Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz Mr.Csizmás #58000 üzenetére

    Én most gondolkozok (újra, bár látva az árakat, elborzadva) váltásra m43-ról, és van olyan objektív, ami pl. döntő faktor lenne (Sony 200-600), és nagyon szeretném, ha lenne Fujira párja (mert a 150-600 az egy kategóriával kb. gyengébb fényerőben és drágább is). Nálam valószínű, hogy önmagában ez az obi eldönti a rendszert. Ugyanis úgy látom, hogy a Fujinál nem is lesz párja, mert amit kihoztak, az nem egy kategória vele, és valószínűtlen, hogy kijönne egy kicsivel jobb kicsivel olcsóbban ebből.
    Ha az F/2-es fixek vagy a jó és nem drága kitobi lenne a döntő kritérium az pedig a Fuji mellett szólna. Azon is gondolkoztam, hogy a 18-100 közötti tartományt, ahol a fujinak jó a kitobija és jók a fixei, gyakrabban használnám, ez tény, csak sajnos az is tény mostanában, hogy ezt a tartományt ma már nem fényképezőgéppel használom, hanem telefonnal (családi képek, vagy lekapom a helyet ahol vagyok típusú képek). Erre ma már nem viszek fényképezőgépet, és szerintem a jövőben se fogok, valószínű a telefonok még jobbak lesznek. Viszont ez az 500 és 1000mm közötti tartomány telefonnal megoldhatatlan a technika jelenlegi állása szerint, így erre választok valamit, ami ezt kiszolgálja. Szóval arra amire nekem kell, arra a Fuji (bár a vázakat, színeket jobbnak tartom) annyira nem passzol, mint a Sony.

    Azért vezettem ezt le, mert hátha másnak is gondolatébresztő. Lehet, hogy másnak ugyanilyen logikával pont egy másik rendszer jön ki, ahol van egy olyan objektív (vagy sor), ami pont passzol az igényeihez, és nem a váz(ak) felől közelíti meg a dolgot.

    (Egyébként, ha a Fuji jelenleg is azzal a hozzáállással adná ki a firmware-frissítéseket, mint a kezdeti időkben, mikor beléptek a milc piacra és területet hódítottak, akkor az is egy jelentős faktor lenne mellettük, de erről sajnos úgy látom leszoktak. Az, hogy szépek a vázaik, már nem hat meg annyira, hogy rendszer szinten válasszam őket. A jpg színeiket hiányolni fogom valószínűleg.)

Új hozzászólás Aktív témák