- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
alphamooncam #106770 üzenetére
Megérkezett a routerem. Vásárlás előtt kérdés volt, hogy "mit tud" USB-n.
Megmértem a NAS-t és a routerre akasztott USB-s SSD-t.
NAS D-Link DNS-320 10+ évesek
1TB HDD
NAS 3TB HDD (kb.2 éves)TP-Link Archer BE230 router install.
13 éves OCZ Agyility 3, 60Gb SSD+ noname külső rack ( Blutack ragasztó- ezek voltak itthon)
Nem tudom tudna-e többet, ha kapna egy modern SSD-t, de eddig nem volt bajom sem az eléréssel, sem semmilyen üzembiztonsági probléma nem merült fel, szóval elégedett vagyok.
Gondoltam megosztom, hátha valakinek majd kell az info...
-
Tompika777
senior tag
válasz
alphamooncam #106787 üzenetére
Kompatibilis lesz egymással...
Nekem az AX55-ön két range extender van meshben, egy RE300 és egy RE315.
A 300 OneMeshben , a 315 EasyMeshben működik.
Annyi, hogy mivel range extenderekről van szó, így rajtuk a sebesség feleződik, de nekem ott vannak elhelyezve, ahol a sebesség nem lényeges, csak legyen kapcsolat.
-
dragon1993
őstag
válasz
alphamooncam #106789 üzenetére
Teljesen ellentmondó a TP Link oldala.
A router adatlapján EasyMesh támogatás van, de a one mesh supported devices oldalon meg fel van sorolva.
Én nem bízok olyan gyártóban, aki maganse tudja mit árul. -
dragon1993
őstag
válasz
alphamooncam #106787 üzenetére
Csak nem kompatibilis egymással, talán FW frissítésssel tudja AC1200 az EasyMesh-t, kérdés hányas verziós van neked.
-
dragon1993
őstag
válasz
alphamooncam #106785 üzenetére
Nem vagyok TP-Link Fan, csak úgy alakult, hogy ilyeneket hordott össze a szél, de mi a helyzet Nálad és az Asus-nál?
Ha egy routerrel megoldható a lakás lefedése akkor az az extenderrel csak bajt csinál.
Nagyon régen volt TP Link eszközöm, személy szerint mindig bajom volt velük. Az ASUS sokkal megbízhatóbb és akkoriban sokkal jobb szoftverrel rendelkeztek. Nem találtam egyértelmű választ, hogy a TP-Linkben van-e torrent.
Nekem a TP-Link termékeim vannak itthon pl. extender is, gondolom kompatibilitási okból maradni lenne célszerű ennél a gyártónál.
Az extender nem tud egy mesh hálózatot csinálni TPLink routerrel, mert más termék család így ott mindegy a márka, és a switchnél is hasonlóan mindegy, de azokban nem vagyok otthon.Nincs WIFI7 kliensem. Gondot okozhat-e jövőbe a 6GHz-es sáv hiánya, egy vasbeton panelház 9-ik emeletén? Egyedül élek, alkalmanként a gyerek meglátogat.
Én inkább arra utaltam, hogy a WIFI7 előnye (szerintem) inkább az, hogy van egy új 6Ghz sáv amit még nem használnak a szomszédok. Persze más előny is, de ha nincs WIFI 7 eszközöd és a közeljövőben nem is lesz, akkor kérdés, hogy megéri-e ilyenre pluszban fizetni.Személy szerint rendelnék netről egy TUF Gaming AX4200-t (USB miatt) aztán kiderül, ha rossz visszaküldeném, de lelkes amatőr mintsem hozzáértő vagyok a témában.
-
dragon1993
őstag
válasz
alphamooncam #106777 üzenetére
Elvileg van Samba/DLNA/Torrent kliens.
A 256MB ram meg ki tudja mire lesz elég.Én vennék egy ASUS RT-AX57-t netről ahova könnyen vissza lehet küldeni.
A TPLink AC1200 range extender nélkül megnézném megfelel-e otthonra. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
alphamooncam #106772 üzenetére
Az Asusokban van torrent, ha az fontos.
-
dragon1993
őstag
válasz
alphamooncam #106770 üzenetére
6Ghz nélkül szerintem sok értelme nincs a Wifi 7-nek, pláne hogy eszközöd sincs hozzá láthatólag.
Az ASUS RT-AX57 nálam magában lefedte az 89nm új építésű lakást.A többek adnak majd rendes választ, valószínű TPlink routerrel a mesh miatt jobban járnál, de ahhoz nem értek.
A WR1043-at 5-8 éve nyugdíjazni kellett volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest