- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- Képek az Asus Zenfone 12 Ultráról
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- MIUI / HyperOS topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Élőben is megcsodálható a Vivo V50
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BRIKLY
veterán
válasz farkas-j #18598 üzenetére
Ez egyenesen gyönyörű
Még jó,hogy nem találtam rá.
Hát igen,annyiért nagyon jó lett volna.Force K7-et én is nézegettem,de annyit nem akartam kiadni a világításért,mert ugye másban nem igazán tud többet ennél.
De nem is bánom, jó ez,végre egy nekem kézre álló billentyűzet,amin tudok gyorsan írni,nem keresgélem össze vissza a betűket. Mondjuk amit linkeltél, az még jobb lett volna,mert még ha rá sem néznék írás közben,az a piros világítás nagyon jól passzolna a szobám hangulatvilágításához. :d -
farkas-j
őstag
válasz BRIKLY #18597 üzenetére
Én a Modecom MC-800M-et néztem még ki tavaly. Sehol sem találtam magyar kiosztással. Felhívtam a hazai márkaképviseletet, ahol azt mondták, február végéig döntenek róla, hogy lesz e magyar kiosztással. Március elején felhívtam őket. Az volt a válasz, hogy túl drága lenne (kb 6,5-7 ezer Ft !) így szerintük nem lenne rá kereslet. Kiakadtam! Megkérdeztem, hogy megnézték e a konkurencia árait? Állítólag igen, csak azt nem tudom, hogy hol? Szerintem piszok jó árban lett volna ennyiért! Na mindegy, marad a Gigabyte Force K7, mert mindenképpen alacsony gombos, alacsony leütéses klaviatúra kell. Szigeteset jobban szerettem volna, nem beszélve a piros (és változtatható) háttérvilágításról.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
BRIKLY
veterán
Na, megérkezett a Modecom MC 9005. 3700Ft 5 év garival az Aqua-nál. Sok éves Genius SlimStar 110-et váltott. Tetszik, kényelmes a csuklótámasz, jók a gombok is. Nem épp a leghalkabb,de ez engem nem is nagyon érdekelt,mert szinte állandóan szól a zene a szobámban. Viszont 10x olyan gyorsan tudok írni rajta,mint a régin,ráadásul alig nézek rá,míg a Geniust folyamatosan bámultam,hogy mi hol van. Ez nyilván a csuklótámasznak köszönhető, mert ha a levegőben van a kezem, képtelenség eltalálni hogy melyik betű hol van.
Aki hasonlót keres, én bátran merem ajánlani. 2 óra alatt sikerült megszoknom a vékony entet is,meg azt is hogy furcsa helyen van az ű betű. (na jó,ha teljesen vakon gépelnék,akkor nehezebb lenne,)de sosem tudtam vakon gépelni. De úgy érzem,ezzel meg fogok tanulni.
-
félisten
Sziasztok!
Lehet kapni olyan billentyűzetet, ami a Mac billentyűzet PC-s megfelelője?
Ugyanazt a gépelési érzést szeretném viszont látni, de PC-s feliratokkal, és lehetőleg feketében.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
bercsi
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem olyan vezeték nélküli billentyűzetet (és egeret ha van ilyen packban) ajánlani, aminek 5-6m a hatótávja és nem ökör áron van?
-
őstag
A mai naptól beléptem én is a mechanikus billentyűzetet használók táborába egy CM Storm QF Rapid-i-vel, melynek MX Brown kapcsolói vannak (SGK-4040-GKCM1-US)
Már készül a logout bejegyzés róla, pár nap és olvasható lesz
"Less but better" - Dieter Rams
-
titán
Egy Excaliburon filózom. Akinek van már, nem érzi túl magasnak és kényelmetlenül élesnek a tenyéroldali élét?
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
qisqaqas
senior tag
válasz Yutani #18581 üzenetére
Ugyan ez a megoldás a CM Quickfire TK billentyűzetemnél és az ettől 10x drágább laptopomnál is. Elkeserítő. Egy doubleshot keycap igazán beleférhetett volna.
CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!
-
Yutani
nagyúr
Én is ilyen Auchan kéken világító billentyűzetet vettem, nincs másfél éve. Eddig baja nem is volt és nincs is, viszont a sűrűn használt gombokon (WASD) már elkezdett lekopni a fekete festék. Így jöttem rá, hogy igazából inverz nyomással oldották meg a világítós betűket, azaz áttetsző gombokra fekete festéket szórtak, és csak a felirat maradt festetlenül.
Nem tudom, más billentyűk is így vannak-e megoldva? Én minden esetre fogtam egy fekete markert és átszíneztem vele a kopott részeket.
#tarcsad
-
qisqaqas
senior tag
válasz DEJVID #18578 üzenetére
Ha kicsit mélyebb a zsebed akkor innen szerezhetsz olyat amilyet szeretnél. Árban nincs elszállva, (azon túl hogy a dollárárfolyam igen) a szállítás ellenben komoly összegű. Olyannyira, hogy ahányszor lekérem a szállítási összeget nyüszít a bankkártyám. A szorgos NAVos kezek pedig meg fogják állítani a határon, mert nagyösszegű küldemény. Oszt rá is rakják az ÁFÁt.
Ellenben rendelhetsz Keycapeket, az már kevésbé húzósabb.
CMstorm QF TK eladó || Nem jó a keyboardod? Építs -> http://prohardver.hu/tema/igy_epitsd_a_billentyuzeted/ || Jolla!
-
Horvi
őstag
-
qisqaqas
senior tag
válasz DEJVID #18575 üzenetére
Jobban jársz, ha megtanulsz vakon írni. Egyátalán nem gázos. Egyedül az ANSI entert kell szokni, legalábbis nekem ez okozta a legtöbb fejtörést. Mindig a Slash és a Enter között nyomtam meg és két billentyűt is lenyomtam.
-
DEJVID
őstag
Magyar kiosztású, kék kapcsolós billentyűzet még mindig csak a nem kapható Durandal van?
-
qisqaqas
senior tag
Pedig ez gyönyörű. A háttérvilágítás számomra itt ér véget.
A mostani billentyűzetemen van backlighting és használom is. Nem azért mert kell (amúgy sem használok qwerty származékot ), hanem azért mert teljesen kikapcsolni nem lehet. Mellesleg baromira átgondolatlanul van kialakítva ezen a téren. Gyenge fényerőn is zavar este
(#18571) ivana : Körömlakklemosó méginkább leszed mindent. Ne próbáld ki senki, mert oldja az ABS-t ami gyakori alapanyaga az alsó-középkategóriás keycapeknek!!
[ Szerkesztve ]
-
AeSDé Team
őstag
válasz Sz4bolcs #18569 üzenetére
Na akkor előző állításomat visszaszívom Majd talán pár év múlva, ha a következő billentyűzetem is elhalálozik.
Amúgy ezeket a kis gumikat nagyon macerás lenne kicserélni? Ha szettet nem is vennék, de bepakolhatnám pl. a numpad gumijait az elgyengült gumik helyére.[ Szerkesztve ]
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz AeSDé Team #18567 üzenetére
20k-nál kezdődik, de a 20k-s és 50k-s mecha közt elhanyagolható a különbség ahhoz képest, amekkora egy tetszőlegesen választott rubber dome-os, és egy mechanikus közt van.
[ Szerkesztve ]
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz AeSDé Team #18564 üzenetére
Már fentebb is megakadt a szemem rajta, h. valaki a Bloody B120-ra, mint mechára hivatkozott...
-
Sz4bolcs
senior tag
Ma volt az első alkalom, hogy lekaptam az összes keycapet a billentyűzetemről, és letörölgettem őket. Aztán eszembe jutott, hogy megnézzem a számlát, és kiderült, hogy napra pontosan ma egy éve használom a Quickfire TK-m (és ezzel együtt mechanikus bill.-t).
Am világ életemben iso billentyűzetet használtam, naívan azt gondoltam, h. 1-2 hét, rossz esetben 1-2 hónap az ansi enter megszokási ideje. Kb mára mondom azt, h. teljesen kiidegződött belőlem a nagyenter.
-
mSchumi87
senior tag
válasz AeSDé Team #18564 üzenetére
Hello en is most vettem, hát ég es fold a kulombség a régihez képest, nagyon megéri es az ára is jo
Samsung Galaxy S25/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
AeSDé Team
őstag
Ilyen beszámolók alapján valószínüleg én is inkább szánok pénzt egy mechára. A Bloody B120 elég jó választás lehet, nem? Ezt ajánlottátok feljebb pár emberkének. Kinézetre és funkcionalitásban nekem tetszik, de javítsatok ki ha van jobb ennyiért. A világítás nem számít.
-
Ármester
válasz Rathrol #18559 üzenetére
Ha nem használtál még ilyet nem érted... Egy ilyen után nem akarsz többet olcsó szaron gépelni. Ennek azért ennyi az ára mert csak a switchek ilyen 10k+ kategória. Egy durandal keycapjei se gagyik szóval az se igaz, hogy "trabant" szintű lenne a billentyűzet, egyébként média gombok vannak rajta. A világítás meg nooboknak van Az igazi billentyűzet ilyen vagy keményebbeknek ilyen.
-
Rathrol
senior tag
-
Horvi
őstag
válasz qisqaqas #18552 üzenetére
Bizony a gumi jó dolog Fő a biztonság.
Amúgy én is használok a Blue kapcsolós billentyűzetemen és sokkal jobb lett legalábbis nekem jobban tetszik mivel sokat bottom-outoltam a gombokat gépelésnél de így nem zavaró a hangja és a környezet is elégedett
Hello darkness, my old friend...
-
haladó
tag
Vezeték nélküli világítos bill. -et ajánlanátok? Rapoo E9070 tökéletes lenne ha világítana.
-
Ármester
válasz Sterilzona #18553 üzenetére
Igen.
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok
Apple klaviatura jo vajon asztali pchez ?
Koszonom -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Én is beálltam a mecha-t használok sorába. Elsőnek egy Tesoro Durandal G1N MX Brown switches billentyűzetre esett a választás, és jó döntés volt. Sosem volt ezelőtt még mechám, egy G15-öt nyúztam nagyon sokáig, de ég és föld a különbség. Teljesen más ezen gépelni, mint eddig bármelyik billemen, érzem, hogy most még kicsit pontatlanabb vagyok (kicsit szokatlanok ezek a magas keycap-ek), de ez napról napra javul, és úgy érzem az első pillanattól kezdve gyorsabban gépelek. De egyébként is teljesen más érzés ezen gépelni, én imádom. A hangja pedig annyira nem zavaró ennek még szerintem, én a videókból rosszabbra számítottam. Tudom, hogy nem ez a topik elsődleges célja, hogy ilyenekről beszámoljunk, de ha valaki laikusként gondolkodna váltásban, mint én gondolkodtam, akkor nyugodtan vágjon bele, nem fogja megbánni.
-
Gundark
csendes tag
-
qssoi
csendes tag
Sziasztok!
Beleolvasgattam, megerősítés miatt kérdeznék.
3 fontos kritérium van a bill felé:1. legfontosabb "néma" legyen
2. ne kelljen évente cserélni, mert nem bírják a napi 2 óra játékot
3. háttérvilágításra szükségem lenne
15k a max amit hajlandó lennék adni érte, találok ilyet?
( Bloody B120?)
thx -
veterán
hanyas vagy, te disznó?
-
nyunyu
félisten
válasz Khaosz55 #18532 üzenetére
Má csak az a gond a clear-el, hogy elég nehezen beszerezhető. Valamiért a brown-t favorizálják a billentyű gyártók. Magyar kiosztásban nem is láttam még clear-t, angolban már sok van de szokásos gyártóknál nem nagyon kapni.
Lehet kapni 104 gombos ANSI vagy 105 gombos nemet ISO kiosztassal.
Mondjuk nem egy gamer billzet, az biztos.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
qisqaqas
senior tag
válasz netpeti98 #18537 üzenetére
Nekem vannak teszter kapcsolóim, ha gondolod tartok switch-simogatót.
Ami van: red, black, brown, blue, clear, green. Szürke és fehér nincs[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
Sziasztok!
ModeCom MC-9005 ről mi a véleményetek? (3000Ft..)
Mindenképp valami ollós kialakításút szeretnék,eddig külsőre ez nyerte el legjobban a tetszésem.
Vagy esetleg még ezek: Genius Slimstar i222 , Genius Slimstar i250, A4Tech KX-100
Köszi előre is.
-
dyuri
csendes tag
válasz netpeti98 #18531 üzenetére
Nekem clear es black kapcsolos billentyuzeteim vannak, nem faradnak el az ujjaim, pedig sokat gepelek. Es lehet pihentetni a kezemet a billentyukon, veletlenul nem nyomodnak le.
Egyebkent valoszinuleg megszokas kerdese, aki brown-hoz szokott, annak a clear kemeny - es forditva. Mindenesetre a clearnel szeretem a hatarozott visszajelzest, blue kapcsolos billentyuzetet probaltam meg, az hangosabb volt, es kevesbe volt hatarozott a tactile bump. A kemenyebb kapcsolok mellett szolhat meg talan, hogy kisebb esellyel nyomod le oket teljesen. -
Ármester
válasz qisqaqas #18530 üzenetére
Egyértelmű az ansi jobb, sokkal kényelmesebb én is azt használok, az iso enter nagyon idegesítő ansi után.
(#18531) netpeti98 Clearel nincs, de a karakterisztikája nagyon hasonlít az alps black-hez, amit nagyon szeretek, mondjuk ez megosztó darab. Én szeretem, hogy rendesen meg kell nyomni.
-
Khaosz55
addikt
-
netpeti98
addikt
Olvasgattam a switchekről és úgy látom, hogy ez MX Clear elég megosztó. Sok helyen azt írják, hogy fárasztó más viszont szereti a erőteljes tactile bump miatt. Van valakinek személyes tapasztalata vele innen? Talán dyuri rémlik, hogy van neki.
-
-
mSchumi87
senior tag
Huuu hát en mátol már csak mechanikai fogok venni az tuti, nagyon jo ez a A4Tech Bloody B120, nem gondoltam volna hogy ilyen nagy a kulombség két bill kozot
-
kyle23
tag
Lehet, hogy a mecha bill, jobb, bár még nem próbáltam, de ha a szobádban rajtad kívül is van 1 személy, akkor elég zavaró ha még este 11 után is ég a lámpa. ( Asszony boldog, szép a világ, ha nem maga a pokol ) Ezért fontos nekem a világítás mint extra. Ha meg csak a fele időtartamot éli meg a billem , mint a jelen Genius nekem már megérte az a 22K megtakarítás.
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz AeSDé Team #18524 üzenetére
Ami nem lapos az sokkal szarabb ebben a kategóriában, sétálj be valahova és nyomogass meg néhányat, nagyon sok van alsó kategóriában, ezekkel kevéssé foglalkozom, inkább ilyen általános tapasztalatok. A normális billentyűzet az 21k-tól kezdődik újonnan.
-
Ármester
válasz AeSDé Team #18518 üzenetére
Slimstar 120, megveszed, örülsz neki, legalább használható, mert elég kemények a gombjai.
(#18520) kyle23 Hidd el sokkal többet ér az, hogy MX brown egy billentyűzet mint a minden féle extra például a háttér világítás. A 4tech-t itthon magyar kiosztással árulják, minden van rajta.
-
qisqaqas
senior tag
válasz nyunyu #18519 üzenetére
Megcáfolom: Régebben 5k-ért vettem egy nagyonbaba HP billentyűzetet. Gumiharangos volt, de abban az ársávban kapható többi szutyokhoz képest mérföldekkel jobb.
-
-
nyunyu
félisten
válasz AeSDé Team #18518 üzenetére
3-5k-ert nem nagyon kapsz normalis billzetet.
-
Ármester
válasz kyle23 #18514 üzenetére
A4Tech Bloody B120 van rubber dome, olyan 8k körül, annál drágább gumisat ne vegyél mert csak gagyibb. Vagy ugye van a tesoro durandal 21k-ért, az már mecha, az még 30 év múlva is billentyűzet lesz, max. keycapeket kell cserélni.
(#18515) AeSDé Team Milyen extra áron veszed Szóval slimstar 120 vagy hasonló slim billentyű, nagy travel distance és rubber dome nagyon nem jó párosítás.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Pár napon belül szeretnék egy új billentyűzetet, de nem netről, mert ebben az árkategóriában nem éri meg a szállítás. Kritérium hogy lehetőleg évekig bírj ki, ha már extra áron veszem meg. Rászánt összeg 3000-5000 Ft.
Szóval a kérdés, hogy ha belépek egy átlag számtech boltba akkor milyen márkákat keressek, és mitől óvakodjak?[ Szerkesztve ]
-
kyle23
tag
Üdv.
Meghalt egy több mint 13 éves Genius billentyűzet a kezeim között. Gépelés közben kimaradnak betűk,és szökő évenként működik rajta az 1-2-3-4-es billentyű.Elég szar ügy mikor játszok és azért döglök meg, mert éppen nem tudok javítani, tüzet eloltani stb stb. XD
Szóval vennék egy új billt, és érdekelne hogy mit ajánlotok olyan 8000 és max 15000-ft-os sávban.
Szeretném ha világítós lenne és lehetőség szerint normálisan lehessen látni a betűket rajta, ne egy elmosódott paca legyen rajta.
Lehetőség szerintem magyar kiosztás, "í" a bal shift mellett legyen, nem szeretek babrálniOlvastam hogy a gravírozott a legjobb, mert az nem kopik meg a használat folyamán. Pont emiatt gondolkoztam el, hogy érdemes lenne-e mégis megvenni a Trust gtx 280-t, mert itt már panaszkodott egy fórumtárs arra, hogy pár hónap után lekoptak a bill-ek.
Szóval mit/miket ajánlanátok ebben az ársávban?Mechanikust még nem próbáltam, de az biztos, hogy nem fogok kiadni 30,000ft-t vagy többet egy billentyűzetért.
[ Szerkesztve ]
-
PitLee
őstag
válasz mSchumi87 #18512 üzenetére
B szériát írnak, akkor elvileg "próba madam" KeyDominator 1
-
mSchumi87
senior tag
sziasztok megjott a A4Tech Bloody B120 es azt szeretném kerdezni hogy ehez van valami program ahol lehet beálitani dolgokat vagy ehez nem jár? Koszi
-
nyunyu
félisten
válasz concret_hp #18510 üzenetére
Lehet kapni programozhato ipari billzeteket is:
Max az aruktol fogsz dobni egy hatast.
Emlekeim szerint tiz eve kerult 30 rugoba a 78 gombos tesoja.
Most fogalmam sincs mennyi, mivel 5 eve nem foglalkozom ezekkel.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz concret_hp #18486 üzenetére
tudtok olyat, mint a Razer Tartarus csak mondjuk negyed (vagy legalább fele) annyiért?
Legrosszabb esetben veszel egy tetszoleges USBs numerikus billzetet, aztan AHK-val hozzarendeled az egyes gombokhoz amit csak akarsz?
Olcson megvan, meg a gombok darabszamara sem lehet panasz, plusz oda teszed az asztalon, ahol eppen kenyelmesen kezreall.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Csomag dioda?
Ne viccelj, van vagy 3Ft az 1N4148 darabja (SMD kivitelben kemeny 1Ft-tal tobb)Egy ilyen 3x4-es mini billzethez meg a legkisebb, 4-5$-os kontroller is boven sok.
Nem is tudtam, hogy a kinai tracking numbert a magyar posta oldalan is le lehet kerdezni, nem kell a kinai postaeval szivni.
Kici kinaiak voltak olyan kegyesek, hogy az 5-en kifizetett kontrolleremet 13-n adtak fel[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz somasz #18506 üzenetére
Túl nagy a travel distance, rubber dome-ból csak a slimek használhatóak.
(#18505) qisqaqas Maguk a switchek 15k, még kell kontroller, és kell gyártani egy jó nagy nyákot vagy egy fémlemezt és kézzel összeforrasztani, ráadásul még kell egy csomag dióda is, illetve burkolat se ártana. Nem jön ki és kész. A teljes bill-re gondolok, de a kis panel se lenne olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
qisqaqas
senior tag
válasz concret_hp #18498 üzenetére
Egy 3x4-es panelt összerakni nem egy művészet, de ha teljes bill kell, az egyelőre kívül esik nekem.
Ha kell segítek a tervezésben. Vagy jelentkezzek, ha tudok ilyet építeni?
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Mercedes topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Hálózati / IP kamera
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Delta Force (2024)
- Robogó, kismotor
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Aula membrános gamer/multimédiás billentyűzet
- Montech MKey TKL mechanikus billentyűzet - MK87 FREEDOM RED
- Logitech G915 LIGHTSPEED Vezeték Nélküli Mechanikus Gaming Billentyűzet
- Glorious PC Gaming Race GMMK TKL RGB mechanikus billentyűzet - Gateron Brown, US (GMMK-TKL-BRN)
- Asus ROG Strix Gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest