- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Már kicsit több is, mint 2 éve.... Bár majdnem ennyi ideje van már 1043-as is, és sok más router is, amiket még mindig ajánlott megvenni, de szerintem ez sokat nem jelent. Ettől függetlenül az RT-N16 még mindig az egyik csúcsmodell az ASUS palettán, leszámítva az RT-N56U-t, ami nem moddolható, és azt az RT-N66U-t, amiről igazából semmit sem lehet tudni, és talán egy boltban vettek fel rá rendelést eddig, közel 50000Ft-os áron. RT-N16-ra van firmware bőven, Tomato, OLEG, DD-WRT, és állítólag valami nagyon alfa OpenWrt is. Bár ez utóbbiban nem vagyok már biztos... BroadCom platformon vagy ezt, vagy a Linksys E3000/4200-at tudod venni, ha USB-s gigás routert szeretnél, illetve van még Netgear WNR3500L. Atheros platformon pedig szintén van néhány darab... WL-520GC-m nekem is volt DD-WRT-vel, switch-ként működött az RT-N16-ra kötve, nem régen adtam el... Most ugyanezt a feladatot egy WL-500G Premium látja el.
-
Beri
addikt
Jelen helyzetben a broadcom chipesek közül az N16 marad a leggyorsabb openwrt által támogatott eszköz (az E4200 és a WNDR4000 mellett, amikben ugyanaz a CPU van, tehát hiába veszel frissebb modellt, nem kapsz újabb vasat). A WNDR4500 tud többet, de arra még várni kell az alternatív fw-kkel.
Atherosból a WNDR3700, 3700v2, 3800, DIR-825, stb. a plafon, szintén egyforma processzorral.
Az asus n66u lesz majd igazán kemény, ha kapható lesz, esetleg a linksys E4200v2, ha a marvell chipjével támogatott lesz egyáltalán. Ha nem sürgős a dolog és nem szűkös a keret, az asusra simán várnék a helyedben. Hátha ettől tényleg leesik végre az állunk (nem megy majd a fejvakarás, mint annakidején a 300ezer kapcsolattal az n16-nál). -
Szerintem minden routernek van alternatívája... Ha funkcionalitásban nézzük, akkor legalábbis mindenképpen, mivel sok okosítható USB router van. Ha már valamilyen alapon szelektálunk is, akkor nyilván szűkül a kör. Pl. amik leginkább hasonlítanak az RT-N16-ra felépítésben, az a Netgear WNR3500L (ugyanaz a proci, 64MB RAM, 8MB flash), Linksys E4200 1.0 (ugyanaz a proci, 64MB RAM, 16MB flash), Linksys E3000 (ugyanaz a proci, 8MB flash, 64MB RAM)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch 2
- Spórolós topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- BestBuy topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autószerelők, autószerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest