Hirdetés
- Akkor most mekkora lesz az az akku?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
juve600
üzenetére
Nem hiszem hogy baja lenne, főleg a 200-as CORSAIR-en van oldalt 2 db venti hely, azaz rács, szóval ha elfekteted, akkor az felül lenne, tehát az alaplap, a cpu és a VGA kari is tud felfelé szellőzni, azaz van hol eltávoznia függő irányban a melegebb levegőnek.
A hátoldalt viszont érdemes megnézni, mert annak a háznak a hátoldala alap esetben nem arra lett tervezve, hogy tartsa az egész ház súlyát, lévén hogy álló ház.
-
törölt tag
válasz
juve600
üzenetére
Egy ötlet csak, nekem ilyen bortartó rács van alatta, egy sor, kb. 10 cm magas. Asszem a praktikerben lehet venni darabokban is ilyen rácsozatot.
-
juve600
nagyúr
üdv
olyan fekvő házat keresek aminél a táp is tud rendesen szellőzni,pl nem 2cm hely van a házalja és az asztal között,CM HAF X CUBE-t néztem,de olyan kellene aminél ugy szellőzik a táp mint a Corsair AIR 540-nélthx
-
törölt tag
válasz
AxBattler
üzenetére
A gyári site szerint van benne elől is ventilátor:
http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=836
A képeken lehet látni és a specifikáció is írja.Nem a ventilátor minőségére gondoltam, hanem a molex csatlakozóra.
Több ZALMAN házat teszteltem és tapasztalataim szerint a csak MOLEX-es ventilátorok hangosak.Szerintem 3 db merevlemezzel nem átlagos egy konfiguráció.
A 3 db HDD megfogja az első befúvó venti levegőjét, középre meg nem lehet tenni, mert oda a csatlakozókat tervezték. -
Tookie.W
csendes tag
válasz
tranceplanet
üzenetére
rendben köszi.
-
törölt tag
válasz
AxBattler
üzenetére
A Zalman ZM-Z1 -be, szerintem ha előre beraknak 3 db vinyót, abban meg fog szinte állni a levegő. A 3 db vinyó felfogja az első befúvó venti légáramlatát, hátul valamit kihúz a másik gyári, de több venti nem tehető bele és felül is zárt a ház. Gyanítom a hátsó ventin molex csati van, ami jellemző a Zalman-ra, szóval ha nem szabályozzák le valahogy, még hangos is lesz.
Eleve nem szerencsés szerintem egy olcsó házba sok merevlemezt tenni, mert akadályoztatva vannak a légutak és az átlagnál több hőmennyiség is keletkezik, a rezonanciáról nem is beszélve.
-
törölt tag
Sziasztok!
MS Indrustrial Zeppelin házba belefér egy normál ATX tápegység? FSP350-60APN menne bele, és egy ASROCK H81M-VG4 lap procival + gyári hűtővel.
A válaszokat előre is köszönöm! -
feedme
tag
http://www.bluechip.hu/termek/cikk-215996 Valaki linkeltem pár napja. Most már kapható is.
-
balint107
aktív tag
válasz
tranceplanet
üzenetére
Köszi az ajánlatokat! Az első kettő nem is rossz, elég tágasnak tűnik főként a videokártyának látszik, hogy lenne bőven hely.
Amit én linkeltem Cooler Mastert azt miért nem tartod jónak, mint tipust? (Csak mert nekem az tetszik még mindig a legjobban, de ha a felsorolt szempontjaim szerint problémás, akkor nem erősködöm, csak érdekel. Amúgy meg egyes oldalakon Top1-es a gépházak között.)
Csodát nem várok csak valami korrekt megoldást helyre, hűtésre esetleg kinézetre. Tudom, hogy vannak 30-40K-ért is gépházak, amik minden extrát tartalmaznak. Nekem jelenleg egy Vento (noname) gépházam van, amit 4-5K-ért vehettem 3-4 éve. Hely az nincs benne (még koleszos albérletes gépnek indult, mikor vettem)
Elférni elfér benne a 30 Cm-es Gigabyte kari is,csak éppen ha bele kell nyúlni az ember keze se fér bele már. Kábelokkal mindennel össze van zsúfolva minden, a HDD-k meg iszonyatosan szégyenletes módon vannak benne, illetve a gépház féme is úgy van kialakítva, hogy a rögzítő csavart is csak mágneses csavarhúzóval és azzal is csak szerencsével lehet betenni :S.. Jövő év elején tervezek új lapot és procit, de mondom ha úgy is átépítés lesz nem szerencsétlenkedek tovább ezzel a házzal, és veszek valami értelmesebbet... -
proci985
MODERÁTOR
válasz
szacsee
üzenetére
btw, nem volt neked Stackered anno?
egyebkent abban Cosmos felhasznalokent is egyetertek, hogy mar ennek a haznak mar nincs ertelme ujonnan. 2008ban amikor vettem a 10k rpmes vinyo halkitasa es hutese kritikus volt, halk es hatekony megoldasbol meg volt piacon az Antec Sonata / P180, plusz a celra multigpu felol megkozelitve tokeletes FT02.
azota eltellt 6+ ev. az R4/DS2 nem szamitva az irdatlan masszivitast, az emelofuleket es a gombnyomasra nyilo ajtokat tobbet tud. plusz nem kell meg egy kozepkategorias haz arat elkolteni ventikre, konnyebb rendezni a dolgokat, konnyebb atszelloztetni. akkor szvsz nem volt jobb megoldas, hala egnek ez megvaltozott.
az utod Cosmos 2 meg tul nagy, tul sok, tul lyuggatott, ha meg az ember 150kert akar vizezni akkor mar lehet egyszerubb venni egy Temjin11et. bar rohogni fogsz, erre a Cosmos 2 a masodik legnepszerubb CM haz az elite120 utan az egyik arukereso oldalra alapozva.
elen viszont nem meglepo modon Fractal / NZXT / Phanteks / Silverstone (Raven05!), a 340 mar most top5ben van. megeri innovalni.
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
Shellkretor témáról:
- csaknem félezer (!) linket helyezett el linképítés gyanánt az oldalunkon, az aláírásában, minden lehetséges helyen,
- teljesen kisajátította ezt a topicot,
- rengeteg (!) panasz érkezett az arrogáns, durva stílusára,
- a topic összefoglaló az oldalának hosszas fényezésével kezdődött, bár a végén kegyesen meg lett jegyezve, hogy "nem hagyhatjuk figyelmen kívül a prohardver háztesztjeit sem."
- többször is hamisan vádolt meg bennünket a terméktesztek topicjaiban ("A PH viszont nagyon sokszor ajánl olyant, ami nem igazán jó, lényegében tele van új termékek fizetős reklámjaival", vagy például "nem vagyok RUDI pl. a PH-ról, akinek minden jó, mert minden csak reklám és jót kell írni mindenről...")
- a fentiekre felhívtam figyelmét, majd a fenti állapotokat megszüntettem.Köszönjük az eddigieket, azonban ez egyelőre a Prohardver és nem az ő oldala. További sok sikert kívánunk számára!

Aki vele szeretné felvenni a kapcsolatot, az megteheti a saját oldalán vagy privát üzenetben is, itt azonban fejezzük be a témát, köszönöm!
-
AxBattler
félisten
válasz
balint107
üzenetére
Zalman ZM-Z1, de 10k-körül ne várj megváltást.
-
tranceplanet
addikt
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Kérek mindenkit, fejezze be az offolást, és koncentráljon a topik témájára!
Köszönöm! -
Genis
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, új számítógépház vásárlást tervezek.
A konfig (Asus P5KC, Core2Duo E8400, GTS 450OC2), nem egy erőgép, de nekem jó, viszont a mostani ház eléggé időt múlt.
Vannak kiszemeltek, pl:
Sharkoon VS4-W alsó tápos, ablakos számítógépház, feketehttp://www.edigital.hu/Szamitogephaz_tap_nelkul/Sharkoon_VS4-W_also_tapos_ablakos_szamitogephaz_fekete-p443049.html
Vagy maradjak a Sharkoon Vaya szériánál?
Köszi a segítséget.
-
szacsee
nagyúr
válasz
üzenetére
Én nem tesztelek házakat, de figyelmesen olvasom a topikot, mivel az újdonságokat is ide belinkelik és teszteket is látni más oldalakról, illetve Tőled is.
CM egy fapados 12 éves gémer gyerekeknek való házakat gyárt ami a külcsínt illeti. (szubjektív véleményem)
A tiszteletnek örvendő kivétel pedig vagy hűtésileg van elrontva, vagy pedig túlárazott agyonhájpolt a tudásához képest (Cosmos) bocs Proci985.
Minimal design terén a Nanoxia és Fractal házak kenterbe verik, a prémium kategóriában pedig találni sokkal jobbat (Cosmos pl) mint az NZXT felső kategóriás házai, illetve Phanteks és Corsair házak, de árban itt már a Lian Li és a Silverstone is elérhető.
Egyet értek a HardwareCanucks által preferált házakkal többnyire.... pl Dmitry Novoselov véleményével.
HDD felfüggesztés terén a fractal elforgatható kerete, illetve az NZXT és Phanteks felfogatása a nyerő, mert az előlap felől beszívott levegőt nem fogja meg az elforgatott HDD keret pl. vagy kivehető egyesével.
Oldallapnál sokan plekó illetve a minimalista sima lemez lényegtelen és izlés függő, merev legyen, ahogy a váz. Nem kell vastag anyag, ahogy írtad is hisz perforálással el lehet érni nagy merevséget pl.
Előlapnál a kedvencem pl az új NZXT S340 ahol letisztult az előlap, mégis a kihagyott alsó és felső takaró elhagyásával elegendő levegő jut a házba.
Mivel az én igényeim is mások és hál Istennek nem vagyunk egyformák ezért más kuckókat kedvelek.
Volt léghűtésem és vízhűtésem is, így pl a Phanteks újításai példaértékűek (akár a Pro-t nézve is), ezt sok ház gyártó elfelejti... pl tartály felfogatásra lyukasztás a hátfalon, illetve tartó mellékelve a HDD keretre való rögzítéshez, Luxe-nál már a szivattyúhoz is adnak tartót, illetve a HDD tartó hátuljára is lehet tenni ventit, ha a VGA hűtése nem elegendő. NZXT 630-nál láttam azt hiszem egy forgatható ventitartót is, de ha nem haragszol nem linkelem be.
Nálam a HW-ek erősebbek, mint amivel tesztelsz, de mivel saját erőből csinálod nem várható el, hogy SLI vagy CF-el építs teszt konfigot és azzal prezentáld a hűtési teljesítményét, vagy egy felső kategóriás kártyával aminek a hőkibocsájtása megegyezik egy mai csúcs VGA-éval... illetve visszamenőleg is macera lenne az összes házat letesztelni pl egy ezer éves 2 GPU-s VGA-val amit esetleg olcsón még meg is kapnál.
A 20-30K alatti házak ajánlásai reálisak és teljesen korrektek ahogy a fórumot figyelem. Pár nagyobb HW igényű júzert láttam kinek más volt a véleménye, de azok is szerintem külföldi oldalakon tájékozódni tudtak.
No meg alap kiépítésben szokás házat ajánlani nem pedig silverstone air penetrator ventivel felszerelve amivel egy fos házból is vihar a biliben kiadás lesz. Erre is volt példa FD R4 + N ventik, ahol az elején félreérthettétek egymást és ezért alakult ki a vita.
Szerintem ha a közösségért csinálod csináld tovább is és ne törődj azzal, hogy mit mond 1-2 ember, illetve a fizetett média, vagy fanok.
További sok sikert a munkádhoz, kár lenne emiatt feladni!
-
Üdv, mostanában szeretnék egy normális gépházat vásárolni igazából 'minimal' stílusban gondolkozok lian li házakat néztem de igazából az árak kicsit elkeserítenek 50k<... Esetleg tudnátok ajánlani hasonlókat, szálcsiszolt aluminium és 'minimal' design, ja és nem 50.000 ft.

-
balint107
aktív tag
Üdv!
Milyen gépházat tudnátok javasolni 10k-s kategóriában, ami tágas belülről, jól el lehet benne férni, normális könnyen hozzáférhető hely van a HDD-knek (legalább 3-nak) Aránylag jól szellőzzön, szóval ne forrjon benne a cuccos, de nem is muszály, hogy elül hátul alul felül negyvenötszögben oldalt felül hátul mellett 10 cm-erre mögött venti legyen rajta XD....Inkább csendes legyen, a Gigabyte WF karik amúgy is jól hűtöttek és szintén csendesek, viszont kell, hogy a 30Cm-es Gigabyte kártya jól elférjen benne. Hangra és a venti zúgásra nagyon allergiás tudok lenni. Színben pedig egyértelmű fekete, mert az összes géphozzátartozóm is fekete.
Én egyébként a Coler Master legolcsóbb lehetőségeit nézegettem, ami 10K-nál kezdődik, nem tűnt rossznak.
-
Dani3457
tag
Üdv.
ház vásárlás előtt álok a keret 15k, a lényeg hogy ATX legyen. egy r9 280 lesz benne.
-
Proci85
senior tag
Sziasztok
Tudtok ajánlani egy kulturált házat irodai gépnek? Intel G3220 CPU, Asrock H81M alaplap. [link]
+ egy legolcsóbb VGA lesz benne amin DVI és HDMI van a dual monitor miatt.Köszönöm!
-
DR|FTK|NG
veterán
ShellKretor: Létszi, kapcsold vissza az oldalt. Szerintem hülyeség lenne bezárni 2 hülye miatt.
Vagy adj egy linket(akár PÜ-ben), ahol be tudnék regisztrálni, mert nagy követőd voltam(Addig, ameddig ment a weboldal. Ha újból menne, akkor megint nagy követője lennék a munkásságodnak).Cserébe tudnék olyan "hasznos" információkkal szolgálni, mint pl hogy hogyan lehet a HTML-es szövegmező körül CSS segítségével eltávolítani azt a (sokszor) idegesítő "ragyogást"(Chrome-ban kék), és normálisabbra kicserélni.

-
ElGatto
aktív tag
Házat szeretnék, első körben a Bitfenix márka szimpi. mi ezekről a házikókról a vélemény, melyekről vannak tapasztalatok?
Neos, Comrade, Outlaw, Shinobi?
Esetleg 15k - ig van kifejezetten ajánlott "halk" ház? -
Directors
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani Bitfenix Merc Alpha-hoz hasonló házakat egy párat? Fontos lenne hogy ilyen letisztult legyen és kb ebben az árkategóriában.
Felső tápos kellene.
Jó lenne ha bele tudnám tenni a két 120mm-es ventimet is.
Alaplap M5A87
CPU hűtő Freezer 64 pro
VGA R9 270 ASUS
Táp
SP Hexa 500W -
nem_tom
őstag
Mi a baj ezekkel és miért ajánlja mindenki ennyire a Sharkoon Vaya-t?

-
-
drunkyboy
aktív tag
válasz
proci985
üzenetére
Azért azok a zöld nanoxia ventik is elég jól nyomnak. Most nem tudom megmondani pontosan, de volt egy jelentősebb különbség a ds2 javára. Amúgy minden egyéb dologban nagyon jó szolgáltatást nyújt a Fractal, ez nem is kérdés, biztosan elégedett lenne a vásárló.
A Silverstone-ok az alulra helyezett penetrator ventikkel az már más kategória, azt tényleg nem lehet ide hasonlítani.(#49446) DR|FTK|NG: nagyon jónak tűnik, de sajnos az ára magas lesz, majd a luxuskategóriában ajánljuk.
(#49447) Ed3r_X_: szerintem ez nem csak a mostani miatt van. Az évek során megtelt a lufi és most kipukkant.

-
tranceplanet
addikt
válasz
NoOne1976
üzenetére
Alternatívák:
weblap kattEz a legolcsóbb megoldás és könnyen kivitelezhető:
1
2
3
4Guminál vigyázni kell, mert egy idő után elérik és szakadhat. Én lehetőségemhez mérten meg tudtam ingyen oldani, munkahelyről nagy méretű O-Ring tömítéseket hoztam (ez olajálló és nem is érik el könnyen), fenti módon átfűztem két helyen és már csak rögzíteni kellett a "rack lemezhez".
Pár kép még:
HDD rubber fixing -
DR|FTK|NG
veterán
Azoknak, akik nem nézegetik a PH! címlapját:

A Be Quiet! első háza, amit a Silent Base 800 névre kereszteltek.
495 x 266 x 559 mm nagyságú, max ATX lapokat képes fogadni.
Részletesebben: [link]Hexus
Bit-techt
Techpowerup
Kitguru
(nenm reklám, hanem plusz információ szerzés céljából linkeltem be) -
proci985
MODERÁTOR
válasz
drunkyboy
üzenetére
nem hinnem hogy tul nagy kulonbseg lenne azonos ventikkel, elnezve a ds2 es az r4 odmje ugyanaz a gyarto.
az r4 140esei pedig okesak, szoval valszeg a porszures/elolap kornyeken dolhet el a verseny. viszont az, hogy mennyire legyen restriktiv megint igenyfuggo, hacsak nem alulrol szellozik a haz. max kerdes, hogy alulrol szellozo haz keves van, a fortress02 meg meg mindig 70ezer huf.
-
drunkyboy
aktív tag
válasz
NoOne1976
üzenetére
A Nanoxia Deep Silence 2 jobban hűt, mint az R4 (vissza az SK ranglistát, mert nem tudom linkelni, mennyivel
) és az is megvan 30k-ból.(#49430) ShellKretor: A PHn már volt cikk a V31ről. A magyar ára már 25k körül lehet, úgy már ez sem egy olcsó ház. És a max CPU hűtő limit 155? Az sem valami sok.
Tudom, hogy már az ezredik okos dumál a dolgaidba, de ilyenekkel ne foglalkozz! Szerinted ők folytatnák a megkezdett munkád, a tesztjeid, segítenének a fórumon szabadidejükben? Belesz..rnak más munkájába, és többet sosem látjuk őket. Szóval VISSZA A SHELLKRETOR.HU -t!

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
NoOne1976
üzenetére
vedd meg nyugodtan az R4et. barati korben van harom (ebbol egy nagyszobaban HTPCkent) illetve egy R3usb3 (ez csaladban van es a hutest en raktam ossze), nagyon csendes, megfelelo akusztikus teljesitmennyel, alapbol is oke ventikkel (CM ventik alapvetoen par eve meg a csucskategoriaban is picit kenesi zajosak voltak, bar zaj/zorej szempontbol szvsz nem rosszabbak egy swif2nel), plusz szabalyozot is kapsz.
a szerelhetosege is kellemes, 30k alatt szerintem nagyon nincs jobb.
silencio550 felejtos az R4hez kepest. CMbol olyan haz ami rendesen zajcsillapitva volt es szellozesben is remekelt az a Cosmos RC1000 volt kb, de az nem ennyibe kerult (es ha a raidert nem talalod hangosnak nem nyernel vele, bar a vinyocsillapitasa kituno).
-
NoOne1976
őstag
válasz
tranceplanet
üzenetére
A neten és itt PH-n is találsz ide vonatkozó ötleteket, én tennék egy próbát a helyedben, ha nem válik be, akkor pedig házcsere.
Megpróbálkoznék vele, de tudsz esetleg linkelni egy-két konkrét oldalt, ahol erről olvashatok, hogy miket kell beszereznem hozzá?
-
tranceplanet
addikt
válasz
NoOne1976
üzenetére
A két említett ház nem hűt annyira frankón, egy nanoxia hangszigetelt kellene, de nem a legolcsóbb. Valószínűleg a vinyóid lehet nem a leghalkabb példányok, de a legvalószínűbb, hogy átadja a rezgéseket a háznak. A korszerűbb házakban gumis felfogatást alkalmaznak gyárilag. Házi sufni tuningos megoldások is vannak, ezeket nem nehéz kivitelezni, ha van egy kis szerelési érzéked. A neten és itt PH-n is találsz ide vonatkozó ötleteket, én tennék egy próbát a helyedben, ha nem válik be, akkor pedig házcsere.
-
patomi
őstag
válasz
üzenetére
Hogy mennyire értek egyet a konfogokkal az én dolgom. Tanácsot adni meg oda megyek ahová akarok.
De módosítanak kérésre: minden gépünk esetében lehetőség van egyénileg is módosítani a konfigurációd, hogy a lehető legjobban illeszkedjen elképzelésedhez!Egy szót nem ejtettem ShellKretor meréseiről ezt csak te képzeled bele. Még egyszer,,, a mérési és leolvasási pontosság nem ugyan az. Részemről itt ezt lezártam.
-
törölt tag
válasz
patomi
üzenetére
Én sem értem, mondjuk, hogy ennyi pénzért van sokkalta jobb gép "Gamer"-nek. Ezek szerint te egyetértesz a konfig komponenseinek összhangjával (amit nem módosítanak), úgyhogy remélem, nem sűrűn adsz tanácsokat "Milyen asztali gépet vegyek" topicban.
Komolyan gondolod, hogy az a 650e-es konfig jó úgy, ahogy van? Érdekes...
Nem az árral van a gond.Köszönöm, mértem már ezer más dologgal is. Nem, továbbra is tartom magam ahhoz, hogy sem a multiméter nem mér félre 40 volton 1-et, sem a hőmérő. Utóbbi lehet, hogy felet elmér, de egyet max. valami 5e Ft-os izé. Pl. 15-20e környékén már kaphatók a vizsgálatokon átesett +/- 0.5 fokos pontossággal dolgozó műszerek. A határ a csillagos ég, de gondolom nem egy mérést végzett és nem 2 percig egy házban, ezért van átlaga a méréseknek, ami jó eséllyel elég közel van a valós értékhez.
Azt mondjuk nem értem, minek vitatkozunk rajta, úgyis csak 5°-os blokkokba van értelme besorolni a házakat. Vagy tízes, húszas csoportokba, tökmindegy.
-
nem_tom
őstag
Sziasztok!
Van két ház és nem tudom megmondani, hogy melyik a jobb. Ugyan az az árkategória.
Hozzá elképzelt konfig:
- Asrock H81M-HDS alaplap
- Intel Core i3-4130 processzor
- Gainward GTX750 Ti 2GB DDR5 426018336-3088 videókártya
- Crucial 4GB DDR3 1600MHz CT51264BA160BJ memória
- Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
Rendszerhűtő hátlap és oldal: Akyga AW-12A-BL Rendszerhűtő Kék 12cm
- FSP 400W HEXA+ tápegység
Mielőtt valaki azt mondaná, hogy vegyek jobbat: Anyagi okokból kifolyólag választanom kellett jó gépház és jó VGA között, én meg az utóbbit választottam. Szóval csak a kettő közül szeretnék választani.
Előre is köszi!

-
patomi
őstag
válasz
üzenetére
Kíváncsiságból összeraktam iponon a drágábbat, a legolcsóbb: 16Gb.ddr4+HDD+Asus VGA+750W táppal 626E.-re jön ki. Az első pedig 169E.-re jön ki. Nem értem mi itt a gond. A komponenseket, pedig szerintem cserélik igényeid szerint ha kéred.
A mérésben sincs igazad, ha mértél volna bármi mással mérőszalagon kívül életedben, akkor tudnád,hogy a leolvasási pontosság és a mérési pontosság piszokul nem ugyan az.
-
NoOne1976
őstag
Most cseréltem le a gépben lévő tápom egy raider 550-esre. A gép hangjával légedetlen voltam- Így lehúztam az összes ventit, hogy megálalpítsam, nem a táp adja-e ki a hangot. Rá kellett jönnöm, hogy a 3 db vinyó az, aminek hangja van alapból a gépen. Gondolom, ahogy az elektronika működik bennük, mégha a fej nem is jár éppen.
Ezért arra gondoltam, hogy további változtatások kellenek és esetleg hátat kellene cserélnem.Mit tudnátok ajánlani, ami csendes, hangszigetelt, és minimal dizájnos? (amiket gyorsan találtam: CM Silencio 550, Fractal Design Define R4)
Egyáltalán érdemes emiatt cserélni a mostani CM Elite 342 házat, vagy felesleges pénzkidobás, és én is meg tudom oldani, hogy otthon ráragasztok valamit a ház falára? (Ha igen, mit és hol találok jó leírást?)
Segítsetek, mert iszonyatosan zavar, hogy olvasnánk a szobában, és zúg közben a gép
[A vigyem át más szobába, zárjam szekrénybe stb. nem alternatíva!] -
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
http://computerimperium.hu/images/Imperium_Core_i5_HD_PC.jpg - nem teszt, de legalább különösen ajánlott...
http://computerimperium.hu/images/Imperium_Maximus_PC.jpg - szintén, csak ez már kicsit drágább is... Vajon hányan ajánlanák ezt a fórumról?Hacsak nem gondolják komolyan a PH!-nál, hogy a GTX 750-es mellé i5 4590 kéne, B85-ös alaplapba... Ja, és mindezt "Gamer"-ként.
Azt írják, egy másik generációsat értékeltétek. Ja, csakhogy 3 generációja ilyen őrültségeket árulnak.
Bocsánat, már látom, hogy ShellKretor is belinkelte. Szólni kéne az Imperiumosoknak, hogy állítsák le magukat...
Bifidus: meg lett tiltva, hogy én hozzád bármit is szóljak itt, de egy utolsó szó: NEM téved egy digitális hőmérő annyit, hogy a 40 és a 42 fok is 41 legyen. Ha így lenne, nem írná ki a tizedesjegyet... (Kit érdekel, hogy hány mikronos? Akváriumi szűrőnél szokás max. nézni... Amúgy ránézésre látszik, hogy lyuggatott műanyaglap, vagy normális szűrő...)
-
monchichi20
aktív tag
válasz
üzenetére
Én ebből a 2 nagyobbat néztem a v71 és az v51-est. Itt az v51-es Arany fokozatot kapót ,de nem igen olvastam el a tesztet...
A v71 es is elég jót kapót de itt nincsen róla teszt vagy csak én nem találtam (v71itt nem hiszem hogy nincsen rossz pontja ...) -
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
http://prohardver.hu/teszt/imperium_konfiguraciok_tesztje/ertekeles.html
Imperium Core i5 HD PC
Imperium Maximus HD PC
Imperium Phenom II HD PKÜLÖNÖSEN AJÁNLOTT / Rudi
Cooler Master Elite 335-ös ház, hát ez igen fapad

-
bifidus57
tag
válasz
üzenetére
Pontosan azért írtam Neked privátban, hogy ez a vita ne itt folyjon. Kár volt ide hozni, nem volt jó ötlet Tőled.
De nem is értem miért csinálod? Privátban elmondtam, hogy a hőmérséklet értékekből levont következtetésekkel óvatosabban kell bánni.Ez semmit nem von le a klassz tesztjeid értékéből. Csak annyit jelent, hogy az eddigi pl. 100 gépből álló sorrendet nem 100 különálló és elkülönülő jobb-rosszabb háznak kellene tekinteni, hanem mondjuk 5 különböző blokkra osztani a tartományt. Ez az olvasók döntését is megkönnyítené, mert megmaradna a saját mérlegelési, tetszés alapján történő döntési lehetősége is anélkül, hogy rossz érzése lenne, ha egy blokkon belül nem a legfelül levőt választja.
Egyébként pedig itt Bp-en a belső kerületekben a por és a szösz igen nagy úr! Nagy segítség, ha egy házban porszűrők vannak és nem kell hetente, kéthetente porszívózni a gép teljes belsejét.
-
törölt tag
válasz
bifidus57
üzenetére
"Kérlek hagyjuk ezt abba és ismerkedj meg néhány más márkával is a Zalman mellett."
Ne nézzük le a ventilátorokat, mert vannak akik akár 4 db 5eFT-os NOCTUA-t is képesek házba építeni, aminek összköltsége már 20 ezer Ft.
Ami a foglalkozásodat illeti, a legutolsó privát üzenetedre azért nem válaszoltam, mert szerintem a házakat használók közül, szinte senkit sem érdekel hány mikronos egy porszűrő, vagy éppen milyen szőrszál akad fenn rajta függőleges irányban vagy sem...
[ Módosította: radi8tor ]
-
bifidus57
tag
válasz
üzenetére
Megkérlek, hogy ne rugózzál a foglalkozásomon, annak nincs jelentősége. Annak van jelentősége, hogy láthatóan fogalmad nincs arról, hogy mit is jelentenek azok a számok, amiket lelkiismeretesen kimértél. Ha egy érték mérési pontossága +-1.0 fok, akkor az ebbe az intervallumba eső számok valamennyien egyformák. Tehát például 40.0-től 42.0-ig minden érték 41.0. Ennyi! Ez nem ízlés, vélemény vagy vita kérdése, hanem tény.
Mellesleg, a külföldi tesztekben például sok helyen külön felhívják arra a figyelmet, hogy pl. akár 5-6 foknyi eltérés sem jelent semmit egy ház használhatóságával kapcsolatban, ha a mért értékek nem kerülnek egy bizonyos kritikus tartományba. Ha pedig oda kerülne, akkor kell tenni bele egy-két újabb ventit, vagy más processzor hűtőt.
Ez nem egy nagy ügy, pláne ha valaki játék gépet épít, amely költsége mellett egy ventilátor ára nudli.
Ami a háztudományok kérdését illeti - azt hiszem erről kér lenne vitát nyitni. Egy ház az csak egy ház. Szakértő vagy, senki nem vitatja, de láthatóan egy lélkes amatőr, hobbista szakértő.
Kérlek hagyjuk ezt abba és ismerkedj meg néhány más márkával is a Zalman mellett.

-
bifidus57
tag
Egyébként ami felkeltette az érdeklődésemet az elvtelennek tűnő Zalman reklám iránt az volt, hogy érdeklődtem két ház iránt, amelyek mellett valószínűleg labdába sem rúghatnak a Zalman rondaságok:
RAIJINTEK Agos
THERMALTAKE Core V31Az érdeklődésemre egyetlen válasz sem jött, ami egészen megdöbbentett, hiszen mindkettő egy-egy kiválóság a maga nemében és az áraik is kiválóak.
-
törölt tag
válasz
bifidus57
üzenetére
"a szóban forgó tesztekben például a 40.0-42.0 közötti értékek mindegyike csak 41.0 Celsiust jelent. Ezért az összes olyan sorba állított ház, amely ebbe a tartományba esik, mind egyforma."
Ezt a megtévesztést kikérem magamnak és élesen elutasítom! Ha a 40.1-re és a 41.9-re azt mondanám, hogy mindkettő 41, az lenne a megtévesztés. Én ugyanazokat az adatokat publikáltam a táblázatban, amit meg is mértem, hamisítatlanul, változatlanul. Amennyiben van mérési pontatlanság az adataimban, akkor ugyanúgy van a Prohardver, az Ipon, a Bittech, az Anandtech és az összes magyar és külföldi site eredményeiben is.
Megjegyezném még, hogy a táblázatom egyedülállónak tekinthető, mert a világon nincs olyan site, ami több mint 100 féle házba ugyanazt a konfigurációt beleszerelve méréseket végzett és ezt egyetlen táblázatban publikálta is.
Az Amazonról: Az amazon egy amerikai cég, Washingtoni központtal. A CORSAIR szintén ha jól tudom amerikai, Freemont-ban San Francisco mellett van a székhelyük, mindamellett memóriákat is gyártanak, árbevételüknek nem néztem utána, de szerintem sokszorosa mint az egyébként koreia ZALMAN-nak. Szerinted kik keresnek többet az AMAZON-on, dél kóreaiak, vagy az amcsik?
Aztán még mondhatjuk azt is, hogy a ZALMAN ZM mikrofont 741-en látták az amazonon és értékelték. Akkor ez sokkal jobb cucc mint a CORSAIR 300?
Én megértem hogy nagy ész vagy és fizikus, meg k-ra vágod a mikronokat a porszűrőkön, de ahhoz viszont jelenleg hangya f.nyi tapasztalatod sincs, hogy pl. helyettem megítéld melyik ház jobb vagy rosszabb.
-
bifidus57
tag
válasz
üzenetére
Nagyon magabiztos vagy és ez gyakran olyan emberek jellemzője, akiknek komoly ismerethiánya van arról amikről beszél.
Ez az esetedben is így van.
"Kell egy darab normális digitális hőmérő, és máris századokban kifejezhető a valós-mért deltaT."
Ez óriási tévedés és nagy butaság.
Egyetlen átlag ember számára elérhető árú digitális kütyü sem képes százados pontossággal mérni hőmérsékletet. A készülékhez csatolt mérőegység csatlakozó kontaktusa már akkora hibát okoz, ami ezt lehetetlenné teszi. És ez csak egy tényező. A mérőegység (termopár, hőelem, stb.) érintkezésének szorossága a mérendő eszközzel, a hőáramlás, a mérés hossza, stb. további pontatlanságokat okoz és így a kapott érték legfeljebb +-1 Celsius határok között tekinthető pontosnak.Emiatt a szóban forgó tesztekben például a 40.0-42.0 közötti értékek mindegyike csak 41.0 Celsiust jelent. Ezért az összes olyan sorba állított ház, amely ebbe a tartományba esik, mind egyforma. Egyszerűen csak nincs értelme a köztük felállított sorrendnek.
Ha neked jobban tetszik ha megtévesztenek, akkor ám legyen, engem nem érdekel.
Amazon:
Úgy gondolod, hogy egy termék azért népszerű és keresett mert rossz? Viccelsz?
-
drunkyboy
aktív tag
válasz
üzenetére
+1

(#49408) lavorka: így van a CM 690 III elég rosszul hűt.
A C70 egy kicsit jobb, igaz az sem egy hűtőszekrény. Két éve koptatok egyet, aminek nagyon jó a minősége (szinte csak fémből készült), a szolgáltatásai is kiemelkedőek. Ami a nyűgje a felső porszűrő hiánya, illetve, hogy a lyukacsos szerkezete miatt a hangot is eléggé kiengedi (főleg mikor a 290es kari három ventije 100százalékon pörög
). Ennek ellenére nekem nagyon bevált, csak ajánlani tudom. -
törölt tag
válasz
bifidus57
üzenetére
Már bocs, a Prohardver is AJÁNLOTT cédulával látott el több Computer Imperium-os gépet. Tudod, ahol B-s alaplapba beleteszik a K-s procit, és mellé egy olyan videokártyát, amit az én Duo 2-m is kihajt.
Emellett ő minden porszűrőt, anyaghasználatot, és tényleg minden részletet leír. Hány cikket olvastál? Egyet?
És ne legyél ennyire h*lye, ha a kinézetet értékelné, pont, hogy rosszabb helyen lenne a te letisztult etalonod. Tudod, ízlés. Nekem is tetszik, pont azért, mert nem egy csiszolt alumínium lappal ékesített fémdobozt akarok nézni, bármilyen jól is néz ki egy ideig. És, mert robosztus dög, érződik rajta, képviseli a bent lévő cuccok erejét. Számomra, legalábbis. Egy letisztult ház nagyon jó arra, hogy feltedd az asztalra, tökéletes színharmóniában megépített, vízhűtéses konfigot felülről hangulatosan megvilágítva kiállíts. "Kiállíts" - itt a hangsúly. A világért sem sértenék meg senkit, nekem is tetszenek, de én egy idő után elunhatóknak tartom őket, bár még ki tudja, én mit fogok elunni
Az amazon tökéletes elolvasni a rossz véleményeket. Arra jó. És miért határozna meg a népszerűsége egy házat? Mária.
Mérési pontatlanság - na ne... Kell egy darab normális digitális hőmérő, és máris századokban kifejezhető a valós-mért deltaT. És valóban, nem azt bogarásszuk mi sem, hogy "jajj, azt ne vegyed, fél fokkal rosszabb volt ShellKretornál!", hanem nagyon szépen kijön: ami középen, az közepes, ami felül, az jó akár SLI/CF rendszerekhez is, ami meg alul, azt meg akkor, ha... nem, azokat inkább soha.
Bifidus actiregularis: akkor most mindjárt magad alá fogsz élv... Szóval, ha meghallod, hogy csődeljárás várható ellene. Szólok, hogy az e havi fizetésedet már nem kapod meg, már nincs meg az igazi konkurencia.
Különben is, ez tök jó játék, most megyek a táp topicba, és jó hangosan üvöltök egyet, hogy a Seasonic a legszarabb márka, ami létezik! És egyet a 280/280x-esben, hogy a Sapphire Vapor-X szarul néz ki.
Nézd csak, itt a mennyország, itt vitatkozhatsz, már megírtam neked: [link]
-
ElGatto
aktív tag
hi, erre valaki?
Bitfenix házakról mi a vélemény, melyekről vannak tapasztalatok?
Neos, Comrade, Outlaw, Shinobi?
Esetleg 15k - ig van kifejezetten ajánlott "halk" ház? -
haladó
tag
Ja az 5FT/db-os részleten átsiklottam

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Dell Inspiron 5490 /i5-10210U/4GB/500GB M.2/MX230/WIN11/Új akku/Billentyűzet problémás/Számlával!
- Lenovo X280 12" - i7 8550U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 9700 / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M1 Pro (2021) 16GB/500GB karcmentes 85% akku 353 ciklus
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(#49469) balint107

2 ember miatt lelőni az oldalt?
) és az is megvan 30k-ból.
[A vigyem át más szobába, zárjam szekrénybe stb. nem alternatíva!]

Busterftw