- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lóugrással készül a Xiaomi mattolni
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
Aktív témák
-
rauschie
senior tag
válasz Fera_27 #13079 üzenetére
Nem a saját cuccom akarom reklámozni, de szerintem ebben az árban, ha nem gond a használtpiac, már vadászhatnál Sennheiser HD580-ra. 30 alatt lehet őket kifogni, megoszlanak a vélemények, hogy teljesen vagy csak majdnem azonos-e a hangzása a HD600-al, de 600-ast is láttam már 30-ért apróban. Marad 20-25 DAC-ra, és ha jön még egy kis pénzmag lehet közé venni 10-20 között egy erősítőt. Az 580/600 fölött dinamikus fejhallgatók között csak a 650 van, ez azonban arányaiban nem akkora előrelépés állítólag a 600-ról, és ezzel nem a 650 tulajokat akarom fikázni vagy az 580-at védeni, de annyiért, amennyiért osztják, az 580 bombaüzlet. Jobb erősítővel, DAC-cal elég szépen skálázódik felfelé a hangzás. A 800-at azért nem említem, mert az ára az 50k kerethez képest csillagászati.
Szerintem az általad említett stílushoz pont passzol is az 580. A feszesebb elektró nem _annyira_, de nálam a goát pl. szereti, a vokálok pedig életre kelnek. Hozzáteszem, nekem csak gagyi DAC-ba épített erősítőm van. Ha nem sürgős a dolog, ajánlom az aláírásomban található linket -
Shufny
őstag
válasz rauschie #13103 üzenetére
Ez így mind szép és jó, de szerintem te is egyetértesz abban, hogy egy ilyen tervnek úgyse 50k lesz a vége . Mert találsz egy baromi jó erősítőt féláron, de az már 30k magában, aztán egy mégjobb DAC -ot és így tovább. Nem azt mondom, hogy lehetetlen jó rendszert kihozni 50 -ből, hanem azt hogy aki beleássa magát ennyire, az utána úgyis vesz még hozzá vagy cseréli majd.
Egyébként a K601 is meglepően jól passzol goához
-
rauschie
senior tag
válasz Shufny #13104 üzenetére
Nem feltétlen a vége, de állomása lehet. Én most az 580-al és a Carat UD-1 el 50 alatt vagyok picivel, ha az UD-1 egy Bravo v2 lenne, vagy egy ultraköltséghatékony starving student, akkor még lenne egy 10-15k belőle, amiből azért lehet DAC-ot venni, vagy használtan relatíve komoly hangkártyát. Szerintem jobbat nem kap ennyiért, bár nincs komoly összehasonlítási alapom, de egy keret kb. felét fejhallgatóra kötni logikus, plusz az 580 ár/értékben pont egy elég szerencsés állomás, és marad a rendszerben fejlődési lehetőség is.
Nem kötekedni akarok, félreértés ne essék, de 50k-ból szerintem így néz ki a legjobb rendszer. Hogy nem kiegyensúlyozott, az más téma, de szerintem jobban fog szólni mint egy supralux+előzőnél kicsit komolyabb erősítő+kicsitkomolyabb DAC.
[ Szerkesztve ]
-
t.kristof
senior tag
Szeretnék egy fejhallgatót karácsonyra. A kerekt kb 10e lenne. Na most nem egy high-end fejhallgatót szeretnék, de legalább jó basszusa és szép magasa legyen. Van ilyen fejhallgató ebben az árkategóriában? Egyébként erősítővel hajtanám meg, és zenét hallgatnék, játszanék, filmeznék vele...Szal mindent amihez nem jók a hangfalak
Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...
-
Shufny
őstag
válasz rauschie #13106 üzenetére
Ez volt a lényege a mondandómnak, hogy ne éllje bele magát, hogy most elkölt 50 -et fejhallgatós rendszerre és azzal le van tudva a dolog. Erre te remek példa vagy, hisz látod, hogy most vagy pont 50k alatt és már tervezed mi lesz a következő lépés. Tényleg logikus a legtöbbet fejhallgatóra költeni, mert az legmeghatározóbb, de erősítőkből és külső DAC -okból a belépő szint felett mindegyiknek borzasztó ár/érték aránya van az olcsón beszerezhető jó fülesekhez képest. (pl HD580) Márpedig egy ilyen füleshez úgyis akarsz majd jobb cuccot. A használtpiac és építkezés meg megint csak nem egy olyan dolog, hogy "nesze itt ennyiért ezt vedd meg". Senki nem fogja előre megmondani mennyiből fogsz végül kijönni, nem beszélve a beleölt energiáról, amire simán lehet, hogy nincs ideje. Elég nagy bizonytalansági faktor, még ha nem is akkora, mint attól sokan félnek.
(#13108): Ezért nem írtam rendszert egyébként. Fogalmam sincs mennyivel rosszabbak az olcsóbb erősítők és mennyivel jobbak ezek a külső DAC -ok, vagy a kombók. Head-fi -re képtelenség ilyen téren építeni, mert ott nagy valószínűséggel az lesz a válasz, hogy mondjuk HD600 -hoz $500 -alatti rendszerben ne is gondolkodj. Valószínűleg egyébként a Bravo V2 benne lenne, de ennek az elhelyezkedéséről sem tudunk sokat minőségben.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz rauschie #13106 üzenetére
K601 155Euró Thomman-ról, Valami belépő szintű erősítő aminek viszonylag jó hangja van (inkább IC-s, hiába jobb a csöves, az idő folyamán belekerülhet jó sokba a cső) és egy normálisabb integrált hangkártya (889-es realtek például).
Ez így mondjuk meghaladja az 50k-t de nem sokkal (főleg ha a szállítási költséget mondjuk harmadoljátok a fejhallgatónál).Én így tudnám elképzelni és itt kell erőt venni magán az embernek, hogy ne vásároljon DAC-ot, meg ne akarjon egyből K701-re váltani.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
-
rauschie
senior tag
válasz Shufny #13109 üzenetére
Kicsit elbeszélünk egymás mellett, azt hiszem . Nyilván tökéletes sosem lesz, és ahogy nő a pénzmag úgy rövidülnek és drágulnak a lépések a tökéletesség felé, ebben tökéletesen egyetértek veled. Ugyanakkor, ha 50-ért kell rendszert ajánlani, akkor annak legnagyobb része fejhallgatóra megy, ennyiért újonnan az említett zenékre van az ATH-AD700, meg a HD555, esetleg 558, bár annak nem tudom az árát, AKG-kről csak a saját műveletlenségem miatt nem beszélek, nem ismerem őket. Viszont ez már relatíve komoly pénz, elég arra gondolni, mit tud a kicsi superlux feleennyiért. Szerintem az 580 ezekhez képest kategóriaugrás, még ha nem is akkora, mint a 3000ft-os genius fejhallgatóról az 555. Amit mondani szeretnék, nekem megérte az utánajárást, a többit a kérdező dönti majd el . Bőven nem lesz tökéletes rendszer, talán még csak audiofil sem, de ár/értékben ott lenne, és be férne az 50k köré, esetleg picivel fölé. Az más kérdés, hogy fertőző, aki ennyit költ rá, az örökké jobbat fog akarni
#13112: Pont ez az, itt van egy szakadék 200 és 1000 dodó között. Szerintem azt kell a leető legjobban megközelíteni 50k-ból.
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
válasz rauschie #13113 üzenetére
Én arról beszélek (amiről saját tapasztalatom még nem nagyon van, nincs időm most tesztelgetni. Örülök hogy hallgatni tudom az AKG -met), hogy tény hogy az 580 30k -ért baromi jó vétel, de nem csak minőségben kategória ugrás, hanem kényességben. Írások alapján (amit itt schawo is alátámasztott), a HD555 -öt és a Superlux -okat vígan hallgatná egy kommersz hangkártyáról, míg egy HD580 -nal az lenne mindig, hogy "dejó is lenne ez egy komolyabb rendszeren", amég nem vesz jobbat. Ilyen értelemben én nem sok értelmét látom végigjárni az átmeneti lépéseket. Persze (majdnem) mindig van jobb, de én úgy gondolom azt értemes megcélozni, amivel elégedett lesz egy jó darabig.
-
rauschie
senior tag
válasz Shufny #13114 üzenetére
Érdekes, ez eszembe se jutott eddig, mint tényező. Igazad van, valóban sokkal kényesebb a füles, de ez elsősorban, legalábbis szerintem, a részletességéből adódik. Jó felvételnél még nem sírtam vissza az 555-öt, illetve egyszer, amit írtam is itt korábban, aztán föltettem azt és meggondoltam magam . Kezdem kicsit öncélúnak érezni a elmélkedést, legalábbis az én oldalamról mindenképp, szóval amondó vagyok, ha visszatér még Fera_27, akkor lehet tovább elmélkedni a témáról, addig meg nem kötekszem.
-
dudika10
veterán
válasz rauschie #13113 üzenetére
A HD580-at ugyan nem hallottam és nem is tudok róla semmit, de gyors olvasgatás után a HD650-re hajaz. Én inkább a K601-et választanám mint a HD650-et ára miatt is meg nyilván ízlés kérdése is. Egy dac nem számít olyan sokat tapasztalataim alapján mint a fejhallgató. Az erősítő viszont nagyon sokat tud számítani, viszont itt már egy belépő kategóriás is nagyon sokat dob.
Nem a HD580-at kérdőjelezem meg biztos nagyon jó fejhallgató és nagyon jó ár/érték arányú, (csak az én ízlésemhez valószínűleg nem passzolna), csak vázoltam az én alternatívámat.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Shufny
őstag
válasz rauschie #13115 üzenetére
Egy fejhallgatós topicban úgy gondolom, hogy ez nem számít öncélúnak. Utóbbi egy évben többen is elindultunk a lejtőn, szóval valószínűleg egyre többen leszünk. Szerintem az egyik leglényegesebb kérdés jelenleg ez. (vagyis a hogyan tovább a Superlux+hangkártya kombóról)
-
rauschie
senior tag
válasz Shufny #13117 üzenetére
Igazából azért vagyok kicsit meglőve, mert a legkomolyabbb AKG amit hallottam egy K24X (tehát nem is tudom, melyik) volt sima hangkártyáról, szóval azon kívül amit leírtam nem érzem magam jogosultnak a tanácsadásra, plusz ahogy írtad, egy szint fölött ha mindkét füles nyitott és nincs egy 2x-es szorzó az árban, ott inkább egyéni preferenciáról lehet beszélni, mint arról, hogy melyik jobb.
-
Shufny
őstag
válasz rauschie #13118 üzenetére
Azért kényes szerintem ez az ársáv jelenleg, mert a K601 például nem ebbe az ársávba készült. Simán ellépte az AKG és "senki" nem vette. És nekem nagyon úgy tűnik, hogy mivel mindenki a nagy Sennheisereket vette ezért abból most rengeteg eladó van . Szóval itt van rengeteg eredetileg 100k+ kategóriába szánt fejhallgató 40 környékén és a hozzájuk szánt erősítők e-szerint lettek árazva. Legalábbis nekem úgy tűnik ezért van most ilyen csúnyán elcsúszva az egyensúly. Én arra tippelek, hogy szép lassan lesz több olcsó és jó erősítő például ami könnyíti majd a helyzetet. Addig is marad az építkezés és összejövetel szervezés .
-
kk831228
addikt
Úgy látom a k601 -et elég jónak tartjátok én is szeretném lecserélni a k530-at!30-körül gondoltam használtan max 40!csak hát meg kellene hallgatni!senn 580/600 vagy ha van 40 körül esetleg 650 akg -ból 601 ahogy olvasgatom!hangzásra meg vagyok elégedve az 530-al árához képest de a tér szinte semmi!annyira írogatják a nagyobb fülesekre hogy nagy a tere!én már nagyon kíváncsi lennék mekkora az a tér! ja és hogy minden számnál kijön -e a térérzet vagy csak némelyiknél?csak még azt nem tudom maradjak -e az akg-nál vagy senn legyen!amikor vettem az enyémet összehasonlítottam a vele egy árban lévő senn-el és hát az nem tetszett annyira valamiért!de majd kiderül!a dacról megy annyit hogy volt nálam tesztelni carat hd1v a füles kimenete elég gyenge (gyengébb mint a laptop alaplapi az x-firől nem is beszélve)az analóg része nem rossz de nem is voltam elájulva egy két zenénél van különbség de nem nagy!szerintem az ud1 nem rossz választás(már csak az ára miatt is) + egy füles erősítő!
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Fera_27
tag
Visszatértem, hát olvasgattam amiket írtatok, és pl nem is értem miért nem említi meg senki a Beyerdynamicot mint alternatívát. Mindenki Sennheisert és AKG-t ír. Ennyire nincs tapasztalat a Beyerekkel?
Illetőleg használttól kicsit félek, lehet alaptalan a félelem? Valahogy megnyugtató érzés az a garancia amit adnak egy újhoz, lehet ez csak az én heppem.
Valószínűleg pénteken jutok el Mediaba hallgatózni, már írtam is teszt cd-t, jó kis zenékkel.
Ja és nem tudom a Depeche mennyire feszes elektro, én inkább szinti popnak tartom valamilyen szinten, nem tudom ez mennyire "feszes". Ja és bocs hogy eltűntem, csak egyetem. És külön köszi hogy ennyire vitatjátok a kérdést
Vicces ahogy egy pillanatra azt gondoltam 50-ből már valami nagyon brutális kis pakk jönne ki -
Pantok
aktív tag
Sziasztok
Az aprón láttam egy jutányos Logitech G35-öt amiröl már azelött is jókat hallotam, ez adta az ötletet hogy vegyek egy jobbfajta fejhallgatót amit használhatnék PChez és PS3hoz.
PS3-hoz fontos mivel monitoron használom így nincs alap elfogadható hang.
És bár a G35 jó lenne, sajnos, vagy inkább természetesen nem működik PS3al.
Volna valami ötletetek?
Fő problémám amikor keresésre adom a fejem hogy a ps3-nak csak ez az optikai digitális audió kimenete van, amit én még az életben nem láttam bármin használatban. De reményeim szerint a monitor (amit ugyancsak most veszek) megoldja ezt, hdmivel megy monitorba a hang, onnan meg sima jack-el jönne. -
titán
válasz rauschie #13103 üzenetére
Ha a használt szóba jöhet, akkor AKG K500/501 is ott van 20k körül. Igaz, hogy 10-15 éves darabok, de elnyűhetetlenek, és a K601-el felveszik a versenyt. De használtakat mindig csak zárójellel, és csak rutinosoknak
@(#13107) t.kristof: thomann.de-n nézegess szét Superlux ügyben. Elmondásod alapján a HD681 (simát) ajánlom. Az elvárásaidnak megfelelő lehet. Az ára magyarhonba 21 EUR az ára (mivel nálunk magasabb az ÁFA) + 20 EUR szállítás, ami összesen kicsit átlépi a keretet (kb 1 ezressel). Viszont ha ügyes vagy, akkor összefogsz valakivel/valakikkel, és közösen rendeltek, megosztva a költségeket. Már több hasonló csomag ért ide itt a fórumon Superluxokból.
@(#13123) Fera_27: Beyerekkel nincs tapasztalat sajnos. Érdekes, de így alakult ki. Felénk (Magyarország) nem igazán "divatos".
@(#13124) Pantok: Én meg a G35-ről elég rosszakat olvastam tulajoktól. Ha nincs rendes analóg audió kimenete, akkor vagy vastagon a pénztárcába kell nyúlni, vagy ki kell hagyni a füles opciót. Ha mindenképpen fülest akarsz, akkor először kell valahonnan (ebay?) egy optikai DAC-ot szerezni (30ezer?), amire dughatod a fülesedet.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
benvolio
őstag
Ha lesz közös Superlux rendelés a jövőben akkor beszállok ha valaki majd intézi.
Most már csak azt kéne eldönteni melyiket. Erősen a zárt felé hajlok az otthoni béke miatt, de még bármi lehet.
Utána olvasva az tudtam meg, hogy a 662B hangja a Shure SRH840, a 662F a Shure SRH440-re hasonlít illetve a freki görbéjük /ezek a zártak/. A 681B az AKG K240, a 681F az Audio-Technika AD500-ra hasonlít.Ha erre alapozok akkor ezt elnézve szinte egyforma a Superlux zárt és félnyitott alternatívái. Nem tudom mi legyen de inkább szerintem a "B"-s modellek közül valamelyik. A zárt vagy a félnyitott? A zárt a "béke" miatt kéne, a félnyitott meg a nagyobb tér miatt és talán jobb is lehet. Szerintetek?
-
Dave™
nagyúr
válasz benvolio #13127 üzenetére
Szerintem a hasonlít a hangja csalóka, max a freki görbe hasonlít. A részletességet nem adja vissza a görbe, ahogyan a tiszta hangzást, teret, soundstage-et sem. Ergo lehetnek különbségek. A félnyitottnak szerintem nagyobb a tere mint a zártnak. Ha nem hallgatod túl hangosan, akkor a félnyitottból sem szűrődik ki túl sok minden. Én abszolút a félnyitottak (nyitottak) pártján vagyok
-
Fera_27
tag
Akkor a többiek hozzászólásai alapján nem kellene nekem egyből fejest ugranom egy használt üzletbe :\
-
sipi83
aktív tag
válasz benvolio #13127 üzenetére
Na igen. Ebbe lehet én is beleugranék.
A 272HD mellé tervezek egy olcsóbb "party" fülest. Tehát amelyik erősebben kiemeli a mély hangokat. Mert ugyan AKG kristálytiszta, és színezetlen, és szeretem is ezért, de néha meghallgatnék mást is.
Ezért valami mély orientált - nyitott (vagy ha nincs a Superlux-ban ilyen akkor lehet zárt is) érdekel.
Ti melyiket ajánlanátok? -
kk831228
addikt
Én használtan vettem a fülesemet!Ha normális kezekben van akkor olyan mint az új!Legalább is az enyém olyan!
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
rauschie
senior tag
válasz Fera_27 #13139 üzenetére
Fülesek kb. bármelyik apróhirdetős oldalon lehetnek, én anno valai eldugott lokál apróból googliztam ki az enyémet. Igazából a használt mindig lutri egy kicsit, de füles esetén szerintem még mindig nem annyira, mint pl. egy autónál. A hifi cuccok nagyjából örökké tartanak, amíg le nem ejtik őket, tehát ha külsérelmi nyom nincs a fejhallgatón és szól, akkor valószínűleg rendben van. Az a másik része, hogy aki kifizetett egy fülesért annyit, amennyibe a senn 580/ akg k501/k601 kerültek, akkor esélyes, hogy vigyázott rá. Az tartozik még hozzá, hogy ezeket mindig meg tudod javíttatni, ha valami bajuk van, szóval nem úgy van, mint a kínai vackoknál, hogy egyszer csak elhallgat az egyik oldal és kész.
Neked kell mérlegelned, hogy a 2 év garancia ér-e annyit mint a hangminőség, és akkor még nem beszéltünk a shufny által felvetett problémáról, hogy valóban finnyásabb lesz a rendszer, bár szerintem ha FLAC-et hallgatsz akkor ez nem probléma annyira.
Beyerekről sajna valóba senkinek nincs tapasztalata, ezért nem merjük őket ajánlani, bár simán lehetnek jók.
-
knbs
senior tag
Szervusztok!
Tanacsot kernek toletek. Szeretnek egy fejhalgatot venni a felso hatar arban korulbelul 20-25k, gitarozashoz otthonra gyakorlasra hasznalnam, a gitarbol megy a jel egy effektprocesszorba es onnan szeretnem fejhalgaton elvezni a dolgot.
Mivel nem ertek annyira hozza, igy hangzasban nem tudom mit erdemes ebben az arkategoriaban valasztani. Egy fontos kitetelem lenne csak, az hogy viszonylag hoszabb kabele legyen, mert 40cm kabelhosszal elegge korlatozna a kenyelmes hasznalatban. Strapabiro legyen es kenyelmes.Remelem tudtok valamit ajanlani, elore is koszonom a tippeket!Udv!
A bugyi nem a legjobb dolog a világon. De közel áll hozzá
-
titán
Variációk:
AKG K81DJ
Sennheiser HD448 (rövid a zsinór, toldani kell)
Audio Technica ATH-M30Olcsóbban, de nem rosszabb hanggal, talán gyengébb anyagminőséggel:
Superlux HD681F v HD681B (kicsit nehezebben szerezhető be)
Creative Aurvana Live! (rövid a zsinór, toldani kell)evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Shufny
őstag
válasz schawo #13143 üzenetére
K81 ügyben tudok annyit segíteni, hogy strapabíróbbat nem nagyon fogsz találni. Kényelemben azonban elég hátul helyezkedik el, szóval több órás gyakorlások fájdalmasak lesznek (ami gondolom fokozott probléma, ha játszani kéne közben. Igaz inkább akkor fáj mikor leveszed, addig nem nagyon, amég rajtad van ). Én kifejezetten szeretem a hangját, de egyeltalán nem valószínűtlen, hogy ez rád nem lesz igaz. Zajban tudtommal meg lehet hallgatni, ha mégis érdekel. (mármint mostmár a K518DJ -t, elvileg még jobb is valamivel mint a K81)
-
benvolio
őstag
válasz levelunye #13097 üzenetére
Talán ez is jó, most jóárasítva van!
Szerk.:knbs: neked is ugyan ezt
[ Szerkesztve ]
-
krisztianAMG
senior tag
Üdv !
Nemrégiben valaki emlegette,h ilyen erősítőn dolgozik. Kérném a tisztelt kollégát,h ha a szeme megakadna eme üzenetem jelentkezzem privátban. Köszönöm !
-
truefx
aktív tag
Binaural felvételekkel kapcsolatban mi a véleményetek? Kipróbáltam, és le vagyok nyűgözve.
-
vikvuk
senior tag
PHILIPS SHP2500 mennyivel jobb mint egy noname, genius? hasonló áron van jobb?
HIFI-TV-hez írják, de számítógéphez lenne napi sok óra[ Szerkesztve ]
A CSUPA NAGYBETŰ nem jelent semmit.
Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hardcore café
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen routert?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Óvodások homokozója
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs