- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur #36802 üzenetére
ja... én épp ezért én csak 50k km körüli valódi szervizkönyves autók között válogattam. de hiába veszek mindig kevés km-el kocsit, a végén mindig beletekerek bőséggel
viszont legalább nem a szerelőket gazdagítom. -
Kornel
veterán
válasz
Integra #36441 üzenetére
látom otthon vagy a témában, olyankor mi van, ha kint még egy ideig szeretném használni a magyar rendszámos autómat? ha jól értem, ilyenkor nem szabad németországi lakcímre bejelentkezni? milyen hátránnyal járhat, ha mondjuk fél évig magyar rendszámos autóval közlekedek kint?
-
Kornel
veterán
válasz
Integra #36278 üzenetére
Itt van egy cikk, amiben pont az ellenkezőjét állítják a dízel áremelkedésről, mint amit te, mit szólsz hozzá?
Nem kötekedés képen, csak kíváncsi vagyok -
Kornel
veterán
válasz
!Overdose! #36190 üzenetére
érdekes, mert a gyári varta aksim made in france volt, amit most vettem, az meg deutschland.
gondolom éppen azt matricázták át vartára, ahol éppen volt felesleges gyártókapacitás.(#36192) MunezXBK: köszi. váltóba is próbáltad már? ha nem árt, akkor mindenképp megpróbálom.
-
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
néha úgy érzem mindenkinek mást jelent, hogy jó gumi... példa kedvéért, most 4 éves barum van fent a kocsin, elmenne még egy évet is, de dobom el, mert szerintem nem tapad rendesen. szerintem el is van öregedve, nem hiszem, hogy újan is ilyen volt. ha visszaraknám a nyári contit, ami már nem megy el egy nyarat, akkor az jobban tapadna 0 fok felett, mint ez. én azt mondom, gumin, és féken nem spórolunk, egy lökös többe kerül, ha 5 cm-el később állok meg egy rosszabb gumival. fékolajat is le fogom tavasszal cserélni, ősszel, 4 évesen rámérettem, még nem volt veszélyes, de most tél után már biztos kuka, megy fel 2 jó tárcsa is, meg betét, és akkor a kocsi letudva, amíg nálam lesz.
-
Kornel
veterán
continentalok majdnem mindegyik tesztben az élen végeztek, ráadásul nem is drágák, legalábbis amit én akarok venni (185/60r14 vagy 185/65 r14), mert egyik se váltóméret, de kell a 185, majd addig még megálmodom.
a premiumcontact5 A-s nedves tapadási index-szel rendelkezik, az ecocontact5 csak B-s, viszont előző elég hamar kopik... -
Kornel
veterán
minőségi olajjal még a 15k megkockáztatható, főleg ha kevés a városi üzem, és a rövid utak.
na de gyári 25+ ezres csereintervallumok, kb. vicc kategória. garanciaidőt kibírja, utána meg új kocsi, vagy motorgenerál. új autóknál is azért ritka a kötelező 1000 km-es olajcsere, mert emiatt már másik kocsi választanának, mert ott nem kell, pedig az is hasznos. -
Kornel
veterán
válasz
bitpork #35975 üzenetére
jól mondod, 5 emberrel tényleg kevés egy 1.2, de egyedül, vagy ketten, szerintem bőven vállalható.
fogyasztás kérdésben meg valóban város/országút nyersz egy kicsivel, autópályán akár bukhatsz is egy nagyobb motoros verzióhoz képest ugyanannál a kocsinál is.
lényeg, hogy mindenki felhasználási körének megfelelő motort válasszon, akkor nem lesz elégedetlen.
ha sokat fogok pályázni, nyilván nekem is cserélnem kell majd, de nem fogok azért mellékutakon menni addig, amíg 1.2-es kocsit hajtok, mert valaki szerint az balesetveszélyes -
Kornel
veterán
válasz
.:Kristian:. #35726 üzenetére
ha át tudsz járni, akkor még van értelme a gáznak valóban.
-
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
válasz
MunezXBK #35505 üzenetére
én meg pont a felével, 1242
(#35506) Manitou : valóban, az országúton is elkérte a minimum 7,5-et, egy torokkal, 95 felett meg 9 körül.
(#35508) MunezXBK : eddig nem bántam meg, arra leszek kíváncsi, hogy hogy bírja majd, ha többet fogok (kellesz) pályáznom, mondjuk ott számolhatok 6,5+ fogyasztással, ami már nem kevés.
de majd az idő eldönti, hogy megy-e, marad-e, egyenlőre célnak tökéletes. -
Kornel
veterán
nekem a 21061-es zsigulim evett 10-et városban, el is adtam
az 1,6 8V toledo már elment 9 literrel is.
ehhez mértem sokallom az 1,4-esektől a 10+ litert -
Kornel
veterán
válasz
engine88 #35491 üzenetére
vidd el azonnal diag-ra.
mondjuk egy hibakód kiolvasást meglehet csinálni egy bluetooth-os obd2 kiolvasással is, ilyen fogyasztással tuti van tárolt hibakód is.
amúgy nem számoltad el? nekem fele ennyit eszik a splash(#35494) MunezXBK: 1,4 benzin 11 liter akkor se stimmel, ha tél, ha nem.
-
Kornel
veterán
válasz
Dare2Live #35398 üzenetére
jaja én is ezt mondtam, nekem volt mind2
mondjuk nálam egyik se evett ennyit, de ugye mamának meg kéne mutatni a motorféket, a kigurulást, a dinamikus autózást, nem gáz-fék-gáz-fék kombó állandó ismételgetését.
amúgy én a fogyasztás miatt vettem swift 2 helyett splash-t, azért nem mind1(#35402) m3tr0 : nagyon rövid távon tiszta hideg üzemben pedig még jó is szerintem. az, hogy az ezres ennél akár egy literrel is kevesebbet evett hasonló körülmények között, az egy mérnöki csoda
-
Kornel
veterán
válasz
hobizoli #35229 üzenetére
azért ennél a rendőröknek is több eszük van, ha több autólopás helyszínén rögzítik a térfigyelők ugyanazt a konténeres teherautót, előbb utóbb leesik nekik, hogy mi a pálya
"kis" értékű (1-2-3M HUF) autót nem így lopnak szerintem se, de ha sokakat érdekel a téma, biztos lesz belőle nemsokára egy TC cikk, ha tényleg innen szedik az ötleteket -
-
Kornel
veterán
-
Kornel
veterán
válasz
werszomjas #34759 üzenetére
az a 200k lehet kicsit több volt.
miskolcon még mostanában is láttam octavia sdi taxit, bár már kezdenek kikopni.
kb. 5 évvel ezelőtt ültem az egyikbe, valami 800k körüli értéket mutatott a km óra, azt hittem, rosszul látok. megkérdeztem, hogy hogy bírja, azt mondta, hogy a motor még nem volt megbontva.
azóta csodálom ezt a vw technikát, és akármilyen dízel ellenes vagyok, egy maximum tényleg 200k-t futott sdi motoros kocsit simán elfogadnékcsak ilyen nem létezik már kb
-
Kornel
veterán
válasz
whitezo88 #34751 üzenetére
pár héttel ezelőtt még a MM 100 is 425 körül volt, akkor nyomtam két teli tankot, de most visszaálltam a sima 95-re. fogyasztásban nekem nem volt különbség, viszont jobb volt a gázpedál reakció, és jobban pörgött a motor, hangja is szebb volt.
(#34753) lsc: nem sírtam, csak fel voltam/vagyok háborodva. és hidd el, ki tudtam fizetni(az előbb pedzegetted, hogy többet kell keresni, ha hibázol), sőt azt is ki tudnám, ha megrögzött gyorshajtó lennék, de nem ez az életcélom.
-
Kornel
veterán
szerintem te vagy rendőr vagy, vagy valami nagy szemellenzőn át nézed azt, ami itt folyik.
én nem azt állítom, hogy nem hibáztam, hanem azt, hogy arra vadásznak, hogy ki hol hibázik, akár a legkisebbet is, hogy pénzt tudjanak behajtani. ez szerintem megengedhetetlen. mondom mindezt úgy, hogy kb. 180k levezetett km alatt 2*10kHUF bírságom volt "csak". -
Kornel
veterán
válasz
Laraxior #34745 üzenetére
ez folyik itt...
de szerintetek ez normális?
szerintem nem.
unokanővérem luxemburgban lakik.
ott figyelmeztetnek, felhívják a figyelmed, és akkor büntetnek, ha notórius szabálysértő vagy.
mondjuk ott nem is pénzbeszedés a funkciója a rendőrségnek.
szolgálunk és védünk... komolyan, legszívesebben lekaparnám a kocsikról.
és mielőtt valaki jól megmondja majd, hogy én biztos száguldozok, meg szabálytalankodok éjjel-nappal, közlöm, hogy összesen 2*10k huf bírságom van, az egyik az előbb említett, a másik meg zebrán előzés... elbambultam, nem láttam, az idő se volt jó, éjszaka is volt, de az jogos volt. -
Kornel
veterán
szerintem te nagyon egy irányból szemléled a dolgokat.
persze hibás, aki gyorsan hajt, nem is kéne, mert sok baleset lehetséges forrása, de!
amikor falutáblára mér rá, kanyarból, hogy véletlenül se lásd, és közben lassítasz, csak pont a tábla után 50m-el éred el az 50-et, és persze kiszednek helyszíni bírságra, mert nem mentél 68-nál többel, hogy jöjjön a csekk automatikusan, de azért egy 10 ezres helyszínire még jó lesz az a 67 km/h is... ami 50m-el később 50 körül volt. ideáig ez az egyetlen bírságom gyorshajtás miatt, nyilván lehetett volna még 100, de ez pl. teljesen felháborított a módszer miatt. értem én, hogy kell a pénz, de akkor mondják meg, hogy évente emberenként mennyit kell pluszban beszedni, és kész. az, hogy ráállnak dolgokra, pl. mentődoboz, stb, az szerintem vicc kategória. mentalitásban inkább a balkánhoz közelítünk, sem mint nyugat felé. -
Kornel
veterán
válasz
MunezXBK #34635 üzenetére
a durva az, amikor tejködben hajnalban gyér forgalomban felkapcsoltam a hátsó ködlámpát, biztos ami biztos (nem tiltja semmi se, ha a látási viszonyok indokolják), erre hátam mögött villog, aztán kapott egy féket, utána meg leszorított... az, hogy mi baja volt, mai napig nem tudom, de ha nem sietek melóba, akkor biztos elkapom, annyi bibi van csak, hogy ezek eléggé kiállnak egymás mellett, 10 taxis meg nem hiányozna egy balhéban, annyira nem vagyok "golyóálló"
ja és lassan se mentem, a köd ellenére...
-
Kornel
veterán
kinek a pap, kinek a papné, volt már "benzintemetőm" is, még egyszer nem lesz
de ez nem jelenti azt, hogy bkv-zni fogokgyerekek, minek vitázni, menjen inkább mindenki csúszkálni egyet a friss hóban
-
-
Kornel
veterán
ennyiért már újak is vannak: link
800-tól a GC AC indul, 1 M körül GLX-et is kaphatsz.
vásárláskor nem kell vezérléscsere, mivel láncos, ezzel is megspórolsz 50-100k-t típustól függően.
én maradnék 100k km alatt, de inkább várj egy 50k közeli nagypapa autóra, viszonylag gyakran felbukkannak ebből a típusból.(#34205) dJ Peer: miben nincs fordulatszámmérő?
-
Kornel
veterán
válasz
Motion_Blur #34198 üzenetére
+1
-
Kornel
veterán
válasz
neduddki #33976 üzenetére
ha nem emeltek volna jövedéki adót, és marad a környező országok viszonylatában eddig is magas 240 Ft-os ár, akkor valószínű még lpg-s ezres swifttel járok most is.
nálam 6,5-et evett átlagban lpg-ből, eddig kijöttem 1560 Ft-ból 100km-enként.
a második emeléssel és 300 Ft-al számolva már 1950 Ft lenne ugyanez.
ezért kerestem kis fogyasztású benzinest, hogy minél közelebb legyek ehhez az értékhez, mert sokat megyek, évi 30-35k km.
most simán kijövök 5,5-es átlagból, ami 2255 Ft körül van most 100 km-enként, ez kb. 10%-al nagyobb, mintha továbbra is gázzal járnék, ennyiért viszont már nem szenvedek vele, hogy nem tudok bárhol tankolni, stb. stb.
ja ami még nagyon idegesítő, hogy minden kútnál rohannak oda, hogy tankoljanak, hiszen csak a kezelő használhatja a kutat, kivétel agip vecsés, ott magának tankol az ember. -
Kornel
veterán
válasz
neduddki #33974 üzenetére
elvileg gázszűrőt gyakran kell cserélni, nekem nem kellett, de mindig jó minőségű gázt tankoltam, még ha 10 Ft-al többe is került. ugye maga az átalakítás egy modern benzines kocsinál minimum 200k, és abba még a vizsga benne sincs, mondjuk nem is kell, kutya se nézi mivel megy, hacsak nem fog ki az ember egy kpm ellenőrzést, de azért valljuk be, erre kicsi az esély
ami viszont a végén zavart, hogy lpg-vel érezhetően nagyobb a motor hőterhelése, a marketing szöveg szerint ez nem jelent semmit:"Miért nő a motor hőterhelése? Káros-e a szelepekre?
A benzinhez viszonyítva az LPG égési hőmérséklete 100-150 fokkal magasabb ami nem tekinthető károsnak egy megfelelően szervizelt gépjárműnél. Csupán a szelephézagok rendszeres ellenőrzéséről kell gondoskodni."nálam sokkal gyakrabban kapcsolt a ventilátor, benzinnel szinte soha, gázzal akár télen is, ha éppen városban mentem. emellett elöregedett
a gyújtáselosztó szimeringje, ami szerintem a magasabb hőmérséklet következménye volt, nem a 9 évé. szóval ezt is érdemes belekalkulálni, nyilván 200 Ft-os üzemanyagárnál még megéri ilyen aprósággol bajlódni, 300-nál már biztos nem. emellett találkoztam szerelőnél olyan ignis vvti tulajjal, akinek a szelepjeit cserélni kellett, nem bírta a kiképzést. az se 5 ft, azért nem egy gyenge motor, vajon meddig bírja egy skoda?
-
Kornel
veterán
válasz
MunezXBK #33972 üzenetére
A tervezet elfogadása esetén a mostani 47 900 Ft/t jövedéki előbb 71 850 Ft/t, majd 95 800 Ft/t-ra emelkedik. Az általánosan elfogadott 550-580 kg/m3 átváltási aránnyal számolva a mostani - Áfával együtt - 33 Ft/l körüli jövedéki adó 51, majd 62 Ft/l-re emelkedik. A fentiek alapján egy év múlva - változatlan árfolyamok és nyersanyagárak mellett - 280-290 Ft/l-ért lehet majd autógázt tankolni.
forrás
a lényeg, hogy a jövedéki adóra még az áfa is rámegy, amit ugye itt a legmagasabb a világon.
mindeközben szlovákiában jelenleg is 200 ft körül lehet lpg-t tankolni. -
Kornel
veterán
két lépcsőben emelik az árát, az egyik már megtörtént január 1-én. ahol én tankoltam, az egyik legolcsóbb normális helyen (agip vecsés), ott 265-ért láttam most kiírva. a második emelés június 1-én lesz, így 300 körül fog mozogni az ára. legolcsóbb helyen is 255 körül van most, de attól visszafele gurult a kocsi emelkedőn, de szó szerint. szóval ha 15-20%-os többletfogyasztással számolunk, akkor értelmetlen átalakítani, de még használni is lassan. köszönjük unortodoxia
-
Kornel
veterán
válasz
Bull Boss #33947 üzenetére
ha nem is büntetnek érte, szerintem nem érdemes kockáztatni.
nekem 4 éves téli van fent, mintamélysége még megfelelő, de érzem, hogy nem az igazi, alig várom már a tavaszt, dobom ki. de én háklis vagyok az ilyesmire, van akit ez egyáltalán nem érdekel.(#33946) zsloti : azt ugye tudod, hogy nyártól 300 Ft körül lesz egy liter LPG? szóval innentől csak annak éri meg kb., aki határ mellett lakik, és 200 Ft körül tankol bármelyik másik országban, de ahogy nézem az adatlapod, neked ez nem játszik. Szóval én hagynám a benzin-gáz verziót, ha kiszámolod, több lesz a költsége, mint a megspórolt pénz a tankoláson.
-
Kornel
veterán
ja, ezt vágom
nyilván nem rohannék eladni a splash-t, hogy vegyek egy ilyet.
meg dupláját fogyasztja.
de mondjuk németbe gázzal üzemeltetve nem is olyan vészes, meg kell venni egy donort hozzá, papírok nélkül(#33858) aero.: jaja, most is évi 30-35k-t megyek, nem érné meg, de még eljöhet az az idő, amikor jövedékiadó mentes LPG-t tankolhatok
-
Kornel
veterán
Ha nagy autók, akkor az s500 milyen? mert gyanúsan olcsók
-
Kornel
veterán
Na gyerekek, ha sok pénzem lenne, ez kéne
(#33851) Qru : köszi az infokat, hasznos volt
-
Kornel
veterán
megnéztem ezt a motort, lehet erről másolta a suzuki a k12b-t?
L12A i-DSI
Displacement: 1,246 cc (76.0 cu in)
Bore x Stroke: 73.0 mm × 74.4 mm (2.87 in × 2.93 in)
Compression Ratio: 10.8:1
Horsepower: 57 kW (77 PS; 76 hp) @ 5700 rpm
Torque: 110 N·m (81 lb·ft) @ 2800 rpmK12B:
Hengerűrtartalom: 1242 cm3.
Furat/löket: 73/74,2 mm.
Sűrítési arány: 11:1
Hengerek/szelepek száma: 4/16.
Teljesítmény: 63 kW (86 LE)/5500.
Nyomaték: 114 Nm/4400(#33840)hobizoli: ez a kép nagyon nagy, le is nyúlom gyorsan, ezt meg kell osztani
-
Kornel
veterán
69-től kell fizetni, ami tényleg korrekt, én olyan 60-65-re állok be lakott területen 50-es táblánál, eddig még nem volt gondom belőle, kivéve egyszer, falutáblára mértek rá kanyarból, 68-al mentem, 10k huf helyszíni bírság. szóval nem árt vigyázni, mert ha meg tudnak állítani, akkor belefér simán egy helyszíni. mondjuk mögöttem jött egy focus, kint nyomtuk neki 110-120-al, én szinte satuztam a táblánál, mert volt egy rossz megérzésem, ő majdnem belém jött, de utána megköszönte, mert ő bejött volna 100-al... közben beszéltünk kicsit, miközben a csekkeket kaptuk, mindketten 68-al mentünk
-
Kornel
veterán
válasz
Dare2Live #33573 üzenetére
tudom, hogy nem te, olvastam előtte...
persze hogy a véglet, ahogy írtam is, országút 90-el, faluban 50-el.
de 10 liter akkor sem normális, maximum télen városban, rövid távra.
egyéb esetben vagy user error, vagy hibás a kocsi. ilyenkor azt kéne kideríteni, hogy újkorában is ezeket az értékeket produkálta-e, de egy sokadik gazdás kocsinál nyilván ez lehetetlen. -
Kornel
veterán
válasz
Dare2Live #33570 üzenetére
hagyjuk már, 9-10 liter, én meg a mikulás vagyok.
ott vagy gond volt a kocsival, vagy padlógázon kívül mást nem látott a használat során.
én 1.2-es fabiát vezettem országúton miskolc-budapest-miskolc vonalon, teletankra mérve 4,5 litert evett, pedig az egy sokkal gyengébb motor.Bull Boss: a gyertyát dobd ki mindenképpen, már vételkor ki kellett volna dobni, annyit a suzukikban lévő iridium gyertyák se bírnak ki. (105k km).
ha utána se jó, akkor lehet másfele keresgélni, amit már írtak előttem. -
Kornel
veterán
kíváncsi vagyok a fogyasztására, nem akarod véletlenül vezetni a spritmonitor-on?
Egyébként én örülök, ha megmarad nálam 3 évig, de nem hiszem -
Kornel
veterán
hova akartad vinni?
nekem előző tulaj a géróhoz hordta, de én többet nem megyek oda.
8000 km után (68k km-nél) lecseréltettem velük a gagyi 10w40-es olajukat amit beleraktam 60k-s szerviznél még az előző tulajnál.
amit azok levágtak, hogy minek, miért, minek ilyen olaj bele
tud valaki jó suzuki szervizt bp-en? vagy muszáj leszek barcikára a szabóhoz hordani majdmás: tud valaki valami jó villamosságis szakit, aki betud nekem szerelni ködlámpát a héten mondjuk?
g@bo: most jutott eszembe, hogy a vízpumpát is cseréld le, de ha már hozzányúlnak, akkor 3 új gyertya se kerül sokba.
-
Kornel
veterán
válasz
hobizoli #33462 üzenetére
nincs is ezzel gond, de máshol államilag támogatják a hybrid és elektromos autókat, nálunk meg nesze semmi fogd meg jól, nincs rajta regadó, ennyi.
meg ha szétnézel, akkor jön le a mini kategóriába is, ld. yaris hybrid, ami dízel yaris árban van kb., kicsit nagyobb auris szintén. a jövő lehetséges egyik iránya ez, konnektoros verzió még "takarékosabb", de az még aranyárban van. -
Kornel
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- sziku69: Szólánc.
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Bluering Libra irodai forgószék
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest