Keresés

Aktív témák

• Dave™

nagyúr

válasz baluka26 #28292 üzenetére

Ez már ugye jogi kategória lehet, meg ahogyan ti szemlélitek, erkölcsi. Számomra ez identifikálja a terméket, hogy ugyanazt a kapcsolást alkalmazza. Valóban nem etikus, de engem ez fogyasztóként nem érdekel. Ha én lennék a gyártó, akkor dühítene. A látszat ellenére empatikus vagyok, de ha ők közölték le a kapcsolást, amit ráadásul könnyű is megépíteni és olcsók az alkatrészek, akkor most kit lehet okolni érte? Főleg Magyarországon, ahol az ügyeskedés nemzeti sport? Na de akkor nézzük szépen: ki az, aki úgy vett külföldről valamit, hogy kisebb érték volt ráírva a valósnál, ezzel nem fizetett áfát és vámot? Ez is ügyeskedés és haszonmaximalizálás, csak így az államot károsítottátok/uk meg. Akik kereskednek sem hiszem, hogy mindig mindent pontosan vallanak és fizetnek be. Lehet, hogy igen, de nem ez a jellemző a hazai vállalkozásoknál. A jelenlévők persze biztosan kivételek... Minden attól függ, mennyire járjuk körül a témát. Aki az államot lopja meg, az árt az egészségügynek, az óvodás gyerekeknek, a közvilágításnak, mindennek. Igen, demagóg vagyok, ahogyan az egész helyzet is az.

Aktív témák