Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zaied

addikt

válasz UX #90677 üzenetére

Akkora kezem van, hogy nincs nagyon rá szükség, szétnyitom az ujjaim és már ott is vagyok ahol kell, fokozatmentes ide vagy oda :DDD

Mikor fölajánlották nem kérdezték hány órába van a kezemhez nőve az egér, hanem csak azt hogy vállalom e vagy sem :) .

• Zaied

addikt

válasz UX #90675 üzenetére

Nálam nem volt ilyen jellegű probléma még.
    Nem én nem kapcsolgatom, csak toll módba van mindig

Nem, billentyű+Wacom+egér kombót használok. A táblán van 8 programozható gomb, ami remekül működik az Adobe termékekkel(PS, AI, ID) + Capture One, így ezen vannak a gyakran használt dolgok, a többi funkciót billentyűről érem el (nem makró, megtanultam fejből ami kell, igaz így kicsit több gomb kell, de mindig, mindenhol ugyan az és nem kell a fölprogramozással szenvedni). Navigálni ha kell szerkesztés közben a touch funkciót használom(fentebb emelem a tollat és a másik két ujjammal már tudok is navigálni, zoomolni). Kattintás meg mint mondtam oda se nézek és megy a rendes 1:1 mappingben.
    2 monitort használok, az egyik csak kontroll, így amin szerkesztek csak azon működik.
    Az egér csak akkor kerül elő, ha nem ezeket használom.

Van egy régi Intuosom, ahol több tollat lehetett hozzá venni és a tollaknak más funkciót tudtál adni, gyakorlatilag élőbe is ecsetet cseréltél.

• Zaied

addikt

válasz UX #90672 üzenetére

Linkeltem a képet, van két gomb az oldalán bal-, jobb klikk, heggyel mozog a kurzor egér módban(ezt a legszarabb wacom tábla is tudja évek óta).

Szerintem zárjuk le már ezt, te nem érted, hogy nem lehet egy tollat nézni, mi meg azt nem értjük hogy dolgozol.
    Én tervező ismerőseim se használnak wacom táblát, se a fentebb említett "munkaegerek", viszont valamilyen makrózható cucca mindnek van.

Részemről anno azért vettem meg az első Wacom táblámat mert nem egy 100+ grammos dologgal akartam "rajzolni" amit noszogatni kell hogy finoman mozduljon meg.

• Zaied

addikt

válasz UX #90665 üzenetére

Nem volt lehúzva a mutató sebessége a rendszerbe? Nálam csinált olyat frissítések után, hogy 0-ra rakta a rendszerben, így kb meg se moccant az egér.

"ceruza hegyével elég nehéz lehet eltalálni egy bizonyos pontot" át lehet kapcsolni egér módba és akkor teljesen úgy működik mint egy egér a toll. Máskülönben 15 éve használok iMac+Wacom kombót nem okoz gondot vaktában pont oda bökni ahova kell, bármilyen hihetetlenül hangzik is. Ezért nem szeretem a képarányokat se váltogatni, mert akkor már nem megy :DDD
    Különben az asztalon van vízszintesen, szembe velem a kijelző és hagyományos 1:1 mappingba használom mindig és csak a monitort nézem.

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz UX #90668 üzenetére

Inkább próbáld ki...

"Az úgy jó hogy látod a kezed rajzolás közben."

Egyetértek. Tehát akkor munka közben az egerésző kezedet nézed?

"Ezt egy másik topikban ajánlották,"

Kíváncsi volnék, hogy ki volt az, mert egy tapsvihart mindenképp megérdemel. ;]

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz UX #90664 üzenetére

"Hány kelléket mutassak?
    5 monitor van itt, és 4 ámítógép + 1 ipad pro."

És egy célszerszám se. :DDD

"Neked akkor mindenki vicces aki tervez valamilyen szoftverrel, és nincs wacom táblája?"

Aki komolyan is gondolja a dolgot (mármint a hivatását), és mégis ennyire ellene van a kifejezetten erre tervezett, bizonyítottan bevált eszközöknek, az igen, mert ott 10-ből 9-szer valami nem kerek. Egészen addig, amíg nem prezentál valamilyen elismerésre méltó művet, amit kőbaltával hozott össze, mert akkor szimplán csak "csodabogár" kerekedik belőle. :))

Amúgy egy időben én is mozogtam grafikus vonalon, bár ott főleg 3DS Max, Softimage XSI és ZBrush/Mudbox pörgött (de egyébként CAD-es ismerőst sem hallottam még digitális táblát szapulni). Egy egér kell hozzájuk, ahogy egy makrópad sem árt, de egy normális Wacom motyó után legfeljebb csak akkor nyúl az egeréhez az ember, ha muszáj, mert intuitivitásban sehol nincs egy stylushoz képest.

"Egy Anywhere 2-őt már megrendeltem, ha néha játékra fanyalodnék, mert arra tényleg nem jó."

Ahogy az Anywhere 2 sem, szóval csöbörből vödörbe.

gl hf :D

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz UX #90657 üzenetére

Ühümm. Bár az azért kicsit vicces, hogy a munkakörhöz két legfontosabb kellék (monitor + tábla) nincs meg, feltéve persze, ha nem hobbiról van szó, csak az ilyen ajtótámasztéknak való egerek, de kinek mi, ugye. :))

• Zaied

addikt

válasz UX #90657 üzenetére

Én a monitorral kezdtem volna :DDD Mennyi mindenben különbözhetnek az emberek…

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz UX #90651 üzenetére

"Szóval nem akarok még egy céget hízlalni."

Pont azt az egyet nem, amit kéne, ha már grafikai jellegű munka, meg "pörgős" tervezés. Figures. :D

---------------------------------------------------

(#90654) dqdb: "A görgő itt van a legközelebb ahhoz megjegyzéssel"

Az adott posztban felsoroltak közül. Ezért sem mondtam másik Logitech terméskövet.

A V2-nek is a nagyon feszestől majdnem szabadonfutóig lehet állítani a görgőjét, és szerintem egy jobb konstrukció. Na mindegy, reméljük beválik neked a másik is.

Nem kell fiók, lehetsz Guest, akkor nem muszáj regisztrálni. A Synapse 2-ben még kellett + internetkapcsolat is, ami mondjuk úgy, hogy nem hatott kedvezően a megítélésére. Most is törölhető beállítás után, de az RGB beállításokat nem fogja megjegyezni (a makróra nem emlékszem, de a többi szetting biztos marad). Ez nyilván direkt van, de nagyon nem szimpi politika.

• dqdb

nagyúr

válasz UX #90644 üzenetére

logi Anywhere vagy MX Master véleményeket az árukeresőn, van aki összepisili magát tőle, és van aki szerint hulladék
    ~10 éve a jelenleg MX Master néven futó vonalat használom. Rettenetesen kényelmes, de ettől függetlenül objektíven nézve egérként egy hulladék, amit nem azért használok, mert jó, hanem azért, mert eddig nem találtam nemhogy jobbat, hanem kevésbé rosszat sem.

Megjött a Basilisk V3. Az ajánlott V2 megrendelése után megnéztem, hogy mi is a különbség a V2 és V3 között, hogy az utóbbi itt nincsen ajánlva, ahogyan nekem is a V2 érkezett ajánlásként a A görgő itt van a legközelebb ahhoz megjegyzéssel, és eléggé meglepődve tapasztaltam, hogy éppen a fokozatmentes görgetés a különbség, és a V3 pontosan azt hozza, amit szeretnék, nem csak "valamit", ami közel van hozzá. Ezt nem lehetett volna véletlenül megemlíteni, hogy 10 grammot megér-e nekem az a feature, amit direkt említettem, hogy milyen fontos számomra? Ennyire azért nem kellene a grammokat nézni, ha a különbség éppen az a feature, amit a kérdező szeretne. Szerencsére még időben ránéztem, és kihátráltam a V2-ből.

A forma elsőre jónak tűnik, kicsit más, kicsi alacsonyabb, aztán majd kiderül pár nap után, a kétharmad akkora súly azonnal érezhető, a jobb talpak is, a gombok is határozottan jobbak. A Synapse egy rettenet, a fiók erőltetése agyrém egy beépített memóriával rendelkező perifériánál (kétszer kell rányomnom, hogy guestként akarom használni, mire eljutottam az egér beállításaihoz), és érzésre lassabban indult el, mint egy Fusion 360, ami felettébb tohonya egy jószág. Szerencsére a világítás kikapcsolását és a hüvelykujjnál lévő harmadik gomb középső gombra konfigurálását megjegyezte az egér, így repülhetett a Synapse gépről, és többet nem is kell majd látnom.

Xlite V2 még úton van, mert azt csak fehérben találtam itthon.

• Zaied

addikt

válasz UX #90642 üzenetére

Konkrétan erre gondoltam, lehet állítani hogy mennyit kelljen mozgatnod, azt is tudod hogy csak kisebb felületen működjön és nézned se kötelező, nézheted a monitort is.
    Át tudod kapcsolni a tollt, hogy úgy működjön mint egy egér és ugyan úgy számazerűen szabályozható az érzékenysége is. Plusz a nyomáspont amit egy egér se tud…
    Plusz az összes magic mouse funkció működik rajta.

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz UX #90644 üzenetére

Az emberek döntő többségének lövése sincs arról, hogy milyen a jó egér. Vagy azért, mert soha nem volt neki olyan, és nincs értelmes viszonyítási alapja, vagy azért, mert ő sincs pontosan tisztában az igényeivel, vagy azért mert rosszul választ forrásokat, amik megvezetik vagy pedig azért, mert nem is érdekli.

Hidd el, sok éves tapasztalat mondatja velem, és ezért sem nézek olyanokat, mint például az árukeresős vélemények. 10-ből 9-szer fizikai fájdalmat okoz, amit olvasok. Úgy is mondhatnám, hogy agytövön rugdos™. :DDD

"Úgy néznek ki mint egy klumpa."

Tőlem lemmingtakonnyal futtatott kecskebakként is kinézhet, ha passzol a fogásomhoz, olyan könnyű, hogy átfújom az egérpadon, és kukába lövök vele mindent is. :DDD

"Hogy nem megy be oda a kosz?"

A titka annyi, hogy nem mellette kell fröcskölni szanaszét a macskaszőrős pörköltszaftot. :DDD

Egyébként meg nem sokkal körülményesebb tisztán tartani, mint egy teli burkolatost. Pár hetente megdörgölöd egy kicsit valami finomabb kefével, három perc alatt megvan, de lehet, hogy sokat mondtam (a Pulsarnál meg alulról is hozzáférsz a tenyértámaszhoz, plusz az oldalak belső felületének nagy részéhez). Félévente két-három fújás sűrített levegő is mehet bele, ha meg nagyon igényes akarsz lenni, akkor mittomén, mondjuk évente egyszer szétszeded, és rászánsz 10-15 percet.

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz UX #90637 üzenetére

Hát, amennyi tapasztalatom van vele, annyi nekem bőven elég is volt, de igény esetén a Mac-es témában jóval jártasabb Zaied is szívesen lehordja a sárga földig, ha arról van szó, csak kicsit noszogatni kell, mert szégyenlős. :DDD

"Ha számít a kényelem és a gyorsaság, akkor csakis egér és billentyűzet!"

VS komolyabb Wacom + makró pad?

:DDD

"Valami 21 ezres volt.."

Lényegtelen, hogy mennyi volt. Meg kell válogatni, hogy mit vesz az ember, de az utóbbi időben azért eléggé összekapta magát a Razer (kellett neki az a Logitech G PRO Wireless, majd G PRO X Superlight, hogy kicsit magához térjen), egerek frontján legalábbis mindenképp. Régen sokkal több vackot gyártottak, de akkor is voltak már remek holmijaik is. Egyebek mellett például ez.

"Aki olyan ótvar szart kiad a kezéből, az nem kap több esélyt,"

Csak megfelelő módon kell tájékozódni vásárlás előtt, nem a megérzésre vagy hype-re, netán rossz forrásokra (net nagy része) hagyatkozni. Nekem még nem igazán volt olyan tech cuccom, amit megbántam volna, de ez azért van, mert pénzköltés előtt szinte mindig nagyon alaposan utánanézek a dolgoknak. A kivétel az, ha valami szeretett gyártó papíron jó motyója jelenik meg, netán régóta várom. Azt bekockáztatom nagy rákészülés nélkül, de ezekben az esetekben meg inkább a potenciális fun vezérel, és tisztában vagyok azzal, hogy akár be is fürödhetek; ekkor meg nem a gyártó, hanem az én hibám a történet.

Viszont akkor a mindenféle márkák ~90 százalékát alapból nyugodtan leírhatod (az Apple is köztük van ám, elég előkelő helyen ;]).

"Kettőnek a bal egérgomb, egynek a görgő ment szarrá, sajnos. A görgőt nem vállalja a szerviz, pedig mutatta a srác hogy valami 900 forintos kütyüt kell precízen a helyére forrasztani."

Jól mondja. Egy Alps/Kailh encoder ~6-800 forint, a jó kapcsolók párjának árait meg az előző posztban ecseteltem. Ilyen problémákkal nagyon nem érdemes garanciáztatni, csak ide kell jönni a topikba, és minimális juttatás fejében szinte biztos, hogy találsz valakit, aki megcsinálja neked, és az egered jobb lesz (szó szerint), mint új korában.

"én a Razorral."

A te veszteséged. Amiket pl. felsoroltam fent, első osztályú wireless cuccok, rendkívül széleskörű összehasonlítási alap mellett. Egyébként nagyon nem vagyok Razer fanboy. Itt elsősorban G-Wolves és Pulsar love van. Meg remélhetőleg hamarosan Atompalm is.

• Zaied

addikt

válasz UX #90637 üzenetére

Ezt mind lehet állítani egy Wacom táblán…

Az Adobe családba nekem nem volt élmény a magic mouse.

• Tewe013

őstag

válasz UX #90628 üzenetére

A 3dconnexion pro a legtúlárazotabb valami, amit valaha láttam az apple magicszarja mellett, ha CAD akkor 3dconnexion spacemouse, ami szintén drága, de legalább értelme is van. Én mondjuk az Orochi v2-vel teljesen jól elcadezgetek, igaz én nem napi 8 órában.

• Synthwave

HÁZIGAZDA

válasz UX #90628 üzenetére

"Nem értettem hogy lehet megannyi kézméretre egy méretet, ilyen kis alacsony vackot tervezni."

Ne aggódj, azok sem értik, akik otthonosan mozognak a témában, és évek óta ezzel kelnek-fekszenek.

"Grafikus programhoz és 3d modellezéshez kerestem egeret és megrendeltem ezt és a 3d Connexion Pro-t."

W A C O M
    A
    C
    O
    M

Ha van lé, Cintiq.

"Bármennyire kényelmes, egy picit meg tud fájdulni tőle a kezem, ezzel szemben a Magic Mouse-tól nem. Mert nem kell fogni."

Mert nem is lehet, de amúgy valakinek meg pont attól fájdul meg a keze (a tömegen kívül), hogy nincs semmi, ami azt alátámasztja.

"Az utóbbi években Steelseries egereket használtam, de meguntam hogy 1-2 évet bírnak csak. Kipróbáltam egyszer egy itt agyon hype-olt Razert, de az egy ipari hulladék."

Hát, a SteelSeries a Kinzu v1/Kana v2 időszak után eléggé érdektelen dolgokat gyártott szerintem. Eltelt vagy 8 év, mire jöttek a Prime-mal, de modern vonalból csak arra áldoznék pénzt (Prime/Prime Mini, a wirelessekre már nem).

Az 1-2 évre gondolom a mikrokapcsolókat érted leginkább, az meg 500-1800 forintos összegből cserélhető high-end darabokra (Omron D2F-01F, Kailh GM 2.0/4.0/8.0, TTC Gold Dustproof, TTC Pink). Feltéve, ha nem optomechanikus, mert ott egyrészt nincs nagy választék, másrészt meg valószínűleg jóval tovább húzza annál, mint amit a Prime előtt beletett az egereibe a gyártó.

A Razernél meg vannak ótvar, korrekt, meg überkirály cuccok is. Az utóbbi időben nagyon belehúztak az egerek piacán (Orochi V2, Viper V2 Pro, DeathAdder V3 Pro, közelgő Viper Mini Wireless). Egy-két rosszul megválasztott modell után nem túl bölcs dolog leírni az egész márkát. A sziszegőnél legalábbis.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés