Aktív témák
-
madgie
titán
Délután öt óta szól itt nekem a kis drágaszág, nem kamu a bejáratás dolog, először falsak voltak a gitárok a magasabb tartományokban, a mély is puffogott néha, most, pár órás járatás után már sokkla pontosabban szól minden, végre elviselem a sűrűbb metált is vele (eddig főleg jazz, r'n'b, meg hasonló cipőnézegetős zenék mentek). Most itt hagyom estére 30 gigányi zenével shuffle-ben, hadd kapjon mindenfélét
-
Dave™
nagyúr
válasz Mandarinn #12949 üzenetére
Szerintem az már nagyon elborult ár egy fejhallgatóért. Elhiszem, hogy piszkosul jó, meg hogy érezhetően, hallhatóan jobb, mint sok más (vagy közel minden), de ez elsősorban megint egy piaci rés betöméséről szólt, és én ebben nem kívánnék aktívan közreműködni Ismerek olyat, aki abszolút megengedhetné magának, szereti is a zenét, használ is fejhallgatót, de eszébe nem jutna megvenni. Meg gondolom olyan is akad, aki nem engedhetné meg magának, mégis van neki. Máson kompenzál Amúgy én nem vagyok jó példa, abszolút a maximális ár/teljesítmény mutatójú dolgokat szeretem mindenből, ráadásul ha egyszer valamiből csináltam egy hatalmas vételt, utána hajlamos vagyok referenciaként tekinteni rá (a HD668B pl. nálam ilyen, hogy ON is legyen a dolog)
-
AMDFan
addikt
válasz bigmasterg #12940 üzenetére
Nem tudom, én régebben hallottam egy nagyon jó hangfalpárost bemutatóteremben, de ahhoz nem tudok viszonyítani. Szóval nem tudom milyen lenne mondjuk a K601-hez képest. De azt tudom, hogy mit tud az itthoni szobámban az újan 200k körüli hifim, és az újan 50k körüli K601. Szerintem mélyen zsebbenyúlós lenne ha hangfalakkal szeretném azt a hangminőséget megkapni amit a K601 tud. És egy bizonyos szint felett azért már nincsenek nagy különbségek. Kíváncsi lennék a HD650-re egyébként, meg a HD800-ra is. Ha mondjuk egy HD800 tud olyan hangot mint amit egy többmilliós hifi (amihez szorosan hozzátartozik a szoba kialakítása is, aminek ugyanúgy ára van), akkor bizony megérheti megvenni, mert van akinek nincs is lehetősége egy külön szobát kialakítani zenehallgatásra, míg 250k-t ki tud adni egy fejhallgatóért. Az, hogy 250k egy fülesért sok vagy kevés abszolút relatív. Aki mondjuk sokat játszik számítógépen az simán kiad 250k-t egy gépért, és évente még rá is költ. Laptopokról okostelefonokról nem is beszélve. Én biztos, hogy vennék HD800at ha megtehetném.
-
Dave™
nagyúr
-
PuMbA
titán
válasz dudika10 #12934 üzenetére
Szerintem a pszichológia is kilőve, mert azt vártam, hogy nagyon durva lesz a füles.
Jó lenne elmennem a fejhallgató találkozóra, csak nagyon messze van ide Pest...Dave™: Én nem találom unalmasnak, hiszen tetszik az Akai hangja is (klasszikus hangszerekhez első osztályú). A gond az, hogy még nem találtam/hallottam olyan rendszert ami jobb lenne nála. Nem rég mászkáltam a Media Marktba és be volt kötve egy 200k-s Yamaha álló hangfal, CD-ről ment rajta régebbi Metallica, de szerintem rosszul szólt. Az Akai és a Superlux szintjét nem éri el.
A hangszer elkülönülésről: az Akain is ugyanolyan jól hallom az egyes hangszereket.[ Szerkesztve ]
-
Mandarinn
senior tag
Hát igen de ha feljebb szeretnél majd fejleszteni az óhatatlanul rosszabb ár/érték aránnyal fog járni mint most a Superlux mert ugye fent egy kis javulásért egyre többet kell fizetni.
Az meg megint más kérdés, hogyha lenne bőven pénzünk akkor nem figyelnénk ennyire az ár/érték arányt. Másképp látnánk a dolgokat. Mert hát mire költsünk akkor ha nem erre amit nagyon szeretünk. Nem hiszem, hogy csak gyűjtenéd a bankszámládonÉn simán megvenném Gyönyörű is
-
madgie
titán
Na ja, csak a MM-ban nem úgy szól az a hangcucc, mintha otthon, a megszokott elrendezésű szobádba betennéd. Szerintem az Akai cuccod sem remekelt volna ott és akkor. Anno költözéskor én is meglepődtem, hogy az akkori hangcuccom mennyivel sz*rabbul szólt az új helyén. Aztán átalakítottam kicsit a szoba elrendezését, jobban be is laktuk az adott szobát, teljesen más lett a hangja.
-
Zinho
aktív tag
Szerintem egy millából is össze lehet rakni egy olyan rendszert ami szarul szól...!
A fejhallgató vs hangfalhoz én meg csak annyit mondanék, hogy oké az ár/érték arány, meg a szoba elrendezés stb, de mivan akkor ha már két ember akar zenét hallgatni?Amúgy a hifiben tényleg az a sz@r, hogy minden befolyásol mindent, én most cseréltem jumper kábelt, meg ráforrasztottam a banándugaszt a kábelre, és eltompultak a mélyek.. nagyon remélem hogy csak be kell járatni megint, szóval még adok neki egy kis időt... ugyanakkor sokkal teresebb lett és precízebb (ezek szerint ennyit számít a jumper...) .
-
PuMbA
titán
válasz madgie #12959 üzenetére
A szobám akusztikáját nehéz alulmúlni: a hangfalak nem a szoba hosszanti iránya felé vannak állítva; a hangfal és a szemközti fal között durván 2.2m van és a fal tök üres, én meg a közepén kb. 1m-nél ülök.
Végíteletet akkor majd két hét múlva mondok, addig hallgatózok és szokom a hangját a fülesnek.
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
Csak hogy rendbe tegyük a HD598 anyagait.
Fülpárna:velúr
Fejpárna:műbör
Fejhallgató:anyaga-műanyag, valódi fa berakással
Dave:+1, elvileg azt mondják, hogy egy ezres fejhallgatóra költve olyan, mint ha 10et költenél hangfalakra. Magyarul 10 hallgatóig jobban kijössz fejhallgatóval, ugyanazzal a hangminőséggel
Bár ez csak nagyon elméletiThey said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Dave™
nagyúr
válasz baluka26 #12964 üzenetére
Azzal nem számol az elmélet, hogyan lesz meg a 10 kimeneted
Más. Ma voltam Saturnban más okból kifolyólag, megnéztem a K242 HD párnáját, és nagyon kényelmes. Vastagabb meg szélesebb is, mint a superluxé, de külső méretre ugyanakkorának tűnik. Valaki meg tudja erősíteni, hogy a K240 meg a K242 HD ugyanazt a párnaméretet használja?
Volt kirakva egy konténer HD555, 27-ért adják, de valahogy nem volt slágertermék, ahogyan láttam (ennyiért nem is csoda, bár karácsonykor sok csoda történik, lehet ebben bíznak ők is)
-
baluka26
nagyúr
Hát azzal nem
Ha ugyan az lenne a párna, akkor szerintem úgy adnák el őket, hogy K240/K242HD/...de majd jön Schawo és megmondja
Amúgy a K242HD-t mi a rákért adják külföldön ilyen drágáért?!They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Dave™
nagyúr
válasz baluka26 #12966 üzenetére
Itthon sem olcsó. Ránézésre ugyanakkorának tűnt. Egyébként kezdem úgy érezni, hogy én sokkal inkább egy AKG (Superlux ) person vagyok, mint Sennheiser. A kettőt egymás után felpróbálva (K242 meg HD555) elég mellbevágó a Sennheiser színezése (pedig direkt csinálják, amint olvastam valahol, ugyanis igény van rá).
-
Anonymusz
tag
Sziasztok megint!
Megvettem a Fatal1ty-t és azon kívül, hogy kicsit tompa tökéletesnek tűnik. Remélem a hangja majd még javul a bejáratás során. A beépített miki is szépen vesz mindent, és nem recseg. Csak egy gondom lenne. Ugye ez USB-s viszont én használnám a hangkarira kötött hangfalakat is. Oké bementem vezérlőpult hang... átállítottam a hangkártyára a kimenetet, bemenetet egyaránt, leokéztam de ugyanúgy a fejhallgatón jön a hang. Már mindent megpróbáltam, leszedtem a QuickSoundSwitch-et de ezt is ha átállítom semmi se történik. Kihúzogatni meg nem nagyon szeretném a csatlakozót. BTW egy Raltek ALC888/1200-am van. Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
truefx
aktív tag
Amazon-on egesz csabito a HD555 akcio ($95): http://amzn.to/d9JY3s
-
titán
válasz baluka26 #12977 üzenetére
120ohm, 74dB @1mW
ez a durva nem a ráspolyA baj az, hogy 520-nél most jár a licit, 49 ajánlattétel után, 2 nappal a lejárat előtt. Az eredeti terv K1000 400 EUR alatt volt, de most a K1000 600 EUR alatt projektet futtatom már.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
p_adam
addikt
válasz schawo #12978 üzenetére
Ez eléggé jó áron van (és alkudható is), mondjuk sokat nem ír róla
Egyébként a korai változat elméletben jobb mert kiegyensúlyozottabb hangú de persze biztonságosabb lehet a későbbi változatból venni.
-
cszn
őstag
Elvileg holnapra meglesz az én Superlux HD-668B-m is. Pumba úr már feladta.
Majd jövök értékelni. -
bandita666
csendes tag
Kinéztem két olcsóbb headsetet:
- Creative Fatal1ty Gaming Headset vagy
- LOGITECH Premium Stereo Headset PCMelyiket érdemesebb megvenni? Vagy esetleg valakinek jobb ötlet?
Sajnos anyagiak miatt csak max 10k jöhet szóba és a mikrofon is fontos lenne.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Voltam MM-ben fülhallgatókat nézegetni. Valami 80-as évekbeli rock cd ment
Sennheiser HD201 nagyon tompán szólt, és igazából mindegyik. Egyedül az AKG 514 szólt rendesen. Én hallhattam félre valamit?
-
AMDFan
addikt
No végül megjött az én Bravo V2-m is, kb 1 órát nyúztam eddig, tetszik. Alapvetően az dob sokat a hangon, hogy a windowsban és a foobarban is 0db-n hagyhatom a hangerőt és a Bravon állítom. Viszont azt vettem észre, hogy a Bravo potija kis állásban nem igazán tökéletes, és nincs szinkronban a jobb és bal csatorna hangereje. 8-9 órás állás között már jónak tűnik, viszont innen már nem tudom feljebb tekerni mert akkor már túl hangos. Azt vártam volna, hogy kicsit tágabb határok között tudom majd állítani a hangerőt, de végülis nem akkora probléma.
Ti ezt hogy oldjátok meg? Hol szabályoztok hangerőt? Szerintem ez elég sarkalatos pont. -
baluka26
nagyúr
bandita: Valaki most vett nemrég Fatal1ty-t, még ezen az oldalon van talán, ha visszaolvasol, kérdezd meg tőle, hogy szerinte milyen.
attiati: Hát a HD201 meg a K514 nem éppen ugyanazon kategória. HD202 összehasonlítható a K512/514-el leginkább, szóval jók a füleid
AMDFan: Én csak az erősítő potiját tekergetem, de ilyen problémám nincs. Lehet, hogy a cső lesz a hibás Nálad...Nekem pl nem olyan rossz a kínai, de Schawo írta, hogy szörnyen rossz, amit neki küldtek hozzá.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Mandarinn
senior tag
Ki hogy áll a Superlux bejáratással? Nekem kb 25 órát ment eddig.
Mik az érezhető különbségek ( ha van ilyen) 25-50-100 óra után? Aki esetleg már ott tartana. -
bigmasterg
addikt
válasz AMDFan #12987 üzenetére
Ez nálam is jelentkezik, de a 650nek azért kell kraft, így nem túl hangos (555el is néztem már, annál zavaróbb lenne egy kicsit). Ha éjszaka akarok nagyon halkan zenét hallgatni, akkor jön elő leginkább, ilyenkor egy kicsit halkabbra veszem vagy a foobaron (vagy a win-on, ízlés kérdése).
-
AMDFan
addikt
válasz bigmasterg #12994 üzenetére
Nagyon jó képek!
-
bigmasterg
addikt
Hazaértem, gyorsan meghallgattam az egyik superluxot, ez már járt kb. 6 órát. (nem a én fejemen).
Azt kell mondja, hogy ez igen jó vétel volt. Még csak 3-4 számot hallgattam meg vele (csak sima laptop kimenetről).
De látatlanba, csak hang alapján mondtam volna rá egy 30-40 ezret. Az anyagminőség már más kérdés.
Gondolom még járatódnia kell, talán kicsit sok mélye, meg a magas alsó tartománya (értsd közép és magas között) kicsit furcsán szólt.De közben ezt vissza is vonom, mert felvettem az én 0 perces darabomat és még 'nyersebben' szól.
Felszenvedtem rá a velúr párnákat (2 emberes feladat), még nem tudtam eldönteni, hogy kényelmesebb-e. Maga az anyag jobb lenne, viszont kisebb a lyuk átmérője. Ezzel kicsit rálóg a fülemre(nyomja), a másikba meg belefértem.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bigmasterg #12997 üzenetére
Csináld meg a két forintos modot. Nagyon kényelmes lett vele a K240.
Nehezen ment fel rá a velúr párna? Érdekes. Van pereme a 668 kagylójának, mint a K240-nek, vagy a perem helyett a kagylótestre kell ráfeszíteni a párnát?Ahh, teszteled a bejáratás hatását? Hmm, okos
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
cszn
őstag
Na megjött az enyém is! Gondolom mindenki tudja miről van szó.
Egyelőre én is kb. annyit tudok mondani amit előttem már elmondtatok:
Kicsit sok és éles a magas, ez elég egyértelműen jelen van minden zenénél. A közép valószínű rendben van, de ezt a sok magas miatt elég nehéz megállapítani. Majd ha jár egy picit és a magas kiegyenlítettebb lesz akkor kiderül. A mély nem sok szerintem, hanem inkább agresszív. A lágy, elnyúló, mélyebb mélyeket még nem nagyon szereti, de szépen lemegy az alsó tartományokba is amúgy, jól bírja. A durva (stoner, doom) rock viszont így pont fekszik neki...
Egyértelműen megéri a pénzét. Sőt! Nagyon jó választás volt. Köszi a tippet és a közös vásárlást a srácoknak, főleg az ügyintézést PuMba úrnak.Végre letesztelhettem a NAD-om fejhallgató kimenetét valami normális fülessel! Ezzel már tartoztam neki. És ha már itt tartunk, volt itt szó a füles és a hifi összevetéséről. Ami tuti, az az, hogy más világ a kettő. Egy fülesnél sose fogod érezni a mélyet ahogy "összenyom" akár halkan is (főleg halkan nem) egy jó kis drone vagy triphop vagy bármilyen más mély centrikus zenénél. Ezzel szemben nagy valószínűséggel a hifiden se tudod kihasználni a zúzós rock, metál zenéket, mert ezeket meg igen hangosan kell hallgatni ahhoz, hogy a kellő hatást elérjék és ezt a szomszédok vagy pihenni vágyó családtagok (a zasszony ) sokszor nem jó szemmel nézik. Ezeket persze lehetne sorolni, hogy melyik mire jó, de szubjektív is, meg nagyon zenefüggő.
Mindenesetre én 80-90%-ban maradok a hifimnél, mert azért jobban szól, de végre van egy jó fülesem amivel ki tudom váltani! Remek!
Aktív témák
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest