Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ra^ven
senior tag
válasz TeeJay #80639 üzenetére
Klímaboldban vettem, erre alkalmas tisztító sprayt.
Olyan klímát amit megnézel belül és szinte gyári állapot, mert nincs vastagon rárakódott kosz és egyéb, nem mossák, nálam sem volt javallott.Azért nem egy atomaghasítás ez a story, hogy szerelőt kelljen kihívni egy beltéri fertőtlenítésére, de ha a pangó kondenzvíz okozhat ilyet, akkor valószínűleg a kivitelezés nem volt teljeskörű és nem úszom meg a "szaki"-t.
Mellesleg 4 klimám közül csak 2 csinálja.Szerk.:
Visszaolvastam pár hozzászólást, hogy lehet ok, a kültéri kompresszor lekapcsolódása, őszintén nem néztem még a kültérit, hogy a kompresszor ilyenkor megáll-e, én 25-re szoktam állítani, mert akkor lent ~24-et csinál, ennél hüvősebbet nem szerettem volna, 3.5Kw-s egységek 24m2-re.. anno a klimás azt mondta, hogy kb 15 ezerrel drágább, jobb a nagyobb, bőven elég lett volna a kisebb..[ Szerkesztve ]
ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7
-
ra^ven
senior tag
Sziasztok!
2 éve telepítettek Gree ComfortX berendezéseket hozzánk, klímás idények előtt fertőtlenítettem sprayel, de az idén volt hűtésre szükség igazán.
A problémám, hogy időközönként -ez lehet pár naponta is- fura szagot fúj, tegnap fertőtlenítettem újra egy ilyen , kb fél flakonnal egyenletesen befújtam, majd 15 perc utan maxon szellőztetés, ma megint jött pár óra használat után a fura szag.. mókuskeréken elenyésző por, szinte tiszta.
Tapasztalt valaki hasonlót, esetleg van 5lete valakiknek mitől lehet ez?ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7
-
ra^ven
senior tag
válasz PROTRON #52339 üzenetére
Köszi szépen! Ezek szerint lehet gebasz, bár kétlem, hogy 3 készülék csúcson forogna. B16 van ezen a 2,5 os körön, ha az amper lesz kevés ott meg nincs mit tenni, mint jobban elosztani a gépeket és nem 1 fazisra rakni 3 készüléket.
-
ra^ven
senior tag
Sziasztok!
2,5-ös MT vezeték 16A-os kismegszakítón elbírhat 3 klímát teljes terhelés alatt? (Gree Comfort X)
Ezen a körön egy A+++-os hűtőláda megy egyedül..
(Mérőórától lakáselosztóig 10-es MKH megy be, onnan 2,5 MCU az osztópontig a tetőtérbe, majd 2,5 MT a klímákhoz)
Köszi előre is.ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7
-
ra^ven
senior tag
válasz waveson #48491 üzenetére
Nagyon köszi! Regisztráltam a 10eves garira, el is fogadták, re az apróbetűsben az szerepel hogy évi 2 alkalommal feltetel a kétszeri karbantartás, ez egy kicsit igy drága lenne 4 készülékre főleg hogy javareszt csak leporoljak a külső egységet.
Mi tartozik bele egy ilyen karbantartásba? Csak hogy figyeljem mindent megcsinálnak e?
-
ra^ven
senior tag
Sziasztok!
Eddig minden alkalommal fórum olvasással kezdtem egy gép vásárlása előtt, most megvezettek a klimaszerelők ajánlásai.
Pár napja szereltettem fel Gree Comfort X et, gáz fűtés mellé szerettem volna egy alternatívát fűtés rásegítésre, egyöntetűen ezt a márkát és típust ajánlották.
1-2 mondatban le tudná valaki irni, hogy mire számíthatok, mert olvastam jó és rosszat is róla, remélem nem pénzkidobás volt.Én nem mondanám hangosnak sem a belterit sem a kulterit de2-3 fok különbségnél nem kellett hűvösebbet csinalnia eddig.
Ami nekem fura, bár azt mondják az inverteresek mind ilyenek, ha már nincs hűtesi igény, a levegőt tovább fújja, de alacsony fokozaton is ha aláállok nekem huzat van ott.A masik hogy, 2 db 24m2 es , 2 db 16m2 es helyiségeket lát el 4 készülék, de mindre 3.5kw os lett felszerelve mondván, hogy csak 10ezer ft az árkülönbség egy 2.6 kwhoz képest. Gond a nagyobb gép?
Véleményeteket előre is köszönöm.
-
ra^ven
senior tag
Sziasztok!
Klímát szeretnék télen fűteni is tudó split modelt.
Két ajánlást kaptam eddig:
Gree Comfort X
Aux DeltaEz a 200-250k árkategória vállalható számomra, Gree-t több helyen dicsérik, de Rotovill féle Aux márkával szemben bizonytalan vagyok. Javaslat / ellenjavaslat?
Köszönöm előre is.
-
ra^ven
senior tag
Üdvözlet!
Szeretnék lassan klímába beruházni, ehhez kérnék segítséget.
Családi ház, inverteres érdekelne, lehetőleg olyan amelynek 1 kültéri egysége van 2 beltéri egysége.
Mivel gondolom elég összetett a dolog, elég lenne megközelítőleg, hogy milyen márkából válasszak, nem szeretném a legdrágábbat, sem a legolcsóbbat, afféle aranyközépútra hajlok mindig.
Másik fontos kérdés, hány méterig lehet ezeket csövezni, van ahol kb 10 m -re is szükség lenne, teljesítményvesztés van ilyenkor?Osaka-t és Gree-t nézegettem eddig, ár/érték arányban eddig dícsérték őket.
Egyik egység az alsó szintre a nappaliba kerülne, alapterület 23,3 m2 (ablakfelület: 5m2 D-DK-DNY -i fekvésű, belmagasság 2,7m)
Második felső szintre középre, 18 m2 (ablakfelület 3m2, D-DK-DNY -i fekvésű, belmagasság 2,5m)
Cél: 23-25 fok hűtés, annál hidegebb szerintem fölösleges.Arra gondoltam 1 kültéri egység ki tudná szolgálni a 2 beltérit, itt szintén ár/érték arány dominálna, hogy egy nagyobb teljesítményű kültéri az olcsóbb, vagy két kisebb.
Előljáróban ennyi, előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új bontatlan Philips homerun 7100 robotporszívó 5 év garanciával
- Besder 5MP WiFi/LAN ONVIF HIBÁS!!
- Noblechairs HERO Black/Platinum White gamer szék
- Állítható magasságú, motoros asztalláb - Gyerekzár + ütközésvédelem - 2 év magyar garancia! POSTA!
- Teljesen Új Bontatlan Amazon Echo Spot (2024) Okos hangszóró - Fekete - bolti ár 35+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest