- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gyenesmartin #217952 üzenetére
Igen es egy alsopolcos Japo gepnek elnezem de azert egy Passat-nal mar gaz szvsz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gyenesmartin #217939 üzenetére
Passat utan nekem mar a Skoda is oriasi visszalepes volt. Corollat ulesprobazd le.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Yiggdrasil #217860 üzenetére
Corolla TS oke a 190 lovaval. Eseltleg Celica.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor #217838 üzenetére
Mondjuk nem lenne őszinte a mosolyom egy turbócserénél de hát vmit valamiért.
De azért nagy duzzogva ellenék a sedan Mazda 2.5T AWD-ben.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #217807 üzenetére
De, de jott ra patch gyarilag es csak rovidtavokon okoz gondot a patch elott is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #217793 üzenetére
Outlander szar azért olcsó. Gyűjtsél még. Pályán ha kifogy a villany akkor 10+ liter lesz a fogyid és még csak nem is fog menni. Az RX után eret vágnál az tuti.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #217782 üzenetére
Azokbol a Leon-okbol nem volt Phev.
-
Qru
MODERÁTOR
Volt valaki aki keresett ingyenes Eurotax hozzáférést. Itt van egy link egy svájci oldalhoz ahol ez megtehető: [link]
Betettem az összefoglalóba is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bondix #217755 üzenetére
0 az a kifogyott (illetve többnyire még van egy pici benzin a tankban akkor is ha 0-t mutat de inkább ne próbáld ki). Szóval előtte jelez, akkor már a tartalék üzemanyaggal mész. Nem érdemes ennyire kijárni, mert a tank alján összegyűlt koszt/üledéket (pláne egy idős autónál) könnyen felszívhatja az üzemanyagpumpa.
-
Qru
MODERÁTOR
Használt autót vennél szerviztörténettel? - a gyártóktól kapod az első gyomrost - TC
De legalább van olyan márka aki kiadja.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
sagesz93 #217615 üzenetére
GT86 hurka gyenge azzal max a parton parádézhatsz a Velencei tónál a 30-as övezetben és kész.
Subaru (ezt min tulaj írom): nagy a mellényúlás esélye, ha vmi lerúgott szrt veszel a nevedre, rengeteg projektautó bukást láttam már az elmúlt 10+ év Subaruzás alatt. Minden drága hozzá (ha érdekel írok pontos árakat de akkor még a keresési előzményekből is törlöd a Subarut mint márkát) és vannak alkatrészek amik nehezen beszerezhetőek (pl karosszériaelemek) a régebbi típusokhoz. Ráadásul Pesten kívül nem sok igazán hozzáértő szerelő van. A vidéki Subarusok folyton ezzel küzdenek a csoportban ha olajcserénél vmi komolyabb dolog lenne.
Jó autó, sok élményt ad (ha van tarcsi benne) de bizony megkéri az árát.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szőröscica #217547 üzenetére
Skodat megfogja a veszfekezo rendszer rukiben is. Probaltam. Mukodik.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #217501 üzenetére
Nálunk meg minden 2,2-re fújnak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TrollBalint #217497 üzenetére
Igen.
Btw a 4S gumi az teljesíti ezt a kritériumot. Tehát ha 4S gumid van akkor is jogosan érvényesíthető ez a kedvezmény.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #217414 üzenetére
A csomagtartó mérete (1 dm3 = 1 liter). Frankó oldal, Subarunál még hasmagasságot is ír.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #217335 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #217304 üzenetére
Grarula! Kovi talin megnezzuk.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TrollBalint #217275 üzenetére
1: Benne van a cikkben:
fontos az akkumulátor cseréje. Nem akkor, amikor a kocsi nem indul, hanem amikor a kötelező karbantartáshoz tartozó akkuvizsgálat szerint csereérett.
Tehát meg kell nézni VCDS-el vagy egy terhelővillával, hogy milyen kondiban van az akksi.2: Most lehet egy világ omlik össze benned de a DSG (hagyományos értelembe véve) nem automata váltó, hanem egy/kettő robotizált kézi váltó. Úgy született, hogy kvázi két kézi váltót egybe építettek és helyetted egy automatika kuplungol és vált. Emiatt van benne DMF (kettőstömegű lendkerék). Érdemes vigyázni rá, kerülni a tartósan alacsony fordulatos használatot mert az rövidíti a DMF élettartamát.
Az olcsóság relatív, egy Audihoz képest olcsó, egy francia autóhoz képest pl drága ha bekerárat nézzük vagy az alkatrész árakat. Meg persze purttyább (hangszigetelés, felhasznált beltéri anyagok minősége).
-
Qru
MODERÁTOR
Amúgy a száraz DSG sem teljesen száraz, mert csak a kuplungok szárazak a mechatronikában itt is olaj van, amit illő lenne cserélni. De van még egy jó cikk a DSG-ről, azt is érdemes átolvasni vétel előtt: Így hal meg a Volkswagen-féle DSG-váltó.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tboy93 #217263 üzenetére
Frankó kis cikk, ez a Skodáról szól de a technika ugyanaz a Golf-ban is.
A DSG-sebességváltókban, elsősorban az 1,6 TDI és az 1,4 TSI száraz kuplungos erőátvitelében, szükség lehet a mechatronikaegység cseréjére. Ezekre a nagyjavításokra mindig adunk ártámogatást, de így is 450 000 forinttal kell számolni. A két kuplung cseréje hasonló nagyságrend. Érdemes a váltó használatára és diagnosztizálására ügyelni, mert a teljes DSG-sebességváltó cseréje mintegy kétmillió forintos tétel a márkaszervizekben
.Ezért kell időben kiszállni belőle. Vagy eleve meg sem venni.
-
Qru
MODERÁTOR
Akkor sima ügy. Diaggal rá kell nézni (akksira is, mert ki tudja nyírni a dsg-t idő előtt)* ha rendben akkor ennyit időt bőven kiszolgál.
*:
DSG-váltós autókban különösen fontos az akkumulátor cseréje. Nem akkor, amikor a kocsi nem indul, hanem amikor a kötelező karbantartáshoz tartozó akkuvizsgálat szerint csereérett. Ha a gyengülő akkumulátorban ingadozni kezd a feszültség, a DSG kuplungtárcsái elkezdhetnek csúszni és idővel elég a súrlódó betétjük
És ez nyilván egy száraz kuplungos esetében sokkal hamarabb bekövetkezik mint az olajban fürdőnél.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TrollBalint #217252 üzenetére
Mert a vevők többnyire üveggel együtt nyitották a hátsó ajtót, ezért a kövi generációból már kimaradt. És még spórolt is vele a gyártó a dupla nyitás elhagyásával.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #217249 üzenetére
Uncsitesómnak XC60 2.4 D5 van, az teljesen oké méretben is meg motorikusan is. De azok se olcsók....
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #217247 üzenetére
Pont azt akartam írni, hogy ez már nem olyan jó motorikusan mint a korábbi. 2 literesből is van 5 hengeres, én arra lőnék inkább.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #217203 üzenetére
Honda nem rohad ha nem volt torve.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #217195 üzenetére
Latod jo ajanlast adtam a Superb-el.
Bubi uzemeltetesi arat ki se szamolom, hobbi auto. Igazabol a Jazz mellett total felesleges es indokolatlan.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #217190 üzenetére
Akkor off, se baj a 4 küllős kormányt amúgy is rühellem. Nagypapás.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #217181 üzenetére
Akkor már inkább Superb kombi. Az előző melóhelyen volt nem egy mk2-es 3-400k km-es futással is közülük még DSG-s is és mentek szépen. Én egy 300+k km-est vezettem csereautóként (140 lovas cr tdi + dsg) és teljesen jól ment, egyben volt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #217178 üzenetére
2,5M-ba nem nagyon fér bele Kuga. Az a kínálat legelslegalja dízelből.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
hobizoli #217155 üzenetére
Az hogy a Jazz-t nem akarom eladni, számomra tökéletes városi kisautó (mondjuk a Punto-t is szerettem csak szegény szitává rohadt) és olcsón fenntartható. Esetleg a Subaru-t lecserélném vmi nagyobb hasmagasságúra a telek miatt de azt meg nehéz lenne eladni, mert nem egy keresett modell.
Vagy adjam el a telket és akkor kihúztam a méregfogat? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
membrandj #217143 üzenetére
Ami 250Nm-nel nagyobb nyomateku (250-hez meg szaraz jar), azokhoz olajos 6 vagy 7 fokozatut adnak (szarazbol csak 7 fokozatu van).
Hagyomanyossal nagyon sokfele autot gyartottak. Rovidebb a kerulendoket felsorolni. Pl az Audi fele multitronic, VW konszernes szaraz DSG, a Hyundai DCT valtoja.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vismajor01 #217130 üzenetére
Disznók elé a gyöngyöt?!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Paxker315 #217114 üzenetére
Neked nem való, amúgy ha rendesen volt ápolva a kéder akkor nem olyan vészes. Eddig amiket próbáltam az a Passat CC és az E92-es BMW, illetve utaztam Outback-ben is, egyikben sem volt zavaró a szélzaj még pályatempónál sem. Igaz én eleve a zajos japán autókhoz vagyok szokva.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rbalint88 #217112 üzenetére
Csata chip alap.
Nem hat csak poen a dolog. Persze egy csiga jo lenne...
Korai autos talikra ha emlekszel egy Matchbox mateicas 1.8t gti is volt az gurulobol sem razott le. Am nem nagy erdem tudom...
De az akkor kínálatból ma is ezt venném (1,8-as Ufó, 1,8-as Lancer, CT200h, 2.0i Qashqai). Jó a szerelőm próbált rábeszélni egy E90 328i-re de ez annyira nem én vagyok...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TrollBalint #217077 üzenetére
10 évig kötelesek biztosítani az alkatrészellátást, szóval annyira nem kell kapkodni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
batai15 #217069 üzenetére
Nem ez GM fejlesztés és bajos tud lenni vezérlése ha nem megfelelő olajat kapott.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter #217066 üzenetére
Kar, pedig ez mar belulrol is vallalhato kinezetu.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TrollBalint #217004 üzenetére
A váltó szoftvere.
Alapállapotba áll ilyenkor (resetelődött), ez néha amúgy sem árt mert ilyenkor újra tanulja a kuplungok fogáspontját is. Menni kell vele jó pár km-t most tanulni fogja egy darabig a vezetési stílusod aztán olyan lesz mint volt (ha csak nem változott a vezetési stílusod).
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest