Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sptkyle

senior tag

válasz Gubek-Einste #45624 üzenetére

Köszönöm szépen a választ. Igen, ezeket olvastam, csak reméltem, hogy ha a csak 1 eszköz lenne 5GHz-en, és a sebesség másodlagos, esetleg szóba jöhet egy olcsóbb készülék.
    De akkor marad a vergődés és gyüjtögetek tovább még egy kicsit. :R

• sptkyle

senior tag

Sziasztok.

Olvasgatok, olvasgatok, de nem találtam a topicban nekem megfelelő típust. (valószínű a viszonylag kevésbé átlagos igények miatt)

A jelenlegi (amúgy gagyi) D-Link DIR-600 routeremet szeretném lecserélni. Egyébként elégedetten használtam, de sajnos a megszaporodott 2.4GHz WiFi-k miatt nagy laggspike-ok már elviselhetetlenek játékok közben.

A helyszín:
    BP Panel. A router és a fő célgép között légvonalban kb 5-5.5m és 1db fal (ajtóval) van.
    A net kicsi, 30/5Mbit.

A routeren lógó készülékek: (a gépek között nincs közvetlen kommunikáció ha ez számít (pl megosztás))
    -1db fő pc 5GHz-en (sávszél szinte mindegy, viszonylag stabil ping lényeg)
    -1db laptop 2.4GHz-en (sávszél szinte mindegy, ping mindegy)
    -1-2db telefon minimális használaton 2.4GHz-en (sávszél mindegy, ping mindegy)
    -1db pc kábelen

Elvárások:
    -5GHz-es tartományban 1 gépet ki tudjon szolgálni
    -Nagyon nagyon olcsó legyen
    -nem kell gigabites lan
    -nem kell usb-s megosztási lehetőség
    -nem kell torrentkliens
    (előny, ha a fő gépen a jelenlegi 2MB/s-es maximum mérhető letöltés az új router esetén sem lenne 1MB/s alatt)

Létezik e ilyen router. Pontosítok. Az általatok nem ajánlott routerek között van e olyan, ami nekem jó lehet? (pl akár egy Asus RT-AC51U)

Válaszokat előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák