- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fps8
senior tag
válasz
Tikakukac #30157 üzenetére
Azon agyalokhogy Hp 6930p, vagy T400...
Mindenképp upgardelni szeretném a jelenlegi 6910p-t, mert picit kevés a vga...
Mik azok az üzleti gépek, amik nem sokkal drágábbak ezeknél (olyan 70-80k), de az Intel 4500Hd-nél jobb vga-val van szerelve?
Ja és persze ez a 11-14" közti méret érdekel. -
Petyus87
aktív tag
válasz
Tikakukac #30118 üzenetére
Akkor arra adj választ kérlek, hogy a párom ASUS i3 Radeon HD 7470M paraméterű gépe egy 5 méteres zsír új duplán árnyékolt HDMi kábellel miért döcög egy kicsit A 40"-os Full HD-s LED LCD tv-n?
Hogy lehetne kiküszöbölni? Mi lehet a baj?(1) Maximális keretösszeg Ft-ban? 120-130
(SSD lesz a gépben ezért nem kell drágább gép, ennyi pénzért a lehető legjobb döntést szeretném hozni)
(2) Kijelző mérete, felbontása, fényes, matt?
(15,6) Mindegy
(3) Notebook súlya?
(Mindegy)
(4) Felhasználási kör (játék, munka stb…)?
(Internet, Filmnézés (LCD-vel össze kötve is) talán egy kis játék, office, Photoshop képszerkesztő sűrű használata, torrentezés)
(5) Mi a fontosabb számodra, a megbízhatóság vagy a teljesítmény?
(mindkettő fontos, nem kell bika gépnek lennie de a fenti dolgokat csuklóból tudja)
(6) Operációs rendszerrel, ha igen milyennel vagy FreeDOS-al kéred?
(Win7, de agyalok a linuxozáson is)
(7) Tárhely (HDD) és memória (RAM) mennyisége?
(SSD vásárlása ill. a külső merevlemezem megléte miatt gyakorlatilag mindegy)
(8) Egyéb kívánság (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(HDMi és legalább egy 3.0 usb)
(9) Eddig kinézett notebookok, linkeld be a boltot (Ez azért fontos, mert ha jót választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresni)
(Eddig ezt néztem ki, csak ez az AMD-s dolog tántorított el: http://www.laptop-notebook-netbook.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-e1-571-3114g50mnks-fekete-mar-2-ev-garanciaval/2451/
(10) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
(Ebben az évben, de lehet, hogy az év végén)
(11) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
(Csak új) -
Petyus87
aktív tag
válasz
Tikakukac #30116 üzenetére
Egy informatikus inkább AMD-vel szerelt notebookot ajánlott.
120-130 ezer Ft-ot szánnék rá ebből az árkategóriából nézném ki a lehető legjobb AMD procis gépet.
Azért nem akartam belemenni jobban, mert tudom, hogy az egész világon leginkább intel pártiak az emberek.
A párom, nem alaplapra integrált videokártyás i3-as gépén döcögött a BD film(HDMI-n keresztül Full HD LCD-re kitéve). Elmondása szerint ez azért van, mert a párom gépe hardveresen egyszerűen gyenge... De megfelelő AMD-s géppel nem lenne ilyen jellegű problémám, úgyhogy én ezért néznék ilyen gépet.
Típust még nem mondott, azért gondoltam, hogy megkérdezem itt. -
Nixon18
senior tag
válasz
Tikakukac #30096 üzenetére
És mit tudnátok ajánlani helyette?
Megbízható gép kellene 200ezer forintért. Leginkább archiCAD-re és autodeskre. Lehetőleg valamennyire boldoguljon a rendereléssel is. (eleinte csak kisebb dolgokat kellene renderelni. Később pedig úgyis hazahozom asztalihoz a renderelést). Na meg ezek mellett filmezés (HD, fHD), zehehallgatás és netezés.
És nagyon örülnék, ha matt lenne a kijelző, méretben pedig a 14-15'6"-os a cél. (ha gondoljátok átírhatom ezeket a dolgokat az első hsz szerint is)
-
Bellavita21
csendes tag
válasz
Tikakukac #29425 üzenetére
Black és Tikakukac válaszát köszönöm, nem volt lehetőségem megnézni a választ, mert a kölcsönlaptopom is meghalt. Vettem egy dell 5521-est, szupi a gép,csak kicsit ki vagyok akadva, mert van 4 pötty a kijelzőn. 3napon belül visszavittem,de nincs csere,csak kijelzőcsere. Szerintük nem pixelhiba csak folt.... hááát :-) szóval belemenjek a kijelzőcserébe??????
Másik: halk a gép, de hallani, ahogy kicsit kerreg a proci. Ez normális???? Nagyon idegesítő :-) Ma már bekapcsoltam hangosra a zenét hogy ne halljam..... -
btudos
nagyúr
válasz
Tikakukac #29998 üzenetére
laptopsystem.hu lesz az, vigyázz, a notebooksystem.hu az más bolt.
-
lubickolok
csendes tag
válasz
Tikakukac #29965 üzenetére
Kedves Tikakukac,
Köszi szépen a javaslatot!
Igazándiból az anyagi lehetőségeim max. a konzumer-business átmenetre predesztinálnak, sajnos egy kb. 150 ezres keretnél jelenleg nem tudok/akarok többet a dologra szánni.
A belinkelt Asusnál és Toshibánál is egyértelműen jobban javaslod az Általad linkelt Samsungot? Ha igen, mi ennek az oka?
Teljesen átlagos felhasználóként mennyire fogom érezni a különbséget az I3-as és Pentium B-szériás procik között? Az én esetemben nem ennek kell lennie a mérvadónak, igaz?
Ha csak szimplán márkákról beszélgetünk, Asus, Toshiba, Lenovo és Samsung közül ebben az árkategóriában melyiknek a legtöbb a várható élettartama?
Köszönöm a válaszaidat és segítségedet előre is!
Üdv
-
dvd_R+
őstag
válasz
Tikakukac #29933 üzenetére
xD
Értem viszont nekem csak azért kellet volna hogy úgy teljes a "szett" gyári állapotban szerettem volna a gyári windows rendszeszerrel illetve a driverekkel
habár közben a drivereit megtaláltam max az lesz hogy ultimate windows7 + a drivere amit le tudok szedni netről
tehát akkor ha jól értem max a hp fog adni nekem de ő se ingyen hiába van garanciám a gépre ?
-
dvd_R+
őstag
válasz
Tikakukac #29928 üzenetére
valahogy tuti lehet.. találtam 1 ilyen útmutatót [link]itt képekben is mutatja viszont mikor a support & drivers résznél bekell irni a gép tipusát nekem erre a tipusa nem talál semmit ...
kiprobaltam egy másikkal és úgy viszont talált és ott is van hogy order recovery media és ott van a cd képfálj letölthetőként
-
_adaml21_
őstag
válasz
Tikakukac #29896 üzenetére
Arra azért kíváncsi lennék, hogy tudsz-e értelmes érvet hozni a trackpoint használata mellett
Nem támadásból írom, csak ~1 hónap Latitude használat után tényleg nem látom értelmét azon kívül, hogy kaptam egy középső egérgombot, amit a touchpaddel is tudok használni. -
emvy
félisten
válasz
Tikakukac #29893 üzenetére
Az X200-asunkban (kb. 5 eves lehet) Core 2 Duo van, az X201-ben 2.4-es i5. Valszeg a hutes oregszik, de az X200-as multkor olyan forro volt, hogy alul nem birtam megerinteni. (Igen, tisztitom a ventillatort rendszeresen.)
Tudom a munkaeszkoz-problemat, nem veletlenul hasznaltam idaig is X-sorozatot (meg elotte egy T61 volt, az harom evig kiszolgalt, amig suspend allapotban at nem folyt rajta egy adag kaposztale... meg ne kerdezd, hogyan). En is ruhellem a nehez gepeket. Csak most nem erzem meg, hogy hol van az idealis kompromisszum.
-
emvy
félisten
válasz
Tikakukac #29890 üzenetére
Hm, nehez ugy. A kompromisszum ott van, hogy az egyiket konnyebben hurcolom, a masik gyorsabban fordit.
Van itthon egy X201 meg egy X200, es ha igazan hajtod oket, akkor neha-neha tulmelegszenek peldaul.
Az MBP is jo lenne, de azzal is hutesgondok vannak, meg a kijelzojere is sok a panasz.Idealis esetben vennek egy 13" koruli IPS kijelzovel rendelkezo, T431s-hez hasonlo gepet optikai meghajto nelkul, hosszu akkuidovel, 16-32 G RAM-mal.
-
LaTisza
csendes tag
válasz
Tikakukac #29866 üzenetére
Nincs keretem, a legolcsóbb érdekelne ami az igényeimnek megfelelne,(tényleg a legolcsóbb)
Chaser , ne haragudjatok, érdekesen fogalmaztam
úgy értettem h semmi processzor, márka vagy ilyesmi igényem nincsen...(nem beszélve h manapság ilyeneket hallok h jajj az nem kell mert nincs billentyűzet világítás.. meg ilyenek,
szóval ne haragudjatokérdekesen fogalmaztam
-
dvd_R+
őstag
válasz
Tikakukac #29853 üzenetére
Értem hát 190k ssd-vel együtt annyi hogy zalaegerszegből hozná fel autóval tehát abba már a szállitás is bele van kalkulálva nem tudom ez igy mennyit számit az árral kapcsolatosan
Mit jelent az hogy hp renew program ?
most kaptam róla képet és az van oda írva a dobozára
-
dvd_R+
őstag
válasz
Tikakukac #29851 üzenetére
nem az igények bármennyire is fura azok ezt diktálják hogy minimum egy ilyen kaliberű gép kelljen.
Pl most egy HP 6150SL-t adok el 145 ért de csak azért adom el mert bnöm ..
takaritás közben zsiroldoszerrel le fujta a laptop top case burkolatát és pár fehér pöty lett rata ..
és azért maradnék hp-nál mert az bevált külsöre és belsöre is hasonlit a 2 talán ez amit kinéztem picit erősebb jobb..
-
Swami
senior tag
-
Swami
senior tag
válasz
Tikakukac #29802 üzenetére
Irországban élek, ez egy ir oldal. Ugyan nem játszom a gépen, de fontos a jó videokártya és a gyorsaság. A merevlemez nem érdekes, mert külsőt használok adattárolásra. Ja a gyors ethernet kártya lényeges. 100 Mbps-es netem van és utálok várni...
És miért nem az én gépem? Kifejtenéd? -
DarkDeer
senior tag
válasz
Tikakukac #29541 üzenetére
Nincs lehetőségem a jelenlegi gépem tudását összehasonlítani a most megvásárolandó gépekkel.
Úgy döntöttem, hogy inkább az i5-öst választom, biztos ami biztos, nem olyan hatalmas az árkülönbség (kb. 9%-al drágább az i3-hoz képest az i5-ös modell).
Holnap elvileg meg is kapom, majd nyilatkozom róla ha leteszteltem. -
DarkDeer
senior tag
válasz
Tikakukac #29500 üzenetére
Nem tudom eldönteni, hogy elég lesz-e az i3-3217U teljesítménye, vagy kellene az i5-3317U többlete. Mindössze 14 ezer Ft az i5 felára, emiatt azt gondolom, hogy megéri, mert hosszú távra kell a gép.
Később kap egy SSD-t is a notebook.
Nagyon utálom, ha csiga lassú a gépem, ezért gondolkodom, hogy bevállalom az i5-öt.
Jelenleg egy i3-3120M procival szerelt gépet használok, ez teljesen jó. Viszont ez 2,5Ghz-en működik, és félek, hogy az i3-3217U 1,8Ghz-e nagy visszalépés lenne. Az i5-3317U teljesítménye gondolom közelebb van az i3-3120M-hez. -
G-lader
tag
válasz
Tikakukac #29500 üzenetére
"Ha baromi sok lap kell stb. akkor U procikat hanyagolnám, mert bizony így az i5 is kifut.
Van egy új gépünk albiban egy A531, de dedikált vidkaris i5 verzió (elég erős verzsön), egyenesen romániából, na pölö 30-40 laptól az is leizzad, épp most este nyitogattam meg benne az egyetemi cuccaimat a heti zh-ra. Mondjuk igaz, ezek elég keményen összehegesztett oldalak többnyire."??? Ezt nem igazán értem, mit jelent nálad hogy leizzad a processzor? Én U-s procit használok, és Firefox mellett nem tapasztalok semmi problémát sok lap megnyitása mellett sem.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tikakukac #29507 üzenetére
Igen, mernek bevállalni, ilyen is volt már nálam gondolhatod mennyire tetszett...
-
prebuds
aktív tag
-
Hubzsi
tag
válasz
Tikakukac #29139 üzenetére
Az tiszta, hogy a minőséget meg kell fizetni....De pl most is egy 7 éve gagyi alkatrészekből összerakott gépről pötyögök most is.
(A céges gépem nekem is egy HP probook 6450. újonnan volt vagy 1000 euró...de ez munkára van, cipelem rakodom napi 10 órát megy. (mondjuk ez is műanyag de semmi gond vele) )
Hűtőből milyen típus ajánlotok alá?
-
gabo9201
senior tag
válasz
Tikakukac #28897 üzenetére
Értem, azért köszönöm!
Közelítsük meg hardver oldalról (mert gondolom a kidolgozás és egyéb általános minőség miatt nem tudsz jót ajánlani).
Intel vagy AMD?
A Cerkák kb mennyivel erősebbek CPU-ban?(#28899) AxBattler
Az ASUS nem jó? Belépő HP 630-at már használtam és az jónak tűnt.
Erre mit mondasz?
Ahogy látom csak CPU-ban "gyengébb" viszont 10K-val olcsóbb. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tikakukac #28627 üzenetére
Ilyen alapon nem kell venni notit játékra mert mindig lesz újabb és újabb játék. De a mostani játékoknak azért elég egy GTX660M is, illetve 2xGT650M (jelen esetben ahogy írta neki BF3 lesz a léggépigényesebb játéka), és ezek még az elfogadható árkategóriába tartoznak.
-
brumi1024
veterán
válasz
Tikakukac #28627 üzenetére
Ilyen igényű játékra csak az asztali a megoldás. Akár még a felsőbb középkategóriás kártyákkal, mint pl a mostani 7850. Jelenleg 1080p-re elég, és 1-1,5 év múlva el lehet adni még, és kisebb ráfordítással jöhet az akkori ilyen kategóriás vga. És így mindig van erős gpu, de nem százezrekért, hanem 20-40k-ért.
-
masholnap
senior tag
válasz
Tikakukac #28545 üzenetére
a héten volt nálam (vettem) egy G75VX, és alapból morgott. az is lehet, hogy selejt, az is lehet, hogy feature. egyelőre ezt nem sikerült kideríteni.
precision-ök frankó gépek, de itthon nincs
thinkpad-ekben nincs erős videokártya. mondjuk lenovótól eleve tartózkodom
ha a hp valamennyivel olcsóbb lenne, megkockáztatnám, de nincs sok infó az üzleti gépeikről, és a szervizük is botrányosan gyenge (egyébként jelenleg is egy hp-ről írok, és amiket ez a gép kibírt, az nem semmicsak hát már 8 éves, túl sokat homokórázik)
HP mellet milyen géped van?
-
masholnap
senior tag
válasz
Tikakukac #28542 üzenetére
a lényeg, hogy ne legyen Alienware-esen túlárazva. egy millát nem adnék egy új gépért, de nyitott vagyok drágább megoldásokra is, ha indokolt az ár, azaz van teljesítmény és minőség is az ár mögött
egyébként meg olyan nagy kérés az, ha beépítenek egy i7-et egy note-ba, akkor azt tudja is lehűteni a készülék? sajnos úgy látom eléggé az.
vagy pl. hogy minőségi hűtőventit rakjanak bele, és ne kelljen egész nap (vagy éjjel) a gép morgását hallgatni egyszerű netezés közben?
hovatovább: pasztázzák már be jól azokat a szerencsétlen procikat, mert otthon nem mindenki meri/tudja megcsinálni, vagy csak egyszerűen garivesztéssel jár. -
premete
veterán
válasz
Tikakukac #28512 üzenetére
Ez se rossz. Illetve még jobb, és azonnal elérhető.
-
Andyka0908
tag
válasz
Tikakukac #28508 üzenetére
Hát jah ebben tuti van igazság...szakmai részéhez nem értek.
Egy kis elgondolkozásnak, töprengésnek jó volt...rossz vételt tuti nem csináltam.
Főleg rögös út vezetett ehhez a géphez: 1. Minix (N550 proci), 2. Asus eeePC (E450) ezzel el voltam, csak az igényeimet nem szolgálta ki, túl sok volt egy ilyen kicsi géphez 3. Fujitsu
-
Andyka0908
tag
-
Andyka0908
tag
válasz
Tikakukac #28503 üzenetére
Hát én kicsit fájdítom a szívem...mert azért hardverileg erősebb, mint a Fujitsu...mert 3. generációs i3as-ra pályáztam dedikált VGA-val, meg 14"-os legyen max...csak ugye ezek így nem olcsók, és most jött az Acer ami még megfizethető árba.
Nah mindegy így késő már...jó igaz a Fuji is jó minőségileg meg nagyon szeressem, nem volt rossz vétel (de hát mindig lesznek jobbak)
-
petyus_
senior tag
válasz
Tikakukac #28500 üzenetére
Igen, 15,4 volt, Nem is nagyon jönnek be ezek a 16:9es gépek (monitorból is direkt Dell U2412M-t vettem), de hát ez van
. Egyébként el is adnám a régi gépemet, Lenovo N500 (T5800, 2GB RAM, 250GB, jó állapotban), a beárazós topicban 70-75K-t írtak rá, nem sok az egy kicsit? Persze nem zavar, ha elmegy annyiért, csak nem akarom, hogy fél évig kinn legyen.
-
pocokxx
Közösségépítő
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest