- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabrielsen
csendes tag
válasz
Tikakukac #132436 üzenetére
Nehéz azt növelni,ami nincs. Az 1-2 évvel fiatalabbak,mégis szinte hasonló konfiggal bíró eszközök vagy detto ugyanezek fiatalabb kiadásba gyengébb hardverrel vannak csak a garancia miatt képesek 30-40-50el többet elkérni értük. Szóval akkor köszi,de inkább nem. Volt Lenovo Y50-70-em,tökéletesen bírta,nem melegedett,párom Y580-at használt,igaz csak LoLra,szinte ugyanannyiért tudtuk eladni fél év után mint amennyiért vettükpont ezek miatt amiket leírtam,mert hiába volt a többi gép fiatalabb,abban volt egy GTX 660m,meg egy i5 3210m,8 gb 1600mhz rammal 1366x768-as kijelzővel és 120as ssdvel. A kijelző sem utolsó dolog azért. Pontosan ezek miatt ugyanabban az árkategóriában nevetséges gépeket adtak,én meg hülye voltam,hogy nem néztem utána mert még drágábban is elpasszolhattam volna. Mert hiába van a legtöbb gépbe még i5 3210m,8 gb rammal,ha fele olyan erős vga van bennük,mint a gtx 660m 2gb. Játékra meg mind tudjuk,hogy vga meg proci az elsődleges,és a töltéshez meg a szűk keresztmetszet a tárhely,tehát az ssd ilyen szempontból előny a gyenge 5400 rpm-es hdd-kel szemben. Ezeket nézve viszont az a Lenovo gép 140ről 130-135re lealkudva igen jó vételnek tűnik,ha a z említett párom gépét 110ért vettük és 99.000 ért ment el.
Nekem ez a noti amit majd veszek,nem lesz cipelve,lesz konzol az erősebb játékokra,ez meg az asztalon fog pihenni és ha leülök elé,nem szeretnék 80 fpsel játszani de azért nem fogok 100.000rel többet költeni laposra,hogy garanciás legyen de ugyanannyi fps,vagy 10-15-el több.
Sorry ha okoskodásnak tűnt,csak próbálom ismertetni a dolgokat,mikből indulok ki
-
Gabrielsen
csendes tag
válasz
Tikakukac #132433 üzenetére
De ha nem az y510 és nem az Erazer,akkor mi? mint írtam elvárás az hogy ssd legyen benne,legalább 250-es,8-16gbram (ott a 16 gb van a lenovoba),a procija elég erős a tesztek alapján. Szóval,i7es proci alap,jó vga a 2 játék főleg a cs:go miatt mert a cs:go valamiért zabálja az fpst főleg olyan pályákon ahol 2 szekérnél több van a területen. Ja és 135-140 a rá szánt összeg. Ahogy néztem,az a Lenovo elég szép állapotban van,de ha szerinted menekülés,akkor ilyen árért miben gondolkodjak,vagy egyáltalán,mi lenne a megfelelő?
-
Pano
addikt
válasz
Tikakukac #132413 üzenetére
Eszem ágában sincs a Lenovo-t védeni, mert -sajnos- nincs miért, de azért azt is bele kell számolni, hogy itthon a tablet és notebook eladások jelentős hányada a Lenovoé, aztán a nagy számok törvénye ugye több hibásat is generál, mint más esetében. Szerintem ez is benne van ebben a jelenségben
-
huszkab
csendes tag
válasz
Tikakukac #132421 üzenetére
Reménykedek benne, ha jól láttam ezeknek fém (javíts ki ha nem így van) a borítása ami segít a hőelvezetésben, igazából ezeken meg a gl552-3-on gondolkoztam, de az itt leírtak után szerintem az x-es széria lesz a nyerő, elengedem a rog "dizájnt", na meg persze azok kicsit húzósabbak is árban
-
huszkab
csendes tag
válasz
Tikakukac #132416 üzenetére
Igazából: X550VX-DM069D (i5-6300HQ, 8GB DDR4 RAM, 1TB HDD, GeForce GTX 950M 2GB, 15.6" FHD) azt olvastam más forumon, hogy próbáljak hq-s notebookot venni
Esetleg még: X550VX-DM073D (i7-6700HQ, 8GB DDR4 RAM, 1TB HDD, GeForce GTX 950M 4GB, 15.6" FHD)
Ezt a kettőt találtam abban az árkategóriában amiben nézelődnöm kell, az elsőbe még jönne +ram,ssd a másodikba viszont ezekre csak később lesz alkalmam, de az a +2gb a vgan meg a jobb proci kicsit csábítóbb -
emvy
félisten
válasz
Tikakukac #132416 üzenetére
Csak viccelek. Egyebkent a legtobb usernek fontosabb a 2 centivel vekonyabb laptop, minthogy vasalot lehessen verni a tetejere. A felesegem elegge rendesen hasznalja az X-szerias gepek aljat (X230), es 3.5 ev utan se esett szet. (Kb. nala durvabb felhasznalast nem terepi korulmenyek kozott elkepzelni se tudok
)
Szoval praktikusan eleg keves ertelme van annak, hogy ra lehet allni egy laptopra. Nem azzal szokott gond lenni, hogy betorik a kijelzo.
-
huszkab
csendes tag
válasz
Tikakukac #132410 üzenetére
Akkor azt mondod, hogy a gl552-t se éri meg? Szeretnék rogot venni, mert nagyon tetszik a desinguk, de nem akarok a szépsége miatt megvenni egy laptopot..
Esetleg valami tanács, kaptam itt két tippet: HP Pavilion bj001, Asus K501. ezekről mi a véleményed, első sorban világi és hosszan tartó játszásokra lenne szóval szóba jöhet akár egy 6-8 órás maraton, ahol azért már számít a melegedés
? Esetleg valami más, plafon lehet 230, de a használt gépektől se ijedek meg
-
emvy
félisten
válasz
Tikakukac #132362 üzenetére
Nem, nem masolasra gondolok. Forditas (compilation). Nem ertem, hogy mire gondolsz, amikor azt mondod, hogy "annyi olyan sebességű meghajtóból etethesd a PCIE SSD-t a másik oldalról."
> Ha annyira professzionális a felhasználás, akkor nem szóltam, de ahhoz meg akkor csak te értesz, minden másra ez bőven-bőven-bőven olyan, mint a raklap 4 magos procis netezős gép.
Hat, aki netezni vesz 600k-800k koruli laptopot 16G RAM-mal, meg ilyesmi, az nekem fura.
A masik resze a dolognak az, hogy ha kiadsz ennyi penzt, akkor jo lenne, ha 'minden' benne lenne. Egy PCIe SSD-nek csak elonye van, hatranya nincs.
Egyebkent az S937 meg igy SATA SSD-vel is jol nez ki.
-
emvy
félisten
válasz
Tikakukac #132360 üzenetére
Nem veszem bantaskepp, mert nincs igazad
. Valami furcsa okbol azt hiszed, hogy ahhoz, hogy pl. a hattertar sebessege szuk keresztmetszet legyen, ki kell maxolni a tobbi eroforrast is. Hat nem -- siman lehet, hogy sok kis fajlt kell maceralni (pl. forditasnal), de nem tudsz egyszerre 1-2 magnal tobbet kihasznalni. Pelda: amikor kodot forditunk, akkor bizonyos esetekben egy T470 gyorsabb tud lenni, mint az itthoni gepem, amiben 10x annyi fizikai mag van -- azert, mert nekem Samsung 850-es SSD-im vannak, es nem PCIe cuccok.
(Amit mondasz, az kb. olyan, mint amikor meg vannak lepodve nehanyan, hogy miert van a 256G RAM-os workstation-ben integralt videokartya.)
-
emvy
félisten
válasz
Tikakukac #132292 üzenetére
Nezd, egyreszt van mas is, mint a Pro 4. Masreszt ha a Penny Arcade-re jo, akkor neki is jo lesz. Harmadreszt ezek az 'erzesek' nem sokat ernek. Szerencsetlen sracot rabeszelitek egy eltuno technologiara (igen, a kulonallo tabla/kijelzo a mult), ahelyett, h egy tok jol mukodo, sokkal intuitivabb eszkozre beszelnetek ra.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Tikakukac #132253 üzenetére
Szoval nincs penzed drogokra - vagy nem vagy fiatal
En azert egy Pentium G3258-as asztalirol (GTX960) erkezek meg a noti vilagba az Y520-ra 1050Ti-vel es 4 magos i5-tel, ugy, hogy MINDENT meg tudtam szepen csinalni ezen az asztalin. Cimbim hasonlo dolgokkal mokol mint en es mai napig nem hajlando az alulfeszelt, K-s Ivy i7-et lecserelni, mert ingerkuszob alatti az a teljesitmenynovekmeny, amit egy Kaby i7 hozna neki, ehhez van egy GTX750-ese es csokolom. A 36 megapixeles raw-jait gyonyoruen porgeti a gepe, en is csak neha huztam a szamat a G3258-ra, hogy hmm itt es itt azert lehetne tobb kakao. Elotte 4790K pislogott a lapban, csak azzal kezdtem a leepitest.. szep ovatosan.
Kb az Intel egyhelyben toporog es valos felhasznalasban meg a kis Pentium is 60fps korul atlagolt a GTX960-al BF4 fullhd ultraban, kiveve nagyobb robbanasokat, de itt nyilvan (tudjuk, BF4) a ket fizikai mag a korlat, nem a VGA, hisz az i7-tel tepert a jatek mint kurvaelet. Nekunk meg nem abszolut sebessegnovekmeny kell evrol evre, az maradjon meg a fogyi tarsadalomnak, hanem relativ sebesseg, jo hasznalhatosag es akkor igenis evekre jo egy laptop.
Szaros 11 eves (pontosan) Lifebook-om meg mukodik, tobbszor kitakaritva stb. Naponta hasznaltam, naponta ki-be dokkoltam a cegben anno, 4 even at, mig vegul a dokkoloval egyutt megvettem szaros 20-ert
es csak a franya csoffadt VGA-ja miatt nem hasznaltam tovabb. Hugomnak egy HP uzletit vettem innen 2 eve, i5, Displayport, 8G, ssd, csodasan visz mindent es ide a bokot h meg 2 evig rohogve elmegy.
Ennyire nagyon nagyon nagyon szar ez a Lenovo sem lesz, hogy holnaputan kifingjon. Ertem en, hogy consumer, meg nem ipari vasbeton a haza, nem ipari sugarhajtomu a ventik csapagyazasa, satobbi satobbi, de egyelore nem azt olvasom rola, hogy hubakker ez holnaputan szet akar esni. Azt is ertem, hogy hozzam kepest Neked es par embernek innen fenyevekkel tobb tapasztalata van laptopban, szerelesben, de azert amire 3 ev gar van, altalaban nem ugy van legyartva, hogy kereken annyit birjon ki, vagy urambocsa, meg hamarabb megadja magat.
Plane nalam, esetek 80%-aban desktop lesz, neha atviszem nappaliba a 4K tv-vel funolni, megnezni Alexander Flemming egyik 8K-s, Phase One-al lott portrejat, ha meg csajossal jovore nyaralok egy faszat Seychelles-en, azt is elmeny lesz 4K tv-n normalisan nezegetni, mivel a WebOS 2 elalszok, mire betolt egy jpeg-et USB3-as laptop vinyorol.. szoval... szerintem kezded erteni. Sajnalom a haverod/ismerosod, hogy a 4K-ban csalodott, en tudom, hogy nem en diktalok, hanem a piac, es egyelore azt latom, hogy raprobaltak a 3D-re, bukta, ivelt kijelzo, bukta, 4K - porog. Hat ennyi.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Tikakukac #132251 üzenetére
Nálam nem kell a késleltetés, de a kollégának fontos lehet, mert hiába köti a szuper CS monitort sok-sok Hz-en a gépre, ha lesz egy nemkicsi lag-je - máshogy fogja adni a hedit a játék és kicsit még jobban a hitbox elé kell majd lőni
Nálam az ultranagy felbontásnak egyetlen marha praktikus oka van:
- 55-ös 4K LG anyámnál
- 43-as 4K LG nálamÉs hát a jövő bárhova nézünk, a 4K, nemhogy 4, de szerintem a következő 8-10 évre simán, tekintettel arra, hogy 4K fölé már hiába akar majd menni az ipar, értelme nem lesz sok (max fal méretű motyóknál), content is alig van még 4K-ra is, nemhogy többre... szóval én a 4K-t elég beton trendnek látom jó időre.
Namost, ha veszek egy notit 260 +/- körül, akkor be is b*na, ha az elkövetkező 4-5 évre, míg tuti jó lesz még nekem, nem tudna 4K-t 60Hz-en kezelni. Még egy szaros 4K movie-nál is ott izzadna a CPU én meg pislognék, hogy aha, tök jó, hogy beletoltam horror pénzt egy PS-től kezdve elég sokmindenre használható kicsit már bicepszes laptop-ba és megakasztja egy vacak movie ?
De ha 2 év múlva rámszakad Aladdin összes kincse és egy 30-as 4K Eizo-n akarom folytatni a PS-ben a retust, akkor sem fogok bekakilni, hogy lám, kidobtam az ablakon rahedli lóvét aaa.. mire is ? Persze sokan abba a hibába esnének, ha így járnának, mint Aladdin, hogy észnélkül menni vásárolni, kidobni a meglévőt, cserélni, bla bla bla, de nekem a kényelem is fontos, nem akarok percenként laptopot vásárolni, a PC-s kábeldzsungelből meg már elég, úgyhogy most tisztítom le a saját lakásomat is, környezetem is, mindent, kicsit minimálba elindulva és ebbe a képbe a desktop mini ITX gépem nagyon jól ki tudom váltani egy ilyennel.
-
CoroStar86
senior tag
válasz
Tikakukac #132204 üzenetére
Elég tipikus ez a bizalmatlan magyar mentalitás, bár nem alaptalan sajnos.
Hét éve lakom Németországban és bizony nem egy műszaki cikket vettem már pofátlanul alacsony áron (néha 30-40%-kal olcsóbban az otthoni áraknál) és semmi problémám nem volt velük, bárhonnan vettem őket. De azért komolyan érdekelne, hogy pl egy Acer VX 15 miért gagyi... (lehet, hogy az, nem láttam, nem érintettem, nem tapasztaltam, de speckók alapján egy GTA V-höz pl. parádés kellene, hogy legyen).
-
CoroStar86
senior tag
válasz
Tikakukac #132201 üzenetére
Tudom én, 1800-2000 euronál kezdődnek a szerelmeim, de ennyit akkor se adnék ki laptopra, ha lenne rá pénzem. Amúgy ez pl. nem tűnik rossz vételnek (ár/érték arányban semmiképpen), később egy SSD-t bele, meg esetleg még 8GB memót. A VR-t amúgy csak a jövőbiztos-dolog miatt írtam, a sanyarú valóság az, hogy kb 1% az esély arra, hogy lesz majd pl. egy Vive-om.
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #132170 üzenetére
Eszerint amúgy is kiszelektálódnának, így meg amolyan "fegyencjárat" jellegűnek tűnik a dolog.
Mélyebben most nem is mennék bele, de olyanná formálódik az ember, ahogyan bánnak vele. Ha felnőttként kezelik, még a gyermek is képes okosan-komolyan előlépni és cselekedni.
Valaha egy nagy hírű intézménynek már a kapuja előtt is alázatosabbá vált az ember, akkora tekintélye volt a professzoroknak és az öregdiákoknak. Remekül működött minden a kifinomult elektronikus identitás-ellenőrzés nélkül is.
Egyszer azt mondta nekem egy idős ember, körülbelül így, hogy nagyon sajnál minket fiatalokat ezekben az időkben és örül annak, hogy ő már útjának végéhez közeledik. Komolyan mondom, hogy kezdem megérteni azt, amiről beszélt.
-
-
balint355
aktív tag
válasz
Tikakukac #132148 üzenetére
Bocs hogy beleszólok, eddig csak olvasgattam a topicot, de VIK-en már egy ideje nincs RFID/ujjlenyomat-ellenőrzés előadásokon
Most volt az első évem itt, és csak hírből ismerem a rendszert. Meg persze még mindig kint vannak a terminálok az előadótermek előtt, csak már nem használjuk
Egyedül fizika előadáson volt jelenléti év, más előadáson semmi.
-
-
balazs0726
csendes tag
válasz
Tikakukac #132065 üzenetére
Nem értem, hogy miért gondolod azt, hogy tuningolni akarom a gépet. Egyszerűen csak a piac által kínált, a 7. generációs Intel procik által támogatott legmagasabb órajelű RAM-ot akartam belerakni a laptopba, ha már úgyis újat vennék...de minek nézni az órajelet? Mert mi mást nézzen a laikus, ha semelyik webshop-ban nem írják oda a RAM-ok időzítését? Akkor nyilván a méret mellett az órajel a másik szempont.
200k-s limittel kezed legyen összerakva egy épkézláb gépért
Na pont ezért bánom már, hogy beírtam ebbe a fórumba, mert ahelyett, hogy ajánlanál valamilyen laptopot, vagy ha ebbe a keretbe nem fér bele, akkor valamilyen kompromisszumos megoldást(mint amit már felvetettem, hogy elengedem a 2,4K-s RAM-ot, így lehet U-s proci => olcsóbb + a fogyasztás is kisebb...), inkább azt javaslod, hogy duplázzam meg az összeget. Azért elég szomorú lenne, ha nem találnék 200K körül egy olyan laptopot ami kielégíti a megadott feltételek többségét...Mint írtam dedikált videokártya sem kell, mert nem használnám ki. Ha megdupláznám az összeget, akkor fölöslegesen adnék ki olyanért pénzt ami nem kell. -
balazs0726
csendes tag
válasz
Tikakukac #132063 üzenetére
Hogy miben mi van, azt nem rögzítettük.
Pont ezaz, hogy még nincs semmiben semmi, mivel most akarok venni egy laptopot. Vagy ez a fórum nem arra van? Elolvastad azt a hozzászólásomat, amiben kitöltöttem az összefoglalóban feltett kérdéseket?Az biztos, hogy spéci BIOS nélkül a max proci támogatott fog menni only.
Senki nem beszélt a támogatottnál magasabb órajelről. -
balazs0726
csendes tag
válasz
Tikakukac #132061 üzenetére
De ha hosszú távra tervezel, akkor a RAM freki is gyorsul vagy mit csinál?
Nyilván nem fog gyorsulni, de ha most veszek egy gyorsabb modult, akkor az tovább fog kielégítő teljesítményt nyújtani, mintha egy lassabbat vennék(magasabb órajel => több művelet/sec => nagyobb teljesítmény)...legalábbis ez az elméletem.Mert a procid pont ugyanúgy nem fogja kezelni és profitálni ahogy most sem.
Ezt nem teljesen értem. Mi az hogy nem fogja kezelni? Például egy i5-7440HQ-nál a támogatott frekvenciák között van a 2,4K. Ne mondd már nekem, hogy semmit nem jelent az a +~300Mhz modulonként, főleg akkor, ha csak egy integrált vga van a laptopban, akkor igenis számít a freki. -
-
g0dl
addikt
válasz
Tikakukac #132051 üzenetére
Persze, hogy nincs, de ha egy kiszállítás 1000Ft ( azt gondolom több), akkor abban a modellben talán nem akarnak 24,53Ft-ot spórolni kondikon stb, mert inkább a kiszállításon spórolnak.
Én mindig azzal a szervizzel voltam a leginkább elégedett, ahova be sem kellett adni, mert nem volt rá szükség. Minden más eset már macera. -
balazs0726
csendes tag
válasz
Tikakukac #132049 üzenetére
Nyilván ők is egy futárcéget bérelnek fel. Én arra akartam kilyukadni, hogy ha már elköltök százezreket egy termékre, amire vállalnak x év garanciát, akkor az x éven belül nekem ne kelljen azért fizetnem, mert meghibásodott. Nálam ebben benne van a futár költsége is. Igenis jöjjön ki ingyen.
Sidorovich: Amúgy, a Lenovo-ról még annyit érdemes tudni(nem tudom a többi gyártónál ez hogy működik), hogy a tartozékokra nincs garancia. Szóval ha elromlik a töltő, akkor újat kell venned.
-
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
Tikakukac #132038 üzenetére
Hát ez így lehet igaz, de emellé jön az egyéni preferencia is, hogy mivel akarsz játszani és hány fps-sel, zavar-e, hogy a controller kortátoltsága bizonyos esetekben a játék erősségét veszi el(pl. Overwatch). Nekem maximum fifára kéne egy PS, viszont arra szuper lenne. Szóval a lényeg, hogy kiegészíti egymást a PS és a PC és szerintem van értelme gamer laptopot venni mellé.
#132039 "idelye"
Megbocsátok, mert nem itthon élsz.
-
válasz
Tikakukac #132040 üzenetére
Hidd el itt nem. Egy kicsi tv álvany ehy polcál a psnek es nem is fér oda nagyobb valami.
Egérrel billentyüzettel sehogy nem férnék oda.Ma ha hazaértem melóbol linkelek pár oldalt es meglatod mit tehetsz.
Nem hajtalak nem siettetlek nem is tehetném.
Csak itt vokt a masik srác,lehet majd ő is szétnéz meg most itt vagy te és igy legalabb halad a dolog és az a lényeg.
Az eddigi beszélgetésünk alapján azt látom hofy ez nem lesz egy egyszerű menet és majd valahogy meghálálom. -
válasz
Tikakukac #132035 üzenetére
Tudom hogy kb mi a helyzet pc-n.
De ez a játék pc-re jött először és ott fut és vígan játszanak vele míg én november óta csak kinlódok és nem javul a helyzet.
Gyakorlatilag egy bizonyos ellenfél egy bizonyos támadásánál kapok egy fekete képernyőt és hallom hogy fut a játék tovább meg tudok lőni is csak épp azt nem látom mi történik.
És ez előjön ugyan úgy mmindegy mit variálok ajátékon.
Láttam hogy pc-n is volt ilyen probléma. Volt!
Javították a készítők, jöttek modok stb.
Meg ott legalább vannak opcióim. Driverek modok stb.
Ps4en mit tudok csinálni? Letörlöm meg újrarakom a digitális játékot hátha mindej jobb lesz?
Meg az a baj hogy e nélkül a hiba nélkül is sokkal rosszabbul fut mint pc-n.
Nem tudom mi az arány most de ez pont egy olyan játék ami pc-n megy konzolon meg efy optimalizálatlan sz@arkupac és ahogy kinéz az is marad. -
válasz
Tikakukac #132001 üzenetére
Ja így értem. Csak nem ismertem ezt a kifejezést.
Ha lonkelnék neked pár gépet tundál mondani rájuk valamit? Hogy azt ne vagy ebből a márkából ez aszéria felejtsős stb.
Meg te is ajánlhatsz pl azokról az oldalakról amiket linkelek.
Meg nem tudom hogy hálálnám de roppant örülnék ha tudnál segíteni hogy közelebb jussak a kiválasztotthoz.Cél az xcom 2 gépigényéhez közeli lapos 600£ért. Talsn 700ig elmegyek ha annyival jobban megéri.
Régebben mindig hallottam olvastam a dell dicséreteket úgy általánosságban és innen maradt meg hogy a dell biztos jó.
De ezért vagyok itt. Hogy ha nem úgy van sz akkor te/ti megmondjátok. -
válasz
Tikakukac #131998 üzenetére
Ezt aszomszédnak készül dolgot nem értem.
De ha már itt tartunk mondanal pár szóban ezt azt a márkákról mint pl ez az msi, asus, acer, dell, lenovo.
Ez az msi tetszik meg árban most akciós de semmi fogalmam nincs laptopban mit tud az msi.
Mert pl egy dell-t meg mernék venni bátran. -
törölt tag
válasz
Tikakukac #131991 üzenetére
Köszönöm!
Ismerem az Asus tejfölös doboz műanyagát és spiáter zsanérjait, harmadik gépem lesz tőlük már. Sajnos nem választhatom a gyengébb teljesítményt a jobb minőségért.
Majd talán három év múlva.
Hardveraprón sem találtam ilyen árban ilyen teljesítményt nagy meglepetésemre. Habár a ZoliZoli által árult 500-as Lenovo még szinte helyben is lenne. -
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #131944 üzenetére
De ha már IPS, akkor lenne egy kérdésem a szakikhoz, főleg hozzád. Notiknál miért kérnek még mindig olyan vaskos felárat az IPS panelekért, meg szarakodnak TN-nel, mikor már 40-50 ezres kínai okostelefonba is elég normális FHD IPS-t tudnak beletenni egész kis méretben is, hogy a 80-100 ezres mobilokról vagy táblagépekről ne is beszéljünk. Lehet nekem nem tiszta valami alapvető összefüggés, de nem látom az okát a lehúzáson kívül.
-
marquuard
veterán
válasz
Tikakukac #131958 üzenetére
A keret rá maximum 75e Ft amiből 900p-s sajnos nem jön ki. Egyébként mindkét gépnek fémháza van? Dell-é képekről elég megtévesztő, meg különféle Tri-Metal technológiáról írnak a specnél.
HP-val szimpatizálok én is, már ha csak a kinézetet figyelem is. Egyébként ha neadjúristen addigra nem lesz 8470p (tényleg bánnám
), akkor az E6330 mennyire állná a sarat a HP-hoz képest?
-
Dhampir
félisten
válasz
Tikakukac #131948 üzenetére
Na ja, csak az ominózus típus is a használt hirdetési oldalakon minden bizonnyal néhanapján felbukkan.
(#131949) B-L-A-C-K
Világos, csak beugrott. A Dellről is tudok, korábban valamikor olvasgattam, amikor az E6540-eseket kutattam.
Visszatérve a korábbi ajánlatra, ha magamnak venném, lehet, hogy a T550 is szóba jöhetne (némi elfogultságból is, mert kedvelem a ThinkPad-et), bár ott kevés gyári gari van már rá, viszont nagy eséllyel a Dell Latitude E5570-et választanám. A meglévő gariidő sokat nyomna a latba.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Tikakukac #131934 üzenetére
Ilyenkor ha nem tudok valamit gondolatban belül magamban feloldalni, próbálom megnézni az érme másik oldalát. Ehhez pedig ismét Titeket faggatlak
Kérdés tehát: Ti miért vesztek notit ? Mire lehet használni értelmesen egy gyengébb sebességűt ? Itt pötyögök az ex-céges Fujitsu Siemens Lifebook E8310-esemről (Core2 Duo T7500) és a legkisebb flash-re, Facebook-ra, youtube-ra úúúúúgy teker szerencsétlen, hogy jajjjbaszki, ilyen erőforrás igényes lett a net ? Mondanom sem kell, már a 720p-vel is köhög (MPC-HC), nemhogy fullHD filmekkel. Elképesztő. Újra van pasztázva fél éve amúgy, de ez az Intel GMA-950 vagy mennyi, borzalom
És most elképzelem ezeket a kis Intel Atom és hasonló csodákat, hogy igazából már most kuka a legtöbb, nemhogy holnap
, akkor meg ki veszi őket és minek ?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Tikakukac #131931 üzenetére
Most bontottam egy mini ITX konfigom és adom épp el, fele már elment. Phanteks Enthoo Evolv ITX házban egy Asus Z97I Plus-al
Viszont a tv hátuljára szeretnék egy Vesa mount-al feltehető 35W TDP-be beférő valamit, Kaby ITX lappal, Akasa Euler-M házban. Az nagyon baba.
Na a végén nem veszek notit. Áááá nem.. ilyet nem tehetek. Kell valami ágyban nyomkodni. Az összes droidom olyan csiga, hogy beleőrülök ..
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Tikakukac #131904 üzenetére
Aha, világos.
Hmm.
Lehet néznem kéne valami nagyon szolíd pici, 12" körüli netbook-ot ? Minden másra meg tojni magasról és asztaliról megoldani. Netre, fórumokra illetve saját honlapom check-olására, email-ekre, online banking, számlázás stb. szóval céges dolgaimra jó. 10 nano még messze van nagyon, hogy egy mostani 4-magos teljesítményt hozzanak jóval kisebb fogyival.. 2018 vége előtt nemigen sztem. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Tikakukac #131891 üzenetére
Na ez érdekelt engem is, hogy hogyan lehet "feszelni" (gondolom, alulfeszelni) és hülyére alul-clock-olni egy procit ? Az oké, hogy oprendszerben force-olom arra, hogy battery-n mindig a minimumot tartsa, zéró sebességnövelés, de ha még feszelgetéssel is lehet csalni kicsit, az gondolom szintén segít valamit.
Továbbá: dedikált GPU-k hogy működnek ? Ők ketyegnek végig kicsi órajelen, vagy amikor desktop van, az Intel hasít és teljesen off a dedikált ? Olvastam olyat is, hogy az Intel felelős a megjelenítésért és csak render GPU a dedikált. Van már mindenféle megoldás..
A feszelős téma érdekel, desktop-on én is játszottam tuning helyett pont ebben az irányban a dologgal, meg haverom is betegesen alulfeszelt Ivy i7-et nyúz gyári órajeleken és betonstabil, cserébe hűvös is. Program még csak-csak (melyikkel egyébként? csak ezzel a modellel megy?) de BIOS-ba egy jó eredményt "beégetni" vagy bele-moddolni, az lenne az igazi. Hiszen ezek tökugyanazzal a BIOS-al jönnek ki akkor is, ha szórnak a procik és adott esetben az én példányom sokkal kevesebbel is beérné.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Tikakukac #131882 üzenetére
Skacok, amúgy én így csendben olvasom ezt a topic-ot még mindig vakarózva és úgy bírlak Titeket
amilyen türelemmel képesek vagytok itt tanácsot adni stb... Respect
(Többi tanácsadónak is szól).
Újabb kérdés - csak elmélet: ha valami közepesen erősebb gépet nézek, legyen dedikált VGA + egy i5-7200U, de akár a négymagos is..: ezek nem tudják magukat annyira lekapcsolni, hogy nagyon síkbuta üzemmódban kibírjanak vagy 6-8, urambocsá, 10 órát ?
Láttam valami ultravékony Asus-t talán, persze sovány CPU-val, amire 10 óra volt mondva. Hogy ebből mi igaz, az megint egy dolog, fényerő gondolom + használat, de támpontnak mégiscsak valami.
Ha nézek egy komolyabb lapost mondjuk 250-300 között-körül, lehet valahogy butítani az órajelet a béka segge alá, hogy bírjon ki egy kis napozást a strandon velem az ölemben ? (Tekintsünk el attól, hogy ellophatják: nem egyedül megyek, nem hagyjuk ott, nem lopják el)
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tikakukac #131748 üzenetére
Nem járok ide egy ideje, ezt nem tudom..
Nekünk a 7440-ek nagyon gagyik... alaplap cserére jönnek minden héten, a gép extrém forró, pedig előttem szedik szét rakják össze a gépet. DP csatim régóta elhalt, nem is használom már, bár kicsit nehéz prezentálni így ( nem, nincs más mód csatlakoztatni). Kék halálok rendszeresek, most utoljára a memória miatt.
Rendszeresen mesélik kollégák is, hogy dokkolóról leveszik és a gép lelövi magát vagy fordítva amikor rárakják. Egyik kolléga 7440-e december óta a szervizben van és fogalmuk sincs mit kellene vele csinálni mivel nem akar dokkolóról menni. És ez a gáz, hogy ilyen szinten már itt sem a legjobb a szerviz.
Itt a 7450-ek jól bírják, volt ami meghalt de azért nem ilyen mennyiségben mint a 7440.
A 6430-ak meg elpusztíthatatlanok... akksit kellett cserélni bennük, de amúgy minden ok.
(#131750) eastsider: egyelőre jól bírják, lassan 1 éves lesz az első kiadott 7270 asszem, bár asszem az is fényes kijelzős, mint a 7470... az meg agyrém
-
válasz
Tikakukac #131712 üzenetére
Egyébként jogos,ha lehetett volna,én sem a digitől veszem a gépet-de ahogy írtam,az enyém még a disztrinél lett levajazva,sajna a viszonteladót már nem választhattam meg.
Én csak azt írtam,a digi is hivatalos magyar Asus forgalmazó-de ugyanúgy van szürke is.Ezt az Asus is tudja,el is ismeri.
Mivel azért nálam sem ment sallangmentesen(a plusz 2400-as gyári memória helyett 2133-as lett,amit aztán én vágtam ki a gépből),én sem fogom javasolni mint boltot,ha máshol is van ugyanolyan gép. -
Memora
senior tag
válasz
Tikakukac #131615 üzenetére
Köszi az infót, de épp az a gondom, hogy nem tudom mennyire elég a 900p a 15.6"-ra, mert nincs összehasonlítási alapom, és kipróbálni se tudom sehol. A panel egyébként mindkettőben ugyanakkora (SSD nem érdekel, majd később teszek bele, ha lesz fölös pénzem, és ha már van a gépben legalább 8GB ram...), csak gondolom a cpu egy generációval régebbi, vagy pár száz mhz-vel lassabb, még nem olvastam utána.
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #131673 üzenetére
Az invertálást is torzulásnak hívom. Továbbra is tartom, hogy nem olyan rossz kijelző, láttam TN-esekből sok rosszabbat. Nyilván, az IPS szintjét nem üti meg, nekem ez elsősorban a színhűségnél jön ki, én nem méricskélem a színtérlefedettséget, csak használom.
Azt viszont szomorúan hallom, hogy nincs 900p-s IPS ebbe a gépbe. Esetleg szerinted megérné 1366×768-as IPS venni bele, nem drága, valami 40 font környékén találtam újakat az eBayen, annyit bőven szánnék rá. Mert az ThinkPad X220-on szép képe van az 1366×768-as IPS-panelnak, de ott nagyobb a DPI a 12 col miatt, 14 colnál nem tudom hogyan mutat ez a HD felbontás.
Megnézem ezt a konverteres eDP FHD IPS kijelzőt, amit írtál, hátha kifogok olcsóbban.
Elhiszem neked, hogy nem az IPS-paneltól szebbek a színek, mégis, amelyik IPS-ses panelekkel találkoztam, azoknak elég jó színhűségük volt, még kínai telefonokban lévő IPS-eseknek is. Engem az invertálás nem zavar, nem kell túl nagy fényerő, kontraszt sem, csak a színek legyenek szépen, élettel teliek.
-
borand
aktív tag
válasz
Tikakukac #131675 üzenetére
Aha, akkor jó.
#barnabas22. Nekem egyik se tetszik igazán, bár a dellen csak a piros rácsok nem. Inkább csak abban gondolkozom, hogy 3D-s tervezéshez is elég legyen, de a fő felhasználás a 2Ds rajzok készítése. Ja és 300 alatt jöjjek ki. És kell a hordozhatosag ezért gamer laptop. De egy két játékot majd tuti kiprobalok.
-
Prowler
senior tag
válasz
Tikakukac #131485 üzenetére
Igen, lehet hogy az lesz
Szegény E6430 derekasan helytáll, Skyrim, GTA 4 is megy bőven játszható szinten (persze nem full grafikán és felbontáson) úgyhogy emelem kalapom a HD4000 előtt. Sajnálom azért nyúzni szegényt
Nagyon jó kis gép.
Itt kint nagyban megy a használt cucc, a boltban van 2 üzlet is ahol pár fontért vehetsz PS3/PS4/XboxOne/stb. játékokat, dögivel vannak. Maga a konzolok se drágák és garanciásak. Lehet ebbe az irányba lépek inkább, több pénz marad az autóra legalább
-
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #131452 üzenetére
Ajjajj, ez nagyon rossz hír. Akkor inkább nem szenvedek vele, hacsak nem találok majd bele procit annyira kihagyhatatlanul jó áron. Csak kíváncsiságból: a +28% TDP a hőfokon kb. hány százalékot dobna? Amúgy a proci nem 6×-os órajeles, de amúgy elhiszem neked, hogy nem nyernék vele.
-
Frawly
veterán
válasz
Tikakukac #131438 üzenetére
Játékok miatt venném bele a nagyobb procit. Mivel ebbe a gépbe nem lehet diszkrét videókártyát tenni, így csak a prociba integrált GPU van, az viszont lehet jobban kipörögne egy erősebb proci társaságában. Csak emiatt fontolgatom. Ez a +28% TDP-növekedés pont nem aggaszt, mert jelenleg sem forrófejű a proci, bőven a normális tartomány alatt üzemel, ha erre rájön még 28%, még mindig rendben lesz. Inkább az aggaszt, hogy ráköltöm a pénzt, és a játékok nem profitálnak belőle, vagy csak lényegtelen mértékben.
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Asus Rog Strix Scar G17
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest