-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Skynet258 #37584 üzenetére
(#37584) Skynet258
Az A6000 nagyszerű gép, nem véletlen, hogy alig van belőle eladó...
(#37616) mikrofon
Az E-M5 II is komoly fényképezőgép, rosszul nem jársz vele, persze ez igények kérdése is. Nekem jópár dolog komolyan hiányozna az A6000-hezt képest, de másnak ettől még nagyon megfelelhet.
A sarokba tett kereső számomra kimondottan előnyös, de ha választhatnék, dönthető lenne, azt a Pana GX7-nél szerettem.
-
eeXaa
addikt
válasz
Skynet258 #37584 üzenetére
...amúgy biztosan azért gondolom így mert én 110 ért tudtam venni 5100 at fél éve, és nekem ahhoz mérve soknak tűnik egy 6k ért annyi... szval ez speciel én vagyok, és mint mondtam, csak hangosan gondolkodtam... persze az a fontos hogy te legyél elégedett azzal amit vásároltál... az a6000 egy nagyon jó váz, biztosan örömöd leled benne évekig..
-
eeXaa
addikt
válasz
Skynet258 #37569 üzenetére
..ahh, csak hangosan gondolkoztam... nekem az a6000 nem ér többet száznál... kifutómodell, és erősen gyanítom hogy még idén meg is lehet majd venni ennyiért.. videó? valamicskével biztosan jobb, de annyit nekem nem érne hogy rendszert váltsak érte.... bár tudom későn szólok de vehettél volna kb.2 évre egy vmilyen legolcsóbb panát, és azzal kivárhattad volna amig az a 6300 esik 150 körülre.. de te tudod... az a legfontosabb hogy boldog legyél a cuccal mondjuk 1 év múlva is...
-
konyi79
addikt
válasz
Skynet258 #37563 üzenetére
Üdv a klubban! A6000 okkal népszerű, szerethető gép, akár a Pana akár ez, jó választás. Ha kérdésed van többen használják itt, kérdezz bátran, vagy a saját topikjában.
-
törölt tag
válasz
Skynet258 #37451 üzenetére
(#37451) Skynet258
"115-ért megvennétek egy Sony A5100-ast úgy, hogy nincs rá gari, doboz (Belgiumból hozták be)?
"
Én inkább A6000-et vennék keresővel, de Te tudod, milyen igényeid vannak.
"Na de.
Akkor már 2 kilóért van Pana GX80 is, ami meg tud 4k videót is - mondjuk egyelőre csak azt néztem meg Youtube-on, baromi szép videót produkál (képeket nem tudom)."
Tudom, a 4K nagy hívószó, de a gyakorlatban sokkal több múlik a normális autofókuszon és a stabilizáción, meg azon, hogy motoros-e a kitobjektív, úgyhogy inkább a Sonyt ajánlom.
(#37472) mikrofon
Jó vétel a Sony A6000, az ajánlott fixekkel. Megjegyzem, csak a Sonyhoz elérhetőek azok a nagyszerű, vázra letölthető alkalmazások, amelyekkel még nagyobb élvezet lesz a "művészkedés" is. A Capture One Express nevűá nagyszerű raw feldolgozó program is ingyen elérhető hozzá.
(#37475) INTELligent
"Tudom, a Pana az raw-only szinte, de nem félek az utómunkától
."
Nem arról van szó, félsz-e az utómunkától, hanem hogy a Panához nincsenek színprofilok a Lightroomban és sajnos igen gyenge a szoftveres támogatottsága...
-
konyi79
addikt
válasz
Skynet258 #37459 üzenetére
Azért ki lehet fogni. Én hoztam el MM-ből 127-ért 5100-at sigma 60-nal kitben. Csak ez ritka, szerencse kell hozzá.
5000 helyett ezerszer 5100-at vennék, csak új árában akkor már 6000. Ha legalább fn menü lenne az 5100-ban annyiért.
Lassan csak összekaparja magát a sony, tud szenzort gyártani és elindulnak lefelé a régebbi modellek árai. Bár pont az ellenkezőjét rebesgetik az árakról. -
Bubukain
senior tag
válasz
Skynet258 #37459 üzenetére
én ugyanezt az utat jártam végig
sony 5000-et néztem ki aztán 5100
de mondom csak kéne az a kereső az LCD mellé, ááá a 6000-es már nagyon drága
akkor elkezdtem nézegetni a panákat, teszteket olvastam, stb......
egy hét alatt mindent végigpróbálgattam a mediamarktban, és a végén megvettem a sony 6000-es kitet
ráadásul 10e Ft-al olcsóbban mert a budaörsi MM-ban rosszul írták ki az árát
így 210 helyett 200-ért elhoztam -
jjeahh
nagyúr
válasz
Skynet258 #37419 üzenetére
Áh csak most látom 100k, az alaposan leszűkíti a kört. Helyedben használt panasonic g6-ot vadásznék, indexen most is van fent egy 78k-ért + 20-25k egy kitobi. Másik opció: gh2 meghackelve... ennek valamivel szebb-jobb a videója (szó se róla, g6 sem rossz), de csak 24-25fps-t tud és g6-hoz képest egyszerű gépecske.
-
Victoryus94
őstag
válasz
Skynet258 #37419 üzenetére
2/4K 30fps-ről inkább mondj le szerintem.
Még az általad írt ár duplájáért sem biztos hogy van olyan. (én 4k-ból csak 24/25fps-est ismerek, az NTSC szabvány számomra nem létezik)Ha egy Samsung NX500-ast találnál használtan, kitobival 130-140 ezer körül, akkor szerintem tökéletes választás lenne erre a célra.
Sony A5100 (A6000) még szintén jó videóban, de a Sasmungtól gyengébb, nincs 4K, és szerintem ez sem fér bele a keretbe még használtan sem.Panasonic vázak jobbak még videóban, de ott nem tudom, melyik az a váz, ami árban, és minőségben is kielégheti az igényeid (bár szerintem az is max használtan férne bele a keretbe)
DSLR-t kilőném, videóra egyértelműen nem a legszerencsésebb, főleg nem az olcsóbb kategóriában.
Akció kamera egyrészt nem zoomos, másrészt képminőségben nem túl erős, akkor már esélyesebb egy videókamera, vagy akár kompakt gép is. A MILC nem lenne rossz irány, de egy picit többet kell rá költeni, vagy az igényekből visszább venni.jjeahh: A https:// -nél van a gond, töröld ki a www előtti részt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged