- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Victoryus94
őstag
válasz
Virtualtale #36880 üzenetére
"Videós témákban általában Canonokat emlegetnek"
Konkrétan azért, mert a Samsung NX500-amhoz képest olyan a képe a Canonnak (FHD-n) mintha 720p-vel venném azt a Samsunggal... -Ez még simán használható. Nem tűéles a kép, de aki nem 100cm-es FHD-s monitoron nézi fél méterről, annak ez nem sokat jelent.
És van hozzá egy rakat kiegészítő, olcsóbb használt obik, meg bármi, ami kell.Ha már Canon, akkor valami videós váz... (bár azért a max 50mb/sec h264 vs Samsung 70mb/sec-es hevc-je között így is látszik a különbség)
Na most ugyanez a Nikonnál sokkalta rosszabb. Ha yotube-n lesed, szinte semmi különbséget nem látsz a 480p és az 1080p-s verzió között.
Lehet, a fókusz is közbe játszik, de hogy a kép videóba nem tűéles az biztos.
(Egyébként az Oly/Pana videóit is lestem (köztük a gyárikat is), és a 4k-s videó éles annyira, mint a Samsungom FHD-ben).Mondjuk most nagyon ki vagyok bukva a Samsungra. Az NX500 szinte a legjobb APS-C -s váz lett. Egyedül a kis akksi+kereső hiánya lehet a hátránya (meg 1-2 szoftveres butaság, amit simán javíthatnának). De az, hogy fogta magát, és megfutamodott... én meg itt maradtam obik nélkül. Vagy van belépős obi használtan annyiért, mint Nikonéknál újonnan, vagy van profi külföldről rendelve hasonló árban, mint Nikonéknál
Ha lenne pénzem, vagy vennék egy samsung 50-150 + 16-50S obit, vagy Sony A7II (ből valamelyiket) +Carl Zeiss, de az már milliós tétel.
Canikonra meg csak erős kompromisszumokkal tudok váltani (mondjuk 300k alatti vázaknál) -
jjeahh
nagyúr
válasz
Virtualtale #36853 üzenetére
A belépő canonokban nincs dual pixel tudtommal.
Az objektív kínálat dologhoz... jó dolog amikor le tudod írni, hogy xy rendszerre több az obi, de ha mondjuk egy adott gépre csak 3 objektív van és azok pont olyanok amilyenekre szükséged van, akkor nem mindegy?Én pl. sonyval vagy fujival is tökéletesen ellennék, csak azért döntöttem pana mellett anno, mert sony fronton sokkal drágábbak a keresős modellek, fujira meg hiába van rengeteg szuper üveg, ha pont megfizethető, gyors portré fix nincs, ami számomra alap.
-
eeXaa
addikt
válasz
Virtualtale #36851 üzenetére
Igen! Valóban nagyon buta vagy, én nem kérkednék ezzel... inkább írnád le neki privátban... a trollkodásodra itt senki sem kiváncsi..
-
MrChris
nagyúr
válasz
Virtualtale #36824 üzenetére
Bocs, kolléga felvilágosított, szinte alkalmatlan a GX7 és úgy a Panasonic meg a m4/3 mind videóra és fotóra. Már csak azért mert kicsi a szenzor, nem a nagy amivel sokkal jobban tudod a háttérmosást csinálni. Mint láthattad a G7 is szinte csak életlen képet csinál az AF-a ráadásul lassan találja meg még ezt is. Van pár gyári hibás GX7, G6, GH2 váz itt a csapatban akiké jól fókuszál, de ilyen szerencséd nem lehet. Amúgy meg a GX7-nek rossz a fogása, elképesztő, kiesik a kezedből. Bár ebből is van akinek jobban sikerült darabja van és nem szenved ettől. Képileg meg vagy túl hideg vagy túl meleg képet készít mert mindig rosszul méri a fehéregyensúlyt, de ebből is vannak selejtesek amiken jól működik. A felbontása is csapnivaló 16mp, manapság mire elég? Egy jobb mobil is van ennyi. Most már tudom Plafoon-tól hogy az objektív választék is elég hergya, de minek is vennél egy ilyen vacakra. Nem is tudom, hogy tudok a G6-al éles képet meg jó színeket csinálni, valószínűleg ez is hibás darab.
Inkább Sony milcet javasolnék, ha kevés pénzből akkor A5000-t, többért A5100 vagy inkább A6000-t. Ezeknél nincs igazán jobb gép a milc kínálatban 100-200e körül és mint már tudjuk, sokkal nagyobb számú, legalább 22 db objektív vár megvásárlásra. Roppant jó kitobi jár hozzá, ami már ekvivalens 24 mm-en kiváló képet biztosít művészi kép sarok kezeléssel, nem kell utómunkával elérni a szétkenést, míg a Panáé csak 28mm és nincs semmi karaktere, ridegen éles, ahogy az ekvivalens 24 től induló palacsintazoomja is. Persze csak abban az esetben ha hibás a váz és élesre tudja állítani.
-
MrChris
nagyúr
válasz
GX7 többször feltűnt kitobival bőven 150 alatt garival, még egy bolt is árult bizományból. A GH2-t annyit hekkelheted amennyit akarod, sajnos a többi géppel ezt már nem lehet. Pár kezelőszervvel van rajta több, a proságától nem tartanék, végül is csak egy rendes fényképelő.
Nekem GH2 után egy évvel kis kanyarokkal végül G6 lett, az ár érték arányai miatt nehéz lecserélni60-80-ért is megvehető, kb mindent tud, hobbi 'mozis' művészkedésre, család videózásra és persze fotózásra nagyon optimális ennyiért. A kezelőszervei is elegendőek.
-
törölt tag
válasz
Nagy reményekkel vettem GX7-et, de nekem sajnos nem jött be...
Videónál pedig érdemes szem előtt tartani, hogy a legtöbb amatőr felhasználó kézből videózik, automata fókusszal. Akkor meg a Pana videója sajnos nem remekel, a fókusz nagyon lassú, a kép pedig durván remeg. Ha állványról nyomod és nem lesz gyakori fókuszváltás, akkor nem lesz ilyen probléma vele. Egyébként nem rossz gép, de van néhány olyan kellemetlenség, ami a specifikációkból, sőt, a legtöbb tesztből sem derül ki.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Virtualtale #36807 üzenetére
A GH2 24fps-ben meghackelve szerintem jobb, a kezelőszervei, az anyagminősége szintén jobbak, multiaszpi szenzor van benne, tehát 16:9-ben sem croppol, így nem vesztesz széltében a látószögből vagy felbontásból és az oldalán van az SD kártya slot, ami nagyobb gyorscseretalpas állványoknál jól jön (szinte minden fluid videós fejjel), cserébe nem tud 50 meg 60fps-t és szoftveres oldalon jóval gyengébb mint a g6, nincs timelapse, e-shutter, stop motion, meg touchpad af, szemszenzor af, wifi, nfc és hasonló úri ficsőrök, szal a GH2 kb. egy jó kis finoman megmunkált kés, a G6 meg egy jó ár-érték arányú svájci bicska.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Virtualtale #36807 üzenetére
Árban a következő kb a GX7, csak nincs mikrofon bemenet, meg nem forgatós az LCD... viszont nyersz vele dinamikát és kevesebb zajt. Ha használt is játszik akkor 60-70-ért a hackelt GH2 verhetetlen és még több tartalék marad benne az utómunkára. Mint minden kitobi elég fényerőtlen, szürkületkor, meg lámpafénynél már kevés tud lenni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest