Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zolexx

aktív tag

válasz Zolexx #2636 üzenetére

Ciki, ebbe a házba nem fér be- táp utban van neki...:D majd jövőhéten kiprobálom az új házba..:D

• Skipqer

tag

válasz Zolexx #2593 üzenetére

Csak figyelj rá, hogy mindenképpen a VX verzió legyen. Én eredetileg a simát néztem ki, mert úgyis külső szabályzóra akartam rákötni, de végül véletlenül lett a VX csak utólag tudtam meg, hogy ennek van a gyári hűtővel egyező, csak bepattintós rögzítése, a másik meg valami csavarozós - szerelős vacak.

Én úgy tudom, hogy a simába nem lehet csak 12cm-est, de szerintem ez nem jelent túl sokat, az egyetlen probléma, hogy nem szabályozott ventikkel van szerelve, ezért cserélni is fogom, mert ahogy nézem kb. 500-on is elég lenne, tehát egy 800-as 12cm-es tökéletes hűtés és hangtalan.
    Egyébként nagyon bejön a ház, nem mondom szívtam a fogam, hogy ennyit rákölteni, előtte 6000Ft volt a legtöbb amit házra költöttem, de most értettem meg mi a különbség, a látvány a legkevesebb.

kopf (#2597):
    Silent Square egyik változatát próbáltam, nem rossz, de nem érzem azt a jajj de nagy teljesítményt, különösen ha 800rpm alatt kellene hajtani a csendes üzemelés miatt...
    Thermalright állítólag legnagyobb/legjobb hűtőjéből (SI-128SE) pont tegnap vettem egyet a másik ugyan olyan gépbe mint ami nekem van. Közel sem hozta azt a hatást amit vártunk tőle. Bekapcsolás után szinte egyből 10fokkal melegebb mint a BigTyp alatt. és a ház szellőzését is jobban akadályozza.
    Kézzel fogható a különbség. A hőcsöveket megtapogatva az SI-128 esetében a csövek langyosak alapjáraton 12cm-es 800rpm venti mellett, míg a BigTyp esetén teljesen hideg marad ugyan úgy 12cm-es venti mellett, de a fordulatszám csak 680. Az alaplap szintjében jóval nagyobb áramlás érezhető ami nagyon hatékonyan hűti az alaplapi bordákat (kb. -10fokot jelent itt is) illetve a memória modulok is a tűzforró helyett már megfogható hőfokon maradnak.
    Persze valóban kell a megfelelő kialakítású és méretű ház is, ahol a megfelelő áramlások kialakulhatnak, kell a jó kábelezés, ami nem akadályozza ezt... de hiába minden ha a hűtés nem jó.

Az SI-128 esetén végül megpróbáltuk megfordítani a ventit, hogy ne fújja hanem szívja a levegőt a hűtőről. Első pillanatban úgy tűnt halott ötlet, mert az alapjárati hőfokok megemelkedtek. Ugyanakkor végül a ház átlagos hőmérséklete alacsonyabb hőfokon stabilizálódott, azaz hosszú terhelés esetén jobb lett a végeredmény... de a Tt közelébe így sem ér.

• Skipqer

tag

válasz Zolexx #2582 üzenetére

Hehe szép kis vita alakult ki :DD Én egy jó hónapja használom a BigTyp 120 VX-et és jobbat el sem tudnék képzelni. Nekem a minimális hanghatás - nagy teljesítmény mellett volt a célom. Korábban sosem költöttem drágább házra meg neves hűtésekre, mert úgy gondoltam annál jobb eredményt úgysem érhetek el mint a nyitott oldallap.
    Ma már picit másképp látom a dolgokat, csak persze ehhez meg kellett adni a megfelelő alkatrészeket. Egy Tt Soprano DX házba került végül az említett hűtő egy E6550-es procira, alaplappal vissza vettem a feszt a ventiről, így a fordulatszám 680 és a proci 3,0GHz-re húzva terhelés nélkül 23fok, éppen annyi, mint a levegő a szobában. 100% terhelés mellett sikerül pár óra alatt felküzdeni olyan 32-33-ig.
    A házban két venti van még elöl egy 14cm-es 1000-es fordulattal, meg hátul egy 12-es 1300-on pörög.

Ami óriási előnye a BigTyp-nak, hogy rendkívül jól hűti a lapot és a RAM-ot is (tűzforró helyett langyos). Ugyan ilyen konfig van még egy a családban már több neves gyártó nem éppen olcsó hűtőivel sem sikerült hasonló eredményt elérni.

Korábbi gépeim esetén alap dolog volt, hogy a hát oldallapja az le legyen véve, gondoltam a legjobban így fog szellőzni. Egy fenét. a VGA alatt illetve a RAM-ok közelében forró levegő buborékok alakultak ki. Jelenlegi megoldással, megfelelő kábelezéssel 3-4fok előnyöm van a nyitott oldallapos megoldáshoz képest a procinál és 8-9fok az alaplap szintjén.

Engem meggyőzött ez a hűtő, ilyen hatásfokot még nem láttam. Annak ellenére, hogy a leírt minimum 1300-as fordulat kb. felén jár csak a venti még mindig van benne tartalék, így tervezem a további fordulatszám csökkentést.
    Én csak ajánlani tudom.

• kopf

csendes tag

válasz Zolexx #2553 üzenetére

A Big Typhoon-ról tudnék mondani pár dolgot.A pontos másával rendelkezem,ami egy Silentmaxx Frostbite.
    Nos ez egy igen jó kis hűtő,mely a gyári silentmaxx ventivel rendkívül csendes.
    Egyetlen gond van vele,hogy eléggé magas.Ha felhelyezett oldallappal akarod a gépet használni akkor felejtős,mivel elzárod a ventillátor elől a levegőt gyakorlatilag.
    Így jelentősen megnő a hőmérséklet.(hagyományos szélességü házban ugye)
    Bár egy szellős házban lehet hogy jobban muzsikál oldallappal.

Pont emiatt tervezem a cseréjét hamarosan,gondolkodom valamelyik ASUS silent square-en.
    Esetleg van valakinek tapasztalata ezekkel?Vagy tudnátok-e ajánlani valamilyen hatékony hűtőt,az alaplapra merőleges ventillátorral?
    X2 6400-ra

Thx

• Kelvin

őstag

válasz Zolexx #2539 üzenetére

Nézz meg több tesztet is azért..úgy még biztosabb lesz :DDD .Nekem is plexis az oldala és jól néz ki nagyon.Könnyű felszerelni és durvább procikhoz is jó a késöbbiekben.tudasd végül mi lett...:)

• dany27

őstag

válasz Zolexx #2535 üzenetére

nekem is plexis házam van amúgy és én is tervezek bele új coolert venni a cpu-ra én zalman 9700es felé kacsintgatok de még nem tom mi lesz belőle mert azt tény h plexis házba nem csak olyan kell ami a legjobb ár/érték arányú! Gondolkodtam AC freezer 7pro-n mivel annyira nem tuningolok szóval az elég csendes de viszont nem mutat szépen plexis házba :F

• Kelvin

őstag

válasz Zolexx #2533 üzenetére

A Typhoon egyértelműen jobb,nézz meg bármilyen tesztet.+ami még elég fontos szempont,h cserélheted a 12-es ventit rajta(igényednek megfelelőre)Nekem is tetszett az asus de a Typhoon mellett döntöttem mint ahogy sok kolega itt.Kicsit olvass vissza :DD

• dany27

őstag

válasz Zolexx #2533 üzenetére

Én Slient knight 2-re szavaznék de én körül néznék a cooler masterék háza tájékán is mondjuk egy Cooler master hyper tx2-höz mit szólnál?? szentem ér annyit mint a silent knight2 és occsób is kb 6E ft

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés