- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doki16
addikt
válasz
Integrale #180352 üzenetére
Gondolom ezt nekem címezted nem magadnak
Akkor jól gondoltam. Én már abban az ársávban nem is nézelődtem. Mindegyik V60 D6 gyakorlatilag vezérléscsere előtt áll és az elég nagy összeg még pluszba kötelező olajcserén és a klímás dolgokon túl. Nagyon durván megy fel az áruk.
-
Doki16
addikt
válasz
Dare2Live #180322 üzenetére
Én most az otthoni töltésről beszéltem nem az autó fogyasztásáról. Az Outlander nekem is városban ilyen 15 kWh körül eszik. De ahhoz, hogy elmenjen 40 km-t bele kell tölteni mérőóra szerint 10kWh-át és ekkor van tele az akkumulátor. Más az autó fogyasztása meg más amit a hálózatból felvesz. Én most tisztán a hálózati fogyasztásról beszéltem, de nagyon nagyon felkerekítve.
A GTE akkumulátora 9,9kWh. Ebből felhasználható olyan 8. Tehát már mások lennének a számok, mert én eleve 10-el számoltam az egyszerűség kedvéért. Amúgy a Mitsu fedélzetije írja a töltési költségeket. egy teljes feltöltés ami 35-40 km-re elég 350ft. De majd holnap befényképezem egészen pontosan.
Egyetértek baromi drága az elektromos autózás. Én is ennyi pénzért nem egy 2014-es autót tudtam volna venni hanem simán egy 2018-as Focust például. Csak én vágytam egy "elektromos" autóra
Meg nekem nagyobb nyugalmat ad az, hogy bátran használhatom sok rövid távra, nem árt neki semmit. Jah meg nem mellesleg itt Dunaújvárosban teljesen ingyen töltök mindenhol.
Ez volt egy Budapest-Dunaújváros táv. [kép]
-
Doki16
addikt
válasz
LZs?! #180312 üzenetére
Otthoni töltésre bőven elég a 16A vagy akárcsak a 10A egy fázison. Én is így töltöm a itt a cégnél és a 12kWh-ás akksi 5 óra alatt feltölt. De nagyon ritka az az alkalom amikor teljesen lemerül a kocsi. A napi ingázást visszatölteni meg simán tudod otthon.
Az az igazság, hogy a 2,5m jó ár és összességében kiadja a matek ha egy benzines kocsihoz viszonyítod. A Leaf-el ha átszámolod és otthon pénzért töltesz, akkor is megállsz 2-3 liter benzin körül.
Én a múltkor a Passat GTE-re számoltam ki. 40 km-t megy el 10kW árammal. 0,25kW kilométerenként. Az 100km-en 25 kW. 38Ft/kW az áram jelenleg otthon, tehát megvan 950 forintból 100km. De legyen 1300Ft és akkor benne van vastagon veszteség is meg ha mondjuk nem megy el 40km-t.
A Leaf ráadásul jobban fogyaszt és sokkal kevesebbet kell rá szervizre költeni.Jó az ajánlat amit kaptál, ennyiért már eléggé elgondolkodtató, ha ki tudod gazdálkodni. Hosszú távon jó alternatíva lehet.
-
Doki16
addikt
válasz
V.Stryker #180305 üzenetére
Megane 3 1.5dcivel jó választás és azon belül a 106 lovas verzió. Nincs benne DPF és nem szenved már a hajtókarcsapágy problémától sem. Modernebb egy Astrához képest és elég sok extrát pakoltak bele.
Ford Focus 1.6 is jó, ha jól tudom a PSA 1.6 HDI motorja van benne és az elég kellemes darab
-
Doki16
addikt
válasz
LZs?! #180299 üzenetére
Nekem is dilemma volt a Leaf 1, de szerintem már nem éri megvenni. Az a baj, hogy ennek is elég gyorsan avul az akkumulátora és gyakorlatilag 2-3 év múlva szerintem már eladhatatlan lesz. Azoknak a Leafnek a nagy része amiket néztem 4-5 millió körül is már csak 100km volt jó esetben a hatótávuk. Ezzel nem lenne gond ha az ember megtudná venni második autónak csak úgy és használná amíg végleg tönkre nem megy. De így, hogy ennyire drágák, nem egy jó vételek. Ha nem félsz, hogy nem tudod majd eladni 3 év múlva akkor nagyon jó lehet, mert olcsó a fenntartás és a legoptimálisabb a városi sok rövid útra.
Amúgy a 2,5 nagyon jó ár érte. Annyit simán megér ha a mostani árakat nézzük.(#180300) focvis: Reggel 10 percet fűtöttem elő a kocsit egyből ugrott is 5km hatótávom
De mivel 4km-re járok be és mindig kb 20-30 km hatótávval teszem le a kocsit így nem gond. Cserében végre a csillaggarázsból mindig meleg autóval tudok majd elindulni. Nagyon jó lesz már végre, hogy nem kell fagyoskodnom télen
-
Doki16
addikt
Facebook csoportba érdemes belépni. Ott van egy apa-fia páros. Ők hoznak be Hollandból Auris hybridet, náluk lehet próbálni. 5millióért már maximális felszereltségű példányt kapsz a ráncfelvarottból.
Nem kell félni a km-től. Nincs DPF, DMF, váltó, önindító stb. Csak az EGR van benne a modern kori dolgok közül. 180k km után kell tisztítani. Nem nagy drágaság. -
Doki16
addikt
Uhh így már tényleg megvan, jaj de öreg vagyok, pedig nagyon régen még én is használtam MSN korszakban
Mivel 4 millióért fiatal autót kapsz az általad említett háromból, ezért ott szerintem leginkább az dönt, hogy melyik jön be neked.Én a HSD rendszert ismerem viszonylag jól. Abban nagyon szívesen segítek. Egy biztos, hogy fogyasztásban és fenntartásban a HSD a legjobb benzines vonalon. A napi 2x30-al még télen is 5 liter alatt leszel. És a dugóban nem esz a kefe, hogy feleslegesen jár a motor. Érdemes kipróbálni, eléggé más világ.
-
Doki16
addikt
99 lóerő csak a benzinmotor. Van mellette egy 80 lóerős villanymotor is. Így az összteljesítmény 136LE. Egyáltalán nem lomha. És a legjobb, jó az adó és a biztosítás csak a 99 lóerőre vonatkozik így pont a kedvezményes kategóriába esik
Nem tudom ez az m1 mit akar jelenteni.
-
Doki16
addikt
Nem kötném km-hez. A HSD tovább bírja mint egy sima benzines vagy dízel. Bőven meglehet venni magasabb km-el is. De igazad van
Az enyémben 3 évesen volt már 170k. Olyan volt mint az új. Lehet keresni a csodát, de amikor egy ilyen fiatal kocsiban ennyi km van akkor nehezen hiszem el a kintről behozott kocsiknak 10 évesen a 120-at
-
Doki16
addikt
Auris Hybrid TS. Pont erre a városi elővárosi közlekedésre találták ki. Nincs turbó és még semmi más móka se. Sima 1.8 szívó. Dugóban nem fogyaszt semmit. Hosszútávra pályán fix 130-al is elvan nagyon max 6 literből.
Nagyon olcsón fenntartható és jelenleg az egyik legegyszerűbb szerkezetek a hibridség ellenére is. -
Doki16
addikt
válasz
V.Stryker #180268 üzenetére
Szerintem az kevés. Télen 20km alatt nem is fog tudni igazán bemelegedni. Meg ekkora távon regenerálni se fog tudni. Tele lesz megszakított regenerálásokkal. Én nem nagyon erőltetném 20-20 km-es távokra a dízelt. Mondjuk egy régi 1.9 pd akár még jó is lehet, de egy modern semmiképp.
-
Doki16
addikt
válasz
trassher #180199 üzenetére
Toyotánál már minden más motor ami nem hibrid csak muszájból van a palettán. Jövő évtől kezdve már az összes CH-R és Corolla csak hibridben lesz kapható. De már a RAV4 is ritka sima benzinesben. [link]
Ha menned kell pályán 150-160 körül akkor tényleg kevés lesz az 5,5. Nekem ilyen fogyit produkált egyébként. [link] Csak én soha nem használtam pályán.
-
Doki16
addikt
válasz
trassher #180197 üzenetére
Bárcsak ilyen gondjaim lennének az életben, hogy Corolla Hibrid lehetne a kocsim, nemhogy még a céges kocsim
No Offense, csak hülyéskedem ám.
Ha taposod akkor tényleg enni fog. De hidd el benzines mércével magasan a legjobb fogyasztása lesz még így is. Én akárhogy nyomtam neki a legrosszabb körülmények között sem tudtam valós 6 liternél többet megetetni az Auris hibriddel. És az új 1.8 még jobban optimalizált motor lett. Nem szabad a hibridek fogyasztatását pályán összehasonlítani egy dízeles kocsival. Igen az én 2.0 dízel Passatom is kevesebbet evett mint az Aurisom. De a hibrid nem is pályára való elsősorban csak ott is megállja a helyét.
-
Doki16
addikt
válasz
vzsryl #180183 üzenetére
Aurisom volt 2015-ös. Az Outlander (2014) sokkal kényelmesebb nála. Úgy megy át az úthibákon amiken a Toyotával majd kiestem, hogy csak zökken egyet és kész. Rossz/föld -úton összehasonlíthatatlanul jobb a Mitsu. SUV-ja válogatja, tehát nem lehet így általánosságban kijelenteni.
Amúgy nem vagyok én sem SUV párti. Következőre is inkább visszaváltok valami jó kis kombira
-
Doki16
addikt
válasz
megema #180135 üzenetére
250 Nm alatt mindegyik biztosan szárazkuplungos. De például a GTE 1.4TSi nem az. Valamint a Golf GT 1.4TSi is olajos. Tehát ez nem igaz, hogy mindegyik 1.4-es száraz.
(#180136) CactuS: Na igen, erre most hirtelen nem is gondoltam. Nálam mindig ment a HA és az kondicionálta az akkumulátort.
-
Doki16
addikt
válasz
olajbogyo #180128 üzenetére
Priussal akármit csinálsz akkor se éred el a következő töltőpontot. Nagyon max 20km hatótáv. Amúgy meg ott valami fejben ment félre, mert a Priusnál ha konstans haladsz benzinmotorral akkor 4 liter körül eszik és a klíma fogyasztása gyakorlatilag nulla. Nekem egész nyáron ment a klíma az Aurisban. Azért van. Egyébként hülyék is voltak, ha amiatt volt leengedve az ablak mert spórolni akartak. Főúton a légellenállás miatt a lehúzott ablakkal többet fogyaszt mint klímával
-
Doki16
addikt
Az átírás járulékos költség. Az a hobbira költött pénz. Azt meg soha nem számolom. Amúgy az Outlander átírás 30500 Ft volt mindössze. Évente nem egy nagy költség. Meg a teljesítményadó hiánya miatt vissza is jön.
2 hónapig hirdettem kb az Aurist. Elvitték, én csak akkor veszek másikat ha kezemben van a pénz. Hogy miért nem lett Volvo azt az Autós topikban leírtam. Itt nem akarok offolni vele. [link] [link]
-
Doki16
addikt
válasz
kisza25 #180109 üzenetére
Nagyon sokat visznek belőle. Tömegesen hordják be a használt példányokat az országba és pillanatok alatt gazdára találnak. Eleve a Crossover vonal nagyon menő meg cserébe ez az egyetlen SUV PHEV. Nagyon bízom benne, hogy jövő évig még kitart a láz. Egy évnél hosszabb távra nem tervezek a kocsival.
-
Doki16
addikt
válasz
b4zsi- #180106 üzenetére
Helyben az EV-nél nincs jobb megoldás. (számomra) De azért hétvégente mindig megyünk hosszabb távra és oda kell a hatótáv. Azért lenne elég nekem egy 150km is, mert végpontot töltök és kész. Egy Nissan Leaf 2 nekem már egyáltalán nem lenne kompromisszum, hát még egy Kia E-Niro.
Nagyon szeretem, hogy hangtalanul suhanok és amikor percekig állok egy lámpánál vagy dugóban, nem égetek felesleges üzemanyagot.
-
Doki16
addikt
válasz
b4zsi- #180103 üzenetére
Ez most vicc, mert annak nagyon rossz
Egy mopedautó rendszám nélküli, max 40km/h. Mennynél már azzal Budapestre
Azért alacsony az átlagsebességem, mert sokat megyek városban. Meg egy nyomorult mopedautó is fogyaszt annyit mint egy rendes kocsi. Itt most a lényeg az emissziómentes városi közlekedés. Egy füstokádó ugyancsak belsőégésű autóval mivel lennék előbb?
Amúgy, hogy a kérdésedre is válaszoljak. Egy Nissan Leaf vagy Hyundai Ioniq Electric lenne számomra a tökéletes. De az új Zoe is baromira tetszik. Viszont annyira drágák még a villanyos autók, hogy teljesen elérhetetlenek számomra. Bőven meglennék elégedve egy minden körülmények között tudó min 150km-es hatótávú kocsival.
(#180104) CactuS: Smartok megintcsak irreálisan drágák.
-
Doki16
addikt
válasz
kisza25 #180095 üzenetére
Gyakorlatilag igen. 1,5liter hajtóműolajat kell benne cserélni néha és annyi. Nincs benne nagyon semmi ami hajtás részen eltudna romlani. Annyira nem vészes a fogyi ahogy én viszem
134 km-en 5,3 volt a múltkor. Ha a két végponton tudok tölteni egy BP-Dunaújváros távon akkor 4,2. Pályán magas neki, mert ott már csak a benzinmotorra tud hagyatkozni. De ott minden 2 tonnás benzines suv megfogja enni a 10-et. A HSD-nél nincs jelenleg szerintem jobban fogyasztó kocsi. 4 litert stabilan hoztam vele, ha a pályát elkerültem.
Ahogy mondod, városban simán megvan a 40km. Múltkor teszteltem 90-el főúton 36 km-t mentem el. Amúgy nem csak 70-ig tud menni elektromosan, akár 140-ig is. Csak akkor nagyon gyorsan eltűnnek az EV km-ek
Lakott területen kívül már beszoktam kapcsolni inkább hibrid üzemmódba.(#180097) focvis: Qru tökéletesen leírta. Elég sokszor csak aggregát üzemmódban van.
Az Aurishoz, de még a Passatomhoz képest is jó dinamikusan gyorsul egyenletesen 170-ig. És ott jön a falEz az ami engem egyáltalán nem érdekel. 30-40 km/h az átlagsebességem általában
Évente kb. tízszer ha pályára megyek.
-
Doki16
addikt
válasz
kisza25 #180091 üzenetére
Egy direkt hajtása van a benzinmotornak ami 70-től 170-ig tart. Alatta csak a két villanymotorral tud hajtani. 70 felett összezár egy kuplung és ott hajt direktbe. Tegnap pont néztem OBD-n. Fix 95-re állított tempomaton 2600-ot forog a motor. Jó sok mit ne mondjak. A Toyota megoldása sokkal jobb, de Mitsu ezt találta ki.
(#180089) Dare2Live: Ezért is írtam a HSD féle ECVT váltót. Az nagyon kiforrott. Főleg a legújabb generáció már.
-
Doki16
addikt
-
Doki16
addikt
válasz
Gombinyó #180046 üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. De leginkább, hogy milyen áron.
(#180047) diegho: Ha tényleg csak Swift féle mild hibrid lesz akkor az semmit nem fog érni a valóságban. Megint csak a katalógusban fog jól mutatni. Egy S-Cross méretű autónál egy 48 voltos mild hibrid rendszer teljesen értelmetlen. Pont arra elég, hogy pirosnál beindítsa a motort és mentesítse az önindítót.
-
Doki16
addikt
válasz
szuladam #179845 üzenetére
Én is 5 körül kerestem ilyen plugint GTE-be. De nem találtam értelmes példányt. Volt olyan amiből hiányzott az ülésfűtés és full bőr volt. A másik meg, hogy hagyományos bicskakulcs és gyújtáskapcsoló szerintem már gáz ebben a kategóriában.
Alapvetően jó kocsik, főleg újként. Használtan a szokásos dolgok jönnek be mint bármelyik kis köbcentis turbós DSG-s VW-nél. 60k kilométerenként váltóolajcsere, a motornak meg, hogy jót tegyél max 15k, de inkább 10k.Az 1.4TSi akkor is elvan 5-6 körül ha le van merülve. Azért ha DSG-vel gond van nem fogsz könnyen ügyes szerelőt találni
De ezek mind olajosak, elméletben 250-et elmennek gond nélkül. Persze ezt nem lehet tudni biztosra mert kérdés ki és hogyan használta.
(#179846) molnarpeter: Az Ampera nekem is nagyon szimpatikus. Jó az az 50-80 km-es hatótáv. A csoportban vannak olyan akik óvatoskodva de hozzák nyáron a 80-at. Ez az egy vonz benne.
-
Doki16
addikt
válasz
szuladam #179843 üzenetére
Az A3 ugyanaz mint a Golf GTE. A Passattól csak annyiban tér el, hogy gyengébb valamivel a villanymotor. Nekem nagyon nem jön be az A3, de ez szubjektív.
De a vágyaid és leírásod alapján akkor egy Prius Plug-in a te autód. Az akkor is keveset fogyaszt ha le van merülve. Persze kanyarban sincs egy Passathoz képest minőségben
-
Doki16
addikt
válasz
rbalint88 #179839 üzenetére
Az öntöltő hibrid mondeokban valóban HSD rendszer van. A pluginbe viszont én úgy tudom, hogy nem. De nincs róla túl sok infó, mert csak Amerikában lehetett kapni igazándiból.
A Passat GTE teljesen rendben van. Baromira felszerlet már alapból és nagyon minőségi, kényelmes és modern autó. Két hete néztem egyet, hát ott van a szeren(#179841) szuladam: Ha Mondeo hibrid a vágyad azt nyugodtan veheted, mert a Toyota HSD van benne a Ford saját Atkinsonos motorjával. Teljesen ugyanaz a szervizelésük mint egy átlagos autónak. Annyi, hogy azért 90k km után mindig le kell cserélni a váltóolajat. Nekem sem jönnek be a SUV-ok, dehát kompromisszumot kell kötni
Nem nagyon van ebben az 5 millás ársávban értelmes plugin még.
Sima hibridben az Auris TS amit nagyon tudok ajánlani. Abból is ami FL utána. Nagyon jó kocsi.Néztem én is ezt a Mondeot, de nem merek bekockáztatni egy Amerikai kocsit ide Európába. Mindenképpen nézz rá a Passat GTE-re.
-
Doki16
addikt
válasz
szuladam #179826 üzenetére
Nagyon ritka típus. Saját amerikai fejlesztés. Itthon nem hinném, hogy van hozzá szakember.
A Toyota pluginje nagyon megbízható, de röhejes a hatótávja a maga 15-18 kilométerével. Vagy ha az újat van az viszont teljesen rendben van hatótáv ügyileg is már. Ha van rá pénzed az egy abszolút jó választás.
Amúgy milyen árkategóriában keresel?Van még viszonylag megbízható Outlander PHEV és Volvo V60 D6.
Viszont ha sima öntöltő hibriddel is megelégszel akkor a HSD a legjobb választás.
-
Doki16
addikt
válasz
MasterDeeJay #179577 üzenetére
Grat hozzá. Vettél egy rendes Toyotát. A Corolla Verso az olyan gáz
Ez akkor 2.0 benzin?
-
Doki16
addikt
válasz
q13579 #179525 üzenetére
Auris hybridről tudok egészen konkrétan beszélni. Használtautóról ne is válogass. Elég sok a kókler. Szinte az összes példány csoporton belül kell el és nagyon viszik őket. Érdemes benézni az Auris Clubba mert ott mindig van egy két jó példány. Bár 5 millióért nem fogsz kis futott példányt kapni. 180k km-es kocsim ment el ennyiért.
3 hét alatt egy telefon se?
Az Audi dízelt 13 hónapig árultuk, mire egy ember végre hívott
Tehát nem keseredj el. A Kia-nak meg valószínűleg úgyis nagyobb lesz a keletje.
Amúgy visszatérve az Auris Hybridet nagyon tudom ajánlani, egy baromira megbízható és nagyon olcsón fenntartható kocsi. Kis városi utakra legjobb a HSD.
-
Doki16
addikt
válasz
rbalint88 #179469 üzenetére
Ez a kolléga döntése lesz majd. Nekem Golfban jobban bejön mint A3-ban. Amúgy meg technika ugyanaz mindegyikben
Nyilván az Audiban jobb a beltér és a komfort. Mondjuk amennyi az A3 annyiért már kapni Passat GTE-t akkor meg már más a fekvése az Audinak
(#179468) MunezXBK: Most már így, hogy utánanéztem tutira olajos.
VW-nél nem merek már csak ilyen 6 vagy 7 sebességes dologra apellálni főleg egy GTE-nél. -
-
-
Doki16
addikt
válasz
Bling95 #179458 üzenetére
50k körül futott példányokkal biztos nem lesz gondod, de még 100k alatt lévőkkel sem. Legyen rendezett az előélet és annyi
Arra kell figyelni, hogy 60-nál legyen meg a DSG olajcsere. A TSi-be ugysem látsz bele. De ha egy két éves példányban van 100k akkor azt úgysem városban rakták bele.
Az a kérdés, hogy elég-e neked a max 30-35 km elektromos hatótáv és van-e türelmed mindig töltögetni, ha naponta kifogyasztod. Mert ha nem töltöd rendszeresen akkor nincs értelme a pluginek, akkor inkább a sima 7-es GTi.
-
Doki16
addikt
válasz
akooos #179456 üzenetére
Ez minden használt autóra igaz. Ez a GTE se más mint a többi TSi DSG. Nem az elektromos rendszer fog rajta meghalni, attól kell a legkevésbé tartani. Ott van az Outlander PHEV, egy sokkal egyszerűbb technika, de azért ott is mellé lehet nyúlni teljesen más dolgok miatt. Ott a CVT meg a sima szívó benzin a jó, de mellette fogyaszt annyit mint bármi más benzines tehén.
Ha biztosabbra akar menni az ember akkor a HSD vonalon kell nézegetni.
-
Doki16
addikt
válasz
akooos #179454 üzenetére
Erre nem lehet egzakt választ adni. Ha városban hajszolták és mindig töltötték akkor szinte csak a villany ment. Ha pályán hajtották akkor meg szinte csak a benzinmotor. Viszont a DSG az folyamatosan vált, tehát az elektromos üzemmódban is használódik valamennyire. De ha időben cserélgették az olajat akkor elvileg ezekkel 250-ig gond nélkül el lehet mászkálgatni. Annyi viszont előnyére válik a GTE-nek, hogy dugóban nem nyírja a sok araszolgatással a kuplungot és a kettőstömegüt. (mondjuk ezt nem tudom, hogy az 1.4 tsi mellett van-e kéttömegű)
Amúgy meg csodák nincsenek, már 2-3 éves korukban is benne lesz ezekben 100-150k km. Tehát ha akarnál se tudnál alacsony futásút venni. Én már 200 felett nem vennék, mert ott már bármikor bejöhet valami. De ez sem biztos, mert ha folyamatosan 130-al rakták bele tökéletes olajcserék mellett akkor meg elmehet sokkal többet is hiba nélkül.
-
Doki16
addikt
válasz
Bling95 #179448 üzenetére
Milyen GTE? Használt? Ha igen mennyit futott és mennyi idős? Egy új Ceed biztos, hogy jobb lesz megbízhatóság szempontjából. A GTE meg sokkal nagyobb élményt fog adni és komfortot főleg ha highline. Meg ott a 30 km elektromos hatótáv ha csak kicsiket közlekedsz.
Hétvégéén ültem egy Passat GTE-ben. Az az ülés halljátok. Nagyon király
[kép] Imádom ezt a kocsit, kell egy ilyen mindenképpen.
-
Doki16
addikt
Abból alig van. Szinte senki nem vette, mert értelme se volt. Mindössze 265 mm-el rövidebb mint a kombi, de sokkal kisebb a csomagtartója.
(#179152) megema: Miért mi a baj a kombival? Sokkal praktikusabb, egy csomó minden belefér, nem kell belesakkozni egy nagyobb besárlást. Arról nem is beszélve, hogy szint mindent elhozok vele az IKEA-ból
Amúgy Prius, az 1.8 HSD a tökéletes választás arra amire leírtad.
-
Doki16
addikt
válasz
Coyot #178969 üzenetére
Ha a fogyasztás lenne a lényeg akkor tényleg nem éri meg. De sokan SUV-ra vágynak a városba és oda is veszik többen sajnos. Országúton meg el kell viselni akkor ezek szerint amit tud. De a HSD mellett szól a megbízhatóság.
Keveset pályázok vele, ez nem erre van kitalálva. Országúton ezt tudja. [kép] Ez épp a hétvégi Mecsekben járós túrám.
Autópályán 130-al olyan 6 liter körül fogyaszt reálisan, de ott nincs rekuperáció és csak egy sima 1,8 szívó van. Csodát nem szabad tőle várni.(#178970) emvy: A 190 lóerő kevés?
Milyen autót akarsz ami a közép kategóriában 10 millióig ettől erőseb és benzines? Passat a190 lóval "erősebb" mint egy Tarracco ugyanolyan motorral.
-
Doki16
addikt
Szerintem a te kritériumaidnak bőven megfelelne egy Passat Variant 2.0 TSi DSG-vel. Újként semmi baj nem lehet vele, nem kell attól tartani, hogy lerobban. Minden felsorolt extra benne van és igényes szép a belsőtere. Közben meg tucat autó, mert ebből adnak el gyakorlatilag a legtöbbet Európában
2 gyereknek bőven elég, ha szervizeled akkor rendben lesz. Nagyon átgondolt az egész konstrukció. Nekem B7 volt, a mai napig imádom. Legkényelmesebb kocsim volt. Az Auris a nyomába se ér.
Majd el felejtettem. Ha Toyota megbízhatóságát akar a szuper HSD rendszerrel, de normális belsőtérrel akkor ott a Lexus. Érdemes lenne ránézni.
-
Doki16
addikt
válasz
Coyot #178958 üzenetére
Én az új 2,5-re gondoltam. Tesztek alapján is parádés a fogyasztása. Városban meg ahol nagyon sokan használnak ilyen kocsit ott egyenesen verhetetlen.
Mondjuk egy nagy benzines autótól miért nem jó a 9-10? A Q5-el járkáltunk el 7-el, ami egy nagyon jónak számító CR dízel.
Az Auris hibridemmel közlekedek 4 literrel. Azért ezt mégsem lehet várni egy RAV4-től.
(#178959) emvy: Én értem, de még mindig nem írtad mennyi a keret meg, hogy igazán mik az igényeid a kocsi felé és mire kell
-
Doki16
addikt
Mennyi az ár amit max akarsz költeni és mi a legfontosabb a kocsiban? Azért a Taracco is van 13 millió minimum. Ennyiért már Van nagyon fullos Passat kombi is.
De ha az infotainment rendszer a lényeg akkor VAG vonalon keresnék valamit virtual cockpit-tel.Amúgy meg a Tiguan ugyanannyi mint a Taracco
-
Doki16
addikt
Tarcco jó választás ha az infotainment rendszer a lényeg.
De amúgy ha igazán jó belteret akarsz akkor VAG vonalon érdemes nézelődni. Ott a T-Roc, Tiguan és Touareg. Ezek nagyon jó fedélzeti rendszereket kaptak. A kormány mögötti kijelző elég jól testre szabható. Van AA és Carplay. Etalon belsőtérben jelenleg meg az Audi. Q3,Q5,Q7,Q8. Melyik szimpatikus. Nagyon infotainment rendszer van mindegyikben. Mindegyikhez van TSi ami viszont "rosszabb" a HSD-nél.Igen a RAV4 rendszere nem a legjobb, de maga az autó baromi jól sikerült. A hybrid megbízhatósága legendás és a hatékonyság nagy, ezáltal a fogyasztása jó.
V60-ból csak T6,T8-at (hybrid) vennék ha ennyi pénzem lenne rá.
De mi az amit keresel amúgy? SUV, Crossover, sedan, kombi? Mert mindent írtál már?
Highlandert nem vennék itthonra, nagyon ritka kocsi, kérdés ki tudja rendesen javítani, karbantartani.
-
Doki16
addikt
Ezt a kereskedést hanyagold. Ezek az autók már rég nincsenek náluk általában. Meg nagyon drágák is.
Ennyiért már kapsz egy fullos új Corolla hybridet is
Mondjuk ezt a Highlindert speciel egyáltalán nem ismerem, hogy milyen lehet. Nálunk ez nincs elterjedve. De ennyiért már van új RAV4 is. És abban baromi jó lett az új hibrid rendszer. -
Doki16
addikt
válasz
molnarpeter #178779 üzenetére
Ezt a tellerrapport-ot utólag is meg tudom valahogy szerezni a kocsimhoz?
Ez a két oldal alapvetően egy használtautós oldal?A következő kocsimat is Hollandiából akarom venni és érdekelne, hogy milyen lekérdezések vannak. Te ismersz még valamiket?
-
Doki16
addikt
-
Doki16
addikt
válasz
CactuS #178742 üzenetére
Kollégámnak az van, ő baromi jó áron vette. Ütött kopott, valószínűleg tekert taxi, de motorikusan egyben van.
Ültem én is benne, hát ez a Prius érzés nagyon nem tud elkapni, komolyan mondom nagyon nem jön be az a belső, annyira antiautós számomra az egész jármű, hogy valami elképesztőMost a Plug-In priusokat nézem, de nem tudom meggyőzni magam, hogy kell. Főleg nem azért mert eszméletlen drága. 2013-as semmi extra modelleket dobálják 5 millióért.
-
Doki16
addikt
válasz
matyi012345 #178663 üzenetére
Max akkor kell ennyi pénz az akkumulátorra ha az egészet cseréled egyben. Van ember rá aki cellánként tudja cserélni és töredék áron egy akkupakk árához képest. Tehát ez se riasszon el tőle, már meglepően olcsón javítható ha bármi baja lesz
-
Doki16
addikt
válasz
zeus_2k14 #178604 üzenetére
Ha csak a megbízhatóság a lényeg akkor vegyél egy HSD-t
Prius 2,3 Auris 1-2. Ezeknél jelenleg alig találni megbízhatóbb autót.
Ha ragaszkodsz a VW dízelhez akkor keres minél kevesebb futású 2.0 CRTDI-t ami garantáltan valós. (kivéve ha városban futotta, az rosszabb mint bármi más) Azok nagyon jók lesznek pályára. Vagy egy régi 1.9 PDTDI, de azok már elég öregek. -
Doki16
addikt
válasz
soldi3r #178495 üzenetére
A Prius 2 az egyik legjobbnak tartott Prius a 4 közül. Szerintem nem szabad elvetni ha nagyon olcsón fenntartható és üzembiztos autót keres.
(#178497) matyi012345: Ne hagyd a második generáció nagyon jó lett. És te azt is nézted. Szerintem a kolléga az egyesre gondolt korábban.
-
Doki16
addikt
válasz
tibbike01 #178434 üzenetére
Mit szolnál inkább egy 3-as Priushoz? Ugyan az a technika mint az Auris. Amúgy ekkora városi futásra tényleg a HSD a legjobb választás.
Gyanúsan kevés a km, ezért mindenképpen egy alapos vizsgálat kell rajta. Amúgy ez az egyik legalapabb felszereltség. Valószínűleg azért ennyi az ára. Kedvencem a részecskeszűrő mint bepipált extra
-
Doki16
addikt
válasz
batai15 #178391 üzenetére
Ne vegyél Aurist. Nincs belőle keveset futott. Dízel helyett használták mindenhol nyugaton. Ami magánkézbe volt és másodautónak annak meg nagyon komolyan megkérik az árát. Amúgy meg hülyén hangzik, de egy Prius/Auris HSD 200e km semmit nem jelent. Ha bele meg a külseje rendben van ahogy az enyémnél is, akkor a hajtás nagyon egyben van még ennyinél is. Múlt héten mértem be a nagyakksit 180k km után. A 14 block (26cella) közül a legnagyobb eltérés 0,1 V. 0,2 voltig még 100%-nak mondják.
Ha mégis találsz alacsony futásút 5-6 millió alatt akkor az gyanús, nagyon meg kell vizsgálni.
Mondjuk kár bármelyik Suzukit egy Executive Aurishoz hasonlítani. Újkori árokhoz képest 5 millió differenciál van ami azért látszik nagyon sok helyen.
Amúgy tök jó ez a felütés most a Totalcar cikkében. Passatot egy Suzuki áráért? Igen, van annyiért egy ilyen 4 éves kocsi, mint egy új GLX Vitara vagy S-Cross. Ezt kell mérlegelni, hogy melyik éri meg jobban. Mondjuk 180-at futott Passatnál már sok minden ki fog jönni idővel.Fogyasztás ha érdekel az Aurisról akkor pontos adatokkal nagyon szívesen megtárgyalom veled privátban. Nem fárasztom itt az embereket vele
-
Doki16
addikt
válasz
batai15 #178389 üzenetére
Ózdról hoztuk el a Mátrán keresztül és végig jött mögöttem az autópályán 140-el faterom. Olyan kicsi a kasztni, hogy simán viszi ez a kis motor is. Ahonnan anyukám jár be elég dimbes-dombos. Konkrétan 6 km-en van benne 150m szint. Igen lemértem barométeres Garminnal
De ez városba való nem pályára. Nem érzem magam olyan komfortosan benne 130-nál mint a Passatban vagy az Aurisban. Mondjuk az automata váltónak köszönhetően alacsonyan van a fordulat.
-
Doki16
addikt
válasz
batai15 #178383 üzenetére
Anyukámnak 1.2 automata van. Nagyon jó motor, imádom vezetni. Tök jól megy ahhoz képest. 4 "sebesség" kicsit furcsa, de egy nagyon megbízható és tényleg hihetetlenül jól fogyasztó kocsi. Csak városban van használva és 4,6 az átlag. Tehát nagyon eltalálta a Suzuki azért szeretik ennyire ezt a kis szívó benzint.
(#178380) Tom1939: Persze, nyilván valamivel többet eszik, de simán megéri a többlet erőt.
Spritmonitor:
1.0T: 6,21
1.4T: 7,03Elhanyagolható. Sima szívó Vitarám evett 7 litert.
-
Doki16
addikt
válasz
Janusz001 #178376 üzenetére
Korábban ezt írtam amikor valaki ugyanezt kérdezte
Ha belefér az 1.4T én inkább azt venném. A tartalék bármikor jól jöhet és eladni is könnyebb lesz majd. Meg a nagy kasztnihoz azért jobb a nagyobb motor is. Egy ismerőmnek pont ilyen kocsija van mint amit írtál. Imádja az automata váltót, de már megbánta, hogy 1.0T motorral vette.
Jelen esetben a plusz pacik nem kérnek enni, de bármikor kellhet egy kis erőtartalék.
-
Doki16
addikt
válasz
FoglaltEzis #178367 üzenetére
-
Doki16
addikt
Szerintem most már kellően el lett riasztva szegény Tibbike ettől a kocsitól
-
Doki16
addikt
válasz
xEon1337 #178356 üzenetére
Ha cserélték évente vagy 10000 kilométerenként az olajat akkor ennyi futásnál még talán van benne egy jó 30k km gondtalan élet
Amúgy már csak a robotizált váltó miatt se venném. A C3-ban hülyét kaptam tőle annyira lassú és béna volt. Bár a C4 valószínűleg jobbat kapott, de akkor is ott van benne a fölösleges bonyolultság.
Tényleg szép jól felszerelt példány, de én sem venném a Prince motor rossz híre miatt. -
Doki16
addikt
válasz
FoglaltEzis #178314 üzenetére
Kicsit hozzádobsz és már tudsz venni egy 10-11 éves Kia Rio-t. Az erősebbik 1.5 crdi elég jól megy és jól is fogyaszt. Olcsó a fenntartása. Láncos a motor és még nincs benne DPF.
-
Doki16
addikt
válasz
siege5 #178095 üzenetére
Igazándiból szerintem új autónál nem fog tudni igazán melléfogni bármelyiket is választod. Ahogy Kisza is írja az a legjobb ha kipróbálod mindegyiket amelyik szimpatikus és az alapján döntesz.
Ennyiért már van GLX Swift 1.2 CVT vagy alap i30. Ezeket kell szem előtt tartani.
Vagy ha csak kisautó kategória érdekel, akkor Vitara már lehet nagy lenne ahogy az i30 is.
A Polo szerintem nagyon jó kis autó lett a jelenlegi generációban. Kellően nagy már és egész kellemes a beltér normális felszereltségi szinten. (Highline) Mondjuk szerintem drága a többihez képest és annyival nem nyújt többet. -
-
Doki16
addikt
válasz
Vismajor01 #177592 üzenetére
Tudok egy nagyon szép bőrös Q5-öt neked akkor
Ez is végig vezetett.
Biztosan nagyon kevesen rendeltek bőrt a Priushoz, gyanítom elég ritkán volt szempont a tulajoknak. Nekem Bőr-Alcantara-szövet van a kocsimban. Ezt csípem a legjobban. P3 is csak azért lesz hengerfejes mert nemtörődöm gazda hajtja. Kb 1 óra kitartani a hűtőt és nem lesz gond. Én mondjuk még pluszba figyelem a hőfokot is.
Amúgy ha jól megcsinálják természetesen akkor jó lehet és vételnek és szuper úgy
-
Doki16
addikt
válasz
Vismajor01 #177588 üzenetére
Mindenképpen Prius. A Camry nem Európába szánt modellje az. Az életben nem fogod tudni eladni. Egymagadnak meg teljesen felesleges egy olyan nagy autó. Mindamellett a Prius kevesebbet fog enni mint a Camry. Nem vegyél a kínálat aljáról P3-at akkor már ahogy írod is inkább P2. Kitudja, hogy mennyire tudják jól megjavítani a P3-at. Meg csak úgy halkan mondom. Nem 275 körül szoktak ezek hengerfejesek lenni, hanem sokkal inkább magasabb számnál.
Miért ragaszkodsz ennyire a bőrhöz? Szerintem borzalom rajta ülni. Mindig is utáltam, nyáron meleg, télen oké ha van benne ülésfűtés.
-
Doki16
addikt
Pont ilyent vettünk most ingázásra napi 130 km-re. Kútnál mérve 4 literből elvan. Mondjuk egy kicsit még hozzá kell tenni mert 500-ért sokat futott példányok vannak csak.
Nálunk most kapott kötelező szervizt minden szűrővel és hosszbordással, munkadíjjal együtt volt 37k Ft.
-
Doki16
addikt
válasz
kisza25 #177576 üzenetére
Ezzel egyet értek veled. Mostani vásárlásom alkalmával 2-3 éves autókat kerestem, de nagyon sokat meg kellett néznem mire találtam egy olyat ami megfelelt esztétikailag. A topik kivételével az emberek nagy részének az autó csak egy használati tárgy és ütik vágják. Más értelmes magyarázatot nem tudok arra, hogy egy 3 éves autónál miért van kiszakítva a tető vagy miért foszlik a hátsó ülés vagy éppen miért mállik a kormány. Ez csak pár példa amikbe belefutottam.
Már elkényelmesedtem annyira, hogy nekem kell a tolatóradar minimum. Amióta kamera is van a kocsiban azóta tudom, hogy ez is egy baromi jó dolog
Engem nem vonz a 0km-es autó, mert nagyon nagy az értékvesztés. 2-3 évnél tovább általában nem tartok meg egy kocsit. Ott meg nagyot buknék rajta.
-
Doki16
addikt
válasz
kisza25 #177573 üzenetére
Hát max akkor lenne az ha nem menne többet napi 2 km-nél és legalább 8 órát áll a napon
Venni nem vennék ilyet. Sokkal értelmesebb egy Plug-in, ezt is tervezem majd ha elmegy az Auris.
Igen tudom, hogy annyiért lehet venni új autót, de nincs igényem rá. Inkább egy pár éves jobban felszerelt, azokkal sincs még gond. -
Doki16
addikt
válasz
kisza25 #177558 üzenetére
Nincs pénzem új autóra. De ennyit nyilván nem érne meg. Soha az életben nem hozná vissza a felárat. Ez megint azoknak jó akik pénzesek és környezettudatosak akarnak lenni. Amúgy ha én választanék kocsit újként akkor a 200k feláras panorámatető se kellene, hiába tetszik baromira
Akkor már inkább egy LED fényszóró.
-
Doki16
addikt
válasz
batai15 #177543 üzenetére
Na várj, most panoráma tető vagy szolár tető, mert nem mindegy. Panoráma az nekem is van az Aurisban is baromi jó, tényleg nagyon látványos tud lenni.
(#177542) BigBlackDog: Biztos, hogy nem tud működtetni önállóan egy klímát. Ilyen melegben mint amik most voltak, nekem 2-3 kW körül fogyasztott. Azt egy ilyen 0,5-1 négyzetméteres panel nem állítja elő.
-
Doki16
addikt
-
-
Doki16
addikt
-
Doki16
addikt
-
Doki16
addikt
Már miért esne ki? Én is panelban lakom. A Toyota HSD öntöltő hibrid. Pont ezért használják ennyien. Csak plug-in hibridekhez célszerű a közeli töltő vagy az otthontöltés megléte.
Én amúgy csak a totalcart olvasom/nézem. Nagy ritkán vezess.hu. TV-ben nem nézek ilyeneket már. YT mindenben veri.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest