- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
válasz
Adam333 #143465 üzenetére
Szia,
Igen sokkal többet tud. Az egyik 2008-as technológia, a másik 2012-2013-as technológia, a kettő gép között 5 év technológiai különbség van.
A 8470p amellett, hogy minőségben elveri a T400-at, még sokkal modernebb is. Minden szempontból.KP mintha egy II-es VW Golfot hasonlítanál össze egy 4-es Golfot.
-
Dhampir
félisten
válasz
Adam333 #141479 üzenetére
Pedig az utóbbi két évben legalább évente egyszer befirkantotta valaki a Lenovo valamelyik topikjában, hogy változik az IdeaPad szerviz, de eszerint mégsem jött össze...
Ha teheted, tekintsd meg egy műszaki üzletben. Számomra első benyomásra masszívabbnak tűnt az A515 Acer is, mint a közelében kiállított új típusú vékonyka Lenovo IdeaPad termékek, de nem 100%, újból meg kellene néznem.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Adam333 #141317 üzenetére
715 nem volt még nálam, az 515 fém burkolatú, szerintem a 715 is az. Ettől még belül műanyag, de ha full fém gépet akarsz, akkor a keretet meg kell szorozni legalább hárommal.
(#141318) tranceplanet : ennyiből alsóközepes üzleti lenne, HP Probook 450 fullhd kijelzővel. Játékról nyilván le kell mondani, mert abban csak integrált vga van. Az "i5 szintű" proci alatt nem tudom, mit értesz, mert I5-ből van ezer féle. Ha asztali I5-höz méred, akkor olyan nem lesz ennyiből.
-
Tikakukac
titán
válasz
Adam333 #141279 üzenetére
Elvben nem. Neked max akkor lesz közöd megint hozzájuk ha pénzvisszázni kell valamilyen fura garis ügy miatt.
Amit leírtál valós, mindig valós, de ennél boltnál az nem fenyeget. Legyen szépen ragasztva a gépsas doboza és csináljatok videót. Ezy.
A klasszikus közgáz olyan szinten bukik meg az egész országban lassan, hogy csopitársakkal egy ideje csak nézünk ki, hogy minek az egyetem, ha egyszer a magyarok simán átrugdalják a teljes tananyagotLehet jóban vannak velük, de nyilván ennyire jóban lenni nem lehet. 500 és 1000 forintokon ölik egymást a bolthálózatok, itt meg jön 20-30k. Az mindenhonnan nézve sok. De ha nekik így jó, rendeljed amíg meg nem gondolják. Majd beüt az még az év végén
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Adam333 #141281 üzenetére
Mondjuk amennyire tudom ( de már nem merem leírni nehogy hülyeséget írjak) a boltról pozitív vélemények vannak, szóval bármi is az ok, amennyiben a gép magyar, magyar billentyűzettel, akkor szerintem teljesen jó és vállalható a dolog. Legalábbis én csak erre tudok gondolni trükként, hogy Szlovákia/Romániából importált gépekről van szó, ahol ugye lényegesen alacsonyabb az áfa.
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Adam333 #141278 üzenetére
Igaz, mondjuk egy 128 as SSD szerintem már 15 alatt is van, de valóban az úgy már nem 10, hanem 25 ezres különbség, azért az 50 től nagyon messze van, de ez már egész jelentős ez tény.
Pedig mindent átnéztem azt hittem, my bad.
Akkor viszont passz....Azért mondjuk 205 helyett 180 még nem tűnik teljesen lehetetlennek.
Edita de viszont amit mondtak, az már gyanúsan hangzik...
-
Khelben
nagyúr
válasz
Adam333 #141237 üzenetére
Pont azért, mert VGA.-ban szinte ugyanolyan erős (8250U mondjuk kapásból 4 magos, a 6-osok meg csak 2 magosak), ugyanannyiba kerül, akkor miért ne az újabbat vedd? Ráadásul az Aspire 5 IPS kijelzős és fém házas. A K501 elég megbízhatatlan szériának bizonyult, az E-s Acer meg egyszerűen egy belépő szintű gép.
-
hallador
addikt
válasz
Adam333 #114847 üzenetére
A játékok szempontjából nem baj, ha I5.
Ez miért lehet, hogy 4 éve jobban össze voltak rakva?
Nem. Vannak gyártók, akik relatíve folyamatosan jó minőséget gyártanak egy két kivétellel (Dell, HP, Fujitsu, valamennyire az ASUS is, bár azért ingatagabb a minőség mint az első háromnál.) és vannak azok a gyártók, akik 1 év alatt eljutottak oda, ahova egy HP/Dell 10 év alatt, ezt úgy lehet, hogy kb 2 évig relatíve jó gépeket gyárt az emberek megveszik, majd amikor az emberek azt hiszik, hogy ez jó, akkor hirtelen elkezdenek gyenge minőséget gyártani, de ekkor már mondjuk benne vannak az első 3-ban. Ilyen a Lenovo/Acer is.
Az Acer konkréten még mindig nem heverte ki a 2006 - 2011 közötti mókát, azóta sem nyerte vissza a régi hírnevét. Most a Lenovo van ezen az úton, 2 év és a Lenovo kb vissza fog esni. Az y 580 első generációi pontosan abban a jobb minőségű körben készült.Logikusan azt gondolná az ember, hogy ebben a műfajban ahogy megy az idő annál jobb gépek lesznek, annál olcsóbban.
Meg körülbelül 1922 óra ismerjük a tervezett elavulás fogalmát, van aki hirtelen alkalmazza, és van aki oda figyel. Ilyen ez a pop szakma.
-
hallador
addikt
válasz
Adam333 #114844 üzenetére
Azért azt ne felejtsd el, hogy azok a gépek 4 évvel ezelőtt azért picit jobban össze voltak rakva ráadásul az y580 200 000 Ft volt? Mert ugye inkább 300 000 ugye? És 4 évig nem sok ment.
Egyébként, a kérdésem arra is irányult, hogy nyílván mondjuk az említett hp pavilion, a k501, meg az acer e574g között is lehet különbség anyaghasználatra, vagy ez mind teljesen egy kalap alá vehető?
Ebből a K501 a legjobb, de én nem ajánlom hordozásra még mindig. Előzőleg leírtam miért.
-
hallador
addikt
válasz
Adam333 #114816 üzenetére
Ezzel az a probléma, hogy ilyen gép ennyiért nincs, tehát Te olyan gépet akarsz, ami alaphelyzetben kb Minimum 300 000 Ftnál indul, de inkább 400 000 Ft, de ha játszani akarsz a legújabb játékokkal, akkor inkább 600 000 Ft de csak 200 000 Ft-ot akarsz költeni rá... Hmmmm....
HP ProBook 430/450 G2/3
És a játékról sajnos le kell mondanod.
-
Khelben
nagyúr
válasz
Adam333 #114639 üzenetére
i5-tel nagyobb fps-ed lenne, főleg cpu igényes játékokban. Mondjuk úgy 5-10%-kal (persze erősen játéktól függ). Mérlegelni kell, hogy megéri-e ez neked a felárat.
(#114640) -szabi- : szerintem ne a kódszámokat nézd, azt gyakrabban elírják, mint a specifikációt (bár azt is elég sokszor). Feltételezem, hogy a cpu-t nem írták el, meg talán a háttértárat, ram-ot sem, így érdemes az alapján azonosítani a gépeket.
-
Dhampir
félisten
válasz
Adam333 #114635 üzenetére
Egész sokáig bírta, mások már az üzleti gépeik némelyikétől is megváltak (Lenovo ThinkPad T530, T540, Dell Latitude E7440, stb.) különféle problémák miatt.
Egy fórumtárs a Fujitsu A555G-vel sem elégedett, idézem:
3-szor volt szervizben 3.5 honap alatt. Ma ismet produkalta azt a hibat amit mar ketszer javitottak...
Es a szervizzel sem vagyok elgedett... -
Khelben
nagyúr
válasz
Adam333 #114635 üzenetére
Akkor első kézből tapasztalod, hogy milyen az, amikor olcsó anyagokat használnak. Bár ott már a kor is gondot jelenthet. A gyárban 2 évre tervezték, tehát ha épp 4 éves, akkor még szerencséd is volt vele. Az anyagfáradás a gagyi anyagoknál nyilván hatványozottan jelentkezik, az Y szériánál a hűtés elégtelensége meg csak gyorsítja a folyamatot.
(#114636) P00By : ssd-t tudsz venni bele 1-2 hónap múlva is, inkább egy jó géped legyen, mint egy kevésbé jó ssd-vel.
-
baro32
aktív tag
válasz
Adam333 #45949 üzenetére
Szia
Szerintem se éri meg eladnod a géped sokat buknál rajta de ez a te döntésed.
Hidd el nekem is fáj/fájt a szívem mikor hasonló árban kezdtek kijönni az újabb szériák de hát ez van.
Addig nincs baj míg elviszi a játékokat normálisan (gondolom azért vettél ilyet).
Én személy szerint 2012.júliusában vettem a Computer-Imérium-tól 268ezer-ért (i7,8GB,GTX660,750HDD)-vel amit SSD-vel bővítettem,nem mondom hogy nem találkoztam olyan játékokkal amiknél kompromisszumot kellett kötni de a játékokat általában medium-max beállításokon elvitte/elviszi.
Az biztos ha eladod boldog lesz az a ember aki megveszi (180ezer környékén) mert ilyen tudású gépet ennyiért nem fog kapni. -
brumi1024
veterán
válasz
Adam333 #45949 üzenetére
Beárazós topic. Amúgy 180k környékén.
-
Borote
addikt
válasz
Adam333 #2763 üzenetére
Hát kevés, mert csak egy darab van belőle...
Ha nem tudod, hogy mi az a HT, miből gondolod, hogy a processzor kevés lenne?HT becses neve Hyper-Threading, többszálú adatfeldolgozást segíti (részletekbe nem megyek most bele), ahol ki lehet használni, ott akár 30%-os többletet is hozhat, illetve van egy-két program, aminél hátrányt is jelent. Játékokban a GT630M mellett, illetve általános felhasználás esetén nem nagyon fogja megérezni.
Szóval ez a legolcsóbb, amit játékra már alkalmas és a minősége és rendben van. (ajánlhatnék GT520MX-el is, akár egy 20-assal olcsóbban is, de ez bőven megéri a többletet
)
-
Borote
addikt
válasz
Adam333 #2759 üzenetére
Lenovo G580, Toshiba L850
Az i3 csak HT-ben több (amúgy bőven elég a B960 is), illetve erősebb az IGP-ben, de a dGPU miatt ez végül is lényegtelen. (Bocs, még van 100MHz difi is, de az molyfing).
Mennyit szánna amúgy rá? -
Acsifun
aktív tag
válasz
Adam333 #2702 üzenetére
[Ez] szerintem egy jó középút mind árban, tudásban és minőségben, szerintem énis ezt fogom venni egyetemre. Mediumon ezzel tudsz futtatni játékot is valamint más területre az i5 sem a legocskább proci. Ha vastag a pénztárcád akkor egyértelmű
ha pedig van hely a pénznek máshol gondolkodj el ezen
-
B-L-A-C-K
titán
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Adam333 #2699 üzenetére
Össze se lehet hasonlítani pl egy Thinkpad, HP Elitebook/Probook, Dell Latitude géppel minőségben. Az anyaghasználatuk sokkal jobb, viszont tudásban alul maradnak. Nekem most Y570-es van, bent a cégnél egy Dell Latitude E5520-as géppel dolgozom, és ez a kettő is minőségben nagyon eltér egymástól. De így ha nem értesz hozzá látatlanba nehéz elmagyarázni, érdemes bemenni egy üzletbe és megtapasztalni miről is beszélek.
De megpróbálom elmondani, tegyük fel itt a Y580-as, a tetején van egy kis fém borítás meg a belsejébe, amúgy az egész egy műanyag, és itt van pl egy Elitebook, felül platina vagy alumínium borítás, magnézium ötvözet kijelző burkolat, a teljes gép váza magnézium, karcállóbb műanyag elemek, ez annyit jelent, hogy ahol éppen van egy kis műanyag az is sokkal masszívabb mint bármely másik notebooké, cseppmentes és kopásállóbb billentyűzet, az EliteBook tpuchpadja és bilentyűzete bírja legjobban a fényesedést, stb.
-
Tikakukac
titán
válasz
Adam333 #2684 üzenetére
Nem tudom. 2-3 éves 2 magos gép, grafikai rendert kivéve egy mérnök infóst is kiszolgál alapképzésen bőven. A komoly dolgokat úgyis nagy gépen fogja mindenki tolni, nem notin. Összerakni meg elég egy közepes gép, nem a fordító szokta eldönteni, hogy megvan-e a 2-es adott szoftlaborból mondjuk, hanem, hogy tudsz-e programozni. Ennyi. Nem tudom kik reklámozzák, hogy i7 meg hasonló vadak kellenek C-hez. Egy segg meg sok gyakorlás, az kell hozzá. Én nem költenék ennyit gémer gépre, de ez egyéni vélemény. Aki mondjuk fél magától, az integrált karis gépet vegyen, jó régit, és jelszavazzon le minél több oldalt
doddencs: Sokan csinálják/csinálták nálunk is. Fogalmazzunk úgy, hogy a háromszög itt is él: buli, tanulás, alvás. Ebből mondjuk egy csipetnyi ember tudja mindhármat, jóval több mondjuk kettőt, a legtöbb pedig egyet. Én a buli és tanulás mellett próbáltam voksolni hibridben, hát a tököm leszakadt idén, hogy tényleg csak 1 tárgyat úsztassak meg, havi 1-2 buli mellett. Játék zero.
Megoldható, de nagyon érezni kell az ütemet, és iszonyatos önmegtartóztatást követel az embertől. Mondjuk lazább egyetemeken lehet nyomni sz@rásig a bulit, 2 csajjal laktam együtt, nekik egész évben elegendő volt összesen 3-4 hét tanulás, a többi buli, fb, msn és semmittevés. Más kérdés, hogy a papírka amit adnak pár év után mire elég, ugyebár -
doser0717
aktív tag
válasz
Adam333 #2686 üzenetére
Nem is voltak benne...
doddencs: éppen lehet, de akkor ugye pont azt a gépet kell megtalálni ami mindenre jó kicsit, viszont a keret miatt valószínűleg egyikre sem maximálisan....
Szerintem ez olyan amúgy, mint a "jót, olcsón, gyorsan" hármas.... Lehet jót olcsón, jót gyorsan és olcsót gyorsan, de a három jellemzően egyszerre nem megy!
Itt is: ha rendesen akarsz tanulni, akkor mellette a szabad éjszakáidon vagy pinázol vagy játszol, de a 3 egyszerre már nagyon necces - ha legalább az egyiket tökéletesen akarod csinálni.....
-
doser0717
aktív tag
válasz
Adam333 #2682 üzenetére
Egy egyetemistának, akinek kell hogy tudjon netezni meg esetleg jegyzetelni
vagy:
Egy egyetemistának, aki tanulás és (bulizás/dugás/ivás) helyett a Battlefield3-at akarja éjjel nappal nyomatni HD+-ban full grafikán
vagy
Egy egyetemistának, aki mérnöknek készül és az arra a munkára (ahhoz szükséges programok kifogástalan futtatására) legideálisabb gépet akarja?
Mert mind a 3 kategória elképzelhető és mind a 3 homlokegyenest más gépért kiált!!!
-
Tikakukac
titán
válasz
Adam333 #2682 üzenetére
Remek vétel. Kérdés, hogy mennyi a pénz, mire használnád pontosan. Bár gyanítom, hogy gémeléshez lesz véve (egyetem mellett rossz barát, rosszabb mint a pia). Ilyen erős grafikát rendes köntösben nem nagyon kapsz a környéken. Szóval ha van rá pénz és kell a bivaly fps a játékokban, akkor veheted.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest