- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
rumos14
nagyúr
válasz
Bitlisz #9191 üzenetére
azért azt ne feledd, hogy a tele végén az XZ1 nem csak hosszabb, de több mint két fényértékkel fényerősebb is mint a 14-42-es kitobi. így az XZ1 iso400-a hasonlítandó össze pl. egy G2 iso1600-ával. így meg már fordul a kocka.
(persze az XZ1-re nem tudsz más obit feltenni, egy m4/3 cuccra meg nagyon is.) -
csakb
őstag
válasz
Bitlisz #9168 üzenetére
"Ez a 14-42mm elmegy, de ez is ~60mm hosszú a 30-40mm-es vázra...
Az ideális lenne egy 14-88 (28-175mm->wide+~5x zoom) halk zoom obj, jó fénnyel"Hosszú zoomok MFT-re:
- Pana 14-50 f/2.8-3.5
- Oly 12-60 f/2.8-4.0, MFT adapterrel
- Oly 14-150 f/4.0-5.6, MFT adapterrel
- Oly 18-180 f/3.5-6.3, MFT adapterrelMinél hosszabb a zoom, annál több a kompromisszum a képminőségben. A 12-60 esetleg elmegy, de majd' 1000 EUR-t kérnek érte, plusz adapter. A 14-50 sem sokkal kevesebb. :]
-
csakb
őstag
válasz
Bitlisz #9168 üzenetére
Szia!
"Ha már rászánom magam a költésre, akkor nem 1 éves modellt vennék."
Mindenki úgy szivatja magát, ahogy szereti.
"Meg tartok a fél kilós váz cipelésértől is."
Na, hát ez az. Az MFT legfeljebb a fix pancake-ekkel könnyű, meg kicsi. Egy hosszú zoommal már majdnem ott vagy, mint egy tükrössel.
Vagy hosszú zoomod lesz, vagy fényerőd.
"Fontos, hogy 16:9-ben is tudjon képet csinálni,"
Ez az, amit magad is meg tudsz csinálni bármikor.
Sőt, ha igazán jó képeket szeretnél, akkor nem úszod meg a minimális utómunkát, és a RAW-ban fotózást sem. Pl. mesterséges fényben szinte egyik gép sem remekel, ha a jó fehéregyensúlyról van szó."Tényleg, mi az amit egy m4/3-es géppel nem lehet megcsinálni, de egy belépő tükörreflexessel meg igen? Egy árkategóriában nézzük ISO 1600-ig."
ISO 1600-ig szinte semmi ilyen nincs, legfeljebb az igazán fényerős fixek hiánya okozhat problémákat speciális helyzetekben.
De én pl. agypéniszt kapnék egy lapos, könnyű MFT-től, az állandó LV-től, vagy EVF-től. Nekem a jó, stabil fogású váz kell, lehetőleg portrémarkolattal.
"Mellesleg ideális párosítás lehetne:"
Felírhatod melléjük a Pentax K-r + 18-135 kombót is. Csak sajnos a 18-135 még pofátlanul drága. :'(
-
Peetry
senior tag
válasz
Bitlisz #9168 üzenetére
A program amit keresel: exposureplot
A 18-135 meg csak papíron szimpatikus, eléggé lehúzzák mindenhol -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Bitlisz #9159 üzenetére
Szia,
Én csak tükrös és Nikon vonalon tudok véleményt mondani, a többi szóba jöhetőt nem ismerem.
Van egy csomó jó fotód, azokból is látszik, hogy azért a családi képeknél komolyabban tolod.
Lehet, hogy megköveznek érte, de én szoktam ajánlani a kifutó szériás tükrösöket is, szerintem nézz meg egy-két régebbi (1-2 éves) de még kapható modellt, azok ár-érték arányban elég jók. Az új vázaknak mindig magas az induló ára, ezért én friss modellt (mint pl most a D5100-as Nikon) sosem vennék, annak az árából már lehet kapni egy komolyabb, de 1-2 éves modellt is. Ahol most hirtelen megnéztem az árakat, ott a D5100+18-55 árából lehet kapni egy D90+18-105-öt, én biztosan az utóbbit választanám.A témáidat nézve sok a tájképed, azoknál egy darabig biztosan elleszel a 18-55-el, de a 3x-os átfogás egy idő után kevés lesz, és ahogy írtad, lesz mire költeni a jövőben, és nem biztos hogy az objektív lesz az
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Milyen légkondit a lakásba?
- Fujifilm X
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bestbuy játékok
- iPhone topik
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Steam Deck
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest