- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
aero.
veterán
válasz
kisza25 #178489 üzenetére
Az a listaár elég meredek. Tudom, nem kell érte sose annyit fizetni, de na.
Kicsit olyan érzésem van az új Tipoval kapcsolatban, mint régen a Linea-val. Csak lehet kapni, azt jólvan. Bravo-bol is volt erős 1.4tkülön bónusz, hogy oldalt a régi tipo értékelése van, kemény 1 csillaggal. Laikusnak elég lelombozó vélemény lehet.
-
aero.
veterán
válasz
MunezXBK #178132 üzenetére
A Franciák furák, szonda is kell legyen nálad. A kukásmellényt mondjuk kötelezővé tenném mindenhol.
Otthon nem, sőt a járó motorú, de álló autónál telefonozást sem. Angliában a menet közbeni gyári navi birizgálást is, de a rádiót nem. A6-A8 tulajok előnyben, szép is lenne egy klíma állításért 6 pont és 200 fontos bírság
-
aero.
veterán
válasz
Citroware #178128 üzenetére
Már lassan 18 éve is volt gyári kihangosító az autókban, felvevő gombokkal stb. A maiakhoz meg mindhez van szinte. Csak a telefont tilos nyomkodni, egy utólagos kihangosító gombját megnyomhatod, ahogy a rádiót is gombokkal kezeled, ez bármilyen autóba beszerelhető.
-
aero.
veterán
válasz
CactuS #178049 üzenetére
Pakolhatosag, ajtonyilas (hatul ebben a volvo eleg szar), nem ulok soha hatul, de nalam szempont, hogy elferjek kenyelmesen legalabb 300km-en keresztul. Vagy barki mas.
Amugy is, 160-nal hova menjek mar? Soroljak be a kulsoben 120-szal meno moge? Hat hol el?
Kisza: mindig a hatso a hibas, nem tart elegendo tavolsagot a biztonsagos megallashoz.
Mar ott pakolta mogottem, ahol meg 2 savos az m7. Ahol eloszor nyilik meg 3 savossa, ott megkuldtem en is 120-rol 160-ra, lemaradt, en tartottam, o osszeszedte magat, beallt a seggembe es villog. Nem tudok vele mit kezdeni
Az m0-n meg talalkoztunk ... Tokre megerte
-
aero.
veterán
válasz
BigBlackDog #178045 üzenetére
Az S60 viszonylag hangos szerintem szélzaj tekintetében, bár nálam gyári kipufogóval nem volt motorhang 3600-ig (az 150 volt talán). Az új kisebb kategóriás autók sokat fejlődtek ezen a téren.
freeknight: Mert mindenki siet, de nem baj, a lámpánál úgyis találkozunk.
-
aero.
veterán
válasz
rbalint88 #178042 üzenetére
Köbcentit már nem írok, mert okaveszett. Én szerintem 150 ló alatt értelmetlen pályázni, főleg itthon*. Ott már lehet találni értelmesen forgó, csendes dízelt/benzinest. Jópár emberrel dumáltuk, még lehet a talin is, de annyira beragadt az emberek fejébe ez az 1.6 felett megeszi a családi pénztárcát az autó, nettó hülyeség szvsz. Vagy legyen olyan, de akkor ne szomorkodjon se a menésen, se a fogyasztáson pályán.
Mondjuk én is máshogy működöm, nálam nincs olyan, hogy kis autó. A kis autó nálam nyűg, nem fér bele senki és semmi normálisan. A nagy autó mellé nem tudok felhozni semmit, nekem vezetni ugyanolyan, max nem fér be az első parkolóhelyre, hanem mondjuk a harmadikba.
*Elnézést, ha valakinek a lelkébe gázolok, de itt szerintem még a normálisabb szinten vagyunk többen: itthon az autópályán mindenki hülye. Lementem Siófokra M6/M7, haza M3, ennyi hülyével 5 év alatt nem találkoztam Angliában, pedig ott 90% pályázom. Az egy paradicsom ehhez képest. 160-nal megyek és csak a szélvédőjét látom, elengedem és utána meg nem bír menni (B180 cdi, elöl gyerekülésben 3 éves forma gyerek). Annyira hálás vagyok, hogy én nem ebben nőttem fel. Ez kikívánkozott.
-
aero.
veterán
Nem rakétatudomány. Ugye automata alapból hosszabb, mert ha helyzet van, a parkettára megoldja a menést magától. Egybites user lepadlózza a kézit 5.-ben, nem történik semmi. Ezért mennek fel fokozatban is az automaták, a jobb nyomaték és teljesítményskála kihasználás miatt, na meg az egyenletes haladás melletti alacsony fordulattal járó előnyös fogyasztás. Kisza 6-os kézije sem túl hosszú, viszont ott is segít kihasználni az 1.4 szívó tulajdonságait, kevesebb rpm drop, jobb erőtartományba ejtés. Hirtelen a régi Punto 6-os unikum kézije mellett eszembe sem jut más autó. Még a 6 hengeresek is 5-ösök.
MunezXBK: Értettem is, meg nem is. Ezért ajánlottam első körben is automatát. A 6 sebességet nem pontosítottam, de kézire gondoltam.
-
aero.
veterán
válasz
MunezXBK #178025 üzenetére
Oké, de az DSG.
Még a 6-os kéziek is többet forognak, mint az 5/6 sebességes automaták, előbbiek pedig nagyon ritkák abból a korszakból.6 hengeres ex off autóm 3k rpm volt 120-nál 5-ös kézivel, nulla motorhang mellett pályán. Automatával ugyanez 2.1k. Nehéz 10-15 éves autót találni, ami nem 3 felett forog pályán és benzines, akkor még nem volt szempontja a környezetvédelmi normáknak a váltókiosztás.
-
aero.
veterán
válasz
freeknight #177899 üzenetére
Valószínűleg ott a szívómotor kivezetésével indult meg a piac.
-
aero.
veterán
válasz
Citroware #177613 üzenetére
Szokott folyni a vízpumpa ill. az olajteknő tömítés, de ezek nem jellemezőek 2-250e km futás alatt és nem is drága javítás. Sajnos egysoros lánc van ebben is, ráadásul hátul, de jóval tovább bírja, mint a 20d-ben (és tudtodra is adja elég elég egyértelmű hanggal hidegindításkor). Karbantartástól függően 3-500 ezer között, tapasztalatok alapján. A csapágyak sem olyan gagyik, mint a bmw-nél. A 2014 Feb - Nov között gyártottakra visszahívás volt láncfeszítő problémák miatt. A kezdetekben a Delphi injektorokkal is problémák voltak elég hamar, ezeket visszahívás keretén belül cserélnie kellett a Mercinek, az összkerekest elvileg nem érinti, abban Bosch van.
-
aero.
veterán
válasz
Imilenni #177460 üzenetére
Típushiba a CIM modul (kormány mögött), olyankor lehal a központi zár, ill. az ablakemelő görgői is törnek, nem drága hiba, de addig az ablak se le se fel. A motorja viszont elég jó és megbízható, könnyen tuningolható. Csak szoftverben különbözik a 175 lovastól, 225-re meglehet írni tartósan. Az alkatrészek pl. futómű, fékek nagyban csereszabatos a Vectrával.
-
aero.
veterán
válasz
Wmwinters01 #176739 üzenetére
Műszaki oldalról megugorva a kérdést az az Astra egy maximlis közlekedőedény, részemről megfelelő választás a körülményeidhez. A két motor között 15 lóerő (25 fl után) és 25 (30) Nm különbség van, szvsz nem a világvége. Az 1.6 sem való autók között való szlalomozásra, ergó tökmindegy. Még talán az 1.4 megbízhatóbb is? Opel fanok jobban vágják. Ami mellette szól: ismert előélet, ami hitel mellett nem hátrány 10+ éves autónál.
-
aero.
veterán
válasz
molnarpeter #176674 üzenetére
errol lemaradtam, de az se keves
-
aero.
veterán
válasz
molnarpeter #176671 üzenetére
Irta, hogy evi 50e km+-ra kellene. Szerintem erre sem egy 360-at futott Superb, akar 200 ezret futott jtd, sem egy új autó sem való, maganszemelykent. Itt fel kell adni a heti ingazast es min. 2 vagy inkább 3 hetente. Nincs az a fizetés, ami mellett ez megéri.
-
aero.
veterán
válasz
Integrale #176570 üzenetére
(#176570) Integrale: Arra emlékszem, durván jól hangzik még most is. Augusztusban kell béreljek és a Peugeot amúgy is szokott itt akciózni, megkérdem mi van nekik.
(#176576) nesa: Sosem láttalak, de egy Grand Voyager illene hozzád stílus alapján.
Ami amúgy nekem is bejön és már sokszor elgondolkoztam rajta, de az lenne a lehető legfeleslegesebb dolog valaha, amit vehetnék. -
aero.
veterán
Isten ments, hogy győzködjelek. Azért egy 2.3-as Galaxy biztos szépen tudja nyelni a benzint és akkor még nem is annyira rugalmas, mint az 1.9 dízel. Ezek az új turbós benyák viszont szépen koplalnak és mellette van annyi, vagy akár több NM, mint az 1.9-nél, szóval úgy so-so, nem elvetendő, ha valaki újban gondolkozik. 1.2 Puretech Rifter WLTP szerint 7.1, ami szvsz simán hozható, de nagyon dicsérik az 1.5 HDi-t is, én is azzal venném.
-
aero.
veterán
válasz
cappa72 #176493 üzenetére
Így már egy Touran is megfontolandó lehet: Volkswagen Touran is lesz ám 5 millió forint alatt. De a Rifterről ódákat zengett eddig minden autós produktum, praktikus cucc.
1.5 TSI meg éhezőművész, újonnan, garisan nincs mitől félni.
-
aero.
veterán
válasz
Humbucker #176352 üzenetére
Faláb, illetve a Qru által emlegetett alacsony fordulaton járatás/berögződés. Ültem olyan taxis mellett, aki 1200-as fordulaton kergette fel az Insigniát az emelkedőn. A 10 perces út második felétől már figyeltem, az 1500-at nem hagyta el a fordulatszámmérő, ott váltott fel. Na az ilyenben 60 ezernél cserélsz kettőstömegűt.
-
aero.
veterán
válasz
MunezXBK #176069 üzenetére
Az, hogy lekotlik akár 60 ezer alatt és drágább javíttatni, mint egy sima automatát. Tegyük félre végre, hogy neked egy szerencsés, vigyázott és nem mellesleg garanciális autódban van. Idegesítően lassú R-ből D-be egy hagyományoshoz képest. Amúgy aláírom precíz és gyors szerkezet, ha felváltásról van szó, átlag usernek oda-vissza elég, azt se tudja mivan az autóban, ha 60 ezernél meg vége, garanciában kicserélik, max mérgelődik egyet.
Ha én veszek egyet és 180e km-nél meghal, senki nem fogja a vállamat veregetni.
Munkatársamnak is van, futárkodik vele. 1.9 PD V Golf, 204e km. Kesztyűtartóban ott figyel a számla 789e ft-os felújításról 166e km-nél.
-
aero.
veterán
válasz
patrik321 #175881 üzenetére
Mégis milyen típusokra gondolsz? Talán vehetsz 1.8T-t ennyiért, de garantáltan le lesz fingva és háromszor ráköltheted az árát. Álmomból is felkeltve vágom majdhogynem az összes márka összes típusát, de ezen jó ideje gondolkozom. Van ennyiért Golf IV 1.9 PD, valszeg lefingott, rozsdásodó, a világ összes kilométerével. Ugyanez igaz 320d-re, Hyundai Coupe: borzasztó ronda, pápaszemes E: rohad, világot megjárt, E39: rohad, nem olcsó a szerviz stb, csak ilyenek jutnak eszembe. A legtöbb ilyeneket persze 240e körüli futással hirdetik, heha. Esetleg [link], de nem merek semmit mondani rá. A sötétben tapogatózol.
-
aero.
veterán
válasz
TeeJay #175865 üzenetére
Az 1.8-2.0 mazda motor, nem a benyat, hanem az olajat szereti. A 2.0 dizel 136 lo az psa hdi, durvajo motor, az 1.6 is psa, turbo olajkor szivokosarat szoktak eltavolitani belole, mert szetet eltomodni es azt a turbo nem dijazza, egyebkent az is egy tisztesseges iparosmunka.
-
aero.
veterán
válasz
trialboj #175691 üzenetére
Múlthéten cseréltem 2 első lengőkart, talpast, toronycsapágyakat, kormányösszekötőt, stabrudakat csak elöl, 220 ezerrel könnyebben távoztam. Egy 17 éves autóról beszélünk + van amit én vittem és 60% kedvezményem volt rá. Oké, kétszer kellett szétszedni, az megdobta 30 ezerrel, de pl. teli áron ezek az alkatrészek az unixnál pölö 193670 huf bruttó.
Minden évben túlzás, de előfognak jönni a bajai és ha foglalkozni akarsz vele kevés nyugodt hónapod lesz.
-
aero.
veterán
válasz
batai15 #175400 üzenetére
Irónia meg-e van?
A motor jó, mekkora futásra tervezed? 300-400e km körül szokott kérni láncot. Kb. kicsivel kevesebbet bír a kettőstömegű, ha nem városi autó volt, viszont szokatlanul drága hozzá (LUK dmf és kuplung 260k + sallangok), ha ezek nem zavarnak akkor ajánlható. Ha meg már cserélve is volt akkor legyen tánc.
-
-
-
aero.
veterán
Miért hasonlítotok 1.4 turbót 1.4 szívóval?
1.4 turbónak a hasonló teljesítményű 2.0 szívó a párja, az meg alig-alig fog szarabbul menni, mióta mérvadó a köbcenti az autó teljesítményében? Azt lóerőben és nyomatékban mérik. Persze, hogy sokkal szarabb egy 1.4 szívó, mint egy turbó. Egy 2.5 sor6 is szarabb, mint egy 5.0 v8
-
aero.
veterán
válasz
DrDobos #173432 üzenetére
Bontani kell hozzá persze, de már több, mint 15 éve majdnem minden motor közvetlen befecskendezéses, ezt egyiknél sem úszod meg.
A CVT inkább úgy mondanám más érzés, mint a kézi vagy a sima automata. Van hajtási veszteség, de nem jelentős, szvsz így is nagyon szépet lép az autó és kellemes társ a váltó.
-
aero.
veterán
válasz
LuckyL #173025 üzenetére
Kipufogógázból nem nagyon derül ki az olajfogyasztás, mintha valami mást mérnének. Legalábbis nekem is csont nélkül átment a random helyen műszakiztatott bmw, ami legalább 1 litert beszopott 1000km-en.
Amúgy elég ciki egy autószerelőtől hallani, hogy legalább 2 litert megevett, holott a nívón egy 1.8-nál max 1 litert jelent a min-max közötti jelzés, plusz kérdéses, hogy maximumon volt-e. Ennyi méter alatt nem a világ vége 7-8 deci olaj.
-
aero.
veterán
válasz
bitpork #172692 üzenetére
Na nem mintha a totalcaron, meg úgy alle zusammen az index csoport oldalain bármit is meglehetne találni a keresővel.
Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Értem amúgy, honnan jössz. Gamepodon utáltam ezt az új játékok listájánál, míg olvastam. Ott nem tudom hova tenni mai napig, miért jobb videóban, mint egy 10-es lista leírva. Viszont! Egy videó menthető, könyvjelzőzhető, elmenthető későbbi megtekintésre, míg ha a totalcaron szavakra emlékszel belőle csak, sosem fogod megtalálni újra.
-
aero.
veterán
-
aero.
veterán
válasz
bajnokpityu #171748 üzenetére
Az 1.5 az az "új" motor, még nem hallottam semmilyen visszahívásról ott. Nem kevered a kettőt? Az 1.6 tuti érintett. [link]
-
aero.
veterán
válasz
IMIIKE1998 #170206 üzenetére
Persze, Volvo. Csak lutrik mondjuk olcson
-
aero.
veterán
-
aero.
veterán
válasz
runner 125 #168901 üzenetére
Nekem bejon az ultimate, jol allnak neki a fekete elemek. Maga az auto mindig is tetszett, valahogy mashogyan kozeliti meg a suvsagot, messze a nemetektol, de pont ez tetszik benne. Debrecenben jarkalt egy usa rendszamos fekete, ugy is bejovos.
-
aero.
veterán
válasz
molnarpeter #168605 üzenetére
Abba papás a motor
-
aero.
veterán
válasz
Johnny_vT #168354 üzenetére
Így érthető. A 400as annyira nem vészes markaszerviznel, az 500+-t azert sokallnam. En mellette alltam az autonak, neztem is, beszelgettunk is, nem csereltem meg vezerlest es nem is fogom, de nem volt rocket science. Az eddigi "legbonyolultabb", amit csinaltam az a szelepfedeltomites, de az nem nehez.
-
aero.
veterán
válasz
Johnny_vT #168309 üzenetére
Jobb a d5, nem vitas. Viszont ezek a felsorolt dolgok 100%-ban karbantartas hianya, illetve "joskapista" utozengesei. Persze ezt kb egyenlo a lehetetlennel kivedeni otthon, az elhanyagolt , szarratekert, behozott autokkal.
Olyanokat latok, a fejem fogom, es nekunk kell ezekbol hasznaltan valogatni. Csaj melohelyen beszall a dizeljebe, ahogy betette a kulcsot, egybol inditas, szegeny motor alig szedi ossze magat izzitas hianyaban, es ahogy beindult azzal a lendulettel elindul nagy gazzal. Ez igy max 3 masodperc a kulcs behelyezesetol....
-
aero.
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest