- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Telekom mobilszolgáltatások
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sch_a
addikt
válasz
f4cg80 #18400 üzenetére
Nem azt mondom hogy nagyon fontos, meg hogy ultra brutál grafikájú játékokkal játszanék, de azért 1-2 órát játszogatok néha. Annak meg nem lenne értelme, hogy most veszek egy új gépet, hogy lecseréljem az A6-ot i3-ra, de a VGA meg gyengébb legyen.
Még gondolkodom ezen a g580-on, aztán lehet maradok ennél. Ja és az emlegetett Inspiron 5521-re is kíváncsi leszek. Van még időm válogatni.
-
sch_a
addikt
válasz
f4cg80 #18393 üzenetére
Fel tudnék menni éppenséggel. Amit eredetileg kinéztem Dell-t, az 180 és 17". De a g580-ban erősebb a VGA. Fontos lenne a jó videokártya. Probook i3-al, dedikált vga-val 160-ért?
Olyat most így hirtelen nem találtam. AMD-t nem akarok megint.. Eddig csak AMD-s gépeim voltak (notebook és pc is).
-
spammer
veterán
-
Chaser
legenda
válasz
f4cg80 #18302 üzenetére
Te pont arról beszéltél, hogy nem éri meg 150k-ért új gépet venni, de mind1
OFF_ENDszerk: Dannalyno Net+HD film egy mai gépnek se akadály már. Ha nagyon rákényszerülnék új gépre akkor lehetőség szerint minél több garral venném. Emiatt dell v hp probook. Vagy ugye vmilyen biznisz gép sok garral ha nem kell feltétlen új. Apróban azért találni akár 2 év garral is jó üzleti gépet 100-150k közt.
Az invertor hw igényét nem ismerem. -
Tikakukac
titán
válasz
f4cg80 #18300 üzenetére
Hát, ha egy low voltage proci ugyanaz lenne, mint egy 35 wattos rendes nagy proci, ami eleve magasabb órajelekkel operál, akkor régen szarság lenne
Nyugodj meg, szarráveri a T3400, tudom, itt van előttem mindkettő, használom őket. Ne nézz annyi buta bencsmárkot.
Az autós hasonlataid jók, igazak, csak közük nincs a jelen helyzethez. Én azt próbálom veled megértetni, hogy egy régi géppel hatalmas rizikót vállalsz, egy újjal pedig semennyit. A minőség itt sokadlagos.
És miért csinálják ennyien? Megmondom: 2 fő rész van. Egyiknek nincs pénze. Abból vehetsz használt konzumert meg használt üzletit. Melyiket veszed? Utóbbit.
Másik: nincs más. Subnotit pölö 260k alatt nem kapni.80 és 100 között szerintem sohasem ajánlottunk gépet, mert nincs, nem erről vitázunk, ez nem kérdés. Akinek ennyije van az eddig is mindig használt gépet kapott, kivétel a számlás meg az egyéb igények.
Mi a legnépszerűbb 130k körüli gépekről indultunk, ott pedig már nem lennék ennyire egyöntetű a használt mellett, kivétel a gyári garis EB és TP-k esetében, de azokat neppermódszerrel kell vadászni.És ennyi, lényegében lefedtük a vásárlókat. De maradjon így, elég az off-ból
-
Chaser
legenda
válasz
f4cg80 #18296 üzenetére
Ámen
honyike: Ha játszani szeretnél más se fog tudni jobbat ajánlani, mert nincs. Örülni kell annak is hogy ennyiért vmilyen szinten játékra alkalmas gép van. Világmegváltást nem kell tőle várni, de ha azt mondom vmivel gyorsabb vga-s már 190k körül van, számottevően gyorsabb meg 220 fölött akkor gondolom megérted a viszonyokat. Ami meg évekig kibírná esetlegesen meg játékra is jó az nem ez az árkategória amit te rászánsz. Ezért mondtam G580-at megvenni, aztán eladni, és akkor venni egy normális(abb) gépet.
Ha rákerestél akkor nem értem honnan jött ide a desktop, mert rajtad kívül más nem beszélt rólaszerk: Dannalyno A GT610 elavult. Egy mai intel HD4000 hozzza a tudását, de inkább el is hagyja. Fogyasztásban bezzeg a GT610 húz el csúnyán. Ha G580 akkor GT630 v 635 verziósat. Ez a 2 vga lényegében ugyanaz, 635 átnevezett utódja a 630-nak ezekben a lenovo gépekben. Viszont ezek keresztbe lenyelik a 610-et.
-
Tikakukac
titán
válasz
f4cg80 #18295 üzenetére
Nos, ha lenne kedvem akkor csinálnék egy videót, ahogy egy SL9300-as procis gép meg egy T3400-as tök ugyanazt a Chrome indítást, bootot, lap megnyitást és 20 lap után Chrome kifagyást okoz egyszerre indítva. Pedig órajelben és teljesítményben nem is egy galaxis.
Túl van ez bonyolítva, van otthon CULV procis gép is, valami 1200mhz 2 maggal, és telepítések kivételével sohasem volt kevés.
Az autós hasonlatról meg elvitázhatnál faterommal, aki másodállásban autószerelő, mégis KP-ra inkább megvette a garis Astrát. Ő pedig így 20-30 év után tudhat valamit.
Akkor ismétlem. Az átlag felhasználó NEM prohardveres. Nem túrkál ebayen alkatrészt, nem szerel be, nem nézi az aprót. Tehát ha neki összefossa magát a gép, akkor az qrva sokba fog kerülni, ráadásul még ő neki kell elintézni a szervizelést is. Ha most otthon behányná magát mondjuk tesóm notija, vajon mennyibe lenne, ha én nem tudnám megcsinálni? A vételára volt 72k, 50k-ért biztosan megcsinálják, x nap múlva, talán.
Corvinus+ srácéknál a 2510p amit vettem kijelző off-os lett. Ha nem lenne bontás és nem raknám be én, akkor ez a művelet 45k lenne mindenestől rendes szervizben. Minő véletlen 52k volt a gép postával. Tehát egy sima felhasználó így tudná magát rendesen lesz@patni.
Te egy 400k-s gépet veszel meg nagyon nagy rizikóval 80k-ért, míg mások egy 130k-s gépet kis rizikóval. A legtöbb embernek 50k-t megér a nyugodt alvás, ha nem lenne 2 gépem idefent, akkor zokszó nélkül venném a 1,5-2 év garis gépeket apróról és gari lejárta előtt adnám is el.
-
sch_a
addikt
válasz
f4cg80 #18289 üzenetére
Sajnos tényleg nem az igazi ez a Llano sorozat. Feszegetem én a határait k10stattal, de szerintem egy i3-al jobban jár az ember.
Egyébként oda se kéne írnom, hogy gamer laptop, csak simán hogy 4 magos meg dual VGA, de lehúzni nem akarok senkit.
Más: Van egy céges Elitebook a családban, jó nehéz, meg masszívnak néz ki, de ha kicsit megnyomkodod a fedelét, elég durván hajlik. Ránézésre masszívabbnak néz ki.
-
Chaser
legenda
válasz
f4cg80 #18289 üzenetére
Kb. Meg lehet hogy cpu-ban gyengébb, de vga-ban erősebb. Ha sokáig bírja a gép jó biznisz volt, ha nem, akkor majd megtapasztalod a másik oldalát a dolognak.
/természetesen én is ezt a megoldást választottam, de sokan már egy memória cserétől rosszul vannak, esetleges döglött lapot kicserélni olyan emberke nem fog tudni még ha orra alá tolják is/honyike: Ezért szerencsére én egy notebookot ajánlottam neked. Ha nem derogálna rákeresni a G580 kifejezésre valszeg te is rájöttél volna
-
Tikakukac
titán
válasz
f4cg80 #18286 üzenetére
Tesztekre veszel laptopot vagy használni? Naugye. Fogod a k10 statot és simán húzod egy i3 szintjére. Azt meg hadd ne említsem, hogy egy SL9300 van a másik gépemben és nem nagyon találtam még olyan dolgot még az én körömben sem, amihez kevés lett volna, pedig azért hardverleírózok is rendesen. T3400-al videót vágok...
El vagy tévedve. 130k az a 170k, oplá, azért nem mindegy.
Sőt, C-50-es Brazos proci, széttúrt oprendszerrel, sok rammal is elég egy office, net és fb és film kombóra. Sims2 és 3 olyan szépen megy mediumon, mint a huzat. Tudom, mert azom is van.
A Probook pedig kisvállalati üzleti gép. Ha lenne 130k-ért még mindig, ész nélkül azt ajánlanám. Amit te csinálsz az egy 20 éves A8 hasonlítgatása egy mai új Suzukival. Lehet, hogy árban ugyanaz, vagy jobban jön ki, de ha beüt a szopó, akkor bizony kegyetlenül szívsz.
70k-ért 2,5 év gari szvsz egész jó. Alaplap csere és kijelző csere (D630 volt exemnek, egyik héten alaplap csókolom, rá 2 hétre a kijelző mondta, hogy pápá) már ki is meríti ezt a keretet. Ha nem lenne 2 notim idefent, akkor én is igencsak fosnék, látod, tavaly egyik este elfelejtett tölteni a TP, vizsgaidőszak közepén ez elég gázos, ha érted mire gondolok.
premete: Ez az alu hibája, ha csatra dobsz egy Mac-et az is horpadni fog. Én mikor nézegettem nálam a 2530p 8440p 2510p-ket, akkor sokkal jobban bejöttek masszívságra meg anyagra, mint a TP-m. De dög nehezek. És sérülékenyebbek is. Ezért sem vettem 2530p-t az x200 helyett.
-
Chaser
legenda
válasz
f4cg80 #18286 üzenetére
Azt a tényt továbbra is elfelejted, hogy a probook pl 3 év garos. Ha neked számla kell szintén nem jó egy használt gép. Nem akar téged meggyőzni senki, de a mérlegnek csak az egyik oldalát látod. Nem elpusztíthatatlan egy T500 sem sajnos, TP topikban épp ma írt egy tag hogy valami megmurdelt a gépben mert nem indul. Ha van rá affinitásod meg ismersz sok embert tudsz szerezni bele akár alaplapot is, ha ügyes vagy be is szereled. De ha ezek nem állnak fenn és behal az alaplap szervizben 60-100k-s körüli "ajánlatra" számíthatsz.
-
Tikakukac
titán
válasz
f4cg80 #18256 üzenetére
Mindig akad, akit be lehet húzni a csőbe a gémer meg egyéb kifejezésekkel, és elviszi a gépet, Előbb-utóbb minden romot eladnak, a fél PH gémer gépet árul, legyen az bármilyen vacak is. A kereslet megteremti a kínálatot is, így lesz egy sima dedikált karis gépből gémfaló szörnyeteg.
A HDD-s Probookot meg ne hasonlítsd össze az SSD-s akármilyen géppel, te is tudod, hogy ha abba SSD-t raksz ugyanott vagy.
Amit mindig mindenki elfelejt: jelen esetben fél év gari áll 3 évvel szemben ismeretlen előélet az újjal szemben És igen, a TP-k tényleg atom jó, meg kinyírhatatlan gépek, de bizony 2-3 év után elfáradhat az alaplap, meghal a kijelző, egy inverter, egy I/O kari és ilyenkor szép lassan beüt a gazdasági totálkár. Tudok jó pár embert, aki kihúzta ezt a kártyát a pakliból, és el kellett bontani, mert egy új alaplap 40-50k alsó hangon. Itt az x200s-em, mikor azt hittem alaplapos lett a nem töltés miatt, megnéztem az árakat. A vételár 90%-a lett volna egy alaplap. Pf. Egyik kollega így is járt, neki töltőelektronika ment ki, instant bukott 50k-t a gépen.
Sosem értettem minek venni ilyen nagy bumszli gépeket. Ha valakinek az a célja, hogy előadásra vigyen gépet otthon pedig akár játsszon, akkor fogja magát, hugyért vesz egy subnotit 60-70k-ért, azt viszi suliba, otthonra meg egy rendes gémer gépet. WIN8 már atomjól szinkronizál gépek között, minden meg van oldva.
-
sch_a
addikt
válasz
f4cg80 #18208 üzenetére
Köszi! Tanulok, vonattal járok, így kb. egy 20 perces séta amíg a vállamon van, ami azért nem a legkényelmesebb, főleg ha más cuccot is viszek magammal. De nem vagyok egy nyüzüge alkat, úgyhogy biztos nem esnék össze a súlyától ha arról van szó
Suliba meg úgy is állandóan gép előtt ülök, maximum előadásokra viszem magammal a gépet néha. Kint meg abszolút nem használom, tökéletes nekem a fényes képernyő. Örülnék a 17"-nek, de ha sokat dob az áron, akkor hagyom a francba. Nem sietek a vásárlással, előbb úgyis el kéne adnom normális áron a jelenlegi gépem. Nem ragaszkodom semmihez, csak most már szakítanék az AMD-ATI párossal, mert csak ilyen gépeim voltak eddig. Ez az 5521 milyen árban lesz, lehet már tudni?
Ha már itt tartunk... Egy ilyen gépet el lehet még passzolni 100 körül? Fél éves.
-
spyduck
nagyúr
válasz
f4cg80 #18208 üzenetére
A Dell Inspiron 5521 olyan jól sikerült, hogy szívesen használom a MacBook mellett, ilyet ritkán érzek. Hoztak be hozzám Dell Inspiron 5523-at is. Van benne világító bill és érintős a kijelzője, annak viszont kicsit huppogott a billentyűzete, viszont rendkívül pofás. A Dell XPS DUO 12 se rossz, bár értelmét nem látom egy 12 colos forgatható kijeleznek. Ami érdekes lesz még az a Dell Inspiron 5721 ami egy vékony fémes kivitel lesz 17.3 hüvelykes méretben, méghozzá U-s procival. Azt hiszem a melegedést el lehet felejteni ezekben a szériákban, nagyon zsiványka
szerk.: huhúúú. Most látom milyen anyagot kaptam. Ebben 4. generációs Intel procik is vannak
Meg olyan VGA amiről sehol semmi infó nincs.
-
btudos
nagyúr
válasz
f4cg80 #17606 üzenetére
Najó, ma aki igazán pörgős rendszert szeretne, SSD-t vesz (nálam is tervbe van véve, csak még nem jutottam el odáig, mindig másra kell a pénz
). De ezért szoktuk mondani, hogy ha elég adott gépből egy gyengébb konfiguráció, akkor vegyék meg azt, a maradék pénzt meg inkább költsék SSD-re, annál hatékonyabb teljesítménynövelést úgyse érnek el semmivel
-
Tikakukac
titán
válasz
f4cg80 #17607 üzenetére
Plusz vedd oda, hogy ha behányja magát egy használt gép alaplapja, akkor bizonyos gépeknél gazdasági totálkár. X200s-hez pölö majdnem annyi az alaplap, mint a komplett gép. És akkor a fél év gari is kevés. 2 véglet van: 4-5 év gari és kevés gari, de sokkal olcsóbban. Ami közte van az már mindegyik rizikós.
-
btudos
nagyúr
válasz
f4cg80 #17601 üzenetére
Sokaknak (valahol jogos) igénye hogy új gépet szeretnének. Egy Thinkpaddel a tulajdonomban én se vennék mást, de ha 2-3 év garanciával a felhasználási igényeknek tökéletesen megfelelő gépet tudunk ajánlani újonnan, akkor inkább azt ajánljuk. Kevés pénzért (100 alatt) egyértelműen egy használt T500-zal jobban jár az ember, de afölött azért ki lehet fogni normális gépeket is.
-
-
gigoloZdS
csendes tag
-
gigoloZdS
csendes tag
válasz
f4cg80 #15794 üzenetére
köszi a választ, nemrég valaki ugyanitt ajánlotta az A532-t, én kinéztem a dell-t, nem tudtam még dönteni, gondoltam beírom ide h melyik legyen, erre ajánlottál másik hármat
de amúgy tényleg köszi, több lett a jelölt, ezáltal több idő kell h döntsek és persze több vélemény, szóval más is írjon bátran! -
f4cg80
tag
válasz
f4cg80 #15737 üzenetére
Illetve egy kis kiegészítés: nézegettem még ezt is,bár samsungokat még annyira sem ismerem minőségileg mint az első kettőt.
http://ipon.hu/webshop/product/samsung_series_3_np300e5x_s01hu_ezust/214414Szóval ez a 3 laptop közül melyikről miket tudtok írni,melyiket javasolnátok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Saab, Volvo topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Napelem
- Autós topik
- Spórolós topik
- RAM topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- ASUS Zenbook 13 UM325UA OLED
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest