsősorban tárolásra használok, játékok alatt igencsak belassul(t), különösen ha egy-egy újabb játékot próbálok.
Egy WD Blue SN570 1TB-os SSD-t találtam a legmegfelelőbbnek árban és tudásban és 5 év garanciaidő miatt. Viszont eddig csak SATA3 SSD-t használtam, az M2 foglalatot még nem ismerem ilyen szempontból.
A kérdés: ASRock B450 Fatality Gaming K4 támogatott listájában sajnos nem találtam erre a típusú SSD-re, ettől függetlenül gond nélkül működnie kellene benne? PCI-E 3-as a processzorom és az alaplapom is, ha jól tudom az SSD ennek a kitételnek megfelelne, de a listában nincs sem az alaplapnak, sem a hivatalos WD oldalon.
Ha működik benne gond nélkül, akkor befektetnék egy példányba.
Köszönöm szépen előre is a segítséget, észrevételeket, esetleg ha hasonló árért van jobb megoldás is.
-
-
-
OldAkita
aktív tag
Most már csak az a kérdés, ha ezen az alaplapon Gen 3 ez az M2 slot, akkor talán nincs értelme Gen 4 szintű ssd-t venni, mert úgyse fogja tudni azt a sebességet hozni, viszont gondolom a Gen 3 ára olcsóbb. vagy rosszul gondolom?
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Bogyó bá' #75166 üzenetére
de a képen ha keresem, hol van az az M2 port? Mert van 2 olyan hosszú amibe a monitor kártyát lehet tenni és 4 kicsi. De ahogy elnézem azt a 4 kicsit azoknak se olyan az osztása, ahova be tudnék tenni, mondjuk egy ilyet: https://belso-ssd-meghajto.arukereso.hu/kingston/kc3000-1tb-m-2-nvme-pcie-skc3000s-1024g-p725998407/
-
-
OldAkita
aktív tag
Ebbe az alaplapba milyen ssd-t érdemes venni amely 1TB-os?
https://www.msi.com/Motherboard/Z390-A-PRO/Gallery#lg=1&slide=1 -
Predator2
addikt
Helló
70.000ft +- egy kicsi beleférhet, de nem igazán vagyok tisztában az árakkal.
Minimum 2TB , de minél nagyobb annál jobb.
Asztali gép, de nem tudom pontosan milyen csatlakozók vannak a gépben. Asus Prime X470-Pro az alaplap. Egy Samsung 850pro 256gb jelenleg a OP rendszer kiszolgálója.
4. Pontosan milyen (alaplap/laptop) lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
Asus Prime X470 pro
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!)
min. 3 év
Leginkább átlagos, és játékok de az orrvérzésig.
Csak új
Ami leginkább fontos:
- megbízhatóság.
- ne legyenek melegedési problémákTHX
UI: dosailord ne haragudj, de félig-meddig loptam a tiédet.
-
dosailord
tag
Sziasztok!
kb. 70k
2TB
Laptop, M.2 NVMe, PCIE 4.0
Lenovo Legion 5 15ach6h
min. 3 év
Leginkább átlagos, néha egy-két komolyabb dolog is előfordulhat. Főként személyes adatok tárolása, minimális torrent, alkalomadtán videó konvertálás, szóval olyan mindenesre lenne szükségem.
Csak újJelenleg egy Kingston SNV2S2000G van benne, ezen a rendszer és játékok vannak.
Emellé szeretnék egy másikat (2db M.2 slot elérhető) minden másra. Ami leginkább fontos:
- megbízhatóság
- kis fájlok olvasásának/írásának sebessége
- ne legyenek melegedési problémák -
-
sittes79
addikt
válasz
Graphics #75158 üzenetére
Bocsánat
150 eur
2tb
asztali, m.2
asrock x570 taichi
1
átlagos
új -
-
sittes79
addikt
Hi,
Egy samsung 960 250gb ssd-án pörög a windows, szép árak vannak most érdemes cserélni csak windows alá valami gyorsabbra? Lenne érdemi lépés? Progik nagy része egy wd 850-en fut.
-
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
Sziasztok!
Pár hónapja már jártam itt, az akkori ajánlásoknak megfelelően vettem is egy 4. gen Apacer 512GB-os nvme SSD-t az asztali gépembe. Az bevált, szépen teszi a dolgát azóta is.
Most megint vásárolnom kellene: egy ősöreg, Dell Latitude e7270 laptopocskában cserélném a 256GB-os nvme SSD-t 1 terásra. Azt hiszem, hogy mindössze egycsatornás, gen 2. a vezérlője (olyan 1700 körüli olvasási sebességet tud a mostani Samsung PM961 akármivel). Kb. a legolcsóbb megodást keresném, de az sem baj, ha "jövőálló".
Szerintetek hogy viselkedne egy (tudtommal DRAM nélküli
) Apacer AS2280Q4 1TB M.2 NVMe ebben a gépecskében? Max. ennyit tudnék rá áldozni, de ha van olcsóbban "épkézláb", megbízható ajánlat más gyártótól, attól sem zárkózom el.
Három hónapja ha jól emlékszem, ez még igencsak ajánlott típusnak számított....
szerk: bocs kimaradt: Hűtő nélkül kellene használnom, mert csak így fér be a gépbe.
-
RazoR
veterán
55-60 fok egy KC3000-nek mennyi jó/nem jó?
-
Cruising6
csendes tag
Amúgy Samsungot olvastam a fw. frissítést a szektorhalálok miatt. Inkább ilyet nem vennék ha javították akkor sem. Curcialban Micron NAND van, de nem jön a megerősítés hogy az jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Disney+
- További aktív témák...
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- Eladó 2db TOSHIBA PC P300 3,5" 3TB SATA HDD 100/100%
- IDE HDD-k eladók
- Western Digital WD Blue 3.5 2TB 7200rpm 256MB SATA3 merevlemez,hibátlan állapotban,HD Sentinel!
- 1TB-os hibátlan merevlemezek,WD Purple,WD Black,Toshiba P300,hibátlan állapotban,HD Sentinel!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest