Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz
Vangelis
üzenetére
Ezekben a mediatek legkisebb soc-je van, ahogy a tendáé sem túl acélos. Ha mindenképpen ragaszkodnál a 10ezres értékhatárhoz és elfogadod a 100-as lannal járó korlátokat, akkor ha még kapható, akkor a Xiaomi 3 (EU) ajánlható.
Korlátai ennek is vannak, 2 lan port, igmp támogatás hiánya (telekom, invitel iptv mellé nem jó), de egyébként ebben erősebb soc van és a wifi is jobban bírja a több klienst. Az igmp probléma orvosolható alternatív fw-vel. -
válasz
Vangelis
üzenetére
"a mostani gagyi router is tökéletes, de szerintem kezd elfáradni"
Ebből indultam ki én is, és csakis ezért ajánlottam kompromisszumos, 100Mbps portokkal szerelt routert, és mert semmiképp sem tudsz 10-15k fölé menni."Mint írtam is kábel nem lesz rádugva"
Értem, de a 100Mbps portokkal szerelt routereknek a WAN portja is csak 100Mbps-t tud, aminek a gyakorlatban elérhető sebessége 94Mbps, vagyis hiába veszel 3-5 vagy akár 900Mbps WiFi-s darabot, amivel gyakorlatilag is el lehetne érni akár 2-300Mbps sebességet, WAN<->LAN és LAN<->WAN irányokban akkor sem fogsz tudni 94Mbps-től nagyobb tempót mérni, mert azt a router 100Mbps WAN portja korlátozza majd. A gyorsabb WiFi előnyeit tehát esetleg a kliensek közt LAN<->LAN irányban élvezheted majd leginkább.Az Archer C20-ra és az Archer C50-re ugyanezek érvényesek. Jobb, hardveresen erősebb, de ennél is ~94Mbps amit maximálisan elérhetsz az internet felé.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen routert?
- Gaming notebook topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- SSD kibeszélő
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- További aktív témák...
- TP-Link TL-SG2218 16 x Gigabit Lan + 2 SFP Alza gari
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A01 Core 2 SIM kártya helllyel rendelkező mobiltelefon.
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI GT 710 1GD3H Low Profile DDR3 1 GB/64 bit Videokártya
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Gubek-Einste
Dr.NX