- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch
- iOS alkalmazások
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Samsung Galaxy Note 3 - fókuszban a szolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerner1
nagyúr
válasz Piftuka #58481 üzenetére
Nekem (azonos notiban) 256 -os Transcend van (TS256GMTS430S). A notinak ez a portja SATA -s de maga a slot: NGFF, és nem mSATA... Nagyobbat is simán kezel. Nálam arról fut a rendszer, önállóan. Egy bő év távlatából (0-24h -ban megy a gép), nekem, eddig, semmi gondom vele. A többi belső porton pedig, HDD -k. Azt érdemes figyelembe venni, hogy a legtöbb notiban (így ebben is...), az optikai meghajtó csatolója -az alaplapon- SATA1 -es.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Frawly #58491 üzenetére
"Pénzbeli keretet és felhasználási kört nem írtál."
- Valóban nem, mert nem nekem lesz. Ez a jóbarátom számítógépe, amit a felesége használ internetezésre, ő pedig felénekléshez. (Home stúdió, énekes...)
--> Lassú, ezért szeretne bele + 4GB RAM-ot a gyári 4 mellé, és egy SSD-t a gyári 500 GB-os HDD mellé.
- Ő írta így, hogy ~256 GB-os SSD-t szeretne bele, és - elnézve a szűk kínálatot - ez gyakorlatilag be is határolja a lehetőségeket, és az árat is.
- Az m2 SATA megoldást én ajánlottam neki, mert miért kellene "szétbombázni" a gépet, és megszabadulni az optikai meghajtótól, amikor utóbbi is jól jöhet.
Igaz... tök friss... az egyik budapesti Lenovo szerviz ma ezt írta a megkeresésére válaszul:
"" Msata csak gyorsítótárként funkcionál, a hdd kell mellé. 2,5 SSD-t kell beszereznie, azt tudja lekezelni a gép.""
Ez igaz lehet?"Aquila non captat muscas."
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Gyerkőcnek lesz gép upgrade.
Rendszernek és pár játéknak kellene valami adattároló.
Milyet érdemes venni?
Elvileg a lapon van m2 foglalat.(Asrock b450 stel legend).
Érdemes olyat venni, vagy hagyományos satás ssd-t nézzek?
516-os ra gondoltam. Elég, sok, kevés?
Ha mondanátok pár elfogadható tipust amit érdemes keresni, megköszönném. -
szzola
friss újonc
Sziasztok!
Emagra van 40 ezres kuponom, HP P600 500GB, 560/490 MB/s, USB Type-C fekete külső SSD meghajtóval szemeztem. Nem nagyon találtam róla véleményeket, se jót se rosszat.
Az alaplapom GA-B75M-HD3 nem egy mai darab megérheti 35 ezerért ez a szerkezet? -
WildSeven
tag
válasz Frawly #58493 üzenetére
Alza sajnos csak 3 év garit ad .. De köszi mindkettőtöknek, akkor valószínű ő lesz
EVGA 3080 Ti FTW3 Ultra / R5 5600X / Arctic Liquid Freezer II 240 / Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4 3600Mhz / Gigabyte B550M AORUS PRO-P / 870 EVO 2TB + 1 TB / MP510 1TB / ADATA SX8200 2TB / Alienware 34" 21:9 / Corsair K70 / Logitech G Pro Wireless / iPhone 12 Pro / Apple Watch Series 6 44mm
-
WildSeven
tag
Erről amúgy mit gondoltok? 70ezerre kuponozható, OS, steam library és torrent drive egyben
[ADATA XPG SX8200 Pro SSD 2TB]EVGA 3080 Ti FTW3 Ultra / R5 5600X / Arctic Liquid Freezer II 240 / Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4 3600Mhz / Gigabyte B550M AORUS PRO-P / 870 EVO 2TB + 1 TB / MP510 1TB / ADATA SX8200 2TB / Alienware 34" 21:9 / Corsair K70 / Logitech G Pro Wireless / iPhone 12 Pro / Apple Watch Series 6 44mm
-
Frawly
veterán
válasz Piftuka #58481 üzenetére
Ebbe a gépbe nem mSATA való, hanem M.2 SATA 2242-es méretben. Nagyjából ezek közül tudsz választani, ezekből nekem 23k-ért a Transcend 430S 512 gigás tűnik a legszimpatikusabbnak. Esetleg az alza.hu-n is megnézheted, hátha valami kuponnal kihozható olcsóbbra ott.
De én inkább a HDD helyére tennék bele szabvány 7mm magas SATA3 SSD-t, abból van jó áron rendes választék, szerintem ebbe a gépbe tökéletes egy olcsó WD Blue 3D 500 gigás, az MX500 nem tudom mennyire melegedne benne. Esetleg 860 EVO. Pénzbeli keretet és felhasználási kört nem írtál.
A HDD meg áttehető lenne az optikai meghajtó helyére, egy optibaybe.
-
Piftuka
veterán
válasz Pyttawrx #58482 üzenetére
Köszönöm az információt!
- Ezek szerint Neked is ilyen laptop-od van?
- Milyen típusú hűtőt vettél rá? Gondolom, valami a felületére ragasztható változat... Befér egyáltalán hűtővel együtt arra a szűk helyre?
- És mennyit javított a hőmérsékleten?"Aquila non captat muscas."
-
HARDVERAPRÓD
válasz ThorsHUN #58487 üzenetére
Jah Ő, bocsánat, hirtelen nem értettem mire gondolsz. Igen, a rendszer alatt azt értem, hogy az OS és a progik. de bármit rátehetsz kép zene stb. Csak mivel lesz másodlagos háttértár, arra szoktam tenni ebben az esetben a többit cuccot (zene film kp doksi stb), ha valami lenne a windowssal, akko ne kelljen görcsölni azok mentésével. Ugye a windows olyan mint a kinder tojás, mindig tartogat meglepetéseket.
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Az alábbiakban kérem a segítségeteket:
- LENOVO M5400-as laptop-ban bármilyen tárkapacitású mSATA 2242 SSD használható?
- Ugyanez a kérdés a HDD slot-ba, vagy Optikai meghajtó helyére illeszthető normál SATA SSD-re vonatkozóan.
- Úgy látom, 2242-esekből már csak TRANSCEND gyártmányokat lehet kapni.
--> Ezek közül melyik vállalható 256 GB-is méretben?
Köszönettel: Piftuka"Aquila non captat muscas."
-
Dave567
addikt
Van egy Samu 250 Evo M2 a gépembe, viszont játék alatt melegszik azért.
Előre is bocsánat ha rossz helyen kérdezem, de milyen hűtőt ajánlanátok rá, ami elviszi kicsit a hőmérsékletet?[ Szerkesztve ]
-
Zsidaaj
tag
Sziasztok,
SSD kérdéssel fordulnék hozzátok.
Van egy Acer Aspire VX15 laptopom.
Core i7 7. gen, 1050ti, 8gb ram és sajnos 1tb hdd..
Ezt szeretném bővíteni m.2 ssd-vel.
Probléma az lenne, hogy milyen kell ebbe? NVME netán sata?
Tudnátok ötletet adni, hogy milyet vegyek bele?
Kritérium 200GB+ legyen és 10-15.000 körül... és persze új
Tanácstalan vagyok...186 pozitív és 0 negatív értékelés az oldalon!
-
nagyúr
A Milyen SSD-t vegyek topik is tele van ezekkel az ötletekkel amúgy.
Jabby & mvkly
Most látom, hogy nem a BestBuy topikban írtam nektek, így aztán nagyon értelmesen hangzott a fenti mondatom.
No nem baj, a lényeg, hogy mindketten abszolváltátok a kötelezőt és még különféle kacatok is lesznek, tényleg tiszta szerencse, hogy jön lassan a Kari! Én szerencsére a vásárlásaim felét még a kuponozás előtt ejtettem meg, pedig a NAS-on is lehetett volna fogni nem keveset, szóval emiatt nincs sok vackom, de egy bicajcsengőt azért beraktam az Ignisbe, ha már bicajom nincs. Gyakorlatilag semmilyen kiegészítőt nem tudok használni, marad az ajándék, de 25 centis netkábelt kinek adjak?
Egyszóval ügyesek voltunk, használjátok egészséggel a super SSD-ket!
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Még soha nem használtam kupont, alza.hu-n vennék egy 500GB-os WD Blue 3D NAND SSD-t, de fizetéskor az itt talált KIEGESZITOK4 kódot nem fogadja el.
Hol lehet keresgélni alza-s kuponokat? -
nagyúr
válasz WildSeven #58464 üzenetére
Mivel a kollégának nem múködtek a kuponok, gyorsan lefuttattam egy változatot, SSD-hez hozzáraktam gyorsan egy HDD-t, hogy lemodellezzem, amit ő is venne, de nem tudtam pontos tipust. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a WD Black HDD megfelelőjét 1 terás SSD-ben nem fogd túl olcsón megkapni. De ez most itt lényegtelen.
Ja és bocs, nem akartam az előbb barátságtalan lenni! Vagyis de, viszont már nem.
[ Szerkesztve ]
-
WildSeven
tag
válasz ubyegon2 #58463 üzenetére
Visszanéztem a beszélgetést #58439-ig de így sem derült ki számomra
EVGA 3080 Ti FTW3 Ultra / R5 5600X / Arctic Liquid Freezer II 240 / Corsair Vengeance LPX 32GB DDR4 3600Mhz / Gigabyte B550M AORUS PRO-P / 870 EVO 2TB + 1 TB / MP510 1TB / ADATA SX8200 2TB / Alienware 34" 21:9 / Corsair K70 / Logitech G Pro Wireless / iPhone 12 Pro / Apple Watch Series 6 44mm
-
WildSeven
tag
válasz ubyegon2 #58460 üzenetére
Miért venne valaki 28k ért 1 terrás hdd-t ha 1 terrás ssd-t is kap lényegében ugyan ennyiért?
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz ThorsHUN #58452 üzenetére
Igen, ez A400-ra jellemző hiba. Mindenképp frissíts rajta firmware-t, a legújabb verzióra, állítólag megoldja ezt a gondot. Patriot Burstnál arra gondoltam, amit linkeltél. Persze nem azt mondom, hogy feltétlen azt vegyél, csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy nem szabad sajnálni, ha egy olcsó A400 tönkremenne, vannak helyette hasonlóak olcsóak.
-
nagyúr
Nem Te bénázol, ilyen a rendszer. Egyik nap csak 5000-es mobilkuponnal tudtam venni a telómat, másik nap mindent elfogadott és ugyanaz a teló kékben 13500 minusz lett! Pedig semmit nem csináltam, a gép sem volt kikapcsolva estére. Azelőtt viszont ki/beléptem Alzáról, cache-t töröltem, mivel beragadtak a kuponok a profilomba és utána sem mindent fogadott el. Variálni kell a termékekkel is, sokszor ugyanarra besokall x-edik alkalommal.
Most megnéztem és elfogadta a fentebb írt két kupont! Szóval próbálkozni kell! (összeg gondolom meghaladja a 32000-et)
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz arcitec #58431 üzenetére
Arra a 850 EVO-ra alapozhatsz egy újabb min. 4 évet. Legalábbis ez prognosztizálható. A kolléga azt akarta mondani a látóasszonyos topikos humorizálásával, hogy ennek ellenére senki nem tudja neked garantálni, hogy nem adja be a kulcsot már holnap. Nem valószínű, de megtörténhet ez is. Meglepő lenne, de a pakliban ez mindig benne van. Vagy pl. lecseréled 4 éven belül, vagy mondjuk egy meghaló táp viszi magával, stb..
A másik SSD-t illetően a firmwarefrissítésnek is lehet kockázata, pl. adatvesztés, vagy ha valami miatt nem futna végig, téglásítás. Az adatokról legyen mentés, a fw-t szerintem mindenképp frissítsed, ha van újabb. Nem dísznek teszik elérhetővé.
A Corsair Force 3 egy SATA3 SSD-t. Semmilyen 6-8 GB/sec-et nem tud. Valószínű bekapcsoltál hozzá valami szoftveres RAM cache-t, azért mérnek ilyen magas átvitelt a benchmarkok. Illetve ez szekvenciális sebesség, nem ez befolyásolja, hogy milyen gyorsan fut rajta a rendszer. De ha arra vagy kíváncsi, nem érdemes lecserélni, ha még nem nőttek ki.
-
ThorsHUN
őstag
válasz Pyttawrx #58453 üzenetére
Ez konfig fuggo lehet vagy tobb hibas darab van a szeriaban esetleg?
(A pcx-nel mondtak a sracok, h a 480asokra volt jellemzo ez, de ott firmware frissites megoldja a problemat)
Nem mindegy ugye, hogy ugyanazert a penzert dupla tarhelyet kapok e vagy sem.Mindenkinek koszonom a segitokesz valaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
ThorsHUN
őstag
-
nagyúr
Az attól is függ, milyen értékű kupont használtál el és mire!
Fülhallgatóra, ha jól emlékszem, jó két kupon is! Legalábbis két nappal ezelőtt még így volt, telónál én is Hama 207 fülest raktam be és arra ez a kettő jó volt. Próbáld meg. Gyakorlatilag 3 plusz terméket raktam be és négy kódot elfogadott így.KIEGESZITOK4
AUDIOVIDEO3Ez a kettő 32000 ft-ot fed le, így jó vagy az árakkal.
A BB topikban is egy ilyen képet raktak be reggel! Itt viszont nem tudom, mire lehetett két kupont ellőni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pyttawrx #58445 üzenetére
Mást is... keverik a méret fogalmakat szerintem.
Valószínű lehet, hogy a Google-fordító-t használhatták cseh-ről magyarra.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
Én 860 EVO párti vagyok, de az a helyzet, hogy ezt a három tipust szokták ilyenkor ajánlani, talán az MX500 a második a sorban. De tényleg mind tökéletes lenne neked, érdemes megnézned melyik olcsóbb és több garis és azt vedd, ill amelyik most van az Alzán, a kuponozás miatt!
Ha kuponozással elakadsz, abban tudok segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
mvkly
senior tag
arcitec
Köszi, mikor anno vettem, még sejtések is alig voltak az élettartammal kapcsolatban. Azóta meg nem követtem az ssd-ket. Jól bírják, az biztos.ubyegon2
MX500, WD Blue és 860 EVO 500Gb közül teljesen mindegy, melyiket választom? Asus h97, sata3, csak játékra. -
nagyúr
válasz arcitec #58435 üzenetére
Szóval akkor válaszolni kell, azért van topik.
Micsoda??? A topik azért van az biztos, de nem fog neked válaszolni! Akik válaszolnak, azok meg önszántukbók saját idejüket áldozva teszik ezt! Szerintem ne mondd meg nekik, mit csináljanak.
(#58437) ThorsHUN
Szerintem válaszoltál magadnak! Ha van egy problémád, az a másik topikra tartozik, az imént szerintem egyértelműen leírtam.
Nektek nem megy át az, hogy miért van két SSD-s topik? Miért ennyire egyszerű nevet adtak a Milyen SSD-t.....topiknak?
[ Szerkesztve ]
-
ThorsHUN
őstag
válasz ubyegon2 #58434 üzenetére
Nem ertem mi ebben a megfejthetetlen. Van egy problemam. Ezt szeretnem elkerulni a kovetkezo SSD vasarlasnal amire a kerdesem vonatkozott. Ugy altalaban lehet h javasolt a kingston a400 de vb lehet h a segitokesz szakerto kiszagolja h az en esetemben nem mert... Es itt jon az az indok amit en nem tudok nem ertek nem tudtam rajonni. De ez sem valasz volt a kerdesre ami sz nten offtopik de sebaj.
-
arcitec
addikt
válasz ubyegon2 #58434 üzenetére
A lényeg hogy neked legyen igazad, egyből eme fentivel kellett volna kezdeni.Nem mindenki van otthon ezen oldalakon. Ez van. Ehhez képest kellene röviden,tömören, érthetően és NEM SÉRTŐEN válaszolni,mert vélhetően nem mindenki kiskorú. Vannak oldalak , ahol egyszerűen berakják a terelő linket és kulturáltan és egyszerűen meg van oldva... Nem kioktatni kell... U.I: Az összefoglalóra való - állandó -hivatkozás(máshol is) egy agyrém ..
CSak hogy érthető legyen, számtalanszor olvasom,hogy írják, olvastam az összefoglalót,de kérdezném hogy ... Szóval akkor válaszolni kell, azért van topik.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
nagyúr
Érzékeny lelkületűeknek is mondom, az Összefoglalóban egyértelműen le van írva, hogy ide az SSD vásárlással kapcsolatos kérdések jöhetnek és ott linkelték is a Flash SSD topikot, ahová az SSD-vel kapcsolatos problémákat és nem a vásárlással kapcsolatos egyéb kérdéseket kell írni!
Mi ezen annyira bonyolult?
Ha meg valakinek a Milyen SSD-t vegyek kérdésre jön válasz, mint ez is:
Szia. Samsung a legjobb, de pny, vagy wd-t is vehetsz bele. 7mm-es és sata 3 legyen.
...akkor próbálja már értelmezni is azt, mert ez a válasz nagyon gáz volt:
Köszönöm a választ keresek vinyot
De adni az eszet így ebben a formában kicsi szint...
Kedves hozzászóló, ez csak nyomokban íródott magyar nyelven, nem ártana csiszolni rajta.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Simán van rá esély , akár még több is, az enyém 7 éves 99% -os állapotban van (elvileg az 100%-osan rendben) és 40/21TB Olvasás/írás. 6GB/s a sebessége, van mára jobb is, de rendszernek jó még...Sokkal nagyobb csak rendszernek nem is kell.(120GB) win + office + néhány "apróság" ... Most nézegetem a sebességeket, jóval lassabbak is vannak, igaz nagyobb méretben. mint itt fentebb is..
[ Szerkesztve ]
-
ThorsHUN
őstag
Sziasztok! Van egy problemam es hatha ti tudjatok ra a valaszt megoldast. Cirka egy eve vettem egy kingston ssdt (a400 240 GB). Rapakoltam a rendszert. Gyorsabb is lett a gepem de kezdetektol produkal egy olyat, h neha 5-8 masodpercre lefagyasztja a gepet. Neztem h ez mitol van vagy miert. Ilyenkor az ssdt 100%ra terheli ugy latom mintha irna, de h mi es miert ezt nem sikerult megfejtenem. Az ssd lehet a hibas vagy ez a tipus ilyen? Vissza akarom vinni mert garis, es veszek egy masikat a gepbe de most akkor az osszes a400as ilyen vagy csak kifogtam egy rossz peldanyt? Merjek venni egy 480ast vagy inkabb ugyanazon apenzen vegyek egy 240es uv400as kingstont / 860as samsungot?
Segitsetek pls!
Koszi! -
arcitec
addikt
válasz ubyegon2 #58430 üzenetére
Nem hogy válaszolnátok, nem szép dolog,főleg az a "jós" topic. Nem is értem újabban mindenhol ez van,mintha a válaszolók , itt órabérben lennének. Simán elhajtják a delikvenst, nem kell akkor reagálni. De adni az eszet így ebben a formában kicsi szint...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Selymes Zs #58412 üzenetére
Nem lehetne, hogy a szekrényekbe keresgélsz tovább? Ha laptopot találni ott, hátha lesz SSD is.
Ha mégis vennél egyet, inkább kérj meg valakit, hogy segítsen, ne kezdj neki szerelgetni.(#58429) mvkly
Erre még érdemes alapozni egy új OS-t és 2-3-4 évet?
Erre is van céltopik! Látóasszonyok topikja
[ Szerkesztve ]
-
mvkly
senior tag
Sziasztok.
MX500, WD Blue és 860 EVO 500Gb közül teljesen mindegy, melyiket választom? Asus h97, sata3, csak játékra.
Illetve, rendszernek van használva egy 4 éves 850 EVO. 12Tb írva, 540 nap működési idő, HdSent 91%, Magician szerint jó állapotban. Erre még érdemes alapozni egy új OS-t és 2-3-4 évet? -
arcitec
addikt
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni,hogy van-e kockázata egy firmware frissítésnek. 7 éve mikor be lett építve, akkor volt talán frissítve. De most majd átkerül egy új gépbe. [kép]
120GB csak a rendszer van rajta. 6GB/s az írási sebessége, kora ellenére nem annyire gyenge
talán . Ahogy nézem mai kapható is 8,1GB/s persze lehet van gyorsabb is[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz Selymes Zs #58421 üzenetére
Arra még figyelj, hogy ne M.2-es UV500 legyen, hanem SATA3-as. Akkor jónak kéne lennie. Ha nem menne mégse benne, akkor egy BIOS frissítést is meg lehet rajta ejteni.
A videón elég szakszerűen mutatják a szétszedését. Nem bonyolult. Az alatta lévő két szalagkábel el nem szakításán kívül még arra ügyelj, hogy mikor lecsavaroztad a laptop alját és bontod szét a felső és az alsó műanyag elemeket, akkor azok ilyen műanyag kis fülekkel kapaszkodnak egymásba, ott valami lapos eszközzel, lapos csavarhúzófejjel bontogasd szét, apránként, óvatosan. A videón erre egy világos kék műanyag lapkát használt a fazon, amivel körbement a gép oldalán. Ezzel óvatosnak kell lenni, mert ha nagyon erőlteted, le tudnak törni ezek a műanyag fülek, és utána a gépet össze lehet ugyan szerelni, de lötyöghet rajta a kaszni. Türelmesen kell kifeszegetni a füleket. Nem nehéz, de szánd rá az időt, ne kapkod vele, ne feszegesd túlzottan durván.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Selymes Zs #58423 üzenetére
Ha óvatos vagy nem lesz gond. 😀
-
Selymes Zs
csendes újonc
Köszi a videot is Remélm fog menni
-
HARDVERAPRÓD
válasz Selymes Zs #58421 üzenetére
Igen jó.
-
Selymes Zs
csendes újonc
Kingston 240GB SUV500, bontatlan, új SSD eladó, 30 hónap garancia! ez szerinted jo bele
-
HARDVERAPRÓD
válasz Selymes Zs #58418 üzenetére
Mintha ennél a palmrest-et kéne kompletten levenni, de az se bonyolult, csak óvatosan, higy ne szakítsd el a szalagkábeleket.
link -
Frawly
veterán
válasz Markizmark #58395 üzenetére
Mindenképp igazítsd ki. Nem csak gyorsabban kopik, de lassabb is az SSD-t. Ha még tudod, klónozd újra, a Macriumban van olyan opció, ami klónozáskor kiigazítja az alignálást. Ha kiigazítod, mindegy mivel, 1024K-s alignálásra menjél, az a sztenderd minden modern particionálóprogramban és OS-ben.
Az ne tévesszen meg, hogy sok régi SSD-s cikk 4K-s alignálást ajánl, ez még a korai SSD-kre igaz, a legtöbb modern modellnek már min. 16K-s eltolás kell, az 1024K viszont minden meghajtóval kompatibilis.
-
Selymes Zs
csendes újonc
ertem akkor SATA ssd keressek az 7 mm belefár csak simán leveszem a hátuljat es rácsatlakoztatom a régi helyett
-
HARDVERAPRÓD
válasz Selymes Zs #58416 üzenetére
Igen, és mindenképpen. Sőt m.2 is van benne? Jól tudom m.2 sata. Mondjuk az ritkabb es dragabb is. Szerintem elég a sata-s ssd
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz Selymes Zs #58414 üzenetére
Ssd-t nem? 😀
-
HARDVERAPRÓD
válasz Selymes Zs #58412 üzenetére
Szia. Samsung a legjobb, de pny, vagy wd-t is vehetsz bele. 7mm-es és sata 3 legyen.
-
Selymes Zs
csendes újonc
Sziasztok Segitséget szeretnék kérni. Találtam a szekrénybe egy Asusx 554s lapost.Bekapcsolás után hdd hibát jelez ahogy néztem 1000 vinyo van benne gyárilag lehet beletenni a gyorsabb ssd t. Bármilyen márka jo bele mindegy milyet keresek köszi
-
BogyóBP
addikt
válasz Raymond #58408 üzenetére
Igazából a sima SSD-t váltanám erre, de még nem tudom melyikre. Sokat nem akarok rá költeni.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Ez az ADATA XPG GAMMIX S5 milyen SSD? Vagy akkor már inkább 970 EVO? utóbbi kb 13ezerrel drágább, megéri a felárat?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
joe999
tag
válasz Frawly #58371 üzenetére
Telepítettem már pár régebbi 2., 3. gen Core Ix gépet PNY CS900-as SSD-vel, eddig még nem panaszkodtak egyikre sem. Nem én ajánlottam az adott típust, csak egyszerűen ilyet hoztak, hogy tegyem bele a gépbe. Nem méregettem, hogy ne csináljak felesleges írásterhelést, de ennek ellenére érzésre nem tűnt lassúnak, kb. pont olyan mint a Patriot Burst, Crucial BX500 és társai belépőszintű SSD-k. Ha olcsón kell, főleg régebbi gépbe, szerintem ez is vállalható. Használtam már pár Kingmax SMV32-t, Patriot Burst-öt, Crucial BX500-at, de eddig egyikkel sem volt gond. Szerintem régebbi gépek felgyorsítására mindegyik alkalmas. Garancia mindegyikre van 24, vagy 36 hónap, ezzel nincs gond, meghibásodni meg bármelyik meghibásodhat. Legtöbbször az a baj az ajánlásokkal, hogy elég sok időnek el kell tellni ahhoz, hogy kiderüljenek az adott típus hülyeségei és mire jó szívvel ajánlható lesz, addigra, kifut, vagy ár-érték arányban éppen egy másik típus lesz kedvezőbb. Én általában azt szoktam mondani a kuncsaftoknak, hogy régebbi gépekhez vegyék meg azt az SSD-t a megfelelő méretben, amit jó áron megkapnak, lehetőleg minél több garanciával. A fontos dolgokat meg mindenképpen mentegetni kell bármilyen adathordozóról is legyen szó. A múltkor valamelyik oldalon volt Teamgroup L3 EVO 120-as 3390 Ft-ért 36 hónap garral, valószínű, hogy a legalja SSD, de úgy gondoltam, hogy ennyiért ennyi garral nagy bukta nem lehet. Vettem 6 db-ot , 4-et már elhasználtam belőle, eddig ezzel sincs gond. Mindezzel nem azt akarom mondani, hogy ezeket az olcsó belépő szériás SSD-ket ajánlgatom, nyilván komoly gépbe én sem ezt venném, de az a véleményem, hogy régebbi gépek felturbózására sok garral kis pénzért alkalmasak.
[ Szerkesztve ]
-
valakky
aktív tag
válasz Markizmark #58400 üzenetére
szerintem megoldja, valószínűleg bebootoltatja magát, és másolgatja az adatokat egy darabig. de azért ha meg tudod oldani, helyi hálón vagy külső meghajtóra akkor c -ről macriumos image készítése, plusz adatok kimentése. aztán ha valami elszúródik, akkor a lehetőségekhez mérten aránylag könnyen helyre lehet hozni.
attól függ, mekkora a c meghajtó, meg mennyi adat van rajta, mert egyébként lehet, hogy B terv helyett egyébként is gyorsabb lenne kitenni külső házba, rádugni egy másik gépre, ott image-t készíteni, ha van másik partició, onnan lehúzni az adatokat, aztán a win-el törölni a particiókat majd visszamásolni az image-t, másik particiót.[ Szerkesztve ]
-
szg88
őstag
Sziasztok! A Gigabyte B365M D3H alaplap támogatási listájában nem szerepel a Samsung 860evo. Attól még működni fog vele, vagy nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest