-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
athomi #99129 üzenetére
Ez a linkelt Macho 120-hoz viszonyítva hasonló hatékonyságú?
Ezt ennyiből én nem tudom megmondani. A Machonak valamivel nagyobb a bordája és plusz 1 hővezető csöve van, de ez éppen szerintem nem sokat jelent, talán pár fokot, de lehet, hogy annyit sem. Egy dolgot tudok biztosan kijelenteni, hogy az 5600-nak elég ez a hűtő. Kérdéses lehet, hogy később milyen procira váltanál?
Tudjuk ennek mennyi a minimum ventifordulata? A Macho 120-at 600 rpm-ig tudtam visszaszabályozni.
Ez is akörül lehet, legalábbis a gyártói honlapon lévő adatokat én így értelmezem. ~500 a min fordulat, ~2000 pedig a max.
-
válasz
athomi #99123 üzenetére
Szia,
Az 5600-ra bármilyen 120-as ventivel szerelt, néhány hőcsöves toronyhűtő elég.
Van egy Thermalright Macho 120-am AM4-AM5 lefogatóval, így ezt fel tudnám tenni a procira. Ami viszont nem teszik ebben a hűtőben, hogy elég széles, a ház hátsó ventije meg a procihűtő között alig marad hely.
Maga a hűtő elég rá, így három ötletem lenne.
1. A Silencionál a hátsó kifújó venti 120-as és feltételezem 25 mm vastag. Talán megoldás lehet helyette egy vékonyabb, 15 mm-es Slim ventilátort feltenni a helyére.
2. A kifújó ventilátort a házon kívülre szereled fel és valahogy megoldod a tápkábel bevezetését. Esetleg egy ventilátor hosszabbítóval a tápkábelt valamelyik üres PCIe takarólemez helyén vezeted be a gépházba. Talán nem szép, de ki nem sz*rja le, ha hűt.
3. Nem teszel oda egyáltalán ventit.
Alternatív megoldásként 10k forintig, amit most látok FEKETÉBEN:
-
kromatika
veterán
válasz
athomi #47052 üzenetére
Szia.Én teszteltem Nordwand bordát is.Nem tartozik az Alpenföhn sikeres modelljei közé.Az oldalak teljesen zártak,ezáltal a sok levegőt szereti,kb 1200rpm fölött kezd kijönni a teljesítménye.és szerintem egyik nagy hibája mint itt a képen is látszik,hogy a bordába egy ívet kerekítettek,és e miatt ,a venti és a borda között van egy rés.[link] Sajnos itt megszökik a levegő,és elhalad a borda felett.Tesztnél ,ha ezt a rést le ragasztottam szigetelő szalaggal,3-4 fokot is javult a teljesítmény.Egyébként az alpenföhn sem használta többet ezt a borda formát más modelljénél.Én a Macho 120-at venném inkább.
-
bombibmw
veterán
-
old gray
addikt
Észrevettem..... :S
Lehet v.mi átalakítás van folyamatban, eddig mindig pöccre bejött, nagyon jó tesztek, összehasonlítások vannak, és hűtőket tesztelő-oldal, nekem nagyon tetszik.
MOD: a hyper tx-hez volt már szerencsém, a zalmihoz még nem, de nekem alapból nem jön be mint márka, drágák a hűtőik a teljesítményükhöz képest. Meg sztem hangos is lehet, tuti nagyobb RPM-en pörög a ventije mint a hyper tx-é.
-
old gray
addikt
A Frostytech -en szerintem találsz jó táblázatokat, 90-150W (ha jól emlékszek) hőleadással terhelt tesztek, remélhetőleg mind a 2 hűtő eredményeit megtalálod (csak éppen nem jön be most az oldal.... :S)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- RAM topik
- 3D nyomtatás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Óra topik
- Acer notebook topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Trollok komolyan
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- OLCSÓ MONITOROK
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged