Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
isti732712
aktív tag
Polar Klíma 8. felvonás [link]
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
isti732712
aktív tag
válasz Northwestern #71336 üzenetére
-
isti732712
aktív tag
-
isti732712
aktív tag
Sziasztok!
Kérdés: Polar ideal klíma,az elejétől kezdve 4-5 fok a hiszterézis,termoszter csere megvolt,panel csere megvolt,áttelepítés megvolt.
Mi a fene lehet a nyűgje?
Milyen megoldások lehetnek a hiszterézis csökkentésére? IFEEL nem játszik akkor is ugyan ilyen...Előre is köszönöm.
-
isti732712
aktív tag
Folytatás
-
isti732712
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
válasz bogabi #70927 üzenetére
Sziasztok!
Egyet nem szabad elfelejteni,fogyasztói társadalomban élünk! (tisztelet a kivételnek) de a vállalkozó célja a minél több felvett megrendelés,ugye ebből van a profit! Mikor Le van írva feketén fehéren 3+2 év garancia,ez mind szép és jó,de mikor valami probléma van, a vállalkozó nem fog abba beleinvesztálni(miért is tenné) hogy legyen elegendő alkatrész, pl termoszter kompresszor,panel,stb, mert ezen neki már nincs profit, ha van is elenyésző ahhoz a profithoz képest mikor megrendelnek tőle egy teljes telepítést! Ezáltal persze hogy meg kell rendelni kínából, vagy japánból az alkatrészt, és igen van mikor 2 nap (ez a ritkább) van mikor egy hét, de sajnos van mikor akár hónapokba is telhet,erre még rájön a megérkezett alkatrész után a szakember mikor tud kimenni,és ez lehet nagyon hosszú idő is!
Saját tapasztalatból írom mindet,hiszen aki emlékszik mi volt nálam az szégyenteljes..Itt megemlíteném a garanciális feltételeket is, ugye adott az x év garanciád, de mikor karban kell tartani mosni kell mint beltér mind kültéri egységet, fizetned kell érte,ez is egy érdekes egyébként, de nyílván ez is profit!
És most jött el az a pillanat,hogy mélyebben nem merülnék bele mert akkor ,olvashatnátok a háború és békét egy posztban
Fogyasztói társadalom,ennyi. Nem érdeke senkinek évekig jól működő árút csinálni, mert akkor nincs profit! stb....
-
isti732712
aktív tag
Alap! Cool után,ha lehűtött x fokig nem szabad kikapcsolni off ra. Vagy hagyni kell ha kikapcsol a klíma,vagy fan állásban minimum fél óráig járatni ,hogy ki tudjon száradni, ezáltal elkerülhető a büdös dohos egyéb szag! De ez a kézikönyvbe is le van írva.
Ha találkozik a hideg és meleg levegő akkor ott pára és kondenzvíz keletkezik,lezajlik egy folyamat, ha ez nincs rendesen kiszárítva az előbb leírt módon módokon akkor "pangó" víz marad és ez büdösödik be ami egy idő után nem hogy csak büdös, de káros is az emberi szervezetre, gombák baktériumok....A szűrö tetején meg el ne higgyétek azt a két csíkot ami megvéd a baktériumoktól, mert az csak parasztvakítás!
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
válasz dredjudge84 #70857 üzenetére
A másik egyébként az hogy eleve félre mér 3 fokot, Tehát ahhoz hogy én 24 fokot csináljak a szobába 27 fokra kell állítani.
Szia!Nálam ugyanúgy félremér szintén 3 fokot nálam is 27 foknál van 24, az az nem igaz mert panelre várok nekem képes 27 fokos beállításnál lehűteni a végletekig nemrég úgy felejtettem, mert ugye "komfort" aztán délutánra arra jöttem be hogy 19 fok van, no ez az energiatakarékosság!!
De a panel hibát félretéve nálam is félre mér hülyeséget mutat. Nálam ez egy Polar gyöngyszem.
-
isti732712
aktív tag
válasz Atomgeszi #70715 üzenetére
Sziasztok
Ha már offolunk,itt nem csak kutyaugatás van, ezért engem a klíma hangja nem zavar, hanem az egyéb értékrendű emberek mulatozása heti rendszerességgel kb 130 decibelen,4 házzal arébb, na itt aztán a kutyaugatás a legkevesebb meg itt csukhatod az ablakot....
-
-
isti732712
aktív tag
Sziasztok!
Polar klíma 4. felvonás!
https://youtu.be/wmI3YG-siy8Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
isti732712
aktív tag
válasz E.Kaufmann #70627 üzenetére
Maximálisan megértelek,nálam full telepítési hiba van ezernyi hiányossággal, de pénteken ez orvosolásra kerül. De én aztán megértelek. Nálam az egészet át kell telepíteni máshová, mert akik csinálták a légáramlattal nem voltak tisztában,meg úgy alapból semmivel egy hulladék brigád volt.
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
Elektronikusan bejelentettem a fogyasztóvédelmi portálon!
-
isti732712
aktív tag
válasz karasz_att #70512 üzenetére
Köszi Megpróbálom!!!!
-
isti732712
aktív tag
válasz karasz_att #70510 üzenetére
Na azt súgd meg hogy kell!
-
isti732712
aktív tag
Polar klíma 3. Felvonás!
-
isti732712
aktív tag
Na ezen csemegézzetek én nem vagyok egy youtuber,de most szaladt tele....
-
isti732712
aktív tag
Újratöltve név nélkül!!!
-
isti732712
aktív tag
Volt kint a "szerelő" ráadásul a cég góréja,bejött megnézte, azt mondta én vagyok az első ahol valóban nem jól működik a klíma,de...... holnaptól ő szabin van és csak szept.4-től lesz,de beírt egy termosztát cserét, meg egy távirányító cserét,meg ha így se lesz jó akkor a belső split egységet teljesen kicseréli, de mondom most nem mondod komolyan hogy nem hoztál semmit??? Nem hitte el azt hitte user hiba tehát hülye vagyok hozzá. Most baz... itt vagyok várhatok két hetet és lassan nem hogy hűteni de fűteni kell mire ebből lesz valami,szóval ez beszarás. ÁÁÁ nem is tudok már mit írni csak megígértem hogy megírom mit sikerült intézni,semmit...
-
isti732712
aktív tag
válasz rmihaly #70381 üzenetére
Bocsi!
Véletlen nem neked válaszoltam!
Szia!!
Köszönöm a megtisztelő és értékelhető válaszod!
A ház össz m2 32 ebből használt terület ami teljesen nyitott 24m2 a fennmaradó a fűrdő ez ajtóval zárt helység,járattam 3 napot beáldoztam magam meg a nejem is hogy kialakuljon fent és lent is egy viszonylagos állandó hőmérséklet, a ventilátor trükk is megvolt, de sajnos ebből az lett hogy a nejem megfázott...
Műanyag nyílászárás, szigetelt falak, de sajna itt ez szerintem nem légáramlási gond..Megdőlt a fenti meleg teória,küldöm a képet, ahol beszívja a levegőt hűvösebb van mint bárhol... ja és persze hűt folyamatosan,elképesztő,én ezt nem értem mi nem jó itt...
Tehát nem légáramlati gond, viszont 26 fokos cool beállításnál ez képes 19-20 fokra lehűteni ami már nincs benne a 2-3 fok tolerancia szintjében, hanem elég kellemetlen,mint ahogy előbb le is írtam, kedden jön a klímás garis a cucc kíváncsi leszek mit reagál erre, majd megírom!!!!!
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
válasz lockdown90 #70382 üzenetére
Szia!!
Köszönöm a megtisztelő és értékelhető válaszod!
A ház össz m2 32 ebből használt terület ami teljesen nyitott 24m2 a fennmaradó a fűrdő ez ajtóval zárt helység,járattam 3 napot beáldoztam magam meg a nejem is hogy kialakuljon fent és lent is egy viszonylagos állandó hőmérséklet, a ventilátor trükk is megvolt, de sajnos ebből az lett hogy a nejem megfázott...
Műanyag nyílászárás, szigetelt falak, de sajna itt ez szerintem nem légáramlási gond..Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
isti732712
aktív tag
Sziasztok!
Nos több hete kinlódok ezzel a polar klímával, de jövőhét keddre már szerelőt hívtam, ennek vagy panel hibája van vagy szar benne a termosztát,manuálisan lehet csak kezelni. bekapcsolom, bekapcsol szobai hőnél ami 26fok ő már 26,5 bekapcsol,aztán lehűti nekem 19 fokra, de még mindig nem akar a hűtés leállni,addig nyomkodom felfele hogy állj már le ba...eg hogy 30 foknál kapcsol ki,tehát éjszakára hiába hagyom pl 28fokos beállításnál nem kapcsol be, ha viszont bekapcsolom akkor meg reggelre 18-19 fok lesz a lakásban, ez így használhatatlan. Szerintetek ilyenkor egy szerelő mit fog ezzel kezdeni? Tudom inverteres klíma az nem áll le.......... de itt nem is az inverterről van szó hanem, arról hogy a hűtés funkciót nem akarja befejezni. 5-6 fok eltéréssel dolgozik,én meg értem a 2-3 fokot hogy annyival lejjebb hűt de könyörgöm ez már 5-6 fok!
-
isti732712
aktív tag
válasz isti732712 #70120 üzenetére
Valami nem egyenes itt, most ismét ugyanúgy csak hűt mint állat,ma mindenképp hívom a kivitelezőt,pedig már azt hittem .....
-
isti732712
aktív tag
Most kaptam egy választ az index fórumon nincs meg bal oldalt a split egységnek a minimum 15cm közel van a falhoz,ezért ott nem áramlik a levegő ezért nem kapcsol ki hűtésből,állítólag
-
isti732712
aktív tag
válasz TeeJay #70107 üzenetére
A hit meg a remény között van némi különbség,persze el hittem, azzal hogy prioritást váltok még gondot nem okozok max ugyanolyan szar marad, és ugyanolyan szar is maradt
Nem értek a klímákhoz,nem tudom milyen panel van benne,gondoltam egy próbát megér, ha értenék a klímákhoz nem lennék itt
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
Helyzet beszámoló:
A 3 napos klímám 27 fokos klíma beállításnál lehűtötte a lakást 20fokra,tehát a polaritás váltás mint opció nem jött be. Innentől kezdve majdnem hogy on/off os klíma annyi köl el hogy én kapcsolom ki mert már szinte hideg van a lakásba, az inverter leszabályoz mert nem nyomja fullon a hideg levegőt,de le sem áll. Tehát itt valóban valami gebasz van,vagy termékhibás,gyártáshiba,valami vagy a termosztát szar úgy ahogy van.
Reklamácoós e-mail megírva.de holnap hívom is a kivitelezőt!
Elkeserítő.....Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
isti732712
aktív tag
válasz Kolondrum #70074 üzenetére
Na de ez így a jó! Igen igazad van egy c10 is bőven elegendő,én ezt c16 ban határoztam meg külön körnek,nekem is külön körön működnek még a dug aljak is 1,5mm2 vel,de nem is ez a lényeg. azt nem értettem hogy miért nem lehet szépen eltüntetni kötődobozba a klima elektromos betáp vez. mikor én azt kialakítottam,természetesen az előbb helytelenül fogalmaztam a c16 mellé be van rakva erre a körre külön egy AKV is,most akkor ezt teljesen feleslegesen szereltem mert, ugye nem arra a körre lett bekötve, de tudom nem szereltem feleslegesen mert majd én át fogom kötni de előbb megvárom ennek a sztorynak a végét mivel 2 napos klíma így effektíve nem nyúlok hozzá mert mint írtam kitalálják a végén a garancia vesztés tényét, aztán ha valami gebasz van vele hívhatok külön pénzért külön szerelőt vagymegcsinálom én.....
-
isti732712
aktív tag
Húúú, de nagyon bevegyítetted itt a dolgokat egyszerre
Az Ups nyílván mókolt állapotban autó akksival eleve többet tud leadni mint az eredeti akksija,de ez itt már a jó magyar szokás szikszallag és wd40 mindent visz
De ezt nem bántásból írom, a kis fesz táp és a földelés kört jelen pillanatban nem tudom mire érted,most itt cirkóról vagy klímáról beszélünk, lassan kezdek elveszni, a fázis helyességet ha klímára érted ott ebből adódóan lehet gond,cirkónál ez is függ milyen cirkó ezeréves vagy már inverteres hőszivattyú bármi,teljesen más a panelja,mondhatnám okosabb mint egy 2000 években gyártott régi cirkónál, ott a fázishelyesség tök mindegy nem hülyül meg tőle,mert ugye ott,nem is kell hogy áram alatt legyen akkor is ég az örláng, ott ha nem ég az örláng akkor általában stemkó csere ami megoldja a problémát.
Az új kazán vagy cirkó hőszivattyú stb ezek már érzékenyebb készülékek.Gondolom itt a föld esetében nem az esetleges Pen szakadásra gondolsz mikor,több készülék bekapcsolásakor hülye szó de elfogy az áram, nálam nincs Pen kötés nálam külön körön van a föld egészen a szondáig,és nincs a dobozban párosítva a null vezetékkel,tudom tudom jelenleg így kellene de ebben sincs nagy egyetértés,épp a visszaáramló áram miatt,mert ugye ott megy egyszer a szondához,és a villanykaróhoz szintén,de ne bonyolítsuk meg ennyire, egy egy fázisos rendszerről beszélünk esetemben ahol a régi kötés szerint van a védő föld kialakítva.
-
isti732712
aktív tag
válasz Kolondrum #70068 üzenetére
Azért írtam oda nem elég egy mezei ups mint a számgéphez hogy csak addig tartson feszt még ki tudd biztonságosan kapcsolni a gépet, de az ilyen nagyobb teljesítményű cuccokhoz izom ups kell az meg baromi drága. De persze megoldható csak nem pénztárca barát!
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
válasz Kolondrum #70061 üzenetére
De az is érdekes én kialakítottam a kondinak helyesbítek féreérthető légkondi!!!! egy külön c16 os kört kötődoboba ami a split egység felett van mondtam oda kössétek be,erre a válasz az volt nem mert ha valami van akkor csak kihúzom, mondom baszki ha valami van lever leold a kismegszakító hát ezért csináltam külön kört neki,áááááá elképesztő...
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
Szünetmentesről is ugyanúgy működik, az elv ugyan az kérdés meddig nincs áramod és meddig bírná az akksi,nyílván valami komolyabb ups kell hozzá,mint ahogy a keringető szivattyúhoz is aminek asszem max terhelése 65 watt,persze ez is változó milyen keringető szivattyú,mert abból is van a-z ig olcsó és rohadt drága is,energitakarékos meg belső hőmérsékletérzékelős, de ez itt már mint keringető off téma
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
Egyenlőre jónak tűnik,de kicsit morbid hogy itt volt egy hivatalos villanyszerelő,és nincs tisztában bizonyos alapelvekkel,a polaritás váltás tanácsot én is itt kaptam mert már sík ideg voltam gondolkodni se tudtam,nem ugrott be no van ez így de ezt meg is köszöntem,viszont itt minden kötésnék hiányzik az érvég hüvely ami ugye sodrott kábelnél elvileg kötelező lenne,aztán meg még más egyéb fentebb említett hiányosságok. Csak itt most én megkérdezem garanciális 2 napos készüléknél én szereljek villanyt? Nem gond mer vill szerelő vagyok,de biztos nem fogom végig érvéghüvelyezni,mert egy rakás pénzembe került az egész szarság,vagy másik opció megcsinálom én dokumentálom de akkor én is felszámolom a saját magam munkadíját és akkor azt szépen vissza lehet téríteni!!! Majd holnap beszélek a kivitelezővel és remélem zöldágra vergődünk, nem nyúlok hozzá mert akkor még kitalálják hogy belepiszkáltam és azért szar,és bukta a gari.
-
isti732712
aktív tag
válasz TeeJay #70058 üzenetére
Apropó. Érvéghüvely azt a srác nem is használt,az össz szerszáma egy kombinált fogó volt,mondtam neki baszki te vagy villanyszerelő? Fizessek ki egy csonó pénzt aztán én csináljam meg a polár váltást meg az érvég hüvelyezést,na mondom asszem lesz mit beszélnem a főnököddel.....
-
isti732712
aktív tag
válasz #94522368 #70047 üzenetére
Éertelek én de a késleltetés nem 1 óra hossza vagy 2,mert ezt bekapcsoltam pl 25 fokra lehűtötte a lakást de nem kapcsolt ki,igen lehet akár 2-3 fok kül is, de utánna feljebb vettem a hőmérsékletet egész maxra 31 fokra és nem hogy késleltetés hanem semmi ment még mindig vagy 2 órán át még ki nem kapcsoltam, mert magától a kompresszort nem kapcsolta le, leszabályozta az inverter de fagyhalál volt a lakásban 31 fokos beállításnál.....
Mindegy irtam már a tulajnak aki csinálta az embereivel mert 5 év gari remélem hétfőn tudok is vele beszélni, mert azért ez nem volt olcsó mulatság[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
válasz #94522368 #70042 üzenetére
Tapasztalat,megfordítva,levittem a hőfokot hogy kapcsoljon be hűtésre vártam 5 percet klima bekapcsolva maradt utánna elkezdtem feljebb vinni 31 fokig,vártam szintén nem kapcsolt le csak hűtött......
Most hagytam így megfordítva,nyomtam egy 27 fokos értéket aminél ne kapcsoljon be mert hűvösebb van a szobában,amikor még hűtött,aztán off és on utánna már nem kapcsolt be,most kérdés holnap bekapcsol e ha 27 fok fölé megy a hő meg ha eléri a 27 et le áll e. Mindenesetre írtam a tulajnak aki beszerelte és hétfőn hívom mert ez így nem az aminek látszik még ha inverter ide vagy oda,arról nem is beszélve,mutatom!
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
válasz #94522368 #70042 üzenetére
Király vagy!!
Megfordítottam a dugajt na szóval érted 25 fok van a lakásban és nem kapcsolt be a hűtés egy újraindítás után,nem megy kint a venti nem nyomja a hideget a kompi,remélem nem ideglenes hülyesége,tesztelem majd és kíváncsian várom a fejleményeket,ettől még lehet termosztát hiba..... ja a benti hőfokom 27 fokra van beállítva
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
Sziasztok!
Juli 28 án dél körül szereltek be nálam egy polar klímát inverteres,az a jelenség ütötte fel a fejét,hogy ha bent pl beállítom 27 fokra a hőmérsékletet, akkor ő ha kell lehűti a lakást akár 20 fokra is,és a külső egység állandóan megy kissebb nagyobb venti fordulattal. a belső akár távirányítót vagy wifi alkalmazást használva hiába állítom a klimát max 31 fokra az akkor sem "áll" le tudom az inverteres klimák szabályozzák tehát eleve nem áll le nem így értem hanem folyamatosan hűt tovább még akkor is ha már a lakásban 22 fok van.
Mi lehet a gond? Természetesen hétfőn hívom a szerelőt,de gondoltam hátha van tippetek mi okozhatja ezt,pl termosztát vadi újjonan beszart?
Köszönöm!!!Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest