- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sabre18
csendes tag
Sziasztok,
10 éves notebookom leváltására szeretnék venni egy újat.
A lényeg, hogy univerzálisan mindenre elég jól lehessen használni, és pár évre elég jövőálló is legyen bővíthetőség terén.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minél hamarabb, de ha van értelme várni valami új, jobbra a mostani kifutó modellek helyett, akkor max 1-2 hónapot még ki tudok húzni.
Nem túl jó érzés, hogy miközben most főként kifutó modellekből lehet szemezgetni, várhatóan idén sok új processzor jöhet még ki (8.gen. Intel H, AMD Ryzenek, Intel+AMD Vega chipek pl), amik talán jobb vételek lennének, de a komolyabb teljesítményű mobil procik laptopokban való megjelenésének ideje még bizonytalan...(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max 350k(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
50% alapfelhasználás (böngészés, youtube, filmnézés)
25% programozás (Visual Studio főleg, Xamarin ritkábban, akár GPU programozás is) - munka és tanulás
15% játék - hobbi
5% videódigitalizálás, vágás - hobbi
5% fotószerkesztés, Photoshop - hobbi(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Főleg régebbi, történetekben gazdagabb, single player játékok (leginkább RPG, RTS műfajban, a shooterek nem igazán érdekelnek)
Konkrétabban: Starcraft 2, Witcher sorozat, Mass Effect sorozat, XCom esetleg GTA és az ehhez hasonlók
Jó lenne FHD-n Max közeli részletességgel, vagy 1 felbontással lejjebb Maxon (Ultra nem követelmény)(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
FHD matt IPS 15.6 (17-est megfontolom, ha nincs más), további részletek ld. lejjebb(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Csak ritkán (max havi párszor) hordoznám, utazás közben nem használnám(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD: min.128 GB (ideális 256+ ), PCIe támogatással
HDD: 1 TB vagy több
RAM: min. 8 GB 2400 MHz, és max bővíthetőség min. 32 GB
Optikai meghajtó: nem lényeg, inkább legyen helyette jó a hűtése és a bővíthetősége (SSD + HDD)(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
CPU: jó lenne HyperThreading támogatásos proci
Kijelző: átlagosnál jobb színhűséggel (min. 80% sRGB), és fényerővel (300+ nits)
Hűtés: minél hatékonyabb legyen nagy igénybevételnél is
Billentyűzet: Kényelmes, nem túl lapos és nem túl kemény lenyomású, háttérvilágítással (inkább fehér mint piros)
Külső: Nem szeretnék semmilyen túltolt gamer csicsa dizájnt (inkább szolidan elegáns, erős gépet)
Egyéb: 1 HDMI ( ideális: v2.0), min. 1 USB 3.0 (ideális: 2-3), USB 3.1 Gen2 Thunderbolt (ideális esetben),
SD Card Reader, DualBand Wifi(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új, ideális esetben 3 év garival (min. 2)Várom tanácsaitokat, előre is köszönöm!
-
sabre18
csendes tag
válasz Bati0501 #142279 üzenetére
Nem akartam a poszt hosszával senkit kiakasztani, elhiheted
Benne van már pár napom a keresgélésben is, egyszerűen csak szeretném tudni, hogy Ti, a Fórumközösség tagjai mit tudtok ajánlani erre.A Dell 7577 esélyes, de sajnos a billentyűzetet elég rossznak találtam a Laptopszalonban, és a kijelzőről sem írtak túl jókat (ezt nem tudtam megszemlélni).
Márpedig szerintem ennek a kettőnek alapból jó minőségűnek kéne lennie, valahol ezeknek kéne az alapnak lenniük. Sajnos a trendek e téren sem mennek jó irányba... -
sabre18
csendes tag
válasz Chaser #142281 üzenetére
Köszi, akkor ránézek az MM-re.
A 7577 nem nagyon van kitéve sehol, kijelzőt megnézni nem tudom hol lehetne, a Laptopszalonban bekapcsolni nem akarták csak megtapizhattam. Nagyon kemény és lapos a billentyűzete, az sajnos nem tetszett.
A márka és a paraméterek megfelelnének (még a kicsit borsosabb árat is elfogadnám), de hogy pont a billentyűzet és a kijelző nem túl jó minőségű (több teszt is ezt írta), azt elég nagy szarvashibának látom, és nagyon sajnálatosnak tartom. -
sabre18
csendes tag
válasz Frawly #142289 üzenetére
Szia,
a #142283-ban feljebb ezt írtam:"A 7577 nem nagyon van kitéve sehol, kijelzőt megnézni nem tudom hol lehetne, a Laptopszalonban bekapcsolni nem akarták csak megtapizhattam."
Nem volt kiállítva/beüzemelve, kérésre kicsomagoltak egyet, de bekapcsolni/elindítani nem akarták, így csak fizikailag tudtam megvizsgálni, a kijelzőt nem láthattam működés közben.
Remélem most már érthető.
Sajnos 7577-est beüzemelve sem a Media Marktban, sem a Laptopszalonban, sem a notebook.hu-nál nem láttam, ha tudtok helyet Budapesten, ahol mégis "teljes pompájában" megnézhető, akkor kérem írjátok meg.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Milyen TV-t vegyek?
- Monitor hiba topik
- Filmvilág
- Őskoczka
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest