- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- Képek az Asus Zenfone 12 Ultráról
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- MIUI / HyperOS topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Élőben is megcsodálható a Vivo V50
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szaszati
tag
Sziasztok!
TL;DR: 40.000 forint környékén új, hot swapos mechanikus billentyűzet háttérvilágítással, kb. 75%-os méretben, ANSI US kiosztással, külön FN sorral, a Keychron V1-hez hasonló modell kerestetik.
Bővebben:
Lévén, hogy 1000 forintért sikerült beszereznem az első mechanikus billentyűzetemet (egy nagyon fapados Magegee Star61 személyében), és kimondottan bejön a mechanikusok világa, így vennék egy komolyabbat is.
Körülbelül 40.000 HUF lenne a rá szánt keret, újat szeretnék venni, és amiért leginkább cserélném a Magegee-t az a nagyon gyenge keycap láthatóság és a különálló kurzorbillentyűk hiánya (csak Fn használatával működnek kurzorként). Leginkább gépelésre használnám és nagyon kevés, nem profi gamingre. Az amerikai ANSI kiosztás lenne a legjobb, és a mostani tapasztalatok alapján nagyon kéne egy fn-sor, amibe felköltözik az ESC, és van külön ~ karakter a hosszú í-nek (eléggé zavaró, hogy kombinációval kell Írni). Numpad nem kell, világítás viszont igen (jó az egyszínű, jó az RGB is, mindegy milyen). Jelenleg brown switches ez, teljesen rendben van, de kipróbálnék red-et is, úgyhogy a hot swap elég fontos lenne.
Ezek alapján nekem szerintem a 75%-os méret lenne a legjobb, és tetszik is a Keychron V1, ami kb. minden szempontnak megfelel. Ehhez hasonló, más modelleket esetleg tudtok ajánlani, hogy legyen némi választék is?
Előre is köszi!
MobileArsenal - World domination temporarily suspended...
-
Szaszati
tag
válasz Molydeus #67710 üzenetére
Nem sürgős, módosítás sem gond, ellenben a ezzel a Redragonnal egy a baj: nem tetszik Amúgy meg egyik árus sem postáz, én meg külföldön vagyok - ez mondjuk másodlagos, mert kerülne helyben más, de ránézésre nagyon nem jön be a modell.
Jelenleg még mindig a HyperX Alloy FPS a legszimpatikusabb, hacsak nincs valakinek más tippje ebben az árkategóriában
-
Szaszati
tag
Sziasztok!
Hosszú idő után végre úgy látom, jól jönne egy mechanikus billentyűzet. Nem akarok nagy durranást, ez lenne az első, kóstolónak és mindennapi használatra. Alább a válaszok a kérdésekre
1.Mekkora összeget szánsz rá?
15-20 ezer forint körül van a terv
2.Használt szóba jöhet?
Kimondottan használtat vennék ebben az árkategóriában
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Egy vezeték nélküli Microsoft billt, valami alap irodai cucc. Szeretnék használni egy mechanikust, érdekel, hogy milyen.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Alap hétköznapi dolgokra, de elég sok szöveget gépelek, illetve időnként FPS játékra.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mechanikus, inkább halkabb switch.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
HyperX Alloy FPS-t néztem ki, de úgy látom ebből is van Pro meg meg nem Pro modell, picit elvesztem az ajánlatok között. Más modellre is nyitott vagyok.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Lehetőleg angol, ISO, de nem nagy baj, ha más.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Kurzorblokk feltétlenül, FN-sor nem fontos, a numpad-hez egy ideig kimondottan ragaszkodtam, de el tudom engedni, ha van TKL modell ami kimondottan jó választás ebben a kategóriában.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Világítás mindenképp kell, nem szükséges az RGB, egyszínű is jó. Csuklótámasz "nice to have" kategória, de nem ragaszkodom hozzá, egyéb nem fontos.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Szaszati
tag
Köszi az alternatívákat!
A kiosztást leszámítva van érdemi különbség köztük? Az Ozone egészen tetszetős, de persze pont az nem kapható itthon (Romániában), ipon nem szállít külföldre, Amazonon meg már túl drága.
Így most a Genius és a Natec között vacillálok.
-
Szaszati
tag
Sziasztok!
Tapasztalataitok szerint gamer billentyűzetek mennyire jók általános használatra, szövegbevitelre?
Kinéztem a Natec Genesis RX66-ot, egészen bejön a dizájn és az ára tökéletes lenne. Nincs szükségem profi gamer billentyűzetre, annyit azért nem játszom, de ez a darab megtetszett. Elég sok szöveget is írok, ezért a kérdés, hogy mennyire lenne kényelmes ilyesmire. Boltban kipróbáltam, elsőre teljesen okésnak tűnt, de érdekelne más tapasztalata is
Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Kedvenc zene a mai napra
- Mini-ITX
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- További aktív témák...
- DUCKY One 3 Daybreak Mini
- Hyperx Alloy Origins Core (TKL, linear red kapcsoló)
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus billentyűzet - Glorious Panda, Black Ash
- Logitech G915 Tkl gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- Glorious PC Gaming Race GMMK TKL RGB mechanikus billentyűzet - Gateron Brown, US (GMMK-TKL-BRN)
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest