- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skipqer
tag
Csak figyelj rá, hogy mindenképpen a VX verzió legyen. Én eredetileg a simát néztem ki, mert úgyis külső szabályzóra akartam rákötni, de végül véletlenül lett a VX csak utólag tudtam meg, hogy ennek van a gyári hűtővel egyező, csak bepattintós rögzítése, a másik meg valami csavarozós - szerelős vacak.
Én úgy tudom, hogy a simába nem lehet csak 12cm-est, de szerintem ez nem jelent túl sokat, az egyetlen probléma, hogy nem szabályozott ventikkel van szerelve, ezért cserélni is fogom, mert ahogy nézem kb. 500-on is elég lenne, tehát egy 800-as 12cm-es tökéletes hűtés és hangtalan.
Egyébként nagyon bejön a ház, nem mondom szívtam a fogam, hogy ennyit rákölteni, előtte 6000Ft volt a legtöbb amit házra költöttem, de most értettem meg mi a különbség, a látvány a legkevesebb.kopf (#2597):
Silent Square egyik változatát próbáltam, nem rossz, de nem érzem azt a jajj de nagy teljesítményt, különösen ha 800rpm alatt kellene hajtani a csendes üzemelés miatt...
Thermalright állítólag legnagyobb/legjobb hűtőjéből (SI-128SE) pont tegnap vettem egyet a másik ugyan olyan gépbe mint ami nekem van. Közel sem hozta azt a hatást amit vártunk tőle. Bekapcsolás után szinte egyből 10fokkal melegebb mint a BigTyp alatt. és a ház szellőzését is jobban akadályozza.
Kézzel fogható a különbség. A hőcsöveket megtapogatva az SI-128 esetében a csövek langyosak alapjáraton 12cm-es 800rpm venti mellett, míg a BigTyp esetén teljesen hideg marad ugyan úgy 12cm-es venti mellett, de a fordulatszám csak 680. Az alaplap szintjében jóval nagyobb áramlás érezhető ami nagyon hatékonyan hűti az alaplapi bordákat (kb. -10fokot jelent itt is) illetve a memória modulok is a tűzforró helyett már megfogható hőfokon maradnak.
Persze valóban kell a megfelelő kialakítású és méretű ház is, ahol a megfelelő áramlások kialakulhatnak, kell a jó kábelezés, ami nem akadályozza ezt... de hiába minden ha a hűtés nem jó.Az SI-128 esetén végül megpróbáltuk megfordítani a ventit, hogy ne fújja hanem szívja a levegőt a hűtőről. Első pillanatban úgy tűnt halott ötlet, mert az alapjárati hőfokok megemelkedtek. Ugyanakkor végül a ház átlagos hőmérséklete alacsonyabb hőfokon stabilizálódott, azaz hosszú terhelés esetén jobb lett a végeredmény... de a Tt közelébe így sem ér.
-
Skipqer
tag
Hehe szép kis vita alakult ki
Én egy jó hónapja használom a BigTyp 120 VX-et és jobbat el sem tudnék képzelni. Nekem a minimális hanghatás - nagy teljesítmény mellett volt a célom. Korábban sosem költöttem drágább házra meg neves hűtésekre, mert úgy gondoltam annál jobb eredményt úgysem érhetek el mint a nyitott oldallap.
Ma már picit másképp látom a dolgokat, csak persze ehhez meg kellett adni a megfelelő alkatrészeket. Egy Tt Soprano DX házba került végül az említett hűtő egy E6550-es procira, alaplappal vissza vettem a feszt a ventiről, így a fordulatszám 680 és a proci 3,0GHz-re húzva terhelés nélkül 23fok, éppen annyi, mint a levegő a szobában. 100% terhelés mellett sikerül pár óra alatt felküzdeni olyan 32-33-ig.
A házban két venti van még elöl egy 14cm-es 1000-es fordulattal, meg hátul egy 12-es 1300-on pörög.Ami óriási előnye a BigTyp-nak, hogy rendkívül jól hűti a lapot és a RAM-ot is (tűzforró helyett langyos). Ugyan ilyen konfig van még egy a családban már több neves gyártó nem éppen olcsó hűtőivel sem sikerült hasonló eredményt elérni.
Korábbi gépeim esetén alap dolog volt, hogy a hát oldallapja az le legyen véve, gondoltam a legjobban így fog szellőzni. Egy fenét. a VGA alatt illetve a RAM-ok közelében forró levegő buborékok alakultak ki. Jelenlegi megoldással, megfelelő kábelezéssel 3-4fok előnyöm van a nyitott oldallapos megoldáshoz képest a procinál és 8-9fok az alaplap szintjén.
Engem meggyőzött ez a hűtő, ilyen hatásfokot még nem láttam. Annak ellenére, hogy a leírt minimum 1300-as fordulat kb. felén jár csak a venti még mindig van benne tartalék, így tervezem a további fordulatszám csökkentést.
Én csak ajánlani tudom. -
kopf
csendes tag
A Big Typhoon-ról tudnék mondani pár dolgot.A pontos másával rendelkezem,ami egy Silentmaxx Frostbite.
Nos ez egy igen jó kis hűtő,mely a gyári silentmaxx ventivel rendkívül csendes.
Egyetlen gond van vele,hogy eléggé magas.Ha felhelyezett oldallappal akarod a gépet használni akkor felejtős,mivel elzárod a ventillátor elől a levegőt gyakorlatilag.
Így jelentősen megnő a hőmérséklet.(hagyományos szélességü házban ugye)
Bár egy szellős házban lehet hogy jobban muzsikál oldallappal.Pont emiatt tervezem a cseréjét hamarosan,gondolkodom valamelyik ASUS silent square-en.
Esetleg van valakinek tapasztalata ezekkel?Vagy tudnátok-e ajánlani valamilyen hatékony hűtőt,az alaplapra merőleges ventillátorral?
X2 6400-raThx
-
dany27
őstag
nekem is plexis házam van amúgy és én is tervezek bele új coolert venni a cpu-ra én zalman 9700es felé kacsintgatok de még nem tom mi lesz belőle mert azt tény h plexis házba nem csak olyan kell ami a legjobb ár/érték arányú! Gondolkodtam AC freezer 7pro-n mivel annyira nem tuningolok szóval az elég csendes de viszont nem mutat szépen plexis házba
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Diablo IV
- Total Commander
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest