- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Peddy789 #76322 üzenetére
(#76322) Peddy789
Akkor térjünk vissza rá ha a Ryzen rendelés alatt lesz, még elég változatos a felfogatás, van amelyik kompatibilis és van amelyikhez ingyen adnak ám le kell rendelni.(#76323) (#76326) (#76333) hazafy
Le ne vágj belőle, azzal ott vége van a bordának. A 159.5mm-be, hogy akartál berakni 165mm-t? Következőleg majd előbb kérdezel mielőtt vásárolsz. Én inkább házat cserélnék ha már a hűtő megvan.(#76325) Goldguy
Elbírja.(#76328) Core2duo6600
Táblázat nincs, gyártók oldalán fent van.
Alpenföhn Brocken ECO
be quiet! Pure Rock
Cryorig H7
Noctua NH-U12S
Scythe Mugen 5
Thermalright Macho 120 SBM(#76329) Hauptmann
Mainstream-en nem sok, ha HDT a borda akkor elég 1, ha talpas akkor meg felesleges.(#76332) Jamesb2
Mehet, de 125W-ra én tennék rá egy jobb ventit és az OC-t csak mértékkel alkalmazd mert 130W amit elbír gond nélkül. -
Massmurderer
őstag
válasz
Peddy789 #68945 üzenetére
vazz ezt igy nem lehet kikalkulálni ám hogy milyen hütö jó bele.alaplap a házba,oldalburkolatot leveszed,és a proci tetejétöl a ház oldaláig mérj egyet,és úgy tudod h kb milyen magas hütö jó bele.amit persze vételnél nézz meg mert ha magasabb max ugy tudod használni hogy nincs rajta a ház burkoltja.
-
Potzee
addikt
válasz
Peddy789 #68940 üzenetére
Ha már nincs rögzítő keret, akkor ne foglalkozz vele...inkább annak az árát told bele egy jobb coolerbe.
Milyen házad van? (pontos típus kell, hogy tudjuk, mekkora a rendelkezésre álló hely)
Milyen ramjaid vannak? (low profile, magas hűtőbordás, normál magas)Ha nagyon szűk a keret, akkor egy keret innen az apróról vagy vatera, jófogás, stb + ez
-
Potzee
addikt
válasz
Peddy789 #68937 üzenetére
Hiányzik az alaplapról a gyári lefogató keret...párszáz forintos tétel, nem típus specifikus, S939 óta szinte csak színben van eltérés, rengeteg helyen lehet kapni.
Ehhez tudod használni a gyári CPU coolert ill. olyan coolereket, amelyeket, a "beakasztós" módszerel lehet rögzíteni az alaplapra, pl. Alpenföhn Sella, AC Freezer 64, stb
Lefogató keret nélkül pedig olyan hűtőt tudsz rögzíteni, ami ún. hátlapi merevítést használ (ezek a komolyabb coolerek) Scythe Ninja, Matterhorn, stb -
Eduardo89
aktív tag
válasz
Peddy789 #56214 üzenetére
Szerintem lesz majd még jövője a peltier elemnek. Annó voltam egy fizika előadáson ahol volt róla szó meg a szupravezetőkről. Csak pislogtam, hogy ilyen vaaaan
Azóta olvastam valami tesztet abban volt szó még peltier elemes hűtési megoldásokról
De most birizgálja a fantáziámat, kicsit beleásom magam majd vizsgaidőszak után -
Eduardo89
aktív tag
válasz
Peddy789 #56206 üzenetére
Amennyire én tudom nem maga a peltier elem drága.
A peltier elem ugyebár hőszivattyúként üzemel elektromos áram hatására. Ami itt a gond a peltier elem meleg oldalának a hűtése. Mivel oda lényegében a hő 100%-a átcsoportosul a sima léghűtés kevés.
Tehát maga a rendszer kivitelezése és gazdaságossá tétele drága. Én így tudom -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Peddy789 #48083 üzenetére
a Cooling nem való CPU bordára. az tény, hogy nincs motorzaja és csapágyzaja, de cserébe nagyon kevés levegőt mozgat. IFX14en teszteltem SFlex ellen, kb 35%al rosszabbak voltak a hőfokok az SFlexhez képest kb hasonló hangerő mellett. persze, az IFX14 egy eléggé restriktív, duplabordás megoldás (ilyen szempontból worst-case), de a keretnélküli AC12 pro pwm kivételével eléggé együtt mozgott a mezőny (SFlextől CM házventiig és kvázi noname Epzi3ig néztem elég sokat).
a TY14X széria (143 kivételével csak színben térnek el ahogy tudom) nagyon jól lassítható. 900rpm elvileg pwmben az alsó határa, de a 140 5Vn 300rpmet mozog és gyakorlatilag csendben van, 30centiről hallható kb.
a gyártó honlapjára meg nem szabad adni, fordulatszámot kell nézni, esetleg megbízható, süketszobás teszteredményeket.
a TY140 egyébként a nagyobb borda miatt szerintem az SFlex fölött lenne a Machon, annál meg nem igazán van jobb 120mmen.
superecneB: igen a rev A BWre.
-
bombibmw
veterán
válasz
Peddy789 #48083 üzenetére
Mivel a Macho-nak elég nagy a távolság a lamellái között,könnyen átfújható.
Erre a célra a Coolink nem megfelelő,sokkal inkább a gyári TY-147-es venti,ami ráadásul halkabb is a Swif-eknél.
Sőt mi több,az egyik leghalkabb coolerről beszélünk és ez nem a csupasz borda miatt van így.(#48084) superecneB : proci985 kolléga a Macho Rev.A.-ról beszélt,amit linkeltél az a 120-as kistesó.
És szerintem egyértelműen a Macho-t válaszd a felsoroltak közül! -
windlord
őstag
válasz
Peddy789 #35114 üzenetére
Ne úgy képzeld el mint egy ragasztót, ez paszta.
Két lehetőség van az új coolerelnél:
A hűtő talpán van előrekenve, vagy kapsz külön egy kis tubusban.
Ha a talpra elő van készítve, akkor csak lehúzod a talpon található fóliát és rárakod a procira a hűtést.
Ha nincs előkészítve akkor a tubusból kensz a procira hajszál vékonyan és mehet rá a hűtés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Kuponkunyeráló
- Azonnali játékos kérdések órája
- E-roller topik
- EAFC 25
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Óvodások homokozója
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- NOCTUA NH - D15 G2 ( Másfél hónapos )
- Thermalright Le GRAND MACHO RT extra nagy processzorhűtő 14 cm ventilátorral
- Cooler Master MasterAir MA824 Stealth CPU Hűtő!
- SILENTIUMPC Fortis 5 Dual Fan Intel/AMD Univerzális Processzor hűtő
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest