Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
zeee
senior tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Egyébként, ahogy igy elnézem, legalábbis abból a szemszögből, hogy több mint egy éve nem foglalkoztam a gépekkel, legalábbis hardveres szemszögből, ugy látom jot tett a konkurenciaharc az áraknak. intel/amd, ati/nividia, nagyon szépen küzdenek, és az árak eléggé lennt vannak, legalábbis mondjuk egy 2 évvel ezelőtti akkor csucseszközök árával szembeállitva. Bár lehet rosszul látom....
-
válasz
dangerzone
üzenetére
Értem, köszi. ipon---> "Egyik legjobb, legkorrektebb számtechbolt." sajna nem így hallottam...Nagyon sok a rossz tapasztalat, én az Aqua-ra esküszöm, nameg itteni híres arcokra mint gianni, hammon, stb. De az árak kb ugyanezek lesznek.Köszi, meglátjuk hogy alakulnak a dolgok

-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
meg vettem a gépet.EP45-ds3,e8400,2gb hyperx 1066-os ramok,hd4850 és egy gigabyte szuper b 460w-os táp.Az a gond h az alaplap kér egy 8-pin ATX 12V power connector ami nincs a tápon rajta.Hol lehetne szerezni olyan át alakitott az alaplaphoz?Vagy mit lehet ilyenkor tenni?Itt a gép melletem és az a csatlakozo nélkül nem müködik.......
Help,Help,Help............
Zoleee -
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
kiegészítésnek még annyit írnék, hogy utánanéztem, és a 256 megás 3850 vga kb 1-2%-kal lassabb, mnit az 512 megás, szóval akkor pár ezret tudsz még a vga-n is spórolni:
SAPPHIRE HD3850 256MB GDDR3 Lite PCIE 18.204 Ft
Tehát ezek szerint a teljes összeg : 58744 Ft . ;)
-
dangerzone
addikt
válasz
dave93
üzenetére
Huhh, hát ennyi pénzből messze nem lehet összerakni a csúcs gépet. Minőségi alketrészek pedig azért elkellenének:
alaplap : GIGABYTE GA-P31-DS3L << 11.184 Ft
proci: INTEL Dual Core E2160 1,80GHz 775 BOX << 11.389 Ft
ram: GEIL Ultra 2048Mb DDR2 800Mhz KIT << 9.783 Ft
vga: GAINWARD 9429-BLISS HD3850 512MB PCIE << 21.780 Ft
táp: FSP ATX-400PNF << 8.184 FtItt egy lehetőség a sok közül:
---Mindösszesen 62320 ft. És a core 2 procit 3ghz ig fel tod húzni egy kis szerencsével. Ezért ajánlanám inkább ezt egy amd config helyett.Ezzel a configgal 1280*1024 ben , jó graf beállításokkal még eljátszhatsz 2 évig.
1 gb rammal olcsóbb kb 4 ezerrel, de ha játszani akarsz, mnidenképpen kell bele 2 gb. Szal azt a 7000-ret szedd össze még valahogy! ;)
A termékeket a www.ipon.hu -n néztem. Egyik legjobb, legkorrektebb számtechbolt. SZÓVAL EZEK ÚJ CUCCOK LENNÉNEK. Ha használtat akarsz , kis szerencsével picivel jobb configot is összerakhatsz. De max csak a proci terén. Esetleg nagyobb core 2 es procit megpróbálhatsz összeszedni.
-
válasz
dangerzone
üzenetére
mindre, de legfőképpen játékra 
-
dangerzone
addikt
-Jah, hát ez így van...a technikai fejlődést nem lehet pénztárcával bírni. Én azon vagyok, hogy sosem szabad megvenni a legjobb, leggyorsabb cuccot, mert két év múlva az akkori leglassabb, legolcsóbb cucc fog majd annyit tudni. Pl a vga-k, például az x850 xt esetében is. Ma már a 14 ezer forintos 3650 többet tud nála. Mindig valami középkategóriásból a leggyorsabbat. | szvsz |
-25-re azért nem fog lemenni a 4850 kari szerintem, 28 e környékén fog az stagnálni. Hiszen egyszerűen nincs konkurenciája még. Az nvidiák jóval drágábbak, egyszerűen abból az okból is kifolyólag, mert drágább az előállításuk például a nagy GPU-nak is köszönhetően.
-Amúgy sokat tud nagyon a 4850. A mostani karik közül ár/érték mutatóját tekintve a legjobb. Megveri az nv 9800GTX-et. És még olcsóbb is nála..
-Sztem két évig ez a kari minden gémet kiváló grafikai beállításokkal fog vinni. Kivéve az ilyen crysis-t, meg leendő klónjait. Azokhoz isten sem teremt 2 éven belül olyan vga-t,ami fullon vinné böszme felbontásban.
-Amúgy a procid előbb fog elavulni mint a vga.
-Procidnak még két évet adok, amíg jónak számít, vga is kb 2 évig számít még böszmének, de sztem 4 év múlva is okozna kellemes meglepetéseket játékok terén.Hát a technikai fejlődés...tudod hogy van ez...

-
Sziasztok!
MAX 55kból kéne egy alaplap+cpu+ram+vga+táp kombináció! Mit lehetne kihozni ennyiből? Köszi
-
zeee
senior tag
válasz
dangerzone
üzenetére
a 4850 31K. Mondjuk ez lemegy vagy 25-re két honap mulva. az 1800xt-met eladom vagy 8-10 k-ért, igy 15-20-ból meguszom a karit. ez igy nem is rossz, a kérdés hogy meddig birja a game-kat. remélem a proci kiszolgál 2 évig. S a vga?! talán ez a dolog nem változik. Hiaba ruházol be a legjobbra, egy fél év és sokkal jobbat dobnak a piacra. Sose felejtem el anno a 140000 ft-os AGP x850xt-et. Eltelt egy fél év és sirva fakadtam. (Bár szerencsére nagyon jol jöttem ki a dologból, mert gariba becserélték az 1800xt-re).
-
t-skin
csendes tag
akkor köszönöm a segítséget és ha megvan a gép jelentkezem a fórumon és kifejtem tapasztalatomat,köszönöm a segítséget mindenkinek,virtuálisan mindenkit meghívok egy sörre ;)
-
t-skin
csendes tag
akkor véglegesen végülis megfelel steave összeállításaához az a videokártya amit beleírt? bőven veri a 256mb-s 3850 a 8600gt-t?
-
-
dangerzone
addikt
Sokkal ütősebb config lesz, az biztos.
A procidhoz egy 8800 gt passzolna legintkább. (a proci miatt)
De vehetsz bele egy ati 4850- et is, mert sokkal jobb az ár / érték aránya mint a 88gt-nek. Tesztekben mindenhol elverte. Napjainben a 4850 a sztár videókártya. Nem véletlenül.Szóval igazából az első ajánlatomat el is felejtheted..

-
Ti4x
aktív tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Egyetértek. Nem éri meg 8600GTt venni ma már... nála csak párezerrel drágább a 3850. Én meg még szeptemberben megvettem 35000ért azzal a címszóval , hogy most lesz egy fasza VGAm , ami vagy 2 évig kitart , aztán tessék
... Mik történtek utána , nade ki tudta volna előre... 
T-skin : 3850 memóriájával kapcsonlatban Itt találsz tesztet.
-
t-skin
csendes tag
még1 kérdésem lenne és nemzaklatlak titeket
3850-ből látom hogy van 512mb-s is 2ezer ft különbséggel ami beleférne akkor melyiket válassszam a 256-sat amire több tulajdonság van felsorolva vagy az 512mb-set amire kevesebb tul van sorolva -
zeee
senior tag
válasz
dangerzone
üzenetére
7.7 a 10-ből, az nem olyan rossz, pláne ennyi pénzért. Huzni ugysem fogom, minek. pont vmi ilyen infora gondoltam, kösz. Akkor várom mint állat a holnapot, kiváncsi vagyok hogy az eddigi 3.2-es athlon, 1gb memo után ez a konfig mennyivel dobja meg a gépem. A vga-ra meg gyurok 1-2 honapot, tudsz ajánlani vmilyet ugy 30-35 között??
-
dangerzone
addikt
válasz
t-skin
üzenetére
Mebízható srác.
Jó az a gép. A cash mérete szinte semmin nem változtat játék közben, azonos órajel mellett. Szóval majd picit megtuningolhatod azt a procit, bár nemtom mennyire értesz hozzá, és akkor minden okés lesz. Szóval egész ütős géped lesz. 
Az ati 3850 SOKKAL SOKKAL, NAGYON SOKKAL JOBB MINT A 8600Gt ;)

-
t-skin
csendes tag
légyszives válaszoljatok kérdésemre h amit steave írt videokarit az jobb e a 8600gt
-
t-skin
csendes tag
és amit steave amit összeállított gépet nekem ahhoz mitszóltok az a vga jobb mint egy 8600gt?
-
t-skin
csendes tag
hmm köszönöm szépen hát szerintem ez a bolt lesz a nyerő és jászai mari tér nyugatitól 1 megálló nyugati pedig 1 óra dorogról vonattal és még bérletem is van mert pesten tanulok
-
Ti4x
aktív tag
válasz
t-skin
üzenetére
Van garanciafutár szolgáltatásuk , ha elromlott valami (és tényleg rossz) , akkor ingyen futár megy érte , viszi , hozza elvileg. Ha mégnincs baja , fizetni kell a futárt... 2400Ft
Írtam feljebb is a 8600GTről , csak olyan hirtelen írt mindenki , hátha nem olvastad el , kicsit felcsúszott... 
-
zeee
senior tag
válasz
dangerzone
üzenetére
Core2 Quad Q9450@4ghz, 2x nv 9800gx2, 4 gb 1333 mhz ddr3 , HÁT NEM!!>>>Barton 2800+ még 2008-ban is!!
Ez tetszik, jopofa vagy
-
t-skin
csendes tag
és ez az ipon bolt hol található vagy csak online bolt?ha online akkor a garanciázás hogy megy?
-
zeee
senior tag
válasz
dangerzone
üzenetére
De azért köszi -
Ti4x
aktív tag
válasz
t-skin
üzenetére
Szia!
Nekem 8600GTm van és a WOW 1680*1050ben full kakaón teljesen folyamatos , tökéletesen játszható. A Silkroad hasonló kaliberű MMO , amit szintén elvinne simán sztem , a COD2ről nem is beszélve. Egyedül a COD4nél akadhatnak problémák 8600GTvel. Egyetértek SzaSanyival , a HD3850 tényleg jobb választás egyébként, és alig pár ezer a különbség. Ha spórolni akarsz a VGAn (de sztem nem érdemes , inkább 3850), akkor láttam Sapphire 2600XTt , ami 8600 kaliber 10k-ért. -
zeee
senior tag
Szóval jo lesz egy amd x2 5600 proci alá egy MSI K9N Neo-F V3 nForce 560 MCP lap???[link]
Lesz benne 2gb memo, s egy x1800 xt, az utóbbi egyenlőre anyagi okokból marad. -
t-skin
csendes tag
hát azért ragaszkodom a bolthoz mert ott lakom és legközelebbi bolt és ha valami gondvan a géppel nemkell messzire rohannom amugy videokari megoldható lenne máshonnan is
-
Steve-0
őstag
válasz
t-skin
üzenetére
Miért ragaszkodsz ahhoz a bolthoz?!
Alaplap : Gigabyte P31-DS3L 11e
Processzor: E2220 (2.4 GHz) 15e vagy E2180 (2.0 GHz) 12e vagy E2200 (2.2 GHz)14e
Memória : 1*KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz 7,5e
VGA: HD3850 256MB 18e
Táp: FSP-PNF-ATX-350W 5,5e
Ház: van
HDD: WD 160GB 7200rpm 8MB SATA2 8,5e
ODD: Pioneer 215DBK 5e70,5e+2400e a házhozállítás (E2220-al számolva)
(ipon.hu)
-
t-skin
csendes tag
köszönöm a tanácsokat mndom igazából 73ezer ft lenne a rászánt pénz többet sehogysem tudok és innen kellene összeállítani http://www.compl.hu/
-
szasanyi
félisten
válasz
t-skin
üzenetére
Az alaplap inkább Gigabyte P31-DS3L legyen, esetleg a P35-DS3.
Játékra minimum 2GB RAM kell, nem fontos drága kivitel. HA ez is sok, legyen a Kingmax, bár ez annyival többet is ér.
Merevlemeznél érdemes ár/értékarányt nézni, így ez lehet egy jó választás, DE ha mindenképp olcsóbb kell vegyél 160GB-ost. Videókártyából kevés lesz egy 8600GT, bár emelt órajelű, tehát a kategória leggyorsabb kártyája - nekem ilyen volt, amúgy jó kis kártya. Én mégi HD3850 kártyát javaslok inkább, alig drágább, és sokkal jobb.MOD: nagyobb cache miatt ez jobb CPU.
Nem számoltam össze, hogy belefér-e a keretbe.

-
t-skin
csendes tag
igazából ugy kb 73000 ft ami rámehet többet nemtudok sajnos ebbekellene beleférnie,és ebből a boltból szeretném compl
rákeresel googleban kidobja az árlistájukat nekem van a boltból egy árlista csak h tiis onnan tudjátok nézni a dolgokat,ház az igazából ezlenne:codegen 6097
előre is köszönöm mielőbb kéne hogy rendelni tudjam
köszi =) -
kételkedem
addikt
válasz
t-skin
üzenetére
Szia!
Alaplap: Giga p31ds3l (stabilabb)
Memória: inkább Kingmax, CSX ugyan ilyen paraméterekkel
CPU: e2180
HDD: ha samu, akkor F1-es legyen, egyébként WD
Videó kártya: Sajna ezek a kártyák csak erős kompromisszumokkal alkalmasak játékra. Ha mindenképpen ezekből tudsz választani, akkor inkább a 3650-es.mod:
Csatlakozom az előttem szólókhoz!
Írd meg, h mid van, mennyi pénzt tudsz rászánni és segítünk! -
t-skin
csendes tag
[P][/P]Sziasztok segítségeteket kérném összeállítottam egy gépet de még nincs végeredményben megrendelve még kiváncsikodom véleményekre és kicsit elakadtam annyi mindent tanácsolnak.
íme ezlenne az összeállítás:
alaplap: asus p5b vagy egy másik gigabyte p31-ds3l(ismerősök az utóbbit ajánlják)
memória:kingston 1gb pc 6400 (800mhz) ddr2 (evvel szerintem nincsgond)
proci: intel core 2 due e2220 (erre aztanácsolták h nagyobb cacheval rendelkezőt vegyek de nemigen telik rá szval ez tutira maradna)
winchester: 160 gb-sat szeretnék nekem elég bőven és samsungot ebből tanácsot kérnék h milyen legyen,ahogy néztem őket egy árkategóriában vannak)
videokari: evvel elég nagy gondban vagyok 3 közül kellene választani: geforce fx8600gt 512mb vagy asus geforce 8500gt vagypedig a 3. ami egy ati radeon hd3650 512mb (ebből volt aki az atit javasolta volt aki a 8600gt-t,ebben nemtudok döntésre jutni)
nekem legfőképebben játszani kellene ezekhez a játékokhoz : world of warcaft,silkroad online,cod2 és 4
lényeges azis hogy halk legyen de legjobban ami számít hogy ezekből a cuccokból hogyjönnék ki a legjobb minőségben és legnagyobb teljesítményben
előre is köszönöm
T-skin -
zeee
senior tag
Sziasztok! holnap hozzák az uj 5600-as procit, és hozzá egy MSI K9N Neo-F V3 nForce 560 MCP lapot [link]
erről a lapról szeretném kérdezni a véleményeteket?!?!
-
edipqe
senior tag
bizony nehéz dolog játszani a forintokkal h jó legyen a machina, de a végén mindíg kompromisszumok vannak, vagy megnövelt költség-keretek. Már sok gépet vettem, és mindíg hatalmas fejtörést okozott a cuccok legolcsóbb és mégis jó összeválogatása, egy pokol. Most elösször volt lehetőségem ugy gépet venni, h megnéztem mi tetszik, mi kéne és megvettem, mekkora különbség..semmi stressz.

-
Ti4x
aktív tag
válasz
edipqe
üzenetére
Ez így E7200al teljesen megállja a helyét sztem és ki van hozva a legtöbb , leghosszabb időre játékra legolcsóbban 4850nel. De többen is alkalmazzák az erős proci-gyengébb VGA párost is későbbi cserében gondolkodva. Felőlem az E8400-HD3850/70 páros is mehet , árban kábé ugyanennyi , de így hamarabb kell VGAtcserélni , igaz a proci tartósabb.

-
Ti4x
aktív tag
válasz
kételkedem
üzenetére
Tudom , hogy olcsó gépnél mennyire számít a sakk...
Kicsit feljebb láttam egy grafikonon , hogy a 4850 egy Quaddal ~240W , akkor a 350es FSP is elég lenne. Épp Nyxszel beszéltünk egy hasonló konfigot tegnap , és nagyjából arra jutottunk , hogy teljesen jó a P31-DS3L az E7200 alá.
Lap : Giga P31-DS3L 11k
Proci : E7200 22k
VGA : Giga 4850 35k
Táp : FSP-PNF-350W 6k
Mem : 2*1GB Kingmax 800MHz TinyBGA 8kEnnél olcsóbbat 4850nel nem tudnék kihozni sztem Intellel. Pénzben egy 2180nal okéban vagyunk , de akkor meg kellene rá egy jobb hűtő (TX2 , 4k), hogy jól meg lehessen rángatni , onnan meg már 5-6k az E7200... (Bár ha később vesz rá hűtőt , akár jó is lehet , tényleg , addíg meg elhajtogatja a 4850et
) Ha 70 a keret , akkor a VGAból érdemes leszedni , vagy gyűjteni még picit , akár az E5000sekre. -
Nyx89
aktív tag
válasz
kételkedem
üzenetére
Esetleg érdemes lenne bevárni az e5000es szériát az inteltől.Elég jónak tűnik.
Elvileg aug10ben a többi újdonság mellett jön.Ha sürgős a gép akkor nem szóltam. -
kételkedem
addikt
A 70k keret miatt sakkoztam ilyenre. A 4850 kiszolgálására írtam a 400pnf-et. Az e7200 tényleg jobb lenne, de az 21k HUF, és az alá már jobb lenne egy Giga p35ds3, ami tovább drágítaná a konfigot
A memóriával teljesen egyetértek, az is nagyon jó amit írtál és valóban olcsóbb. A hűtő szintén tökéletesen megfelel, ott is lehet fogni egy kis pénzt.
-
Ti4x
aktív tag
válasz
kételkedem
üzenetére
Ha nagyon pénz szűkében van a srác , akkor talán lehetne spórolni a memórián , két 1GB-os Kingmax TinyBGAval (8k). A tápon is , FSP-350PNFis elég elvileg (5.5k) , máris van +5ezer forint. A HD3850hez kell elvileg ~2.6GHz , úgyhogy a 4850hez azt a procit jól meg kéne húzni , hűtőben is elég lehetne egy CM Hyper TX2 (4k) vagy érdemesebb prociban inkább egy E7200. Ha drága , spórolva a memórián , tápon , plusz hűtőn meglehet az ára (22k).
-
kételkedem
addikt
Szia!
Alaplap: GIGABYTE GA-P31-DS3L 11,2k
Processzor: INTEL Dual Core E2180 2,00GHz 775 BOX 12k
Memória: CSX 2048MB DDR2 800Mhz CEC FAN KIT 10,3k
VGA: Gigabyte Radeon HD 4850 512 MB PCIe 35k
Ez eddig 68,5k, de a tápodat le kellene cserélned pl erre:
Táp: FSP ATX-400PNF 8,2k
Tuninghoz később kell egy jó hűtő:
Hűtő: COOLERMASTER Hyper 212 RR-CCH-LB12-GP 8k -
edipqe
senior tag
-
Bandee2
tag
mitől fagy le a gépem folyamatosan??
új a konfig, most raktam rá a Vistát.. vírus tuti nincs.. nem bírja a 350W-os fsp táp?? két winyó megy egyszerre + vga-n tápcsati.. de csak nem terheli le túlságosan.. tuning se volt még.. esetleg a winyó szektorhibás, vagy mi lehet? -
-
tru3
csendes tag
Hi!
Felújítani készülök a PC-m és érdekelne, hogy kompatibilisek-e az alkatrészek, amiket kinéztem. Elsősorban játékra használnám, a pénzkorlát viszont nagy, mindössze 70.000 FT-ot tudok rászánni.
Alaplap: Gigabyte GA-P35-S3G
Videókártya: Gigabyte Radeon HD 4850 512 MB PCIe
Memória: 2x 1GB DDR2 800MHZ Kingston
Processzor: Intel Core 2 Duo E2200 2.2 GHz Socket 775Ha CPU limites, akkor kicsit húzni fogok a processzoron, miután vettem rá egy megfelelő hűtőt. Szóljatok ha valamelyik alkatrész esetleg kilóg a sorból, annyira nem vagyok jártas az ilyenekben. Ja és egy 300W-os táp elviszi ezt a konfigot vagy beújítsak egyet (ha igen, mekkora legyen?) ? Esetleg ha valaki ennyi pénzből egy jobb konfigot tud összállítani, nyugodtam írja le. Előre is köszi a segítséget!
-
szasanyi
félisten
Hát ez érdekesen hangzik.
Nagykerek között is van különbség, így nem tudok válaszlni, DE kb. a kisker ár nettója körül van, vagy annál kicsit több.
DE ez esetben az iPon NEM mérvadó, mert nagykeres körökben is pisloglognak egyesek, hogy a cuccaik nagy részét hogyan tudják ilyen (alacsony) kisker áron adni.
Van olyan, aki azt mondta, hogy... áááá nem is mondom inkáb. Szóval AZT az ismerősödet kellene megkérdezni. 
-
Ti4x
aktív tag
Másik havernak vannak vinyói szép helyekről. Lomisoktól hozták őket ingyen a fémfeldolgozó bontórészlegében levő gépekből... El tudom képzelni , alig lehettek dobálva...
Már pár éve mennek , van közöttük Maxtor is.

Nyx89 : Hogy nem tudjuk mennyi az új Samuk élettartama? Az új WD/Seagate vinyóknak sem

-
Ti4x
aktív tag
A régi Samum egy IDE 60GB-os , ami majdnem 6 éves...
Az új meg F1es SATA-s 500GBos
, eszméletelen gyors , havernak is van , de neki 750es és 100MB per seccel másol
amíg nem láttam , nem akartam elhinni...
És nem adom!!!
Persze remélem legalább ugyanaddíg megy , mint a régi. -
Nyx89
aktív tag
Az F1 nagyon gyors, valóban jól szerepelt a tesztekben amik nem vettek igénybe többet 1 napnál...szóval nem tudjuk hogy milyen az élettartamuk,megbízhatóságuk stb.
Mivel én nem szeretek vitatkozni , az a te véleményed, ez az enyém a vevő meg majd dönt hogy mit szeretne. Lezártam.U.i.: És a másik samuval mivan ?
nem kell válaszolni -
Ti4x
aktív tag
Jó lenne P31el is és olcsóbb.

A Samsung vinyókkal nekem sincs semmi bajom , nekem is van 2 és az egyik már vagy 5-6 éve megy hibátlanul. Elhiszem egyébként, hogy van olyan számtech bolt , ahol a Samuk meghibásodási aránya nagyobb , de ezek az F1esek meg különösen jóra sikeredtek...
-
Nyx89
aktív tag
válasz
samsungz400
üzenetére
p45-ds3 is elég ez alá szerintem.
Processzor hűtő inkább egy hyper tx2 amivel tuningolni is lehet.(Kelleni is fog a 4870 kihajtásához,nem sok de kelleni fog.)
Ram árából lehetne venni 4giga 1066os csx ramot , ami szerintem jobban megérné mint az 1200mhz.
Samsung vinyót felejtsük el, inkább wd vagy seagate.
Bluestorm helyett inkább corsair vx450 ugyan annyiba kerül csak halkabb , erősebb.Egyébként mire szeretnéd használni a gépet ?(film,net,játék,konvertálás stb.)
-
Madex
csendes tag
Alaplap
Asus P5Q P45
Processzor
Intel Core 2 Duo E8400
Memória
GEIL ULTRA DDR2 PC8500 1066MHZ 4GB(2x2GB) KIT CL5
Grafikus kártya
SAPPHIRE Radeon HD 4850 512MB
Számítógépház
ASUS TA-982 Midi ATX táp nélkül
Tápegység
Corsair VX450
Winchester
Seagate 320GB Serial-ATA II
Billentyűzet + egér
Logitech Cordless Desktop EX 110ezt a konfigot kiszállítással eggütt honnan tudnám megrendelni 156.000 Ft-nál olcsóbban?

-
samsungz400
csendes tag
Sziasztok! uj gépet akarok venni, max 200e-m van rá (ház és dvd iro nélkül)
Gigabyte GA-EP45-DS5 (39k)
Core 2 Duo E8400 (32k)
+Artic Cooling Alpine 7 Pro (2k)
CSX 2048MB DDR2 1200Mhz DIABLO Kit (22k)
Samsung 750GB 7200rpm 32MB SATA2 (20k)
Sapphire HD4870 512MB GDDR5 Full PCIE (55k)
FSP BlueStorm II. 500W (14k)
házam és dvd irom vanez sztetek jo konfig?
-
TomBoy1986
veterán
válasz
baleegamer
üzenetére
Figyelj, én mért fogyasztásokból szoktam kiindulni, sosem árt, ha picit a tényleges fogyasztásnál nagyobb tápod van szvsz.
Amúgy direkt azért is linkeltem be a terhelés alatti fogyasztásos képet.
A helyedben biztos, hogy TX650-et vagy valami hasonlót vennék

Meg hát... ha véletlen valamit cserélsz és nagyobb lesz a fogyasztás, akkor egyből veszel megint új tápot ?

-
baleegamer
csendes tag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
Nem igaz már az őrületbe kergettek, az egyik topik ban azt mondják ilyen célra jó a táp,itt meg nem
Ki érti ezt? 
Eleinte (mikor még nem voltam összezavarva
) egy TX650-re gondoltam (csak az meg elég nagy de akk viszont sokáig bírni fogja)De azért a vx450 is kibír 1 kis plusz terhelést de hosszabb távra gondolom kipurcanna.

-
TomBoy1986
veterán
válasz
baleegamer
üzenetére
A VX450 kevés lesz legnagyobb valószínűséggel. Szóval inkább a 20K körüli tápoknál nézelődj.
2db 4850 ~280W

Két db 4870 + egy Quad megette a 420W-ot terhelve, szóval minimum egy 550W-os tápot kellene venned (de csak ha minőségi). Azt is vedd figyelembe, hogy itt 45nm-es CPU volt szemben a q6600-zal, szóval az még többet fogyaszt (persze a VGA meg valamivel kevesebbet - szám szerint 20W-tal, azaz az egész kb. így fog fogyasztani 420W környékén.)
Mindenképp erősebb táp kell a 450VX-nél.
-
baleegamer
csendes tag
Hy!
Öcsém gépet szeretne venni max. 140.000 Ft-ból főleg játékra. Össze tudnátok állítani egyet,
jó lenne ha táp elég lenne 1 Quadhoz amit majd egyszer lepasszolok neki, meg + 2 db HD4850-et bírjon később (ez esetben 1 vx450-esre gondolok). Prociból nem kell naon erős inkább a többi cuccba öletném vele pénzt, még most ugyse Crysisra használná.Ui: monitor ,bill. , egér, hangfal nem kell
Előre is kösz.
-
Nyx89
aktív tag
1. Köszönöm a választ és a linket.
2. Számomra az derül ki hogy nincs olyan különbség a két lap között ami megérné a plusz 3k-t
.
3. A ramra pedig annyit tudok mondani hogy egy ilyen alacsony költségvetésű gépnél nem dob sokat hogy a memória 800on vagy 1066on megy.(Jelzem szerintem egy highend konfigban sem ez dobja meg 10%al az értékeket.) -
Steve-0
őstag
válasz
TomBoy1986
üzenetére
ok, AMDs vonalat mostanában nem igen nézegettem, X3-meg érdekes egy állat kíváncsi leszek játékokban, hogyan fog a későbbiekben teljesíteni.
A ház meg ízlés kérdése, de jó választás mind a kettő. -
-
Ti4x
aktív tag
Szia!
Itt van egy [teszt] , de nem konkrétan ez a két lap van összehasonlítva , hanem a chipsetek. A P31 1066MHzes memóriakezelésében kételkedem (kisebb órajelen gondolom megy , bár nem tudom az igazságot) , igaz a gyártó honlapján zárójelben oda van írva , de ez a P35ös már biztosan viszi. Meg azt írtam , hogy én inkább P35öt raknék alá , de ő úgy tesz , ahogy gondolja. Az "ellenzék" pedig azért van , hogy jobb legyen , lehet , hogy a P31essel tényleg jobban járna.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
montice
üzenetére
Én a következőt javasolnám:
ABIT AX78 12.9K [link]
AMD Phenom 8450 X3 AM2+ BOX - 21.7K [link]
2 x KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 1066Mhz 2 x 4.2K [link]
SAPPHIRE HD3850 512MB GDDR3 Lite PCIE - 20.2K [link]
SEAGATE 320GB 7200rpm 16MB SATA2 - 11K [link]
GIGABYTE GZ-X5 Fekete-Ezüst - 8.5K [link]
FSP ATX-350PNF - 5.3K [link]
LG GH-20NS10BBB SATA - 4.5K [link]========================================================
Végösszeg: 92.5KMinimálisan túlléptem a keretet, de így jobbat kapsz, mintha X2-t vennél.
1280*1024-es felbontásban ha játszik az ember, akkor egy ilyen kártyához még tuningolni sem kell a CPU-t, hogy jól kihasználja a kártyát. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Steve-0
üzenetére
Szabad érdeklődnöm, hogy mi a töknek S2H alaplap?
Egyrészt felesleges az integrált VGA, másrészt gyenge a 3 fázisos tápáramkör, harmadrészt meg drágább mint a sima DS3, ami 4 fázisos tápáramkörrel rendelkezik.
Másik amit nem nagyon értek az a TX2, mert sajnos nem minden lap tudja leszabályozni, s szabályozatlanul meg hangos. Úgy tűnhet, hogy hazabeszélek, de nem, mert szerintem tényleg jobb a Freezer64 Pro.
Házból pedig jobb a Gigabyte X5-ös, ami kb. ugyanúgy néz ki mint a CM ház, csak éppen gyárilag nem 1db 12cm-es van benne, hanem kettő, s mindez 500 HUF-fal drágábban csak, azaz 8.5K-ért.
-
válasz
Zoleee89
üzenetére
62-ért vettem februárban, 45-50k körül fogom meghirdetni majd, de persze nem itt, hanem vidéken. ennyiért itt nem hinném, hogy kéne bárkinek is.
Most ATInál az van, hogy a 4850 a pro, a 4870 meg az XT. Külön a jelölés már megszűnt.
Tuningot kérdezd a megfelelő topikban.
-
Zoleee89
aktív tag
Mennyiért akarod adni a 8800gts-t??meglátom holnap menynit mondanak a boltban a 4850-re árban.4850-böl nincs olyan h pro meg xt?vagy ez már megszünt az ati-nál?amugy az ati kártyák menniyre tunning barátok?
Aktív témák
- HPE Disk Enclosure StorageWorks MSA70 SAS 25x SFF + 25x146GB HDD
- HPE Synergy 12000 Frame, Composer , 2x Frame Link Module,, 2x Virtual Connect SE 40Gb F8 Module
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer , 2x Frame Link Module , 2x Interconnect Link Module 20Gb
- ERŐMŰ ELADÓ i5-13600KF + RX 6800 XT 32GB RAM 850W GOLD
- ERŐS GAMER PC Ryzen 5 5500 + RTX 3070 Ti OC
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Apple iPhone 7 32GB fekete független
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Xiaomi Redmi Pad 2 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(Bár igaz, akkor "az egyik legolcsóbbnak " is írhattam volna ) Amúgy tapasztalatom sok még nem volt velük..
Csak mindig ott szoktam aa cuccokat nézni, mert "korrekt" áron vannak .

mindre, de legfőképpen játékra 

De azért köszi

nem kell válaszolni